Cennetteki Meleklerimize Yazdığımız Mektupları Paylaşalım

Ne yazayım ki şimdi ben sana..yanımdayken ne söyleyebildim ki şimdi yokluğunda söyleyebileyim..bakma güldüğüme yağızım içimdesin kalbimdesin hep..acın taptaze yokluğun BUZ gibi ...

Allah'im hepinize cok cok sabir versin,sabirlarin en buyugunu versin
1.5yasinda bir oglum var ve Ona 3aylik hamileyken kamamam olmustu ve doktorun kalbi durmustur deyisini hala unutamiyorum aklima geldikce sanki kalbim sIkIsIyor ogun yasadiklarim ve hissettiklerim hala icimi sizlatiyor
sizlerin ici nasil yaniyordur az cok tahmin edebiliyorum...
Allah insallah en kisa zamanda kucaklarinizi doldursun,sabirlar versin

Seni öyle iyi anlıyorum ki ....bugün kalbim öyle sızlıyor ki ...kuzum annesini gene bırakıp gidiyor..bu üçüncü olacak..ilki üç aylıktı ,ikincisi 3,5 aylıkken gitti şimdiyse 2 aylık olmadan gidiyor...neden diyorum neden ben..etrafımdaki çoğu kişi hiç bir problem yaşamadan çocuklarını kucaklarına alırken ben neden bunları yaşıyorum..sonra Rabbim diyorum sen büyüksün Hayırlısı böyleymiş demekki..bunu nasıl kaldıracam bilmiyorum.Annemin eşimin her çocuklara baktığında gözlerindeki acı benim yüreğimi daha çok yakıyor..etrafımdaki insanların acıyarak bana baktığını hissetmek çok yoruldum tükendim 3 gün sonra karnımda olmicaksın3.defa o kürtaj masasına yatmak düşünükçe deli oluyorum...canlarım anneniz sizi öyle seviyor ki...Sana bebek diyemedim..ak sütümden veremedim..nenni oğul oğul nenni yavrum yavrum..Dilimde hep bu türkü hoşçakal annecim hoşçakal kurban olduğum keşke elimde olsada bırakmasam seni....

bebeğim seni herşeyden çok özlüyorum seni hiç görmedim kalp atışlarını hiç duymadım ama çok özlüyorum seni doktor kanaman var geriden geliyo ne yaparsan yap düşücek kürtaj olman gerek dediğinde keşke kürtaj olmasaydım da bekleseydim meleğim belki annene görünürdün o minicik kalbinin atışlarını duyardım çok pişmanım biliyo musun doğmuş olsaydın şimdi 2 yaşında olucaktın minicik bedenine sarılıp güzel kokunu içime çekicektim o kadar pişmanım ki anlatamam sana meleğim bu pişmanlığım hiç bitmicek affet anneni ne olur hata yaptı annen

acınız büyük Allah sabırlar versin... inşallah yakında bebeklerinizi kucağınıza alırsınız hayırlısıyla ve bir nebze olsun acınız diner ta ki kavuşma gününe kadar...

acınız büyük Allah sabırlar versin... inşallah yakında bebeklerinizi kucağınıza alırsınız hayırlısıyla ve bir nebze olsun acınız diner ta ki kavuşma gününe kadar...

teşekkür ederim.inşallah...(( Şuan kötüyüm ama yaram kabuk bağladıkça sızım azalacak..Yavrularım hep yüreğimde kalacak..belki bir umutla bir daha diyecem bir daha taki artık tükenene kadar...

allahım hepinize ayrı sabırlar versin...
Ama aynen okudugun gibi bişey duymuştum bende...
Rabbim onları cennetine alırmış acı çekerek öldügnü düşünme çünkü onlar birer melek olurlarmış...

Bugün dünyaya yeni bir bebek geliyor...annesi çok sabırsız, sesinden anladım... Benim sesimdeyse sadece endişe var kzıım.
Ahhhh duru'm... Gözümün nuru... Anneni öyle çaresiz bıraktıki gidişin...her doğum yapacak kadınla yeniden sana sancı çekiyorum. Yeniden hastanede kolumda serumlarla yatıyorum ve sana bir şey olmasın diye dua ediyorum... Sonra doğum gerçekleşiyor... Onların bebekleri yaşıyor ve sen yine beni bırakıp gidiyosun...

Tam 28 gun oldu gideli. Ben bu sure icinde senle paylasdigimiz o 9 ayi bir film gibi gozumun onunden geciriyorum. Ilk kez test yapdigimi, ilk kez tursuya aserdigimi, erkek olacagini babana soyledigimde onun yuzundeki o ifadeyi, ultrasonda ilk kez seni gorduyumu, kalp atislarini duyugumu, resmine bakipda burnunun babaninkine benzedigini, ilk kirpanislarini, ve atdigin tekmeleri, geceleri sag- sol taraf ustune yatdigimda tekmeleyerek beni sirt ustunde yatirmani, bana kizidigin icin 2 gun hic kipirdamadigin o gunleri, dogmana 3 gun kala o haraketli hallerini daha bir cok seyi hergun film gibi gozumun onunden geciriyorum. Tam kucagima aldim derken, seni kayb etdiyim o gunu, hic unutamiyorum. Sesini duyamadim, yuzunu goremedim, aklimda kalan tek sey seni ayaklarindan tutduklari, ve gorduyum tek sey o simsiyah saclarindi. Oysa o kadar cok sevinmisdimki, sonunda dunyaya geldin diye. Sonunda olmusdu, sen gelmisdin. Ama sen sadece 2 saatligine gelen bir misafir oldun. Kucagima alamadim seni, doya doya kucaklayip koklayamadim. Eve sensiz geldim. Senin icin hazirladigim cantanda sadece kucucuk mavi desenli gomlegin kalmisdi. Senden bana kalan sadece o oldu. Seni cok ozluyorum. Bazen butun bunlarin ruya oldgunu saniyorum, aslinda hala orda oldugnu dusunuyorum, ama sora karnima bakdigimda bos oldugunu goruyorum, yoksun, gitmishsin sen. Keskelerle yasamakdan biktim artik. Tek tesellim cennetde cok mutlu oldugunu bilmememdir. Seni cok ozluyorum ve cok seviyorum.

canım benım ben senı ve butun evladını kaybetmiş anneleri cok iyi anlıyorum benim kucugumde 14 gun yasadı belkı ben senden sanslıydım onunla uyudum emzırdım kucagıma aldım sardım kokladım sadece ıkı gun de olsa ama ınan bana en cok bana acı veren de bunlar bana bakıslarını unutamıyorum ama sole tesellı edıyorum kendımı ya hıc olmasaydı arar olsaydım doktor doktor gezseydım hamıle olmak ıcın bak ne guzel allahım bızlere nasıp etmıs ıns kucaklarımız dolar bır an once de unutulmasada bıraz hafıfler ıns tek tesellımız allaha sıgınmak

Cok tesekkur ederim. Zaten burdakilerin hiss etdikleri hemen hemen ayni. Bizi bizden iyi kimse anliyamaz. Burda paylasdikca icimizdeki aci dinmesede , en azindan azcikda olsa hafifliyor. Insallah bir gun guzel seyleri paylasiriz burda.

Cok tesekkur ederim. Zaten burdakilerin hiss etdikleri hemen hemen ayni. Bizi bizden iyi kimse anliyamaz. Burda paylasdikca icimizdeki aci dinmesede , en azindan azcikda olsa hafifliyor. Insallah bir gun guzel seyleri paylasiriz burda.

insallah canım ins tabıkı acımız dınmez hıc bı zaman ama paylastıkca rahatlıyor insan...

yine yakaladı acın, yine nefes alamıyorum, yine inanılmaz,dayanılmaz özledim seni...kardeşinle dolan kucağım seni de arzuluyor...yok yok bebeğim Rahman kardeşini bana bağışlasın, acısını göstermesin fakat bir canın yerini bir can tutmuyor, insanoğlu güneş değil her gün doğmuyor...ikiniz de ayrı ,biricik ve özelsiniz, ikinize de canım ,ömrüm feda olsun lakin sen sendin kokunla, yumuşaklığınla tüm şirinliğinle,güzelliğinle ve çektiğin acılarınla,korkularınla ellerimden kayıp gittin...özlüyorum, acıyor canım, parça parça yüreğim, bir damla kanına bir damla göz yaşına tüm ömrüm feda olsun yavrum,bebeğim, geçmedi hala, iyi değilim bugün, iyileşemedim...

Son düzenleme:

arkadaşım bizi bizden başka kimse anlayamaz.....bende çok özlüyorum yavrumu daha çok yeni bugün 1 ay oldu ama daha dün gibi bu acıyı veren rabbim inş. dayanma gücünüde verir..çok zor çokkkkk meleğim nur yüzlüm dü herşeyimdi anneciğimdi ama çok çabuk bırakıp gitti melek yüzlüm....hiç bişeyide yoktu nedense birden fenalaştı hastaneye zor getirdik ama arkadaşlar hiç bişey yapamadılar çok küçüktü anneciğim daha 2,5 aylıktı bitanem inş. rabbim onları cennetin en güzel köşelerinde tutuyordur..allahım şefaatlerinden bizleri mahrum bırakmasın inş.. allahım bu acılarımızı hafifletecek hayırlı sağlıklı sıhhatli uzun ömürlü evlatlar daim etsin cümlemize kızlar...allahtan sabır dileyelim rabbim hepinize ve bana sabırlar versin inş. rabbim bu günlerin yüzü suyu hürmetine semaya açılan elleri geri çevirmez inş..

Bugün tam 113 gün oldu seni kaybedeli annem. Ama hala acın içimde hiç dinmek bilmiyor hergün kanıyor hergün biraz daha fazla artıyor bebeğim.

seni öğrendiğim de tam 6 haftalıktın annem o kadar sevinmiştim ki o kadar bağlanmıştım ki sana anlatamam seninle uyuyor seninle kalkıyor senin konuşup seninle gülüyorduk.
babanla yaşama sevincimiz olmuştun. baban kız diyodu ben erkek ve rüyalarımda gördüğüm gibi erkek olacaktın. ismini hemen bir günde karar verdim ve BERKAY olsun dedim. baban hiç itiraz etmedi. benim güçlü ayımdın sen.

günler geçti. doktor kontrollerimde herşey normaldi testlerimizin sonuçları iyiydi. arada bir mide bulantısı dışında hiç bir sorunum yoktu. karnımda büyümüştü hani çünkü sen atık 21 haftalık olmuştun.

herzamanki gibi işe gelip işten eve gitmiştim. baban işteydi. aradı bebeğimizi doyurdunmu dedi (yani yemek yedinmi) bende evet dedim güldüm. sonra yattık beraber ama nerden bilebilirdim ki seninle son gecemiz olduğunu. el ele tututuş yattım seninle . ama ben farkedemedim bebeğim sen ellerimi çoktan bırakmışsın.

sabah tarifi edilmez bir ağrıyla uyandım ve tuvalete gittğimde kanla karışık suyumun geldiğini farkettim. anladım ters giden bişey vardı. hemen babanı aradım işten geldi. hastaneye gittim. doktor hemen renkli ultrasona aldı. ve yanındakiyle konuşmaya başladı kafayı yemek üzereydim. ve artık dayanamadım benim anlıcağım dilden konuşun yeter diye bağırdım.

doktor ağlamaklı bi gözle bebeğinin kalbi durmuş kızım dedi. resmen hastane sesimle inlemiş baban öle söyledi. inanamadım ağladım ağladım fenalaştım.

sonramı 7,5 saat sancı çektim ve cansız bedenin benden ayrıldı annem. çektiğim acıya yanmadım berkayım keşke yanımda olsaydın annem keşke kollarımda olsaydın bebeğim o mis kokunu içime çekebilseydim.

hala ultrason resimlerini öpüp yatarım ve hala rüyalarıma gelirsin bebeğim. ama bir gün bana kardeşini göndericeksin biliyorum. rahat uyu bebeğim annen seni asla unutmadı ......... canım yavrum seni çok özlüyorum elime karnıma değdiremiyorum annem orda seni vardın orda senin kalbin atıyodu...

hiçbişey acını dindiremez bebeğim içim yanıyor yokluğun çok ağır basıyor annem çok.

Adını yaşatmak umudunu hiç bir zaman kaybetmicem annem. rüyalarımdan da gitme annem.

canım kızım Eylül 'üm
Annesinin ilk gözagrısı, sol yanım, toprak kokulu kızım; sen bizi terkedeli tam 4 yıl oldu melegim. seni hiç bir zaman unutmadım annem, hele hele bugün hiç bitmedi annem, her saniye gözümden gözyaşı hazır bekledi........annem cennette büyüdünmü annem, anne diye bana seslen rüyalarıma gel ben duyar koklar öperim seni toprak kokulu kızım.Kardeşin EFE sana mı benziyor annem, bazen diyorum kızımda kardeşine benzerdi herhalde, senin bir kırmızı yeleğin var annem onu kimselere vermiyorum.kardeşine teyzen bazen giydiriyor o yeleği, bakarak hayaline dalıyorum toprak kokulu bebeğim...Annecim sen bana çok büyük bir acı oldun annem,bogazımda o düğüm asla çözülmedi annem.....SENİ ÇOK AMA ÇOK SEVİYORUM TOPRAK KOKULU KIZIM BENİM........

Canım oğlum,
Her kandilde nedense senin yokluğunu daha yoğun hissediyorum.
Allaha bugün dua ettim, sana benzeyen, hayırlı, sağlıklı bir oğlum olsun diye...Acaba Allah dualarımı kabul eder mi?
Sen de dua et annen için güzel bebeğim. Senin yokluğun beni çok üzüyor annecim.
Seni kaybettiğimden beri çok çocuklu bir anne olmak istedim hep. Ne kadar çok kardeşin olursa acım biraz daha hafifler belki diye.
Ama mümkün mü bu? Seni unutmam mümkün mü? Acım hafifler mi? HAYIR bebeğim mümkün değil
SENİ ÇOK SEVİYORUM, SENİ ÇOK ÖZLÜYORUM, GÜZEL OĞLUM, CAN OĞLUM, MİS KOKULUM...

Ben sebepsiz yere bebeğini kaybedenlerdenim. 8 aylıktı ve çok sağlıklıydı. Aniden ateş bile sayılmayacak bir halsizlikle nöbet geçirir gibi oldu ve acile gittik. Nefes almasını sağlayamadılar. Kalbi durdu, beş gün yoğun bakımda günde bir iki kez kalbi durarak geçti. Sonunda kaybettiğimizi söylediler. Sebep yok. Gelmeyen bakmayan doktor kalmadı.
Cennette beklediğinden falan bahsediyorsunuz, bu dünyada onunla olamadıktan sonra, yürümesini, konuşmasını göremedikten sonra farazi bir vaat nasıl rahatlatıyor içinizi? Biliyorum yapacak bir şey yok kabullenmekten başka. Ama kabul edemiyorum. Şimdi hayat boyu bir yarım olmadan yaşayacağım. Hep eksik olacağım. Bu hayatı böyle geçirdikten sonra sonrası beni teselli edemiyor ne yazık ki.
Facebookta bebeğini kaybeden ebeveynlerin annelerin olduğu bir sürü grup var. İngilizceniz varsa grupların isimlerini verebilirim.
Bebeğinizi ya da çocuğunuzu kaybettikten sonra neler yaşadınız? Nasıl atlattınız? ya da atlatabildiniz mi? Ne kadar sonra tekrar çocuk sahibi oldunuz? Ne hissettiniz?

aşkımmmm biricik kızım canım canımın içi biraz önce sana yazdığım mektubu okudum annem ve şuan ağlıyorum seni çok özledim kızım ne olur gel bana en azından rüyalarıma gel biz çok mutusuzuz kızımmm sensizlik çok zor bi fotoğrafa bakıpta avunmak çok zor 1 hafta sonra 7 aylık olacaksın meleğim bedenin hep 3 günlük kalsa da sen 7 aylık olacaksın annesinin babasının ilk göz ağrısı acımız hep aynı biç bitmiyor ama biz bitiyoruz kızım sensizlik bizi bitiriyor beni de al yanına hatırlıo musun o minicik yanaklarını sewmiştim canın yanar die korka korka seni bir iki defa öpmüştüm aşkım ne güsel günlerdi o günler sen çok güzelsin Yağmur um aynı babana benziyorsun aşık olduğum çok sevdiğim adama benziyorsun baban da seni çok özledi kızım seni kaybettikten sonra yüreğindeki acı gözlerine yansıdı baban bakarken bana acıyı görüyorum gözlerinde bazen ben ağlıyorum baban beni teselli ediyor bazen o ağlıyor ben onu teselli ediyorum kızımız bizi orda bekliyor diyorum bekliyorsun değil mi Yağmur um Buğlem im bekliyorsun değil mi kızım sana uzun zaman oldu Buğlem demeyeli o adını söyleyemiyorum cenneti müjdeleyen melek sanki bilerek koyulmuş bi isim gibi....offfffffffffff gelsene bana sarsam yaaa seni öpsem yaaaa koklasam yaaa ya da sen gelemiyorsan ben gelsem ya

Bende bebeğimi karnımda sebepsiz yere, 38 haftalıkken, doğumuna 2 gün kala kaybettim.
Ben bebeğimi hiç görmedim, hiç koklamadım. Buna rağmen çok ama çok acı çektim.
Başlarda toprağın altında üşüdüğünü, acı çektiğini, yağmur yağdığında ıslandığını düşünür durur, ağlardım hep.
Ama bu düşünceyle nereye kadar yaşanır.
Sonra bebeğimin cennette beni beklediğine, hiç acı çekmediğine, çok mutlu olduğuna, yanında benim suretimde melekler olduğuna inandım.
Cennette Onu sonsuza kadar göreceğim,seveceğim, koklayacağım... düşüncesi beni hayata bağladı.
Tam tersine inanacak olsaydım inan yaşayamazdım.
Tek tesellim bu benim.
Bebeğimi kaybettikten 5,5 ay sonra 2. bebeğime hamile kaldım.Çok şükür sağlıcakla dünyaya geldi.
Oğlumu kaybedeli 3,5 yıl olacak.
Kızım ise 2,5 yaşına yaklaşıyor.
Beni hayata bağlayan birde kızım var.
Dediğim gibi, oğluma kavuşacağım günü umutla bekliyorum.
Onu kucaklayacağım, öpüp koklayacağım.
Sıkı sıkı Ona sarılıp Onu hiç bırakmayacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…