Amin canm.ins bu evladımı kucağıma alrm.burda aynı acıyı yasayan anneleton msjlarni okudum herkes aynı duyguları yaşıyo gercekten.ilk basta ben yedigimden ictigimden herseyden bahane aradm.doktora bikac saat erken gelsem farkeder miydiniz diye sordum.hayır dedi seni esinden kopmadan 1 dk önce bile muayene etsek bilemezdik esinden kopacağını dedi.biz elimizden geleni yaptk Rabbimin takdiri buydu diyorum.önceden keyfi sezaryan da olsaydm saatler öncesinden doktora da gitseydim ya da farklı dr da olsaydı..ne yapsaydm da sonuç bu olacaktı.Rabbim bunu takdir etmiş bi defa biz sadece kendi irademizle günah ya da sevap kazanıyoruz.millet gidip kürtaj oluyo halbuki karismasalar o bebek yine yasamayacak .benim vicdanm rahat bebegim icin elimden geleni yaptm bildigim en doğruları yaptm onun iyiligi onun sağlığı icin ama olmadı nasip olmadı.Rabbim nasip etseydi hep sukredecektim şimdi sabır düşüyo bize.ve sabır cok zor.yasayan bilir yasamayan bos bos konuşur.herkes teselli vermeyi de bilmiyo bazı insanlar çok kırıcı olabiliyo bazen sustum bazen cevap verdim.her gelen büyüseydi daha zor olurdu dediler.icimden o zaman sizin cocugunuz da simdi ölsün büyüyünce daha zor olacak demek geldi.ama sustum.bsonucta kimsenin evladı ölümsüz degil.biri de bana neden 39.haftamak kadar bekledigimi hata yaptığımi söyledi sanki ven karnmda bebegimin ölmesini beklemişim gibi.ve bunu diyen kişi benden 1 ay sonra falan 39.haftasında normal doğum yaptı.üstelik kendisinde gebelik şekeri vardı.bi arkadasm da bikac ay sonra bana bebeginin ultrason fotosunu gösterdi.daha 40ım çıkmadan biri de bana yeni dogan bebek resimleri gosterdi.bikac tane gosterdi ses etmedim.sonra bi daha gosterince sen ne yapiyorsun.dayanamıyorum bak daha 40m çıkmadı lohusaym ben göğüslerim de daha süt var bebegim yok ama dedim ve aglamaya basladm.baya özür diledi falan ama kimse anlamıyor demek ki.kimseye kızmıyorum ama gönlüm daralıyor iste dualarımı yakarislarmi gözyaşlarımı acim isadece Allaha anlatyrm.
Allah hepimizin yardımcısı olsun, sabrımızı artırsın
İnsanların anlamadığından değil bence vicdansız oluşlarından sanki o bebeğin yaşamaya hakkı yokmuş gibi örümcek kafalı düşünmelerinden
Yaşadıklarını bende yaşadım, eltim olacak kadın bebeğimi kaybetmişim aynı gün sütün geldi mi diye sordu utanmadan
Bebeğim olmadıktan sonra sütüm gelse ne gelmese ne . Ama o insanları ben Allaha havale ediyorum hep te öyle ettim
kimsenin evladına zarar gelmesin asla istemem, ama Rabbim yaptıklarını gördü ki eltimin üç yaşında küçük oğlu var biz oradayken düştü (evladımı kaybettikten 2 ay sonra) kalbi durdu çocuk bayıldı zar zor kendine getirdik çocuğu resmen gözlerin felan kaydı gitti. Orada bile içimden dedim ki Allahım bu yavruya bir şey olmasın evlat acısı çekmesinler...
Şimdi çocuk iyi , o haldeki çocuğu bile hastaneye götürmediler, hala da götürmediler...
O kadar çok fesat insan var ki, ben bunu birebir yaşadım etrafında yakınların böyle durumlarda daha haset, daha fesat olabiliyorlar. Sanki Allah bu dertleri ve fazlasını onlara veremez ...
Yani insan bu acının içinde , kimin ne olduğunu fikrini zikrini daha iyi anlayabiliyor ve daha uzak duruyor.
Açıkçası ben öyle yaptım, kapattım kapımı evimdeyim sadece mezara gitmek için dışarı çıkıyorum, bir de yan komşum var şimdi annesine memleketine gitti o olduğu zamanlar yürüyoruz dertleşiyoruz. Bazen yedi kat yabancı eşinden dostundan daha iyi olabiliyor. ..
Sizde size bunları yapan insanlara bana göre arkadaş demeyin, ben olsam öyle yapardım çünkü içinde nasıl bir fesatlık harislik birikmişse size karşı 40'ınız çıkmamış bebek resimleri göstermiş , iyi dayanmışsınız...
Şimdi bura ve eşim oğlum dışında kimselerle evladımla ilgili yorum yaptırmıyorum, nasip değilmiş Allah verdi Allah aldı anasını babasını abisini Cennete almak için yavrum şefaatçimiz deyip konuyu kapatıyorum , eşimde de söyledim Allah nasip ederse inşallah tekrar hamile kalabilirsem kimseye söyleme dedim, söylemeyeceğim de zaten kimseyi çok gördüğüm de yok....
Sizi bilmem ama ben böyle daha iyi hissediyorum kendimi, gerçekten dost dediğim insanlarla görüşüp dertleşiyorum diğerlerinden de uzak duruyorum...
Bir anne evladının nasıl ölümünü ister, isteyen anne olsanız zaten o haftaya dek getirip kendinize yük etmezdiniz. Hem doktorlar bile diyorlar anne karnında 40 haftayı aşmamak kaydı ile bebek 1 gün bile kalsa bebek için iyi. Çünkü dışarda bebek gelişimini çok yavaş ve eksiklerle tamamlıyor, anne karnında bir gün, dışarda 1 hafta demek. İnsanlar bu kadar mı cahil. Cahillik en büyük beladır, uzak durun bence.
Aynı şekilde bir insan bir arkadaş, yeni bebeğini kaybetmiş bir anneye nasıl empati kuramaz hem de karnında bir can taşırken, utanmadan ultrason resimlerini gösterebilir bunu hangi akıl hangi vicdan kabul eder. Ben öyle olsam bırakın sizinle görüşmeyi foto göstermeyi yanınıza bile gelemezdim ne kadar sabırlıymışsınız, sabrınıza hayran kaldım inanın.
....
Arkadaşım sınavımız büyük ama meyvesi nadide, siz kimselere kulak asmayın Rabbim yukarda çok büyük, neylerse güzel eyler... Allaha emanet olun....Bizim yavrularımız anaları babaları gibi seçilmiş bunu unutmayın