• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cennetteki Meleklerimize Yazdığımız Mektupları Paylaşalım

canım allah sabır versin sana çoook acı gerçekten ama sabır etmekten başka çare yok bazen düşünüyorumda bulupda kaybetmek mi yoksa hiç bulamamak mı daha acı diye şüphesiz ikiside çook acı ama allahım iki durumuda yaşatmasın kimseye sen yinede şükret canım bak hamile kalabilimişsin yine kalırsın diyecem biliyorum acını hafifletmez belki ama bide her ay testlerde çizgi aramak doktorlara para dökmek onca çektiğin çileye rağmen kavuşamamak yinede şükret bunları yaşatmasın rabbim kimseye.....
kızma canım sakın senin acıyan kalbini dahada yakmak değil niyetim sen le kader arkadaşı sayılırız bi bakıma sen kaybettğin evladına bense belki hiç sahip bile olamayacağım bebeğime yanıyorum işte
çoooooooooooooook zorrrrrr gerçekten:43::43::43::43::43::43::43:

canım benim allah razı olsun...
öyle deme imkansız diye birşey yok rabbim istesin yeterki üzme kendini elbet herşeyin hayırlısını rabbim bilir o dileyecek birgün ve olucak....

sahip olup kaybetmekmi yoksa hiç sahip olmamakmı inan ikiside tarifi olmayan acıdır.ben kızıyorum kendime insanlar 10 sene 20 sene bekliyo kızım sana ne oluyo ne bu umutsuzluk ne bu mutsuzluk diye.allah verdi allah aldı sakin ol diyorum ama inan dayanamıyorum bugün tam 14 gün oldu ve ben hergece rüyalarımda doğum yapıyorum emziriyorum.allah çekemeyeceğimiz yükü vermez biliyorum ama ben çok istemiştim onu belkide o yüzden kabullenmemek....

canım benim senin derdin ne....

rabbim isteyen herkese elbet birgün o mucizeyi yaşatıcak öyle inanıyorum......
etrafımızda da şahit olmuyormuyuz mucizelere

öyle deme imkansız diye birşey yok rabbim istesin yeterki üzme kendini elbet herşeyin hayırlısını rabbim bilir o dileyecek birgün ve olucak....

sahip olup kaybetmekmi yoksa hiç sahip olmamakmı inan ikiside tarifi olmayan acıdır.ben kızıyorum kendime insanlar 10 sene 20 sene bekliyo kızım sana ne oluyo ne bu umutsuzluk ne bu mutsuzluk diye.allah verdi allah aldı sakin ol diyorum ama inan dayanamıyorum bugün tam 14 gün oldu ve ben hergece rüyalarımda doğum yapıyorum emziriyorum.allah çekemeyeceğimiz yükü vermez biliyorum ama ben çok istemiştim onu belkide o yüzden kabullenmemek....

canım o kaybettiğin bebek inş öbür dünyada şefaat edecek size.....
biliyorum acın tarifsiz seni anlıyorum ben bile hiç hamile kalmadım ama arasıra meleğimi rüyamda görüyorum
öyle mutlu oluyorum ki hiç bitmesin hiç uyanmıyayım istiyorum onu emziriyorum rüyamda sonra uyanınca çook üzülüyorum gerçek değilde rüya olduğuna hem bak daha yeni evlisin sanırım yaşında küçüktür senin daha önünde koca bir ömür var allahın izni ile............

canım ben 29 yaşındayım yaklaşık 7 yıl oldu evleneli ilk evlendim ve 1 yıl geçti hamile kalmayınca başladık tedavilere ilk gittiğimiz doktorun tüp bebek ten başka çaerniz yok demesi hala kulağımda yankılanıyo:14:

:14::14:

eşimde sorun var canım benim ve tüp bebeğin herşeyimize çare olacağını ve hemen tüp bebek te olsa hamile kalacağımı sandım ama olmadı 4 kez denedik hepsi negatif onca acıyı masrafı maddi manevi yıkımı düşündükçe çook kötü oluyorum para da çare değil bazen

pazardan alınacak bişey olsa gider alırsın ama alınmıyo işte:43::43::43:
şimdide 5. denemeye hazırlanıyorum inş bu sefer son olur bu sefer pozitif olur sonucumuz:49::49:

Son düzenleme:
biliyorum acın tarifsiz seni anlıyorum ben bile hiç hamile kalmadım ama arasıra meleğimi rüyamda görüyorum
öyle mutlu oluyorum ki hiç bitmesin hiç uyanmıyayım istiyorum onu emziriyorum rüyamda sonra uyanınca çook üzülüyorum gerçek değilde rüya olduğuna hem bak daha yeni evlisin sanırım yaşında küçüktür senin daha önünde koca bir ömür var allahın izni ile............

canım ben 29 yaşındayım yaklaşık 7 yıl oldu evleneli ilk evlendim ve 1 yıl geçti hamile kalmayınca başladık tedavilere ilk gittiğimiz doktorun tüp bebek ten başka çaerniz yok demesi hala kulağımda yankılanıyo:14:

eşimde sorun var canım benim ve tüp bebeğin herşeyimize çare olacağını ve hemen tüp bebek te olsa hamile kalacağımı sandım ama olmadı 4 kez denedik hepsi negatif onca acıyı masrafı maddi manevi yıkımı düşündükçe çook kötü oluyorum para da çare değil bazen

şimdide 5. denemeye hazırlanıyorum inş bu sefer son olur bu sefer pozitif olur sonucumuz:49::49:

canım benim inan ne diyeceğimi bilmiyorum.ama dua etmekten başka ne geliyorki elimizden.
inanıyorum ben rabbim öyle mucizelere gebeki ben o mucizelere inanıyorum.yada inanmak istiyorum....
offfffff kafam öyle bulanıkki
rabbim neylerse güzel eyler
yeterki unutulan kullardan olmayalım rabbim bizede tattır o güzel duyguyu ne olur.......

her türlüsü zor hepsi ......

Umutlar Başka Bahara....

Merhaba Bebeğim..
Bilmiyorum birgün benim olup,büyüyüp bu satırları okuyabilecek misin?
Sana kavuşmak için her gün dua ediyorum Meleğim,,,İlk başta senin hemen aramıza
katılacağını sanıyorduk..Bilmiyorduk senin bu kadar uzak yollardan geleceğini ama inanki sana
olan özlemim hiç azalmıyor bebeğim.Sen gelmedikçe , gelmekte inat ettikçe daha da artıyor sana olan özlemim...
Sana kavuşmak için nelere katlandığımı bilseydin bu kadar geç kalmazdın heralde Bebeğim...
Senin için ne hayaller ne umutlar büyüttük yüreğimizde evlenir evlenmez hemen anne olacağım diye sana ilk aydan başladım
patikler kazaklar örmeye,, SeNİ pamuklara saracaktım oysaki, kimselerin ağlatmasına,üzmesine
izin vermeyecektim gelseydin eğer,,sana en güzel beşikleri, en güzel kıyafetleri alacaktım..Beraber parklara gidip
oyunlar oynayacaktık...Sen benim için dünyanın en güzel Bebeği Olacaktın,,biz de dünyanın en güzel bebeğine sahip anne baba
olacaktık....:emir_bebek:
Biliyor musun Bebeğim, etrafımda öyle kötü insanlar varki sen gelmedikçe beni üzmek için Senin niye gelmediğini soruyorlar inatla
kendi bebeklerini seviyorlar yanımızda...Onlar öyle yaptıkça inanki çok üzülüyorum ama kimseye bir şey diyemiyorum
gözyaşlarımı hep içime akıtıyorum...Her ay belki gelirsin Umuduyla bekliyorum,,,yalvarıyorum Allahıma,,,
Sonra yine olmadığını anlayınca ağlıyorum hıçkıra hıçkıra....Bazen niye ben diyorum,,,,sonra yine içimi bir umut kaplıyor
ama göz yaşlarımı asla babana göstermiyorum,onu da üzmek istemiyorum...Biliyor musun Bebeğim banan da seni hasretlee bekliyor
hani erkekler ağlamaz derler ya o yüzden o gözyaşlarını hep içinde tutuyor....Bebeğim baban da öyle fedakar bir insan ki o da
sana kavuşabilmek için her şeyden vazgeçti..Bir bilsen ne kilometrlr kattettik beraber , belki o yolların sonunda Sen varsındır diye hep
Her tedavi sonunda tahlil sonucunu o aldı hastaneden,,alıştırarak söyledi bana yine olmadığını kavuşamayacağımızı..
O yıkıldı benden önce hep.
ilk tedavide çok olumlu konuştu doktorlar.Kendimizi sana öyle hazırladıkki baban hemşirem oldu ve iğnelerimi o
vurdu.Babanla ikimiz geleceğinden çok emindik.senin embriyo halini gördük verdikleri fotoğrafda...
VE seni o fotoğraflarda sevdik.O fotoğraf bizi dünyanın en mutlu insanı yaptı.....15 gün sonra baban sonucu
getirdi çok yıkıldım ,günlerce ağladım tutunamamıştın...:43:
Sonra 2. deneme 3 ay zor bekledik yeni bir tedaviye başlamak için ve yine aynı umutlar ve aynı kötü son:2:
VE bu sefer aradan 1 yıl geçti merkezimizi değiştirdik.YİNE aynı umutlarla çıktık yola ..
Günlerce gittik geldik tedavi için .O uzun yollar bize kısa geliyordu sonunda Sen vardın çünkü Bebeğim,
Her şey çok güzel gidiyor dediler hep....Bu sefer geleceksin, bizim olacaksın diye çok emindim..Ve yine tedavimiz
bitti ve aynı kötü sonu yine yaşadık Bebeğim..
Neden gelmiyordun , bizi neden bu kadar üzüyordun ? Benim hep bir yanım eksik mi kalacaktı Allahım:31:
Olmayacaktı,iki kişilik ailemizi 3 kişiye çıkartamayacaktık,,evimiz yine sessiz kalacaktı .Oysaki sana
ne umutlar beslemiştim yüreğimde biliyor musun Bebeğim...
Ben aradan 3. negatif sonucu almıştın ve aradan 20 gün geçti geçmedi halan 2. bebeğini kucağına aldı..
Kıskanmadım ama çok üzüldüm:14:....Aradan bir kaç ay geçti ve artık teyzen de ilk bebeğine hamileydi.
Ama teyzen hamile olduğuna sevinemedi bile ,belkide sevindide belli edemedi sadece ben üzülmeyeyim diye ...
Ama ben o nun hamile olduğunu duyunca o kadar üzüldümki MELEĞİM evimize geldim saatlerce gözyaşı
döktüm senin için. Onun bebeği büyüdükçe benim de sana olan hasretim büyüyordu.
Biliyormusun MELEĞİM teyzenin güzel bir kızı oldu sen onun büyüğü olacakken O senin ablan olacak gelirsen eğer.
Niye bebeğim niye bu kadar inat ettin bizimle...
VE daha fazla dayanamadık ..Biz de anne baba olmalıydık..2010 yılının sonlarında yine düştük yollara
Bu sefer her şey daha güzel olacak dedi doktorlarımız...Ama yine olmadı , yine tutanamamıştın bana..
Biliyor musun Bebeğim; baban beni mutlu etmek,senin yokluğunu unuturmak için elinden geleni yapıyor inanki,:38:
ama hep bir yanım eksik kalıyor sen yoksun diye...
Herkez doğum hikayelerini , bebeklerinin yaramazlıklarını anlatırken ben sadece susuyorum..Ne senden ne de
yaptıklarından bahsedemiyorum....
Seni sadece rüyalarımdan tanıyorum...Bazen ruyalarıma girdiğinde öyle seviniyorumki o an hiç bitmesin,
hiç uyanmıyayım istiyorum...Ama sonra ruya olduğunu anlıyorum...
6 yıldır ne bayramlar geçti sensiz, her bayram gelirsin de sana bayramlık alırım diye bekliyorum...
Çocuklarını elinden tutup okula götüren anneleri gördükçe iç geçiriyorum..Bir gün ben de onlar gibi senin
doğum hikayeni anlatırmıyım bilmiyorum ama sen geç olsa da yine de gel Bebeğim..Gelki seninle ertelediğimiz
her şeyi yaşayalım...Gel gel de geceleri beni uykumdan uyandır..Sabahları babanı işe beraber gönderelim,
seninle beraber parklara gidelim...
Senin için ne adaklar adadık...
Biliyor musun bebeğim sensiz biz hep kışı yaşıyoruz, gel artık kışımızı bahara döndür,, ağlayan gözlerimizi güldür:14:
bu hasreti bitir.............:49:

amin canım .inş Rabbbim gönlündekini en kısa zamanda versın.nasıl bır tedavı uyguladıgınızı bılemıorum eger ıkınızdede bır sorun yoksa bır nevı kader arkadası olarak say benı ve sana bı ıkı bısey soyluycem.ılk once bebegın dogmadan ona herhangı bır esya alma cunku onları gordukce moralın bozulcak buda döllenmeye cok buyuk engel.cevrendekı ınsanlardan bahsetmıssın hıc onlarıda kafana takma.eger tedavı olsanda olur, olmasanda olur bı durumun varsa bır sure ara ver normal hayatına devam et.suan bunu okudugunda nasıl dusunmeyım dıyceksın kesın.sole cvp vereyım canım belkı senın kadar uzun bı zaman hamıle kalamamıs olmasamda 2 yıl kadar benımde olmadı doktora gıttım tedavı falan yok olmuyo her ay aynı durum gelmedı yavrum.sonra doktoru bırakmaya karar verdım 1-2 ay tabı dr.bıraksanda aklından cıkmıyo olacakmı bu ay falan dıe bundan sonrakı aylarda olup olmuycagı aklıma gelmedı normal yasantıma devam ettım hıc ummadıgım bır anda mujdelı haberı duyduk ama mutlulugum kısa surdu yanı olmuyo dıye uzulme cunku olup gıtmesı daha kotü rabbim eli ayagı duzgun saglıklı evlatları en kısa zamanda nasıp etsın sana ve senın gıbı ısteyen herkeze canım soledıklerımden alınma 6 sene kısa bır sure degıl farkındayım ama sen bole her ay uzuldukce omrunden yıyosun.

rabbım herkeze sabır versın suan acını anlıyabılıorum bende gectıgımız kasım 7 de aynı seylerı yaşadım canım ben yenıdenhamıleyım hemde 2 ay sonre hemen kaldım hıc umudunu kaybetme ben oglumu kaybettıgımde aklımıda kaybettım gecelerı hıc uyuyamadım cok zor bı zamandasın Rabbım acını dındırsın canım ve kımseye yaşatmasın.

canım gebelerın duası kabul olur derler sana hergun dua etcem umudunu ne olursa olsun yıtırme .

rabbım herkeze sabır versın suan acını anlıyabılıorum bende gectıgımız kasım 7 de aynı seylerı yaşadım canım ben yenıdenhamıleyım hemde 2 ay sonre hemen kaldım hıc umudunu kaybetme ben oglumu kaybettıgımde aklımıda kaybettım gecelerı hıc uyuyamadım cok zor bı zamandasın Rabbım acını dındırsın canım ve kımseye yaşatmasın.

allah razı olsun canım allah hayırlı sağlıklı doğıum nasip etsin.evladın hayırlı sağlıklı bir evlat olsun analı babalı büyüsün rabbim bizlerede nasip etsin inşallah
bizide unutma dualarında

amin canım .inş Rabbbim gönlündekini en kısa zamanda versın.nasıl bır tedavı uyguladıgınızı bılemıorum eger ıkınızdede bır sorun yoksa bır nevı kader arkadası olarak say benı ve sana bı ıkı bısey soyluycem.ılk once bebegın dogmadan ona herhangı bır esya alma cunku onları gordukce moralın bozulcak buda döllenmeye cok buyuk engel.cevrendekı ınsanlardan bahsetmıssın hıc onlarıda kafana takma.eger tedavı olsanda olur, olmasanda olur bı durumun varsa bır sure ara ver normal hayatına devam et.suan bunu okudugunda nasıl dusunmeyım dıyceksın kesın.sole cvp vereyım canım belkı senın kadar uzun bı zaman hamıle kalamamıs olmasamda 2 yıl kadar benımde olmadı doktora gıttım tedavı falan yok olmuyo her ay aynı durum gelmedı yavrum.sonra doktoru bırakmaya karar verdım 1-2 ay tabı dr.bıraksanda aklından cıkmıyo olacakmı bu ay falan dıe bundan sonrakı aylarda olup olmuycagı aklıma gelmedı normal yasantıma devam ettım hıc ummadıgım bır anda mujdelı haberı duyduk ama mutlulugum kısa surdu yanı olmuyo dıye uzulme cunku olup gıtmesı daha kotü rabbim eli ayagı duzgun saglıklı evlatları en kısa zamanda nasıp etsın sana ve senın gıbı ısteyen herkeze canım soledıklerımden alınma 6 sene kısa bır sure degıl farkındayım ama sen bole her ay uzuldukce omrunden yıyosun.

canım gebelerın duası kabul olur derler sana hergun dua etcem umudunu ne olursa olsun yıtırme .
canım allah razı olsun senden....
çook şükür bende bi sorun yok canım ama eşimde sorun var sperm sayısı ve hareket kötü ama yinede allahtan ümidimi kesmiyorum....
tabi kimi zamanlar umutsuzluğa düşsemde yinede kalbimde minicik bir umut besliyorum her zaman....
canım 4 kez tüp bebek denememiz oldu ama maalesef hepsi başarısızlıkla sonuçlandı şimdi 5. denemeye gidicem nasipse inş bu sefer elimiz boş dönmeyiz...
bu sefer rabbim yüzümüzü güldürür inş..
zaten kimseye diyemediğim derdimi burda siz kader arkadaşlarımla paylaşıyorum...
Allah hepinizden razı olsun...
Allahım sanada bebeğini kucağına aldığın günüde göstersin
benim gibi tüm isteyenlerede tattırsın bu duyguyu....
ne olur benide unutma dualarında....

bende ilk düşük yaptığımda 2 aylıktı,gelişmesi geriden geliyordu..kalp atışlarını,tekmelerini,duymamama rağmen;emzirememe ,koklayamama rağmen o yara öyle oturdu ki içime taaa kii tekrar hamile kalana kadar .. o kadar benimsemiştim ki kendime,sanki hiç gitmicekmiş gibi hep bizimle olacakmış gibi garantilemiştim kaderimi..tavşanlı patik almıştım meleğime her gece yastığımın ucuna koymadan uykuya geçmiyordum..düşükten sonra patiklerini,bebeğim yanımda oturuyormuş gibi koyuyor,büyük bir tatminsizlikle ağlıyor ağlıyor ağlıyordum..sürekli ağlıyordum,eşim üzüntüme dayanamayıp,patikleri saklamıştı..
ablamın eşinin kısırlığından dolayı bebekleri olmuyor ve eşi tedaviye yaklaşmıyordu (hala aynı) ablamla sürekli konuşup isyan ediyordum,(çünkü doktorlar tekrar hamile kalmam için 2-3 ay bekleme mi rahmimin yeniden toparlanmasını istiyorlardı..)
ablama 2 ay 2 bin yıl kadar uzak geliyor deyip,üzüntü içinde kahroluyordum .. ablamın bir cümlesi o kadar içimi acıttı ki ömrüm boyunca unutamam unutmam .. SEN 2 AY SONRA TEKRAR HAMİLE KALACAĞINI BİLİYORSUN VE HALA İSYAN EDİYORSUN,DOKTORLAR BANA 5 YIL SONRA HAMİLE KALACAKSIN DESELER;5 YIL DEĞİL,5 BİN YIL BEKLERİM..YETER Kİ ANNE OLACAĞIMI BİLEYİM ..! OOOOFF OOFF ELLERİNLE İÇİME ÖYLE BİR ACI KOYDUN Kİ ABLA,RESMEN AL ÖMÜR BOYU BU CÜMLEYLE YAŞA DEDİN .. ŞİMDİ 2 AYLIK BİR OĞLUM VAR,RABBİM BAŞIMDAN VE BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN EVLATLARIMIZI..BU MÜKEMMEL DUYGUYU EVLAT SAHİBİ OLMAK İSTEYEN BÜTÜN KADINLARA VE ABLAMA DA TATTIRSIN ALLAH İNŞALLAH ..:emir_bebek:
biliyomusun canım ablanla aynı kaderi yaşıyorum.... benimde benden kaç yıl sonra evlenen kardeşimin bi kızı oldu ve şu an 3 yaşına girecek nasipse.....
kardeşimin kızını çook seviyorum ama onun olacağını ilk duyduğumda ve benimde normal yoldan asla hamile kalmayacağımı bildiğim için öyle üzüldüm ki....
hep kendimde pozitif çıksın istediğim o gebelik testlerini ben kardeşimde gördüm ve inan bana hiç kıskanmadım ama çook üzüldüm ve eve gelince saatlerce ağladım....
ablanın yüreğinde ki acıyı öyle iyi anlıyorum ki....
7 yıldır acaba bu ay mı olacak diyorum ama olmuyo işte ve şimdi yine adet oldum aslında biliyorum normal yolla gebe kalmayacağımı ama insan umutsuz yaşayamaz derler işte bende allahtan umudumu kesmek istemiyorum ...
bizimde sorun erkekte zamanında ilk tedavi içn doktora gittiğimizde demiştiki erkekte sorun olursa çabuk halloluyor ama nerde 7 yıl geçti tüp bebek bile derman olmadı derdimize...
bende ablanın dediği gibi 7 yıl değil olacak deseler 7 bin yılda beklerim....
madem ki ablanın eşinde problem olduğu biliniyo enişten tedaviye ikna olmuyomu ...
o dahada kötü işte çünkü tedavi insana umut kaynağı oluyo ......insanın umut
inş canım bir gün ablanda bende ve tüm bizim gibi evlat kokusuna sevgisine hasret kader arkadaşlarımızında kucakları dolar ve hiç o kötü günleri yaşamamış gibi olurlar............
amiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnn..........

of canım ablanın sözleri yüreğimi acııttı rabbim öyle mucizelere gebe ki inşallah öyle bir mucizeyle ödüllendirsin ablanı.allah sanada sağlıkla huzurla evladını büyütmeyi nasip etsin.düşükten ne kadar süre sonra hamile kaldın.bende çok korkuyorum çünkü o kadar çok istiyorumki rabbim ya beni bu şekilde imtihana devam ederse diye.ama bir yanımda öyle umutluki olucak diyorum rabbim nasip edicek.

evlat o kadar tatlıki ben de hiç kucağıma alamadım emziremedim koklayamadım ama ona öyle bağlanmışımki kıpır kıpırdı içimde beni o yönetiyordu resmen ama olsun o olsunda rabbim versinde gerisi hikaye....
13 gün oldu hala süt gelio hergece aynı rüya ben onu emziriyorumve uyanıyorumki rüyamda emzirdiğimi gördüğüm göğsümden süt geliyor.rabbim daha büyük acılarla imtihan etmesin benide kimseyide.
allah ablanada o mucizeyi yaşatsın inşallah hayatta olmucak ne varki?

amiinn canım benim,rabbim kabul etsin dualarını ..ben düşükten ya 1.5 yada 2 ay sonra tekrar gebe kaldım,ilk gebeliğimi regl e min üzerine gördüm ve önce wc de kaset testiyle daha sonra beta hcg ile varlığını garantiledim .. olay şu;ilk gebeliğim : 1 aylık evliyim,mide bulantısı,halsizlik,kusma,göğüslerimde ağrı yaşamamdan ötürü gebelikten şüpheleniyorum,sağlık ocağına gidiyorum 2 kere kan testi yaptırıyorum,kaset testleri yapıyorum yok,gebe olduğum çıkmıyor..içimde öyle bir his var ki,eşime de kendime de sürekli beenn gebeyiimm hissediyorummm,belirtilerde bu yönde diyorum..adetim 3 gün gecikiyor,wc ye giriyorum kaset testi yapıyorum sonuç pozitif..kayınvalidemi alıyorum (olmaz olsun) özel hastaneye kadın doğum bölümüne gidiyoruz,doktora derdimi anlatıyorum,ne kadarlık evlisin diyor,1 aylık diyorum doktorun tepkisi o kadar iğreeennnççç,o kadar kibirlii ki resmen onun özgüveninin altında böcek gibi eziliyor safların daniskası olarak ilan ediliyorum .. benimle konuşma üslubunu,beni nasıl salak,cahil durumuna koyduğunu görseydiniz sinirden intihar ederdiniz herhalde .. ben sana anlatamıyorum herhalde,1 ayda gebe mi kalınırmış,sen beni anlamıyor musun,hormon bozukluğudur,doktor olan sen misin vs vs ..sürekli refüze ediyor öküz..tabi doktor refüze ettikçe kayınvalide de (olmaz olsun) şeytan doktorun bayrağını sallıyor..beni aptal yerine koyarak,BİZ SÖYLÜYORUZ DA İŞTEEEE (yani hamile olmadığımı söylüyormuş ben anlamıyormuşum) beni ikisi birden iyice aptal yerine koyuyorlar ..dr. beni utlrasona alıyor,bakıyor,inceliyor..hamile değilsin de,olabilirsin kan testi yaptır sonucu bana getir diyor..çıkıyorum dışarı sinirleniyorum yaptırmıyorum..akşam oluyor eşim geliyor (BAKIN AYNI GÜNÜN AKŞAMI) dr. ve annesinin beni nasıl rencide ettiğini anlatıyorum,sinirlenip testi yaptırmadığımı ve hala inançla ve inatla hamile olduğumu söylüyor (DEDİĞİM GİBİ AYNI GÜNÜN AKŞAMI)başka bir özel hastaneye gidiyoruz veeee 1 AYLIK GEBE OLDUĞUMU ÖĞRENİYORUM .. hani gebe değildim kayınvalide,doktor size soruyorum ?. tabi geri kalan 1 aylık süreçte karnımda ki kramplar,sancılardan dolayı uyuyamıyor azıcık uyusam bile sancılarla uyanıyordum .. rabbim ne kötü günlerdi yaaa sürekli,sancı,kanama oluyor;ağrı bir taraftan,kanları görüpte evladımın tutunamayacağı,beni terkedeceği psikolojisi bir taraftan beni bitiriyordu..bir akşam üstü sancımın ve kanamamın çoğalmasıyla eşim ile ayrı bir özel hastaneye gittiğimde dr. ultrasona aldı kese bozulmamış deyip progestan verdi,kuzu gibi yatıcaksın sadece lavabodan lavaboya kalkıcaksın telkinlerinde bulunarak hastaneden çıkıp eve geldik..2 saat sonra wc ye oturmamla kanımın oluk oluk akması bir oldu,eşim annesini çağırdı ağrı çekiyorum,kıvranıyorum evladım beni terkediyor psikolojim altüst,inliyorum;sancılarımamı yanayım,evladımı kaybediyorum hayallerim tükeniyor,son nokta da onamı yanayım yoksa kaynanamın;iki elini beline koymuş karşımda benim 2 kızım düşük yaptı senin gibi sancı çekmediler deyip sert çıkışmasına mı yanayım anlamadım (BEN YALANDAN SANCI ÇEKİYORUM KAYNANAAA,HAYALLERİM TÜKENİYOR;YALANDAN AĞLAYIP,YALANDAN KIVRANIYOR,YALANDAN İNLİYOR,YALANDAN SANCI ÇEKİYORUM DEMİ..EVLADIM GİDİYOR YALANDAN DUALAR EDİYORUM TUTUNSUN ANNESİNE DİYE DEMİİİİ :14: ) görümcem ve eşim ile hastaneye gittik dr. odasındaki muayene bölümüne giricem yavaş adımlarla yürüyorum,gözlerim kan gölü..kapıdan giriyorum ve şoklar içinde sadece DÜŞTÜ dedim .. dr. ortamı yumuşatmaya çalışıyor,ben bebeğimin geri kalan kısmını almaya çalışıyorum alttan ve çamaşırımdan :14: daha sonra kürtaj zaten .. oofff gene ağlattınız beni,girmicem artık bu bölüme :25: ama şimdi ise oğluşum yanımda uyuyor teyzeleri,o kadar acıdan ve sabırdan sonra rabbimin mükemmel mükafatı ..şükürler olsun tekrar annelik duygusunu tattım..Allah'a sığının,içinizi rahat tutun ve bol bol dualar ile sabredin arkadaşlar..rabbim sizin ve benim güzel dualarımızı,dileklerimizi kabul etsin..anne olmak isteyen sizleri,kadınları ve ablamı da evlat gibi bir güzellikle mükafatlandırsın inşallah ..

biliyomusun canım ablanla aynı kaderi yaşıyorum.... benimde benden kaç yıl sonra evlenen kardeşimin bi kızı oldu ve şu an 3 yaşına girecek nasipse.....
kardeşimin kızını çook seviyorum ama onun olacağını ilk duyduğumda ve benimde normal yoldan asla hamile kalmayacağımı bildiğim için öyle üzüldüm ki....
hep kendimde pozitif çıksın istediğim o gebelik testlerini ben kardeşimde gördüm ve inan bana hiç kıskanmadım ama çook üzüldüm ve eve gelince saatlerce ağladım....
ablanın yüreğinde ki acıyı öyle iyi anlıyorum ki....
7 yıldır acaba bu ay mı olacak diyorum ama olmuyo işte ve şimdi yine adet oldum aslında biliyorum normal yolla gebe kalmayacağımı ama insan umutsuz yaşayamaz derler işte bende allahtan umudumu kesmek istemiyorum ...
bizimde sorun erkekte zamanında ilk tedavi içn doktora gittiğimizde demiştiki erkekte sorun olursa çabuk halloluyor ama nerde 7 yıl geçti tüp bebek bile derman olmadı derdimize...
bende ablanın dediği gibi 7 yıl değil olacak deseler 7 bin yılda beklerim....
madem ki ablanın eşinde problem olduğu biliniyo enişten tedaviye ikna olmuyomu ...
o dahada kötü işte çünkü tedavi insana umut kaynağı oluyo ......insanın umut
inş canım bir gün ablanda bende ve tüm bizim gibi evlat kokusuna sevgisine hasret kader arkadaşlarımızında kucakları dolar ve hiç o kötü günleri yaşamamış gibi olurlar............
amiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnn..........

aminn birtanem,hayırlı duaların kabul olsun inşallah .. rabbim hayırlı evlat nasip edipte,o solan yüzünü ve yüzünüzü güldürsün inşalllaaahh..ben de az buçuk sizin ve ablamın halini empati yoluyla anlayabiliyorum .. istanbulda yalnız,kimsesiz ve sahipsizim ailem izmir de,kayınvalidem üst katımda oturuyor var yada yok..evladımı kucağıma aldığımdan beri ben nasıl bu 4 duvar arasında;yapayalnız,sessiz sedasız,durmuşum deyip harbiden anlayamıyorum .. ama şuna eminim ki rabbim bulunduğumuz durumun sabrını verip acımızı hafifletiyor .. ablamın eşi tüp bebeğe yanaşmıyor,yanaştığı zaman ise parasını anasına babasına yedirdiği için tedavi yarım kalıyor .. öyle yada böyle 4-5 yıldır ablamın da evladı yok maalesef .. bunda da bir hayır var deyip,rabbimin engelleri kaldırmasını beklemekten başka bir çaremiz yok maalesef ..ya eşini ıslah edecek Rabbim,yada mucize verecek olması için :59:

aminn birtanem,hayırlı duaların kabul olsun inşallah .. rabbim hayırlı evlat nasip edipte,o solan yüzünü ve yüzünüzü güldürsün inşalllaaahh..ben de az buçuk sizin ve ablamın halini empati yoluyla anlayabiliyorum .. istanbulda yalnız,kimsesiz ve sahipsizim ailem izmir de,kayınvalidem üst katımda oturuyor var yada yok..evladımı kucağıma aldığımdan beri ben nasıl bu 4 duvar arasında;yapayalnız,sessiz sedasız,durmuşum deyip harbiden anlayamıyorum .. ama şuna eminim ki rabbim bulunduğumuz durumun sabrını verip acımızı hafifletiyor .. ablamın eşi tüp bebeğe yanaşmıyor,yanaştığı zaman ise parasını anasına babasına yedirdiği için tedavi yarım kalıyor .. öyle yada böyle 4-5 yıldır ablamın da evladı yok maalesef .. bunda da bir hayır var deyip,rabbimin engelleri kaldırmasını beklemekten başka bir çaremiz yok maalesef ..ya eşini ıslah edecek Rabbim,yada mucize verecek olması için :59:
bence canım allah ablanın eşini ıslah etsin.....
ilerde yaş geçince çok pişman olurlar ama o zaman iş işten geçmiş olur tabiki Allahtan umudumuzu kesmeyip her zaman bi mucize bekliyoruz ama birazda bizlerde çabalamalıyız bu konuda ....
ablan kimbilir ne kadar üzülüyodur her an ....

inan şimdi eniştenin yazdıklarını okuyunca eşimi çook takdir ettim..
benim eşim benimle bir öyle mücadele ediyo ki her an benim yanımda bu konuda ve sonuna kadarda bu yolda beraber yürüyeceğiz inş....
İNŞ canım ablanın ve tüm isteyenlerin beklediği mucize bir an önce gelir ......
sende güle güle büyüt bebeğini.....

amiinn canım benim,rabbim kabul etsin dualarını ..ben düşükten ya 1.5 yada 2 ay sonra tekrar gebe kaldım,ilk gebeliğimi regl e min üzerine gördüm ve önce wc de kaset testiyle daha sonra beta hcg ile varlığını garantiledim .. olay şu;ilk gebeliğim : 1 aylık evliyim,mide bulantısı,halsizlik,kusma,göğüslerimde ağrı yaşamamdan ötürü gebelikten şüpheleniyorum,sağlık ocağına gidiyorum 2 kere kan testi yaptırıyorum,kaset testleri yapıyorum yok,gebe olduğum çıkmıyor..içimde öyle bir his var ki,eşime de kendime de sürekli beenn gebeyiimm hissediyorummm,belirtilerde bu yönde diyorum..adetim 3 gün gecikiyor,wc ye giriyorum kaset testi yapıyorum sonuç pozitif..kayınvalidemi alıyorum (olmaz olsun) özel hastaneye kadın doğum bölümüne gidiyoruz,doktora derdimi anlatıyorum,ne kadarlık evlisin diyor,1 aylık diyorum doktorun tepkisi o kadar iğreeennnççç,o kadar kibirlii ki resmen onun özgüveninin altında böcek gibi eziliyor safların daniskası olarak ilan ediliyorum .. benimle konuşma üslubunu,beni nasıl salak,cahil durumuna koyduğunu görseydiniz sinirden intihar ederdiniz herhalde .. ben sana anlatamıyorum herhalde,1 ayda gebe mi kalınırmış,sen beni anlamıyor musun,hormon bozukluğudur,doktor olan sen misin vs vs ..sürekli refüze ediyor öküz..tabi doktor refüze ettikçe kayınvalide de (olmaz olsun) şeytan doktorun bayrağını sallıyor..beni aptal yerine koyarak,BİZ SÖYLÜYORUZ DA İŞTEEEE (yani hamile olmadığımı söylüyormuş ben anlamıyormuşum) beni ikisi birden iyice aptal yerine koyuyorlar ..dr. beni utlrasona alıyor,bakıyor,inceliyor..hamile değilsin de,olabilirsin kan testi yaptır sonucu bana getir diyor..çıkıyorum dışarı sinirleniyorum yaptırmıyorum..akşam oluyor eşim geliyor (BAKIN AYNI GÜNÜN AKŞAMI) dr. ve annesinin beni nasıl rencide ettiğini anlatıyorum,sinirlenip testi yaptırmadığımı ve hala inançla ve inatla hamile olduğumu söylüyor (DEDİĞİM GİBİ AYNI GÜNÜN AKŞAMI)başka bir özel hastaneye gidiyoruz veeee 1 AYLIK GEBE OLDUĞUMU ÖĞRENİYORUM .. hani gebe değildim kayınvalide,doktor size soruyorum ?. tabi geri kalan 1 aylık süreçte karnımda ki kramplar,sancılardan dolayı uyuyamıyor azıcık uyusam bile sancılarla uyanıyordum .. rabbim ne kötü günlerdi yaaa sürekli,sancı,kanama oluyor;ağrı bir taraftan,kanları görüpte evladımın tutunamayacağı,beni terkedeceği psikolojisi bir taraftan beni bitiriyordu..bir akşam üstü sancımın ve kanamamın çoğalmasıyla eşim ile ayrı bir özel hastaneye gittiğimde dr. ultrasona aldı kese bozulmamış deyip progestan verdi,kuzu gibi yatıcaksın sadece lavabodan lavaboya kalkıcaksın telkinlerinde bulunarak hastaneden çıkıp eve geldik..2 saat sonra wc ye oturmamla kanımın oluk oluk akması bir oldu,eşim annesini çağırdı ağrı çekiyorum,kıvranıyorum evladım beni terkediyor psikolojim altüst,inliyorum;sancılarımamı yanayım,evladımı kaybediyorum hayallerim tükeniyor,son nokta da onamı yanayım yoksa kaynanamın;iki elini beline koymuş karşımda benim 2 kızım düşük yaptı senin gibi sancı çekmediler deyip sert çıkışmasına mı yanayım anlamadım (BEN YALANDAN SANCI ÇEKİYORUM KAYNANAAA,HAYALLERİM TÜKENİYOR;YALANDAN AĞLAYIP,YALANDAN KIVRANIYOR,YALANDAN İNLİYOR,YALANDAN SANCI ÇEKİYORUM DEMİ..EVLADIM GİDİYOR YALANDAN DUALAR EDİYORUM TUTUNSUN ANNESİNE DİYE DEMİİİİ :14: ) görümcem ve eşim ile hastaneye gittik dr. odasındaki muayene bölümüne giricem yavaş adımlarla yürüyorum,gözlerim kan gölü..kapıdan giriyorum ve şoklar içinde sadece DÜŞTÜ dedim .. dr. ortamı yumuşatmaya çalışıyor,ben bebeğimin geri kalan kısmını almaya çalışıyorum alttan ve çamaşırımdan :14: daha sonra kürtaj zaten .. oofff gene ağlattınız beni,girmicem artık bu bölüme :25: ama şimdi ise oğluşum yanımda uyuyor teyzeleri,o kadar acıdan ve sabırdan sonra rabbimin mükemmel mükafatı ..şükürler olsun tekrar annelik duygusunu tattım..Allah'a sığının,içinizi rahat tutun ve bol bol dualar ile sabredin arkadaşlar..rabbim sizin ve benim güzel dualarımızı,dileklerimizi kabul etsin..anne olmak isteyen sizleri,kadınları ve ablamı da evlat gibi bir güzellikle mükafatlandırsın inşallah ..

aminnnnn inşallahhhh
canım benim çektiklerinin karşılığını rabbim ne güzel mükafatlandırmış.evladın hayırlı iyi ir evlat olsun inşallahhhh
kayınvalidene gelince bıoşver kendi değerini kendi belirler insanoğlu...

allah razı olsun canım allah hayırlı sağlıklı doğıum nasip etsin.evladın hayırlı sağlıklı bir evlat olsun analı babalı büyüsün rabbim bizlerede nasip etsin inşallah
bizide unutma dualarında

amin canım cok saol.unutmam tabıkıde.

canım allah razı olsun senden....
çook şükür bende bi sorun yok canım ama eşimde sorun var sperm sayısı ve hareket kötü ama yinede allahtan ümidimi kesmiyorum....
tabi kimi zamanlar umutsuzluğa düşsemde yinede kalbimde minicik bir umut besliyorum her zaman....
canım 4 kez tüp bebek denememiz oldu ama maalesef hepsi başarısızlıkla sonuçlandı şimdi 5. denemeye gidicem nasipse inş bu sefer elimiz boş dönmeyiz...
bu sefer rabbim yüzümüzü güldürür inş..
zaten kimseye diyemediğim derdimi burda siz kader arkadaşlarımla paylaşıyorum...
Allah hepinizden razı olsun...
Allahım sanada bebeğini kucağına aldığın günüde göstersin
benim gibi tüm isteyenlerede tattırsın bu duyguyu....
ne olur benide unutma dualarında....

rabbim kabul ederse inş dualarım sızınle canlarım.

:43:
Oğlum senin acın yaktı kavurdu bizi. Toparlandık umutla kardeşini bekledik. Rabbim hiç bekletmedi bizi ama onu da senin gibi bizden çok sevdi ve yanına aldı. Yine toparlandık Rabbim neylerse güzel eyler dedik. Biliyorsun amcanın oğlu kuzenin Deniz hastaydı. İyileşmesi için ilik nakli gerekiyordu ve 3.5 aydır Ankara'da hastanede yatıyordu. Biz de onu görmeye gitmiştik. Bacağı mikrop aldı ameliyat edildi. Damarları bulunamadğı için katater takıldı. Beyin kanaması geçirdi yine apar topar Ankara'ya gittik. Dalağı alındı her şeye rağmen hayat mücadelesine devam ediyordu. Herkes seferber olmuştu. Biz pazartesi sabahı geldik doğrudan okula gittik. Cuma sabahı yani sadece 4 gün sonra DENİZ'İ KAYBETTİK diye bir telefon aldık. İskenderun'a gittik ama cenazesine yetişemedik. 7 mevlüdüne kadar kaldık mezarına sarılıp ağladık ve bırakıp geldik. Bu nasıl bir hayat anlamıyorum artık. 4.5 yaşındaydı 5 aylıktan beri bu hastalıkla mücadele ediyordu tam iyi oldu derken hayat yine sillesini vurdu. Bu zamana kadar hep kötüydüm karamsardım baban beni motive ediyordu. Artık babanda da güç kalmadı. Bu acıyı yaşamaktansa bu defteri kapatalım diyor. Haksız da değil galiba. Gücümüz tükendi yavrum. Siz orda bir aile oldunuz. Oğlum EMEK'im, kardeşin ve kuzenin DENİZ. Biz ne zaman size kavuşacağız yavrum???????????

Bnmde aral deniz adında 4,5 yaşında bir oğlum var okurken içim yandı kavruldu
Şuan uyuyor .. Gidip sarılasım koklayasım geldi :(
Bu ne büyük bir acıdır az cok bilirim tabiki yüreği yanan sizlersiniz
Ama bizlerde duacılarınız
Rabbim meleklerinizle sağlıklı kardeş yollasın
Acılarınız azda olsa küllensin
Sürekli girip bu formu okuyorum melek annesi olan arkadaşlarımla konuşuyorum
Dua ediyorum elden başka bişey gelmiyor :(

Bebeğimmm..nasılda beklemediğim bir anda gelmiştin..ağlamıştım şaşkınlıktan korkudan heyecandan...hep seni kaybetme korkusu yaşadım..8 haftalıkktın..ben gidiyorum anne dedin..gitme bebeğim dedim gitme yavrum..tutun bana..sımsıkı tutun..ve sen anneni dinledin kaldın benimle..yattık dinlendik beraber haftalarca..5 ayımız bitiyordu..ooo bi gel cicişlerin hep hazırdı..ablan çok kokoştu malum..kokoş kokoş cicişler seni bekliyordu...hep okşadım seni..içim kıpır kıpırdı artık..hem mutluluktan hem tekmelerinden.benim kızımdın..2.kızımdın..bak ablan nasıl hala seni bekliyor..ne zaman gelcek kardeşim diyor hala..söyleyemedim hala ona bebeğim..nasıl söyleyeyim senin kardeşin öldü..melek oldu..şimdi karnımda olması gerekirken..minicik bir toprak parcasının altında nasıl diyeyim..gelemedim yavrum..baban seni ellerinle toprağa vermiş..üzerine birde küçücük çiçek ekmiş..göremedim yavrum mezarını hala..memleketimizdesin..en kısa zamanda gelicem yavrum..toprağını okşayacağım seni okşar gbi..üşüdünmü yavrum buralarda diyeceğim..karnımda sıcacık üşümeyecektin yavrum..bedenini gördüm ne kadar da miniktin..nasıl girdiğin o toprağa..sen minicikbedeninle o toprak parcasını doldurdun..ya benim içimdeki boşluk ne olacak bebeğim.nasıl bitecek bu boşluk bu acı......

Bebeğimmm..nasılda beklemediğim bir anda gelmiştin..ağlamıştım şaşkınlıktan korkudan heyecandan...hep seni kaybetme korkusu yaşadım..8 haftalıkktın..ben gidiyorum anne dedin..gitme bebeğim dedim gitme yavrum..tutun bana..sımsıkı tutun..ve sen anneni dinledin kaldın benimle..yattık dinlendik beraber haftalarca..5 ayımız bitiyordu..ooo bi gel cicişlerin hep hazırdı..ablan çok kokoştu malum..kokoş kokoş cicişler seni bekliyordu...hep okşadım seni..içim kıpır kıpırdı artık..hem mutluluktan hem tekmelerinden.benim kızımdın..2.kızımdın..bak ablan nasıl hala seni bekliyor..ne zaman gelcek kardeşim diyor hala..söyleyemedim hala ona bebeğim..nasıl söyleyeyim senin kardeşin öldü..melek oldu..şimdi karnımda olması gerekirken..minicik bir toprak parcasının altında nasıl diyeyim..gelemedim yavrum..baban seni ellerinle toprağa vermiş..üzerine birde küçücük çiçek ekmiş..göremedim yavrum mezarını hala..memleketimizdesin..en kısa zamanda gelicem yavrum..toprağını okşayacağım seni okşar gbi..üşüdünmü yavrum buralarda diyeceğim..karnımda sıcacık üşümeyecektin yavrum..bedenini gördüm ne kadar da miniktin..nasıl girdiğin o toprağa..sen minicikbedeninle o toprak parcasını doldurdun..ya benim içimdeki boşluk ne olacak bebeğim.nasıl bitecek bu boşluk bu acı......

Rabbim sabır versin...

benim de meleğim gitti, daha 8 haftalıkken kalbi durmuş 1 hafta öylece beklemiş. dr kalbi, atmıyor dediğinde yıkıldım... ilk bebeğim ilk heyecanımdın.minik mucizemdin ama melek oldun. Bana herkes sen tek değilsin diyo, herkesin başına geliyomuş... Herkes üzülmüyo mu ağlamıyo mu diyorum senin kadar değil diyolar... Nerden bilecekler gece nasıl yastıkları ıslatana kadar acıyla yandığımızı? nerden bilecekler nasıl üzülüp ağladığımızı? Ne çektiğimizi? gençmişim yine olurmuş bebeğim. Neyse ki hamile kalabiliyormuşum... Sen olur mu annem ilk heyecanım olur mu? kesin sesinizi demek isterken sadece içimden nefret ediyorum bu cümlelerden. Bunu bi çırpıda söyleyenlerden. Hiç konuşmasalar daha az üzerler belki... Meleğim gerçekten melek oldu... Annesinin biricik meleği... Seni çok seviyorum bebeğim sen beni bırakıp gittin ama annen seni asla unutmayacak... Her gece son ultrason resmini öpüp uyuyorum sen varmışsın gibi seni asla unutmuyorum bebeğim...

Back
X