'Ölüm anında çocuklarınıza cennetin göz kamaştıran güzellikleri gösterilir, onlarda seyrederken kendilerinden geçerler ve hiç acı hissetmezler' bu söz beni biraz rahatlatmıştı çünkü bizimki kaza olduğu için acaba çok canı yandı mı, acıları hissetti mi gibi sorular beni mahvediyordu. yavrum kucağımda gitti inşallah hiç birşey hissetmemiştir
'Şefkatli yaratıcı çocuklarınızı 'Cennet Çocuğu' olarak seçti ve cennetine layık gördü. Şimdi cennetin yamaçlarında meleklerle ve diğer cennet çocuklarıyla beraber koşup oynuyor'
ÇOCUK TAZİYENEMESİ- SAİD-İ NURSİ
sabır sabır sabır...........senağlamasenağlama
'
şimdiye kadar duyduğum en avutucu söz...
ben evlendiğimin ilk ayı hamile kalmıştım. eşime söylediğimde inanmamıştı.. herkes kısa çaplıbir şoktaydı. günler geçiyordu karnımda ne çabuk büyümüştü..
hep dua ediyordum rabbim sana layık kullarından et diye..
4 aylık olana dek hep kustum.. yaramaz bir bebekti benim yavrum. anne hastanede serumla durabiliyordu..
benimkide nasıl bünyeymiş bir bebeği kabullenemedi diyordum. 18 haftalıktı ve hala kımıldayışını hissetmiyordum. ilk bebeğimdiya hissedemem daha diyordum. bir haftadır acayıp ayaklarım ve kollarım kaşınıyordu.
sabah kanamayla uyandığımda ertesi gün doktor kontrolüne gidecektim.. hastanede ultsarona girdiğimde doktor şaşırdı.. ölüydü bebek . nasıl olur dedi herşey normaldi. adam bile şaşırmıştı.. ama kuzumun vadesi okadardı yiyecek ekmeği yoktu. dedi almamız lazım. çünkü bu kanamay düşmesi gerekti rahime yapışmış.. kuzum öleli 10 gün kadar olmuş... burda almamı ister misin dedi. yok dedim dayanamam uyutun.. burda olmaz dedi.. doğumhaneden çıkınca eşime sarılıp ağladım.. ölmüş diyebildim sadece..
muayenehanesine gittik. giderken ufak bir trafikkazası.. başka arabayla biri götürdü..
amca nın biri dediki ağlama kızım ufakbi kaza.. niye ağladığımı bilmiyordu ki..
doktoru beklerken artan ağrılarım yere yıktı.. neden diye ağlıyordum neden....
sonra beni uyuttular.. kürtajla aldı bebeğimi. göstermediler..
en doğrusuydu benim için. kız veya erkek olduğunu söylemedi doktorum.. ilerde "bir kızım ve ya oğlum vardı öldü demesin" demiş.. ne kadar haklıydı.. görümcem vardı o zaman zarfında.. herşeyini gördüm dedi.. anlattı herkese ... dinleyemedim tabi..
Rabbim herkesin hakkında hayırlısını versin..demekki hakkımızda hayırlısı buymuş...
demekki yavrum için hayırlısı buymuş. doğsaydı belki başına çok şey gelecekti. rabbim onun için ve bizim için bunu hayırlı görmüş..
şimdi bu yazıyı yazarken "annem"şarkısı çalıyor. gökhan tepenin. ağlıyorum bende...
şimdi bir kızım var dünyalar tatlısı.. eşime yalvardım onu yapana kadar. o ise iyileşmen lazım diyordu, sana zarar... sen diyordum beni anlamıyorsun... anlayamazsın beni. benimhissettiklerimi hissedemezsin..
rabbim bi sene sonra ilk bebeğime hamile kaldığım ayda tekrar bi bebek nasip etti bana.. çokşükür sağlıklı ve kollarımda..
rabbim tüm isteyenlerin kucağınıboş koymasın inşallah...
kızım unutturdu acımı.. unutamam diyodum ama unuttum.. ama yine aklıma gelir kuzum... hele birgün sitede kürtaj ileilgili bir video izleyince dayanamamıştım..
çünkü kuzumuda öyle almıştı doktor...
kızımla avunuyorum... Rabbim ona hayırlı,sağlıklı ömür nasip etsin...
bütün hepimize Allah sabır versin... dayanma gücü versin..
daha hareketlerini hissetmediğim, yüzünü görmediğim için belki daha çabuk topladım, kızıma sarıldım...
herkese hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin...