- 6 Temmuz 2010
- 9.152
- 13.872
Merhabalar
Hafta sonu demiştim ama dayanamadım bugün yaptım poğaçayı
Çünkü yaptığınız poğaçalar fena halde iştahımı açtı
Malzemeler:
- 2 adet yumurta akı (sarıları üzerine)
-2 su bardağı ılık süt
-1 bardağı ılık su
-1 su bardağından biraz az sıvı yağ
- 1 paket maya
-2 yemek kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-Aldığı kadar un
-Hamurların arasına sürmek için oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
Ceplerine istediğiniz malzemeyi koyabilirsiniz ben;
-Kaşar peyniri
-Beyaz peynir
-Domates
-Biber
-Salatalık
koydum.
Yapılışı:
Sütü ve suyu ılıtıp kabımıza alıyoruz şekerle birlikte mayayı ekliyoruz 5 dk kadar bekliyoruz.
Sonra bütün sıvı malzemeleri kaba ekliyoruz.
Sıvı malzemeye aldığı kadar un ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
Hamurun üzerini kapatıp 20 dakika mayalandırıyoruz.
Mayalan hamurdan küçük bezeler yapıyoruz.
Bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz ve üzerine tereyağı sürüyoruz.
Açtığımız hamuru D şeklinde katlıyoruz ve yine tereyağı sürüyoruz.
Hamuru yine katlıyoruz ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürdükten sonra önceden ısıtılmış 175 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkardığımız poğaçaların biraz soğuduktan sonra ceplerini arzuya göre dolduruyoruz.
Afiyet olsun...
TORKU
Biz, Konya Şeker’iz
Biz, Anadolu’nun verimli topraklarını işleyen, doğal üretim yapan 900 bin çiftçiyiz ve kendi ürettiğimizi yine kendi fabrikalarımızda işleyerek kendi markamızla sizlere ulaştırıyoruz. Markamız Torku ile evlerinize, sofralarınıza geliyoruz.
Üreticimizin emeğini tarladan sofranıza getiriyoruz.
Tohumumuzu kendimiz üretiyoruz, gübremizi yemimizi kendimiz üretiyoruz. Güvenle tüketin diye araya kimseyi sokmadan kendi fabrikalarımızda doğallığı, sağlığı ve kaliteyi her şeyin üzerinde tutarak Anadolu toprağının bereketini, emeğimizi sizlere ulaştırıyoruz.
Bereketli toprağımız bizim en kıymetli hazinemiz. Sadece bugünü düşünerek hareket etmiyor, bu hazineyi yarınlara, çocuklarımıza daha da güzelleştirerek bırakmayı amaçlıyoruz. Bu amaçla hem tohumumuzu hem toprağımızı koruyoruz. Yarını da düşünerek Konya Ovası’na 14 milyon ağaç diktik dikmeye devam ediyoruz.
Hafta sonu demiştim ama dayanamadım bugün yaptım poğaçayı
Çünkü yaptığınız poğaçalar fena halde iştahımı açtı
Malzemeler:
- 2 adet yumurta akı (sarıları üzerine)
-2 su bardağı ılık süt
-1 bardağı ılık su
-1 su bardağından biraz az sıvı yağ
- 1 paket maya
-2 yemek kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-Aldığı kadar un
-Hamurların arasına sürmek için oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
Ceplerine istediğiniz malzemeyi koyabilirsiniz ben;
-Kaşar peyniri
-Beyaz peynir
-Domates
-Biber
-Salatalık
koydum.
Yapılışı:
Sütü ve suyu ılıtıp kabımıza alıyoruz şekerle birlikte mayayı ekliyoruz 5 dk kadar bekliyoruz.
Sonra bütün sıvı malzemeleri kaba ekliyoruz.
Sıvı malzemeye aldığı kadar un ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
Hamurun üzerini kapatıp 20 dakika mayalandırıyoruz.
Mayalan hamurdan küçük bezeler yapıyoruz.
Bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz ve üzerine tereyağı sürüyoruz.
Açtığımız hamuru D şeklinde katlıyoruz ve yine tereyağı sürüyoruz.
Hamuru yine katlıyoruz ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürdükten sonra önceden ısıtılmış 175 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkardığımız poğaçaların biraz soğuduktan sonra ceplerini arzuya göre dolduruyoruz.
Afiyet olsun...
TORKU
Biz, Konya Şeker’iz
Biz, Anadolu’nun verimli topraklarını işleyen, doğal üretim yapan 900 bin çiftçiyiz ve kendi ürettiğimizi yine kendi fabrikalarımızda işleyerek kendi markamızla sizlere ulaştırıyoruz. Markamız Torku ile evlerinize, sofralarınıza geliyoruz.
Üreticimizin emeğini tarladan sofranıza getiriyoruz.
Tohumumuzu kendimiz üretiyoruz, gübremizi yemimizi kendimiz üretiyoruz. Güvenle tüketin diye araya kimseyi sokmadan kendi fabrikalarımızda doğallığı, sağlığı ve kaliteyi her şeyin üzerinde tutarak Anadolu toprağının bereketini, emeğimizi sizlere ulaştırıyoruz.
Bereketli toprağımız bizim en kıymetli hazinemiz. Sadece bugünü düşünerek hareket etmiyor, bu hazineyi yarınlara, çocuklarımıza daha da güzelleştirerek bırakmayı amaçlıyoruz. Bu amaçla hem tohumumuzu hem toprağımızı koruyoruz. Yarını da düşünerek Konya Ovası’na 14 milyon ağaç diktik dikmeye devam ediyoruz.
Son düzenleme: