Cepte olmak

Kötü biriyse, kalbi karaysa, malsa, hayatındaki insani kırmaktan uzmekten korkmuyorsa,ona değer vermiyorsa demez tabii ki
Hiç şaşırtıcı bir şey değil.
Zaten muhtemelen yaşadığı yerde gününü gün eden biridir. Ailesi de bir gevur getirmesin başımıza diye memleketten bakire kız almak istemiştir. Sorusturmuslardir gençten,uysal, ailesi iyi bir kız sizi bulmuslardir.
Adamın gözündeki değeriniz bu yani. Evde dursun, çocuk doğursun,anneme yardım etsin.
Yoksa kim neden kendisiyle aynı toplumda yetişmemis, muhtemelen aynı filmleri kitapları izleyip okumamış, tanımadığı etmediği,kokusunu bile bilmediği bir kizi alıp evlenmek istesin ki?
nokta atışı aynen böyle. sadece 15 yaşındayken gitmişler yurt dışına.

O verdiğin örneği ben yazdım. Gerçekten gidebileceğini bilecek diye. Senin örneğinden yola çıkayım. Sana yanlışlıkla mesaj atmış. Çevirmekle ve yuzlemekle iyi etmişsin. Küfür, kufurun içeriği bilemem. Senin bundan rahatsızlığın da değişir kişiye göre. Ama sen ilk hatayı bu dönemde özelini yurtdışında yaşayan, görücü usulü tanıştığım, pek de samimiyet olmayan birine ozelini anlatmakla yapmışsın. İkinci hatayı da o mesajlara geç döndükçe cevap vermek, 5 saat sonra aradığında telefonu açmakla. Bunlar benim posttan cikardiklarim. Eminim daha çok vardir. Yani gidemeyecegim sen beni beklersen de ben burdayım demişsin. Sen ayrılınca da adam şok olmuş. Haaa bu adamdan bir cacık olmaz. Senin verdiğin sırrı sana karşı kullanan insanla birav evliliği, arkadaşlık bile olmaz.Bundan sonra hemen içini dökme, iyi takip et, karşındaki sana saygısızlık yapıyorsa net tepkini koy. Gideceğini bilmesi demek hergun adamın başına gidip ben gideceğim haaa demek değil.
aileler konuşurken söylendi maalesef özel konu. bana kalsa ben söylemem asla. Benim sorunum önce susup susup dolunca ayrılmak sanırım yazdıklarınızdan bunu anladım. ama kendimi düzeltemiyorum bu konuda ayarı tutturamyorum. sanki konuşsam çok kırıcı olacakmışım karşımdakini kıracakmışım gibi hissediyorum.

aileler konuşurken söylendi maalesef özel konu. bana kalsa ben söylemem asla. Benim sorunum önce susup susup dolunca ayrılmak sanırım yazdıklarınızdan bunu anladım. ama kendimi düzeltemiyorum bu konuda ayarı tutturamyorum. sanki konuşsam çok kırıcı olacakmışım karşımdakini kıracakmışım gibi hissediyorum.
İşte kırma kirilmama üzerine evlilik işine giremezsin. Hatta tam tersi kırılması gerekiyorsa kırılsın. Kriterlerin olacak kendi kültürüne, isteklerine göre ama ayakları yere basan kriterler. Görücü usulü karşındakine bunlar var mı yok mu diye dikkatlice bak. Uyanikspor ol, burdaki evlilik öncesi postlara bak. Yoksa yok. Varsa ne ala. Belki karşındaki seni kendi kriterine uygun bulmayacak.
Sen onun seni beğenmesini çok önemsiyorsun, ortalık bozulmasın üzerine bir tarafın yoğun fedakarlığı üzerine olmayacak. Kriterler uyuşuyor mu bu kadar net.

Genelde ilişkilerimde erkekler istekli görünüyor en başta neyse başlıyor ilişki bir süre sonra cepte görülmeye başlıyorum. Mesela en son ilişkimde çocuk yurt dışında yaşıyordu arkadaşına atacağı küfürlü bir mesajı bana atmış. Yanlışlıkla sana attım öfkeliydim dedi. Sakın çeviriye yazma dedi. Ben de yazdım ve küfürlü bir konuşma. Bu küfür mü diye sordum diye 3 gün boyunca 24 saat görüldü yedikten sonra cevap verdi mesajlarıma. Neden geç yazdın dedim çalışıyorum dedi. Arayacağım dediği saatten 5 saat bekletti. Yarın konuşalım geç oldu dedim konuşurken de ona daha önceden söylediğim zayıf bir noktamdan (ailemle ilgili) vurarak beni üzecek birkaç cümle konuştu.Ama sanki başka biri hakkındaymış gibi. Oysa ki bariz biliyor üzüleceğimi. Bunun üzerine ayrılmak istediğimi söyledim ve şok olduğunu söyledi. Asla ayrılmak istemedi. Burada gerçekten akıllı kadınlar var ve bir konuda yazmışsınız erkeklerin sizin ters bir durumda gideceğinizi hissetmesi lazım. Eger eş gidemez derse gevşer diye. Bunu ben de biliyorum ama sanırım bir eksiğim var uygulamada yapamıyorum sanırım. Evlilik hayatınızdan somut örneklerle gerizekalıya anlatır gibi anlatır mısınız nasıl bu kadın ters bir durumda gidebilir diye hissettirdiğinizi?
Çok ararsiniz.Cepte olursunuz.Kacan kovalanır.

Bu küfür mü derken neyi vurguladığınızı anlamadım.
Bu da küfür mü be, sen bi de bizdekileri görsen gibi bir ima değil, değil mi? 🫣
Ayrılmak istiyorsanız ayrılırsınız zaten kimse sizi hiçbir oluşum içinde zorla tutamaz. Ha o kabul etmiyorsa, kendi kendine devam etsin platonik bir biçimde. Zaten yurt dışında değil mi?
Sonuçta siz ona kararınızı açıklamışsınız, fikrini sormamışsınız ki.
Senden ayrılabilir miyim demenizi falan mı bekliyor?

Tavsiye olarak da; işinize yarar mı bilmem ama ben eşimle evlenmeden önce bir davranışı beni çileden çıkarmıştı ve "Sana ne yapacağını ben söyleyemem ama bu yaptığın şey bana kendimi değersiz hissettirdi. Seninle artık görüşmek istemiyorum" dedim ve kestirip attım.
Hiçbir mesajına cevap vermedim, ona fikrini de sormadım. Suçlamadım da.
Ne oldu?
Bin küsur km yol geldi yanıma, bana kendini açıkladı, hatasını düzeltti, bir daha tekrarlamadı ve sonra evlendik.
ss alıyım da on kere okiyim aklıma girmesi için 😀😀😀 ben hemen affediyorum da :)

herseyini özellikle karşı tarafın ağzına koz gibi olacak şeyleri asla paylaşma. Vei gerizekalıya anlatır gibi anlatın lafını da doğru bulmadım sen kendi kendini incitiyorsun ben bi başkasından geçtim önce kendini sevmen lazım bütün hayatını bı adamın aramasına bırakma 5 saat aramışsa açma tepkini koy iyi niyetlisin diye sömürttürme kendini masaya arada bir koy yumruğunu umursa ama bunu hissetttirme. Sensizlik ona bişey hissettirmiyorsa onsuz kal. Doğru insanı elbette bulacaksın.

herseyini özellikle karşı tarafın ağzına koz gibi olacak şeyleri asla paylaşma. Vei gerizekalıya anlatır gibi anlatın lafını da doğru bulmadım sen kendi kendini incitiyorsun ben bi başkasından geçtim önce kendini sevmen lazım bütün hayatını bı adamın aramasına bırakma 5 saat aramışsa açma tepkini koy iyi niyetlisin diye sömürttürme kendini masaya arada bir koy yumruğunu umursa ama bunu hissetttirme. Sensizlik ona bişey hissettirmiyorsa onsuz kal. Doğru insanı elbette bulacaksın.
yok hep kullanıyorlar o lafı basite indirgenin espirili hali gibi o yüzden kullandım. inşallah bulurum. teşekkürler

Genelde ilişkilerimde erkekler istekli görünüyor en başta neyse başlıyor ilişki bir süre sonra cepte görülmeye başlıyorum. Mesela en son ilişkimde çocuk yurt dışında yaşıyordu arkadaşına atacağı küfürlü bir mesajı bana atmış. Yanlışlıkla sana attım öfkeliydim dedi. Sakın çeviriye yazma dedi. Ben de yazdım ve küfürlü bir konuşma. Bu küfür mü diye sordum diye 3 gün boyunca 24 saat görüldü yedikten sonra cevap verdi mesajlarıma. Neden geç yazdın dedim çalışıyorum dedi. Arayacağım dediği saatten 5 saat bekletti. Yarın konuşalım geç oldu dedim konuşurken de ona daha önceden söylediğim zayıf bir noktamdan (ailemle ilgili) vurarak beni üzecek birkaç cümle konuştu.Ama sanki başka biri hakkındaymış gibi. Oysa ki bariz biliyor üzüleceğimi. Bunun üzerine ayrılmak istediğimi söyledim ve şok olduğunu söyledi. Asla ayrılmak istemedi. Burada gerçekten akıllı kadınlar var ve bir konuda yazmışsınız erkeklerin sizin ters bir durumda gideceğinizi hissetmesi lazım. Eger eş gidemez derse gevşer diye. Bunu ben de biliyorum ama sanırım bir eksiğim var uygulamada yapamıyorum sanırım. Evlilik hayatınızdan somut örneklerle gerizekalıya anlatır gibi anlatır mısınız nasıl bu kadın ters bir durumda gidebilir diye hissettirdiğinizi?
Kimse vazgeçilmez değildir ve ilişkiler korku üzerine kurulmaz. Ancak sevgi ve saygıyla uzun süreli yürür ilişkiler. Sevgilinizin size ve ilişkinize pek saygısı olduğu söylenemez. Ayrılmakla en doğru kararı vermişsiniz.

valla bu şekilde ömür bitmez,taktiklerle,planlarla bir ilişki yürümez,yürüsede çok yorucu olur,bence siz yanlış insanlarla birlikte oluyorsunuz,kriterlerinizi bir gözden geçirin ve ona göre insanlara şans verin derim,sizi siz olduğunuz için seven insanla birlikte olun,bir insanı yorulmak için değil,daha huzurlu,mutlu olmak için hayatınıza alıyorsunuz,ilişki huzur vermeli,huzurunuzu bozup sizi değiştirecek her ihtimal ve insan tipinden uzak durmanızı öneririm.

Arkadaşına atacağı küfürlü mesajı sana atması mı problem oldu. Hiçbir şey anlamayan sadece ben miyim

Kimse vazgeçilmez değildir ve ilişkiler korku üzerine kurulmaz. Ancak sevgi ve saygıyla uzun süreli yürür ilişkiler. Sevgilinizin size ve ilişkinize pek saygısı olduğu söylenemez. Ayrılmakla en doğru kararı vermişsiniz.
evet artık öyle bir noktaya gelmiştim ki onun istediği bir şeyi yapmadığımda aniden yükselecek diye çekiniyordum. böyle ilişki yürümez diye düşündüm bazen olacak kavga edeceğiz kavga bile etmiyorken böyle korku içindeysem bitirmem gerek dedim.

Arkadaşına atacağı küfürlü mesajı sana atması mı problem oldu. Hiçbir şey anlamayan sadece ben miyim
arkadaşına atacağı yabancı dildeki mesajı bana attı yanlışlıkla. Ben bu dili bilmiyorum. Sakın çeviriye yazma öfkeyle yazdım diyince ben de çeviriye yazdım ve küfür çıktı. bu küfür mü diye sordum diye kızdı ve 3 gün ard arda 24 saat sonra cevap verdi mesajlarıma. sonra arayacağım dediği saatten 5 saat sonra aradı. telefonda konuşurken de daha önceden bahsettiğim ailemle ilgili zayıf noktamdan vurdu beni.

evet artık öyle bir noktaya gelmiştim ki onun istediği bir şeyi yapmadığımda aniden yükselecek diye çekiniyordum. böyle ilişki yürümez diye düşündüm bazen olacak kavga edeceğiz kavga bile etmiyorken böyle korku içindeysem bitirmem gerek dedim.
Hayatınızın hatasından dönmüşsünüz.

Back
X