• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cesarete ihtiyacım var!

Boşanmasan bile sonunda üzülen yine sen olacaksın hem de her gününü kendine zehir ederek geçireceksin. 1 kere yalan söyleyen hep söyler para ailesinden önemli olmamalıydı

Bende öyle değerlendirmeye çalışıyorum. Boşanmak dünyanın sonu değil. Gönül ister huzurlu mutlu yuva olsun ama bazen mümkün olmuyor.
O yüzden o evin içinde neler cektgini senden iyi kimse bilemez sevgı falan hepsi bir yere kadar sana saygısı bitmiş bir insanla evli kalmak ne kadar doğru onu sen bilirsin hakkında hayırlısı neyse o olsun hayırlı olanı tabiki

Hayırlısı olsun genelde Türk kadını boşamıyor devam ediyor adam da azdıkça azıyor

Tebrik ediyorum çocukların sorumluluklarını tek başınıza almayın maddi manevi ilgilenmek zorunda davada vs belirtiniz mutlaka
Aynen öyle kadın sabrettikçe erkek iyice azıp kendimi vazgeçilemez sanıyor ama sabır da bir yere kadar.

Merhaba, ben boşanma arifesinde olan bir kardeşinizim.
Şu an bir camideyim. İkindi namazını kıldım ve hüngür hüngür ağladım. Yarın boşanma dilekçesi vereceğim.
10 yıllık bir evlilik ve iki çocukla bu adımı atmak gerçekten çok zor.

Hikâyemi anlatmak istiyorum.

Çok severek evlendik. İkimiz de düzgün, sorumluluk sahibi, çevresi tarafından sevilen insanlarız. Evlilik öncesinde bazı sorunlar vardı; özellikle öfke problemi gibi… Bunlardan korkuyordum ama görmezden geldik. O sorunların zamanla katlanarak, adeta çarpı on olarak karşıma çıkacağını bilmeden.

Yıllarca kahrını çektim diyebilirim. Uzun uzun anlatmaya gerek yok. Ancak boşanma sebebimiz bu da değil.

Asıl sebep, 5 buçuk yıldır devam eden kripto bağımlılığı. Ben helal lokma konusunda çok hassas bir insanım. Bu süreçte borçlar oldu, ailesi tarafından ödendi (zaten onların bize borcu vardı). Şu an ise maaşının dörtte birine haciz geldi. Ama inanın, borçları artık düşünmüyorum bile.

Beni bu noktaya getiren şey; yıllarca arkamdan işler çevirmesi, yüzüme baka baka yalanlar söylemesi oldu. Ona karşı sevgim bitti, güvenim zaten kalmadı. Bu kararı almamdaki en önemli neden ise, tekrar yapacağına olan inancım. Daha fazlasını kaldıramam.

Ama yine de…
10 yıllık emek, iki çocuk… Hepsi çok zor.

Belki sizin güzel yorumlarınız bana cesaret verir, bu yolda kendimi biraz daha güçlü hissetmemi sağlar diye yazıyorum.
Okuduğunuz için teşekkür ederim.
öncelikle geçmiş olsun çok zor ve üzücü bir durum.16 yıl önce boşandım ve bir yıl evli kaldım. Ben bir kadın olarak o bir yılda çok çaba gösterdim ama maalesef onun gece hayatı kumar alışkanlıgı ve ihaneti sonrası aldım kızımı o evi terk ettim. Kızım henüz kırk günlük bebekti. Tam 16 yıl oldu boşanalı. Çok zor babasız ve annesiz çocuk büyütmek. Neler çektim bir kadın olarak büyüttüm ama bir de bana sorun. Hep mutsuz bir yanı eksik😔Baba 16 yıldır ne aradı ne de kızını gelip görmedi. İyi düşünün karar verin o çocuklara üzülürüm. Sizler bir şekilde hayata devam edersiniz de onların hep bir yanı eksik olacak😔

öncelikle geçmiş olsun çok zor ve üzücü bir durum.16 yıl önce boşandım ve bir yıl evli kaldım. Ben bir kadın olarak o bir yılda çok çaba gösterdim ama maalesef onun gece hayatı kumar alışkanlıgı ve ihaneti sonrası aldım kızımı o evi terk ettim. Kızım henüz kırk günlük bebekti. Tam 16 yıl oldu boşanalı. Çok zor babasız ve annesiz çocuk büyütmek. Neler çektim bir kadın olarak büyüttüm ama bir de bana sorun. Hep mutsuz bir yanı eksik😔Baba 16 yıldır ne aradı ne de kızını gelip görmedi. İyi düşünün karar verin o çocuklara üzülürüm. Sizler bir şekilde hayata devam edersiniz de onların hep bir yanı eksik olacak😔
Kendinizi üzmeyin. O tarz bir adamdan boşanmasaydınız çocuğunuz babalı büyümezdi. Daha ttavmatik bir çocuk olurdu. Siz de öyle. Bir baba ya var olacak ya da yok olacak.

Şu an bir camideyim. İkindi namazını kıldım ve hüngür hüngür ağladım. Yarın boşanma dilekçesi vereceğim.

Çok severek evlendik. İkimiz de düzgün, sorumluluk sahibi, çevresi tarafından sevilen insanlarız. Evlilik öncesinde bazı sorunlar vardı; özellikle öfke problemi gibi… Bunlardan korkuyordum ama görmezden geldik. O sorunların zamanla katlanarak, adeta çarpı on olarak karşıma çıkacağını bilmeden.

Yıllarca kahrını çektim diyebilirim. Uzun uzun anlatmaya gerek yok. Ancak boşanma sebebimiz bu da değil.

Asıl sebep, 5 buçuk yıldır devam eden kripto bağımlılığı. Ben helal lokma konusunda çok hassas bir insanım. Bu süreçte borçlar oldu, ailesi tarafından ödendi (zaten onların bize borcu vardı). Şu an ise maaşının dörtte birine haciz geldi. Ama inanın, borçları artık düşünmüyorum bile.

Beni bu noktaya getiren şey; yıllarca arkamdan işler çevirmesi, yüzüme baka baka yalanlar söylemesi oldu. Ona karşı sevgim bitti, güvenim zaten kalmadı. Bu kararı almamdaki en önemli neden ise, tekrar yapacağına olan inancım. Daha fazlasını kaldıramam.

Ama yine de…

Belki sizin güzel yorumlarınız bana cesaret verir, bu yolda kendimi biraz daha güçlü hissetmemi sağlar diye yazıyorum.
Hersey yoluna gırecek emin olun. Şuan üzülmeniz acı cekmenız çok normal zamanla bu hüzün yerını mutluluga bırakıcak.

Yani pişman mısınız ayrıldığınıza? Bu sebeplere durmamaniz iyi olmuş. Sanırım biz kendimize çok yükleniyoruz sanki her şey bizim omzumuzda onlar babalıklarını yapmazlar diye biz niye ömür boyu hem kendimize hem yavrularımıza hayatı zehir edelim ki?

Hayırlısı olsun genelde Türk kadını boşamıyor devam ediyor adam da azdıkça azıyor

Tebrik ediyorum çocukların sorumluluklarını tek başınıza almayın maddi manevi ilgilenmek zorunda davada vs belirtiniz mutlaka
Orası ayrı bir durum. Önce arabayı vermek istemedi(ki kızımı kreşe bırakmak zorundayım uzakta) mehir vermicem çocuklara nafaka vermicem vs dedi bende iki çift laf ettim arabayı bırakıcam dedi bu defa ama gözümden öyle bir düştü ki. Ben anlaşmalı istiyorum. Çekişmeliye gücüm yok. Kendi maaşım her şeye yetecek mi sanmıyorum. Ev kira, kreş ücreti, ev geçimi derken Allah büyüktür biz bir adım atalım.
Başta şehirden gidicem dedi şimdi sadece onları düşünüyorum diyor. Onun dürtüsel hareketleriyle ilgilenmek istemiyorum.

Eğer kripto parayı kaldıraç sistemli bir şekilde elde ediyorsa kumar gibi bir işlevi var. Malesef bu bir bağımlılık, bir kumar ve bu batağın içine düşmüşse kurtulması cok zor. Bugun yalan söyler arkanızdan iş çevirir yarın para için size şiddet gösterir. Sorumluluk sahibi ve düzgün bir insanın uğraşacağı şeyler değil.

Borçları da düşünün. Kendiniz için değilse dahi çocuklarınız için düşünün çünkü onların rızkını kumarda yiyor bu adam. Hani hastalık olur, ticaret olur, afet olur veya hırsızlık olur insanın borcu olabilir ama kumar, alkol gibi nedenlerle borç içinde olma kabul edilmemeli. Yoksa sizde cocuklarınızın hakkına giriyorsunuz. Kolay bir şey değil ama insan siyah veya beyaz kadar net değil, gri olan şeyler çok fazla.

Bu adam değişmez, göz açıp kapayana kadar 20 yıl 30 yıl olur bir bakmışsınız ömrünüz tükenmiş.
Bende bu şekilde düşünüyorum o yüzden dediğim şey git ek iş yap borcunu öyle kapat oldu. Yanaşmadı. Ne zaman ayrılık istedim gitmiş hemen bir iş görüşmüş tabi samimi değil. Kriptonun da gözümde kumardan bir farkı yok. Neden böyle bir şey yaşıyorum onu da sorguluyorum. İsyan anlamında değil ama vardır bir hikmeti

Yakın zamanda benzer sorunla uğraşan biri olarak sizi çok iyi anlıyorum. Aynı haltı eşimde yemiş hemde ben lohusayken! Şu an bebek 1.5 yaşına yakın tabi bunu öğrendiğimde 1 ay kadar ayrıldık sonra bir daha yapmayacağına yeminler ederek eve dönmemi sağladı. Ha dersen ki yapmayacağına inanıyor musun asla inanmıyorum ama çocuğum çok küçük olduğu için biraz büyümesini bekliyorum boşanmak için.
Bu kararı verebilmişseniz kararınızdan dönmeyin derim.

Maaşının dörtte üçünü size versin eğer düzeltmekten yana bir tavırda ise
Öyle bir tavırda ancak bana hiç samimi gelmiyor. Düzeleceğine inanmıyorum. Bu o kadar basit bir şey değilmiş içinde olunca anladım.

Yakın zamanda benzer sorunla uğraşan biri olarak sizi çok iyi anlıyorum. Aynı haltı eşimde yemiş hemde ben lohusayken! Şu an bebek 1.5 yaşına yakın tabi bunu öğrendiğimde 1 ay kadar ayrıldık sonra bir daha yapmayacağına yeminler ederek eve dönmemi sağladı. Ha dersen ki yapmayacağına inanıyor musun asla inanmıyorum ama çocuğum çok küçük olduğu için biraz büyümesini bekliyorum boşanmak için.
Bu kararı verebilmişseniz kararınızdan dönmeyin derim.
Benim de bebeğim 2 yaşında. Bende en çok onu düşünüyorum. Ama biten bitmiştir. İnşallah süreci kolaylıkla yürütürüm

Benim de bebeğim 2 yaşında. Bende en çok onu düşünüyorum. Ama biten bitmiştir. İnşallah süreci kolaylıkla yürütürüm
Of sizinki de çok küçükmüş yani insan diyecek laf bulamıyor. Erkekler gerçekten nankör varlıklarmış emin oldum artık.

Umarım hayatın geri kalan kısmı sizin için çok güzel geçer evet emek var fakat emeklerinizden cevap alamadığınızda yapmanız gereken kendiniz için en doğru şeyi yapıp kendinizi emek veriyorsunuz şöyle düşünün bu da kendinize verdiğiniz bir emek artık emeklerinizin boşa gitmeyeceğini düşünün

Boşanmak hiç kolay bisey değil ben çocuksuz kısa bir evlilikten ayrıldım ama etkileri hep devam ediyor maalesef sizin çocuklarınız da var sırf çocuk var diye devam edin demek istemiyorum ama eğer duzelebilecek Bi durum varsa tekrar düşünün derim bilmiyorum çok zor Bi durum maddi olarak iki cocuga bakacak durumunuz var mı

Para çok zor kazanılıyor üzücü

Ama yine de…

Siz çok güçlüsünüz ve herşeyin üstesinden gelebilirsiniz 💪🏻☺️
Artık eski hayatınızı hiç düşünmeyin çocuklarınıza ve geleceğe odaklanın lütfen 🙏🏻🥲
Bundan sonra ki hayatınız çocuklarınızla mutlu ve huzurlu geçsin 🙏🏻💛
Hep güzel insanlarla keşişsin yollarınız 🙏🏻💜
Rabbim yar ve yardımcınız olsun 🙏🏻

Back
X