Cesur ve Güzeller

bişi olmii
sana noldu şeker :bbo:
sıkıldım ya çalışasım yok
eşim bugun gec gelcek annende kal diyo
ben eve gitmek istiyom :kedi:
evimi çok seviyom ben ya
önceden olsa hem annemi isterdim akannehir

napıyorsunuz kızlar?
site gene çok yavaş açılmıyor sayfalar..
bende hastayım 2-3 gündür yatıyorum dr.gittim demiştim ya,
ay kulağım da iltihap başlamış bir de gribe çevirdi ben bekarlığımdan beri böyle grip olmamıştımalsanaalsanasmilealsanaalsanasmile
sesim borazan gibi çıkıyor valla,

sizler ne yapıyorsunuz bir yenilik bir durum varmı

hepinizi öptüm Şeniz

Minnoş sapık dehşetiyle şokta
Tecavüze uğrayan sokak köpeği Minnoş, hayata küsmüş vaziyette. Yedikule Hayvan Barınağı'ına yerleştirilen Minnoş hiçbir şey yapmadan yatıyor

Minnoş, Yedikule Hayvan Barınağı’nın Darülaceze bölümünde kalıyor. Diğer köpeklerin aksine o sadece bir leğenin içinde yatıyor. Havlamıyor, oynamıyor... Minnoş şu anda hayata küşmüş durumda... Çünkü bir ihbar üzerine barınağa getirilen Minnoş’un sapıklar tarafından defalarca tecavüze uğradığı ortaya çıktı.

Yedikule Hayvan Barınağı’na 24 Aralık 2009’da ihbarda bulunan bir kadın, bir köpeğe tecavüz edildiğini söyleyerek, köpeğin kurtarılmasını istedi. Fatih Belediyesi ekipleri ise köpeği almaya gitti. Barınak’ta ‘Minnoş’ adı verilen labrodor kırması köpeğin tecavüze uğradığı veterinerce de tespit edildi.

Kanser olduğu ortaya çıktı
Barınakta sürekli görev yapan veteriner Nişan Büyükkuyumcu, köpeğin geldiğinde vajinasında zorlanma ve kanama olduğunu belirterek şunları söyledi: “Köpekler işkenceye maruz kalırsa, tecavüze uğrarsa, depresyona girer. Yemek yemez, diğer köpeklerle iletişim kurmaz. Minnoş da ilk geldiğinde daha fazla içine kapanıktı, yemek yemiyordu. Şu anda da diğer köpeklerle iletişim kurmuyor, sürekli yatıyor. Fazla yemek yemiyor, korkuyor.” Muayenede Minnoş’un kanser olduğu da anlaşıldı.

Barınak sorumlusu Meral Olcay da sekiz yaşlarında olan Minnoş’un depresyon geçirdiğini belirterek şunları anlattı: “Belki ihbar olmasaydı, ‘bir cisimle’ işkence edildiğini düşünecektik. Sokakta bu köpeği besleyen bir kadın, köpeği alanları takip etmiş. ‘Köpeği birkaç günde bir aynı kişilerin gelip aldıklarını ve iki saat sonra geri getirdiklerini’ söyledi. En sonunda köpeği alıp evinde saklayan kadın bize haber verdi.”

Amerika’dan mama geldi
Minnoş’un durumunu barınağın sitesinde yazdıklarını, Minnoş’a çok büyük ilgi gösterildiğini belirten Olcay, “Amerika’dan internet üzerinden mama gönderen bile oldu. Beyaz peyniri çok seviyor, beyaz peynir sayesinde tekrar hayata döndü. Önce peyniri sonra ilacını veriyoruz. Hâlâ yaşadığı şoku atlatmış sayılmaz, diğer köpeklerden ayrı bir köşede sürekli sessizce yatıyor.”

Zeytinburnu Belediyesi sağlık işlerinde şoför olarak çalışan Bayram Kabul, ihbar üzerine köpeği almaya giden ekipteydi. Kabul, köpeği teslim aldıkları sırada 30-35 yaşlarında iki kişinin ‘köpeği nereye götürdüklerini’ sorduğunu söyleyerek, “Bu iki kişi ‘seviyorduk, götürmeyin’ dedi. Ama iyi niyetli olmadıkları anlaşılıyordu. Bu kişileri kovdum, köpeği barınağa getirdim” diye konuştu.

Darülaceze bölümünde
Minnoş, barınağın yaşlı, muhtaç, psikolojik açıdan travma geçiren köpeklerin kaldığı yer olan Darülaceze bölümünde kalıyor. Köşede bir leğenin içinde gün boyu yatıyor. Barınak gönüllüleri Minnoş’u tekrar eski hayatına döndürebilmek için uğraşıyor.

Yedikule Hayvan Barınağı’nda tek mağdur köpek Minnoş değil. Bir yıl önce de başka bir köpek yine tecavüz edilerek barınağa getirilmiş ancak işkenceye de uğrayan köpek kısa sürede ölmüş. Barınaktaki köpeklerin kimi trafik kazasından bir bacağını kaybetmiş, kiminin vücudu yaralar içinde, kimi de sahibinden yediği dayaktan dolayı felç olmuş durumda. Hepsi de kendilerine uzanacak şefkatli elleri bekliyor.

bukadarına pesssss yaa ohaoldumsmile

ayy destimmm bende seni merake ttim nerde diyee
geçmiş olsun ya hala iyileşemedin mi mafoldumben

boncukum h geldim bebek nasıl :asigim:

şeker pes nan ohaoldumsmile

bişi olmii
sana noldu şeker :bbo:
sıkıldım ya çalışasım yok
eşim bugun gec gelcek annende kal diyo
ben eve gitmek istiyom :kedi:
evimi çok seviyom ben ya
önceden olsa hem annemi isterdim akannehir

bende eskiden annemlere gitmk için can atardım
ama evimi çookk seviyorum şimdide evden çıkıp başka yerde kalacam diye aklım çıkar oldu
ayrılamıyorum evimdenkaydirigubbakcemile3

bende eskiden annemlere gitmk için can atardım
ama evimi çookk seviyorum şimdide evden çıkıp başka yerde kalacam diye aklım çıkar oldu
ayrılamıyorum evimdenkaydirigubbakcemile3

kaydirigubbakcemile3 aynenn
Allah bozmasın :asigim:

tşk ederim lady canım sen nasılsın?görüşmeyeli neler yaptın

değişen bişi yok kuzumbildiğin gibiyim
hafta içi işten eve evden işe
hafta sonları genelde meşgul oluyorum gelen giden çok
bende habire geziyorum kaydirigubbakcemile3

napim ladyy iş güç beynim şişti bende eve gitmek istiyomm

destina geçmiş olsun canım dikkat et kendine
sağol canım
selammmm

iyi akşamlarrrrrropuyorumnanaktan
sanada iyi akşamlarŞeniz
ayy destimmm bende seni merake ttim nerde diyee
geçmiş olsun ya hala iyileşemedin mi mafoldumben

boncukum h geldim bebek nasıl :asigim:

şeker pes nan ohaoldumsmile

sağol ladyciğim yok ya iyileşemedim canım
grip olunca zor geçecek herhalde bugün fena değilim

ay kulaklarım enzim her bir tarafım tıkalıkaydirigubbakcemile3
ne tat ne koku alamıyorum valla
ben sizi özledim bir bakayım dedim yatıyordum ama sayfayı geç yüklüyor
siz de de var mı sorunyoksa burdaki yağmurdan mı oldu anlamadım

bende yavaslamadı :bbo:

dikkat et kendine ya
ne kadar dikkat etsen bi şekilde oluveriyosun :gitme:
emir nasıl ona bulaştırma bari :1ninca:

sevindim cnm iyi olmana :)
gez gez tadını çıkarr
destina senle tanışyozmuydu önceden yoksa yeni misin?

şimdi çıkarim dtadını ilerde fırsat olmaz belki kaydirigubbakcemile3

bende yavaslamadı :bbo:

dikkat et kendine ya
ne kadar dikkat etsen bi şekilde oluveriyosun :gitme:
emir nasıl ona bulaştırma bari :1ninca:
evet öyle valla dikkat etsen de bağışıklığının zayıf olduğu bir anda gelip buluyor seni
emir iyi bana da oğlumdan geçti zaten o hastaydı ya

ben de çok yavaş ya

sevindim cnm iyi olmana :)
gez gez tadını çıkarr
destina senle tanışyozmuydu önceden yoksa yeni misin?

valla tanışmıyoruz herhalde bende pek emin değilim canımkaydirigubbakcemile3
ben 2007 den beri üyeyim bu siteye de
geçen seneden beri bu topikteyim...
neyse tanışırız canımzemuszemusolumunekankayizsmile

lady cnm bende zorlandım ama yaptım sonunda istersen sanada yapim
tahmini doğum tarihinizi ve sat ver bana ok

opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…