• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çet bagimliligimdan nasil kurtulabilirim ? :(

bence önce bir psikolojik yardım almalısın
ayrıca üniversitede okuyorsun ne güzel bir topluluğa üye olmanı öneririm özellikle tiyatro topluluğu ya da koro gibi şeyler içinde aktif bulunacağım bir topluluk seni açabilir..

Disarda insanlarla iletisim kuramiyorum diye sarmistim oralara. Aslinda iletisim kurmaya korkuyom kucuklugumden beri alay konusuydum sisman oldugum icin.
iyi deee biraz kilon var diye insanlar senden kaçacak mı
arkadaşım en sevdiğim candan arkadaşlarımdan birisi de kilolu ne olmuş ben napıyım ki onun kilosunu ben onun arkadaşlığını seviyorum
sen de samimiyetle yaklaş insanlara hiç çekinme
napsınlar ki senin kilonu
ayrıca çok rahatsızsan vermeye çalışabilirsin dans kursuna filan da gidebilirsin hem arkadaş edinirsin hem de sağlıklı kalırsın olmaz mı?

Bende sohbet odalarına takılırım yıllardır. Eğer gün içerisinde hatırlamıyorsan normal rutini devam ettirebiliyorsan bağımlı sayılmazsın. Maalesef modern hayatın getirisi insanlar evine gidip kapıyı kapatınca yalnızlaşması şeklinde. Eskisi gibi komsuluk akrabalık ilişkileri de yok. Hele sende ben gibi çekingen biriysen bu tarz sohbet odaları özgüven arttırmada iyi oluyor. Yetki alıyorsun cümle kuruyorsun duygularını korkmadan ifade ediyorsun. Yavas yavas reel hayatında da o cesareti kazandırmasına faydası olacak şekilde kullan. Bir araştırma vardı asosyal çekingen kişilikler sosyal ağlar sayesinde güven duygusu kazandığı şeklinde. Burda tek dikkat etmen gereken bence normal rutin günlük yapman gereken işleri aksatmamak. Bir de art niyetli insanlardan uzak durmak kimseye güvenmemek.

Psikolojik yardım alabilirsin ,kurslara yazılabilirsin ,klüplere katılabilirsin yada bir spor salonuna yazılabilirsin ... Öncelikle öz güvenin olmalı kimse dış görünüşe bakarak arkadaş edinmez daha çok ortak noktalarınız olmalı.

canım bence şunu bir kavra chat oramından kimseye hayır gelmez ne gerçek dostluklar kurulur ne de senin aradığın ilişkiler bulunur kesinlikle seni sosyalleştirici kulüplere katılmalısın yada çeşitli kurslarda olabilir okulda da biraz aktif olmaya çalış birileriyle tanışmaya çalış ayrıca telefonundan internet paketini kapattır dışarıda hiç internete girmemeye çalış evde sürekli chat sitelerine giriyosanda evde çalışma kütüphaneye git orada o kadar kişi çalışırken sende illaki çalışırsın ve kendine bir süre tut mesela ben kendime 4 saat zorunluluğu koyuyorum kendini mutlaka sonuna kadar zorla ayrıca kardeşinede yardımcı olman lazım biz abla olarak onların önünde ister istemez bir rol model oluyoruz

şişmanlık suç değil.
Ama evet, zayıflarsan hem daha sağlıklı olursun, hem de sosyalleşmen daha kolay olur.
Öyleyse kendine hedef koy, yavaş yavaş kilo vermeye çalış.

Evdeki neti kapattirdim telde var bide okulda calisiyorum derslerimi o cet bagimliligimdan kurtuldum diyebilirim bayadir girmiyorum. Ama iste su utangacligimi bi yenemedim psikolojik destek almak icin de maddi durumumuz musayit degil. Zayiflamayada calisiyorumda iste kendimi abur cuburdan ali koyamiyorum :( Bife benimkisi normal utangacligik deg asiri derecede utangacim telefonda bile mesela birini aramam gerekiylrza zar zor ariyorum:( yardimci olduginuz icin bu arada hepinize tessekur ederim :D

Spor yp.
Aklina chat dustukce sen o istegi spora cevir.
Boylece kilo verirsin.
Evde ac zumbayi youtubedan ve dans et.
Yaptikca hosuna gidecek bak gor, helede kilolarin gittikce.

Ve kilo sorunu ortadan kalkar, git gide oz guveninde yerine gelir.

Back
X