• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cevabınız için şimdiden teşekkürler

demrelimadam

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2016
250
88
13
40
Evlendikten sonra alınan gayrimenkul kadının üzerine olsa dahi çocukları olmadığı için eşinin ailesi mirastan pay alabilir mi? Miras kalmaması için vasiyetname bırakmak çözüm müdür?

kadının mirası sadece eşe çocuğuna ve bunlar yoksa kendi ailesine kalır
kocanın ailesine kalmaz
ancak önce kadın olur koca pay alır sonra koca ölürse ancak o aile o zaman oradan kendi oğullarının pay alır yani dolaylı olarak kadının mirası geçmiş olur

kocanın ailesine kalmaz
ancak önce kadın olur koca pay alır sonra koca ölürse ancak o aile o zaman oradan kendi oğullarının pay alır yani dolaylı olarak kadının mirası geçmiş olur

Erkeğin üzerine olsaydı alınan gayrımenkul daha farklı olurdu ozaman dimi

kocanın ailesine kalmaz

Ne kadar iyisin cevabını görünce mutlu oldum umutsuzdum açıkçası. Peki her ihtimale karşı erkek kadına vasiyet name bırakmalı mı?

Erkeğin üzerine olsaydı alınan gayrımenkul daha farklı olurdu ozaman dimi

erkeğin üzerine olsa yine eşi ve varsa çocuğuna kalır bunlar yoksa kendi ailesine kalır
bu sefer de kadının ailesi damadın mirasını alamaz ancak kızlarindan dolaylı olarak alabilir
miras dağıtılmaya her zaman çekirdek aileden baslanir
Rica ederim ne demek her zaman elimden geldiğince yardimci olmaya çalışırım

Ne kadar iyisin cevabını görünce mutlu oldum umutsuzdum açıkçası. Peki her ihtimale karşı erkek kadına vasiyet name bırakmalı mı?

isterse düzenlesin vasiyetname
ama vasiyetname yapmasa bile kanundan dolayi kadın eşin hakkı var zaten

erkeğin üzerine olsa yine eşi ve varsa çocuğuna kalır bunlar yoksa kendi ailesine kalır
bu sefer de kadının ailesi damadın mirasını alamaz ancak kızlarindan dolaylı olarak alabilir
miras dağıtılmaya her zaman çekirdek aileden baslanir
Rica ederim ne demek her zaman elimden geldiğince yardimci olmaya çalışırım

Anladım canım aslında gayrımenkulun kimin üstüne olduğu fark ediyor bu durumda

eşler açısından fark etmez ama aileler açısından fark ediyor

Anladım canım ama kadın ölüp eşine kalırsa kadının payı erkeğin ailesine mi geçiyor.Yoksa gayrımenkul kadının üzerine geçtiği için kadının ailesi de faydalanabiliyor mu. Canım yanlış anlama çok cahilim bu konuda

Saklı pay varmış sanırım vasiyetnamede düzenlense istediğin kişiyi mirasında mahrum bırakamıyormuşsun. Ama karı koca birlikte ölürse mirasını hayır kurumlarına bırakmak istese nasıl olacak

Anladım canım ama kadın ölüp eşine kalırsa kadının payı erkeğin ailesine mi geçiyor.Yoksa gayrımenkul kadının üzerine geçtiği için kadının ailesi de faydalanabiliyor mu. Canım yanlış anlama çok cahilim bu konuda

kadın ölürse eşi ve kadının anne babası pay alabilir
eşin ailesi hiçbir şekilde pay alamaz

Miras durumunda cinsiyet önemli değildir.
Alt soy varsa yani çocuklar, daima eşe ve çocuğa kalır.
Çocuk olmaması durumunda eşe ve kendi ailesine yarı yarıya kalır.
Asla damadın ya da gelinin ailesine geçmez miras.

Miras durumunda cinsiyet önemli değildir.
Alt soy varsa yani çocuklar, daima eşe ve çocuğa kalır.
Çocuk olmaması durumunda eşe ve kendi ailesine yarı yarıya kalır.
Asla damadın ya da gelinin ailesine geçmez miras.

Cinsiyet önemli değildir tabikide. Sadece gayrımenkulun kimin üstünde oldugu durumu degiştiyormuş jessey in dediğine göre

Cinsiyet önemli değildir tabikide. Sadece gayrımenkulun kimin üstünde oldugu durumu degiştiyormuş jessey in dediğine göre
Mirastan bahsetmek için zaten malın vefat eden kişinin üzerine olması gerekiyor.
Yine bir şey değiştirmez.
Sizin ya da eşinizin üzerine olsa dahi, birbirinizin aileleri o mirastan hak alamazlar.
Sadece kendi aileleriniz alır.

Back
X