- 8 Aralık 2016
- 250
- 88
- 13
- 40
- Konu Sahibi demrelimadam
Evlendikten sonra alınan gayrimenkul kadının üzerine olsa dahi çocukları olmadığı için eşinin ailesi mirastan pay alabilir mi? Miras kalmaması için vasiyetname bırakmak çözüm müdür?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
kadının mirası sadece eşe çocuğuna ve bunlar yoksa kendi ailesine kalır
kocanın ailesine kalmaz
ancak önce kadın olur koca pay alır sonra koca ölürse ancak o aile o zaman oradan kendi oğullarının pay alır yani dolaylı olarak kadının mirası geçmiş olur
kadının mirası sadece eşe çocuğuna ve bunlar yoksa kendi ailesine kalır
kocanın ailesine kalmaz
ancak önce kadın olur koca pay alır sonra koca ölürse ancak o aile o zaman oradan kendi oğullarının pay alır yani dolaylı olarak kadının mirası geçmiş olur
Erkeğin üzerine olsaydı alınan gayrımenkul daha farklı olurdu ozaman dimi
Ne kadar iyisin cevabını görünce mutlu oldum umutsuzdum açıkçası. Peki her ihtimale karşı erkek kadına vasiyet name bırakmalı mı?
erkeğin üzerine olsa yine eşi ve varsa çocuğuna kalır bunlar yoksa kendi ailesine kalır
bu sefer de kadının ailesi damadın mirasını alamaz ancak kızlarindan dolaylı olarak alabilir
miras dağıtılmaya her zaman çekirdek aileden baslanir
Rica ederim ne demek her zaman elimden geldiğince yardimci olmaya çalışırım
isterse düzenlesin vasiyetname
ama vasiyetname yapmasa bile kanundan dolayi kadın eşin hakkı var zaten
Anladım canım aslında gayrımenkulun kimin üstüne olduğu fark ediyor bu durumda
eşler açısından fark etmez ama aileler açısından fark ediyor
Anladım canım ama kadın ölüp eşine kalırsa kadının payı erkeğin ailesine mi geçiyor.Yoksa gayrımenkul kadının üzerine geçtiği için kadının ailesi de faydalanabiliyor mu. Canım yanlış anlama çok cahilim bu konuda
Miras durumunda cinsiyet önemli değildir.
Alt soy varsa yani çocuklar, daima eşe ve çocuğa kalır.
Çocuk olmaması durumunda eşe ve kendi ailesine yarı yarıya kalır.
Asla damadın ya da gelinin ailesine geçmez miras.
Mirastan bahsetmek için zaten malın vefat eden kişinin üzerine olması gerekiyor.Cinsiyet önemli değildir tabikide. Sadece gayrımenkulun kimin üstünde oldugu durumu degiştiyormuş jessey in dediğine göre