9 sene çok uzun bir zaman ama sizin lehinize ilerlememiş. Millet çocuğunu ilkokula yazdırıdı bu sürede. Çok daha önce evlenmeliydiniz demek değil bu aksine 25 bile nikah için erken bence. 16 yaşınızdan beri bu tiple berabersiniz, hiç mi düşünceleriniz hisleriniz fikirleriniz hayata bakış açınız değişmedi? At gözlüğü takıp sadece o, ille de o mu dediniz? Sahipsiz değilim ailem var onlardan izin almaları gerek, hayır yok. 25 yaşında kazık kadar yetişkinsiniz ne münasebet kendi başınıza hareket edemiyor musunuz? Evlendikten sonra aileniz yok mu olacak, o zaman da kocanız mı izin mercii olacak? Çoğumuz nişanlının evine yemeğe davet edildik, hep bize söylendi ve biz de geliriz dedik. Siz aileleri evlendiriyorsunuz farkında değilsiniz. Onun ailesi onu yaptı benim ailem şunu yaptı...
Nişanlınız da dahil bunlar küçük hesap insanları. O tepsideki paralar alındıktan sonra utançtan yerin dibine gireceğine sen soğuk su iç diye dalga geçmiş. Çünkü ona normal çünkü ailesi onu da öyle yetiştirmiş. Sizi sizden başkası durduramaz. Bu kadar çiğ bir ailenin içine ister gidin ister gitmeyin. Mutlu olmayacağınız, itilip kakılacağınız hırpalanacağınız garanti. Çünkü o kadar şeye şahit olup onda gözüm yoktu bunda gözüm yoktu, olsun ben nişanlımı seviyorum kafasının evlilikte mutlu olduğunu görmedim daha. Hep onlar bastıracak siz susup pısacaksınız. Daha bu hafta sizinki gibi bir konu açıldı, hatta kurcalarsanız sizinki gibi belaya bulaşmış kaç üye bulacaksınız bu forumda.
Sakın bununla evlenmeyin başınızı yakmayın. O kadar zaman, o kadar masraf, davetiye, elalem... demeyin. Millet bir süre konuşur sonra herkes hayatına devam eder hatta çok doğru karar vermişsin der. Kimse derdinizle dertlenmez, evlenmeseydi der.