Herkese selam
9 yıllık bir ilişkim var. Bu yaz nişanlandık. Ben üniversite mezunuyum ve şu an işsizim. Nişanlım ise özel sektörde gayrimenkul danışmanlığı yapıyor. Her şey nişanlanana kadar gayet güzeldi. Nişandan sonra nişanlımın ailesi 180 derece döndü resmen. Yaşananları tek tek anlatayım.
Nişanda biz bohça istemiyoruz dememize rağmen nişanlımın annesi bohça hazırlayıp salona getirdi. Daha sonra da bohçayı alıp kendi evine tekrar götürdü. Benim bohçada gözüm yoktu zaten ama hem kendi isteğiyle bohça yapıp hem geri götürmesi dengesizce geldi. Sonrasında nişanda tutulan tepsiye atılan paraları bana hiç sormadan aldılar. Ben de bu paraya ne oldu diye sorunca nişanlım "Onun üzerine sen bir bardak soğuk su iç" dedi, çok kırıldım daha sonrasında nişanlım bunu şaka niyetli söyledim dedi.
Nişanda dağıtılan hediyeliklerimle beraber isteme kutusunu bile annesi bana hiç sormadan alıp götürdü, sadece isteme çiçeğini bıraktılar. Daha sonrasında nişanlımdan o hediyelikleri ve kutuları aldırdım ama yine bana hiç sorulmadan hediyeliklerin yarısı alınmıştı. Ben burada hediyesinde falan değilim bunlar ucuz şeyler sadece burada bana yapılan saygısızlık sinirime gitti. Tüm bunları nişanlıma dediğimdeyse ortada bir yanlış anlaşılma olmuş dedi. Evlendiğimizde de aileni böyle karıştıracak mısın dedim. Benim ailem sadece sen olacaksın dedi ama bana karşı çok anneci davranıyor. Birkaç hafta önce şehir dışına annemgille beraber gittim. Nişanlımın ailesi sadece beni arayıp nasıl olduğumu soruyorlar ama ailem nasıl diye hiç sormuyorlar.Nişandan önce Aileme karşı gayet iyilerdi, hâl hatır sorarlardı. Doğal olarak ailem de buna çok bozuldular. Geçenlerde de beni yemeğe davet ettiler. Ama benim ailem buna çok sinirlendi. Neden önce bize sormuyorlar kızınızı yemeğe davet edebilir miyim diye de sadece sana soruyorlar sahipsizmişsin gibi dediler. Haklılar da. Daha şimdiden nişanlımın ailesi beni o kadar soğuttu ki kendilerinden, nişanlımdan bile soğumaya başladım. Önceden hem ben çalışır hem nişanlım geçinir gideriz diye düşünüyordum ama nişanlımın da iş garantisi olmadığı için geçim kaygısı da yüklendi bana. Kafam çok karışık. Tecrübelerinize ihtiyacım var.