• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cevaplarsanız çok sevinirim.

surak

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2016
1.181
1.845
133
31
Herkese Merhabalar;
Belki çoğunuzun yaşadığının yanında benim bu durumumum bir ehemmiyeti yok. Buraya sadece hislerimi yazmak istedim. Çünkü bu hislerim ve kaygılarım yüzünden bazen bir çıkmazın içinde hissediyorum. Yaşım 23 hissi bir insanımdır. Bu yaşıma kadar hiç erkek arkadaş tecrübem olmadı. Ama insanları ilişki halindeki insanları hep gözlemledim. Bilmiyorum neden böyle hissediyorum. Ama bu yaşadığım zaman dilimine ait hissetmiyorum kendimi. Belki 70'li yılların türkiye'sinde yaşayan bir kadın olsaydım daha mutlu olurdum. Şimdiki ilişkiler bana çok suni ve hesaplı geliyor. Sanki bir tür alışveriş gibiler. Bedenini beğendim. İstersen evlenerek sevişelim. Yada evlenmeyerek. Kadın ve erkeğin arasındaki iletişim sadece cismani doyumlara indirgenmiş durumda. Hatırla Sevgili diye bir dizi vardı. Birçoğunuz bilirsiniz. Beklemek özlemek,zorluk ve o yoğun duygu hali o kadar güzel anlatılmış ki hayran kalıyorum. Şimdi ise herşey bir telefon mesaji ile başlayıp bir telefon mesajı ile bitiyor. Bunları ifade ettiğimde anormal etiketi yiyorum. Çünkü normal olan gezmemiz bol bol resim çekip ele güne harikayız mesajı vermekmiş. Bana yaklaşmaya iletişim kurmaya çalışan erkekleri itiyorum. Çünkü zihnimdeki sevgi algısına zarar gelmesini istemiyorum. Sizce bu tür duygular sadece şarkı ve filmlerde mi güzeldir?

Çok olgunsun :) Ben sende bir problem göremedim. Merak etme umduğunu bulursun günün birinde.

O zamanda aşk bir heyecandı şimdide heyecandır
O zamanda aşk tenle güzeldi şimdide tenle güzel
Tek fark insanlar çok seçenek karşısında tabiatı gereği çok eşiliğe şimdi daha meyilli:)
Annemi geçtin inan eski lezzetler şimdi yok der
Bende eskiden lezzet seçeneği çok yoktu elinizde olan en lezzetliydi derim

Ben de 70 li yillarda yasamak isterdim ama Amerika'da. :KK8:

Cep telefonu, internet cikti cikali insanlar iliskilerini daha baska yasiyor. Kimsenin birbirine tahammulu kalmadi. Eee bu olmazsa nasil olsa internette secenek cok. Simdi bir de tinder cikmis. Hic bakmadim niyetim yok Turkiye'de kullanilis amaci da belli.

Herkese Merhabalar;
Belki çoğunuzun yaşadığının yanında benim bu durumumum bir ehemmiyeti yok. Buraya sadece hislerimi yazmak istedim. Çünkü bu hislerim ve kaygılarım yüzünden bazen bir çıkmazın içinde hissediyorum. Yaşım 23 hissi bir insanımdır. Bu yaşıma kadar hiç erkek arkadaş tecrübem olmadı. Ama insanları ilişki halindeki insanları hep gözlemledim. Bilmiyorum neden böyle hissediyorum. Ama bu yaşadığım zaman dilimine ait hissetmiyorum kendimi. Belki 70'li yılların türkiye'sinde yaşayan bir kadın olsaydım daha mutlu olurdum. Şimdiki ilişkiler bana çok suni ve hesaplı geliyor. Sanki bir tür alışveriş gibiler. Bedenini beğendim. İstersen evlenerek sevişelim. Yada evlenmeyerek. Kadın ve erkeğin arasındaki iletişim sadece cismani doyumlara indirgenmiş durumda. Hatırla Sevgili diye bir dizi vardı. Birçoğunuz bilirsiniz. Beklemek özlemek,zorluk ve o yoğun duygu hali o kadar güzel anlatılmış ki hayran kalıyorum. Şimdi ise herşey bir telefon mesaji ile başlayıp bir telefon mesajı ile bitiyor. Bunları ifade ettiğimde anormal etiketi yiyorum. Çünkü normal olan gezmemiz bol bol resim çekip ele güne harikayız mesajı vermekmiş. Bana yaklaşmaya iletişim kurmaya çalışan erkekleri itiyorum. Çünkü zihnimdeki sevgi algısına zarar gelmesini istemiyorum. Sizce bu tür duygular sadece şarkı ve filmlerde mi güzeldir?
Allahim yarabbim ayni seyleri dusunenlarde varmis ne güzel

Sizi anladigimi dusunuyirum sanki bebde kendimi her anlamda icinde bulundufumuz caga ait hissetmiyirum ellili altmisli yillara ait bi fotograf gorsem mesela bi fakulye kaoisinda ve yahut bi is yerinde yada bir aile fotografi icimi anlamsiz bi kiskanclik hissi sariyor bende orda olmaliydim diyorum

Ask konusuna gelince sahiden artik bize bisey kalmamia gibi geliyor

Gevenlerde bi arkadasim desi bi yazardan mi kimden duymus sosyal medya cikali erkekler kadinlara iltifat yetisini bile kaybetti diyirdu oyle gercekten onceki insanlarin iltifarlari ilgileri alakalari bile bi baskaymis
Simdi en guzel anlarini anlarini samimi olmayacak bi sekilde reklam yapacakmis gibi kayit altina alip yedi duvele gosteriyorlar

Ben de 70 li yillarda yasamak isterdim ama Amerika'da. :KK8:

Cep telefonu, internet cikti cikali insanlar iliskilerini daha baska yasiyor. Kimsenin birbirine tahammulu kalmadi. Eee bu olmazsa nasil olsa internette secenek cok. Simdi bir de tinder cikmis. Hic bakmadim niyetim yok Turkiye'de kullanilis amaci da belli.
Ne yapıcaz? Biz bu eski kafayla... ;)))

birbirini gayet guzel sevip emek veren ciftler bu devirde de var. teknolojiyi kullanmalari bunu degistirmez. insanligin ilk zamanindan beri iletisim var. mektupla bitirenler de varmia zamaninda. sen fazla karamsarsin.

Mesele sevişip sevişmemeleri değil ki. Mesele iletişim şekilleri samimiyetleri ve duygularının zenginliği.
Yetmişlerin duygusallığı boğmuyormu seni ben mesale eski filmleri izlerken işkence çekiyorum
Mektuplar abartılı bir dil abartılı acılar nayır nolamaz:KK47:

birbirini gayet guzel sevip emek veren ciftler bu devirde de var. teknolojiyi kullanmalari bunu degistirmez. insanligin ilk zamanindan beri iletisim var. mektupla bitirenler de varmia zamaninda. sen fazla karamsarsin.
Ben genel algının bu yönde olduğunu düşünüyorum. Elbette mutlu çiftler vardır. Ama ezici çoğunluk bir şekilde mutsuz.

Herkese Merhabalar;
Hayır tabii ki. Aşk, sevmek, sevilmek, severek dokunmak, bakmak hepsi çok güzel, özel duygular. İlişkilerin gösteriş çılgınlığına dönüşmesi, ya da çıkar ilişkileri bu döneme has bişey değil ki. Sadece teknoloji bunu hızlandırıyor. Yoksa her çeşit insan her zaman var olmuştur. Kendinizi biraz rahat bırakın insanlara güvenmek konusunda. İlişkisinde duygusallığı ön planda tutan birsürü erkek var. Ayrıca aşk ve anlattığınız diğer duygular, içinde cinselliği de barındırır. Burada kast ettiğim cinsellik sadece cismani doyumlar değil. Cinsellik önce zihinde başlar. Ve aşk zihinde başlayıp, kalbinize, teninize heryerinize siner. Bunu sağlıklı yaşayabilirseniz karşınızdaki insanın çıkarcı olduğunu düşünmezsiniz.

Yetmişlerin duygusallığı boğmuyormu seni ben mesale eski filmleri izlerken işkence çekiyorum
Mektuplar abartılı bir dil abartılı acılar nayır nolamaz:KK47:
Hayır boğmuyor. Onlara baktıkça fakir bir iç dünyam olduğunu düşünüyorum.

Eski zamanlari bilmem ama aşk denilen o heyecan hali sevisince bitiyor bence de. Esim bile beni ozlediginde daha bi üstüme düşüyor. Aşkın hormonsal bi durum olduğuna dair yazilar belgeseller var. Duşünce seklin benimkiyle birebir. O şarkılar da gidenin yoklugunda baska birini bulana kadar yazılmıştır :KK51: civi civiyi sokuyor kimse vazgeçilmez degil.

Hayır boğmuyor. Onlara baktıkça fakir bir iç dünyam olduğunu düşünüyorum.
Fakirliğin kendine göre bir asaleti vardır fakir olmayı tercih ediyorum gösteriş bana göre değil:)
Umarım hayalindeki gibi bir ilişkiye sahip olursun

Mesele sevişip sevişmemeleri değil ki. Mesele iletişim şekilleri samimiyetleri ve duygularının zenginliği.
Gittigimiz her mekanda birbirimizi etiketleyip kocis le gezmeler kocisle haftasonu vs...yapmiyorum diye evliligim sorgulaniyor ayol...ben dudaklarimi sisirip kocamin suratina yapisip siritmazsam mutsuzmuyum...dayatilan bu iste.cok sukur esimde sevmiyorda sorun cikmiyor.sonuc olarak kendine uygun biri mutlaka cikar.zaman dejenerasyon zamani beklentilerini biraz minimalize et

Ben genel algının bu yönde olduğunu düşünüyorum. Elbette mutlu çiftler vardır. Ama ezici çoğunluk bir şekilde mutsuz.
gecmiste de simdi de durum ayni. sen 70lerde insanlarin bedenlerinden hoslanmadigini falan dusunuyosun sanirim. karsi cinse bakis hep aynidir. sadece ulasim suan cok daha kolay insanlarin birbirlerine.

geçer geçer kalbin pır pır oldugunda içinde kelebekler uçtuğunda anlarsın henüz vakti gelmemiş tatlım ...

Back
X