• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cevaplarsanız çok sevinirim.

ben 80 ler sonu kuşagım
90 ların tadı bence en guzelı
ben bu yasta bu kafayla 90ları yasamak ısterdım

sızde bı sorun yok zamanın hızı acemılıgı sızın olgunlugunuzla ters dusmus sadece
Ben 90 lar kuşağı çocuğuyum..
Arkadaşlık,mahalle kültürü öyle güzeldi ki...
Şimdi gorkemli binalarda yaşayan heykel gibi herkes ..
 
Ben de 70 li yillarda yasamak isterdim ama Amerika'da. :KK8:

Cep telefonu, internet cikti cikali insanlar iliskilerini daha baska yasiyor. Kimsenin birbirine tahammulu kalmadi. Eee bu olmazsa nasil olsa internette secenek cok. Simdi bir de tinder cikmis. Hic bakmadim niyetim yok Turkiye'de kullanilis amaci da belli.
Tinder ne kız
 
Gecenlerde kv.demin kendi gibi dul arkadaslariyla yaptigi gune katildim.hepsinin yasi 60-70arasi.diyoloklari soyleydi.biri diyorki simdikler sansli beyleri de anlayisli.buna karsilik otekide diyorki hayir oyle degil.eski erkekler daha baskaydi.ustune dusen vazifeyi her anlamda yerine getirlerdi.daha oturaklilardi dedi...ve biliyomusun arkadasim bende senin gibi dusunurdum.zaman ve teknoloji ve bunun getirdigi rahatlik herkesin olgunlugunu almis derdim.ama yasli bayanin simdiki erkekler anlayisli demesi her donemde kotu evliliklerin kotu iliskilerin olabilecegine isaret ediyor.
 
Akıllı(!) telefonlarin, sosyal medyanin, dolayısıyla gösterişin esiri olmuşuz. Desinler diye yaşıyoruz. Evlenmis desinler, çocuğu olmuş desinler vs. Bir de tv var ki, asla olmayan aşkları ve fedakarliklari beklentilerimiz arasina soktu tüm diziler.
25 yaşında ve 4 yillik evliyim, yeni hamileyim. Evimize hic tv girmedi. Ilk 1 yıl hiç internetimiz de yoktu. Evde yine yok, sadece telefonlarimizda paket var. Esim hic bir sosyal medyayi kullanmaz. Bunlar aile içi iletisim için cok önemli diye düşünüyorum. Tv olan odalarda insanlar birbirinin yüzüne bakmiyor, küçücük çocuklar bile tablet olmadan duramıyor vs.
Madem olgun dusunceleriniz var, interneti ve sosyal medyayi hayatının merkezi haline getirmemiş insanları degerlendirin derim. Olaya burdan baktığınızda birçok şeyi yakalayabilirsiniz1
 
Allah gönlünüze göre versin. Size de sizin gibi samimi duygularla değer verecek bir eş nasip etsin. ;)
 
Icim karardi
70 model olmadim hic. Bahsettiginiz dizide de birileri birilerini seviyordu "evlenmeden"
Bu tur duygular devirle alakali degil insanlarla alakalidir. Zaman insanlari degistirmiyor,insanlar zamani degistiriyor. Teknolojinin esiri olmak,gelismislikleri kotuye kullanmak insanlarin salakligi.
Yasiniz 23. Universiteden yeni mezun olmalisiniz. Zamanla kendi duygu yogunlugunuzda insanlarla tanisirsiniz. Aman 70lerdeki gibi yapmayin da. Aktif olun,kluplere uye olun,kutuphanelere takilin, gazetecilerin dernekleri ve lokalleri var oralarda boy gosterin. Herkes dengini bulur gunun birinde. Bol sans
 
Sorun yetmişleri dizilerde gördüğünüz gibi sanmanız da bence.

Eski türk erkeğinin doğasıda şimdikinden çok farklı değil halbuki...70'ler de evlenen tüm tanıdıklarım görücü usulü evlenmiş diyebilirim. Adamlarda yine aynı mantık, evlenelim, sevişelim, yemeğim önüme gelsin, gömleğim ütülensin çocuk da yaparız.

He internet falan yok ama, hovardası yine hovarda, aldatan yine aldatmış...barda, pavyonda.
 
Herkese Merhabalar;
Belki çoğunuzun yaşadığının yanında benim bu durumumum bir ehemmiyeti yok. Buraya sadece hislerimi yazmak istedim. Çünkü bu hislerim ve kaygılarım yüzünden bazen bir çıkmazın içinde hissediyorum. Yaşım 23 hissi bir insanımdır. Bu yaşıma kadar hiç erkek arkadaş tecrübem olmadı. Ama insanları ilişki halindeki insanları hep gözlemledim. Bilmiyorum neden böyle hissediyorum. Ama bu yaşadığım zaman dilimine ait hissetmiyorum kendimi. Belki 70'li yılların türkiye'sinde yaşayan bir kadın olsaydım daha mutlu olurdum. Şimdiki ilişkiler bana çok suni ve hesaplı geliyor. Sanki bir tür alışveriş gibiler. Bedenini beğendim. İstersen evlenerek sevişelim. Yada evlenmeyerek. Kadın ve erkeğin arasındaki iletişim sadece cismani doyumlara indirgenmiş durumda. Hatırla Sevgili diye bir dizi vardı. Birçoğunuz bilirsiniz. Beklemek özlemek,zorluk ve o yoğun duygu hali o kadar güzel anlatılmış ki hayran kalıyorum. Şimdi ise herşey bir telefon mesaji ile başlayıp bir telefon mesajı ile bitiyor. Bunları ifade ettiğimde anormal etiketi yiyorum. Çünkü normal olan gezmemiz bol bol resim çekip ele güne harikayız mesajı vermekmiş. Bana yaklaşmaya iletişim kurmaya çalışan erkekleri itiyorum. Çünkü zihnimdeki sevgi algısına zarar gelmesini istemiyorum. Sizce bu tür duygular sadece şarkı ve filmlerde mi güzeldir?

Yalnız değilim bu dünyada çok sevindim =))
Benim gibi yapabilirsin, sosyal medya kullanmıyorum mesela
Teknolojiyi ihtiyacım kadar kullanıyorum
Dizi izlemiyorum, televizyon karşısında boş vakit geçirmiyorum
İlişkiler her devirde böyleydi aslında sadece aşikar değildi, şimdi her şey çok ortada
Ama aile kavramının bozulduğu çok net, insanlar evleniyor, çoğalıyor ama aile - akrabalık tükeniyor janjanlı diziler ve evlilik programları yüzünden. Bir kütüphane yap kendine, benim öyle bir dünyam var, bir kaç yakın arkadaşım haricinde tek iletişimim KK =)) Rabbim gönlüne göre birini çıkarsın karşına ama şunu diyebilirim ki gayet normalsin =)
 
Yalnız değilim bu dünyada çok sevindim =))
Benim gibi yapabilirsin, sosyal medya kullanmıyorum mesela
Teknolojiyi ihtiyacım kadar kullanıyorum
Dizi izlemiyorum, televizyon karşısında boş vakit geçirmiyorum
İlişkiler her devirde böyleydi aslında sadece aşikar değildi, şimdi her şey çok ortada
Ama aile kavramının bozulduğu çok net, insanlar evleniyor, çoğalıyor ama aile - akrabalık tükeniyor janjanlı diziler ve evlilik programları yüzünden. Bir kütüphane yap kendine, benim öyle bir dünyam var, bir kaç yakın arkadaşım haricinde tek iletişimim KK =)) Rabbim gönlüne göre birini çıkarsın karşına ama şunu diyebilirim ki gayet normalsin =)
Çok teşekkür ederim. Güzel bir ömür diliyorum. Aslında kendimi belkide net ifade edemedim. Herşeye kolayca ulaşmak ve bunun getirdiği tatminsizlik bu zamanda had safhada. Düşünsenize eskisi gibi türküler yazılmıyor. Artık kimsenin bir Mihribanı bir Zahidesi yok. Bazen çok fakir olduğumuzu düşünüyorum. Şimdiki şarkılar ve dizi filmlerde bunun isbatıdır. Abuk subuk kaprisler, sadece bedeni güzel insanların üzerine yakıştırılan aşk. Tahammülsüzlük bencillik bunlar pompanalıyor. Bende dizi izlemiyorum. Hatırla Sevgili çok eskidir. Tarihi olduğu için çok sevmiştim.
 
ne güzel özetlemişsin duygularıma tercüman oldun.. bu devirde duygular bile ciddiye alınmıyor; biriyle olmadımı hooop öbürü herkes sanal ilişkilerle ugrasıyor. yazık çok şanssız bir gençlik geçiriyoruz ,
 
Back
X