- 28 Aralık 2017
- 2.834
- 9.781
- 158
- Konu Sahibi ilginc Kiz
-
- #21
Evet simdilik oyle ama ilerde psikolojik baski gelebilir Tesekkurler.Evlenmek istemiyosanız kimse sizi evlendiremez gerisinin ne önemi var
Anneniz de mürvetiniz i görmek torun sahibi olmak yada ölümlü dünya ya hani o gittikten sonra gözü arkada kalmasın istiyordur doğal olarak.Ama sırf evlenmek için evlenmenin pek uzun bi ömrü olmayabiliyor.Annelerimiz eskiden bu şekilde evlendi tamam ama eski zamanlardaki evlilikler ve insanlar bu zamanın insanları değiller ki.Sevdiğimiz insana bile tahammülsüzleştik.Severek,sevmeyi de geçtim az da olsa ısındığınız ve sonradan sevme ihtimalimizin de olduğu insanla evlendiğiniz zaman ufak tefek şeyleri onun hatrına unutursunuz aynı zamanda eşinizde öyle.Ama sevmediğiniz hiç ısınamadığınız bir insan olunca karşınızdaki bu çok daha zor.Ama gelen teklifleri de hiç düşünmeden reddetmemenizi öneririm.Unutmayın zaten kaderinizde bir evlilik varsa o anlınıza yazılıdır ve dünyanın öbür ucunda dahi olsanız gelir bulur sizi bi şekilde :)
Bunu tolere edip etmeyeceğiniz kişiliğinize bağlı.Kimi insan sorun etmeyebilir,yaşar gider.Ama kimisi öyle bir evlilikte boğulur.Kendisini buna zorlayanlardan da ömür boyu nefret edebilir.İçi içini yer.Başkalarının tepkisi önemli değil bu duumda.Siz ne tepki verirsiniz?Eşiniz olacak insanın bunu nasıl karşılayacağı da önemli.Anne babasını memnun etmek için kararlar alıp hayatı bin beter olan insanlar da var.Bence önemli olan anne baba değil,akil insan olmak...
Tabi ki yasayan bilir oyledir.Sevmek sart ...hele ilk gunlerin tutkusu paha bicilemez
Mantik ve duygu ikisi de bir miktar olmali diye dusunuyorum haklisiniz Tesekkurler.Evlilik olayı tek taraflı verilen bir karar değildir, olmamalıdır . Olayı his ve duygu ölçeğinde götürmeyin.
Makul ve mantıklı düşün. Çünkü evlilik uzun bir süreçtir . Baştan temel sağlam atılmazsa ilerisi sağlıklı ve güven olmaz.
Sırf "evlenmiş olmak" için sevmediğiniz biriyle evlen diye baskı olmamalı. Evlilik bir amaç değil ki. Insan sevip anlaştığı kişiyle evlenmek ister. Çevrenizdeki insanlar da her daim konuşur ama siz Allah korusun mutsuz bir evlilik yapsanız kimsenin umrunda olmaz. Hayat sizin, bir kere geliyorsunuz ve hayatiniza dair karar merci sizsiniz..
Ya bi tek benim ailem mi “ evlenip napcan elin adamını mı hoş etmeye calışıcan sür bekarlığın keyfini” diyecok şaşırıyorum böyle konulara
Evlilik sevdiğin insanla bile bazen çekilmiyor sevmediğin biriyle hic yürümez ama görucu ulusu tanisma vb teklifler gelirse bence imkan verilebilir belki sevebileceginiz biri karsinıza çıkar
ya bunun bir kuralı yok aslında ilginçkız
bazen evlenirsin sonradan seversin
bazende deli gibi seversin ama sonu iyi olmaz
ama genel kanı karşılıklı bir çekimin iyi olduğu yönündedir
bana kalırsa uzun süreli evliliklerdeki başarı mantıklı seçimle alakalı olmasıdır
Ayni baski benim uzerimde de var. Malesef annem hergun sunu kabul etmedin der durur. Onlara da cevre laf soyluyor tabi. Gecenler de biri anneme kizi kendin icin mi evlendirmiyon demis. Babam da olmadigindan yalniz kalmamak icin beni evlendirmiyormus yani. O da bana patladi tabi. Yapcak birsey yok malesef. Ben konu acilinca ya odama gidiyorum ya da plan yapip evden gidiyorum. Gelince de acilmiyor konu. Ben de uzuluyorum ama belli etmiyorum. İnsanlar acimasiz malesef. Senin neler yasadigini neler yapmak istedigini dusunmuyor. Bir kalip var ona uymak zorundasin. Gorusturmek istedikleri kisilerle gorusmeni oneririm. Hem belki de fikrin degisir ne bileyim asik olursun. Yoksa gorusmedigin icin lafi hic bitmez. Tecrubeyle sabit. Gorustun baktin olmayacak biri zorla da evlendirecek halleri yok. Yani uygun bir sebep gosterir devam etmezsin. Ama su da bir gercek belli bir yastan sonra istedigin gibi kisiler de cikmiyor karsina. Yani sen sartlarini saglayinca da duzgun birileri olmayabilir. Hem is bakip hem de karsina cikanlara bir sans verebilirsin bence. Biraz uzun oldu ama konuyu yasadigimdan sanirim.
Annenizle mi yasiyorsunuz? Baska yere tasinsaniz? Tasinamiyorsaniz da egitime baslasaniz ona odaklansaniz.. Veya is arasaniz? Yani bir seylerle mesgul olmak size iyi gelir diye dusunuyorum anneniz de biraz rahatlar belki.
Sevmediğin, içinin almadığı biriyle evlenip boşansan daha mı iyi olacak, vazgeçin böyle düşüncelerden. Az önce başka bir konuda yazdım; insanın duygusu neyse odur, sonradan sevilmez, sonradan değişmez insan, bile bile lades demek olur bu
Annende olsa bu dedigini asla yapma.. sirf o ovunecek diye hayatini mahvetme
Siz evlenmek istemiyorsunuz sevmeden annemizde çevre Baskısı nedeniyle bunu bir sorun olarak Görüyor doğru mu anladım ?
Sevmediğiniz biriyle evlenmek fedakarlık değil cinayettir bence. Kendinize uygun olmayan biriyle evlenip mutsuz olmayın . Evlilik aceleye gelmeyecek kadar kutsal bir müessese . Mutlu ve uyumlu eşler , mutlu çocuklar yetiştirir. Gerekirse bekar kalsın herkes ama mutsuz ve problemli evliliklerine mutsuz ve problemli çocuklar dahil etmesin. Kendimize ve topluma bu kötülüğü yapmayalım lütfen !
annenız mıllet ne der ele gune karsı dıyerek yasamayı bırakmalı
Ya anlasamazsaniz? Sorun yasarken emin olun övünerek bahsettigi o durumlar kaçacagi zamanlara evrilir.
Kimseden baski gormeden 25 yasinda evlendim.Hayal ettigim gibi de olmadi ne yalan söyleyeyim.
Bosa giden yillar demektir bitmis bir evlilik.Artik kac sene olur orasi size kalmis.
Keske'mdir o yaslarim.Geri dönebilir miyim? Tabiki hayir.
Bu hayati siz yasayacaksiniz.Kendinize deger gördügünüz hayati yasayin.Anne de baba da olsa özel hayat söz konusu oldugunda yeri geldiginde kapi disinda birakilmali.
"Hem dul,hem calisiyor hem gezip tozup gününü gün ediyor diyen cahil densizlere kulak asmiyorum bile.
"Ohh canina minnet,evlenip ne yapacaksin hayatini yasa! diyen bir annem var.
Asker emeklisi otoriter bir adami(babami) tabir-i caizse parmaginda oynatan bir kadindir annem :)
Baski yapsa da dinlemezdim ki.Durmasi gerektigi yeri ve cizgilerimi cok iyi bilir cünkü.
Siz bunu yeterince hissettirmemis olabilir misiniz?
'Nasip işi bu anne ne zaman hayırlıysa o zaman benimde karşıma ömrümü geçirmek istediğim insan çıkacaktır' de :)Merhaba herkese
Buraya bir konudan muzdarip oldugum icin ve fikir danismak icin dertlesmek icin yaziyorum.
Bekar ve yasi otuzlara dogru yol alan biriyim.
Annemle iyi olmusuzdur bazi konularda anlasmasak da oyleydi..
Ne zaman ki benim bekar olmam yas almam eklendi annemde tabi baska dertlerimizde var ama uzatmayayim cok degisti.
Duzenli bir isim yok issiz sayilirim ilk zamanlar meslegimi elime almayi istedigimden ve hayat gorusumun uyacagi birini istedigimden bir iki tane gelen aile cevresinden kisiyle olmadi..
Cevremizde kizini oglunu zorla evlendiren kisiler gordum ve annem onlarin yaptigini iyi goruyor.
Sevmedigimle de olsa evlenmeliymisim..
Kendisi yaptigindan cok dogal ve basit goruyor..
Sanki ona kotuluk yapmisim gibi hissettiriyor.
Cevrede bilirsiniz ki insanlar ise evlilige dair sorular soruyor ve annem de onlardan etkilenip kotu oluyor..
Buyuk bir cogunlugunuz karsi ciksa da cevremde sevmeyip aile baskisi goren veya sevmeyip evlenen cok insan var.
Insanin bazen fedakarlik yapmasi gerektigini biliyorum ama bunun adi fedakarlik mi bilmiyorum ve zannetmiyorum.
Bir de bariz evlatlarina yanlis seyler yapan insanlar bile sanki duze cikiyor oyle de olunca yapilan dogru gibi gozukuyor..
Bu tarz kisilerle yakin olan ve yasayan varsa daha cok anlayabilir ve yorum yapabilirler.
Yaşlılarım zihniyeti biraz böyle ama artık geçti o devirler. Sevgi olmadan evlilik olmaz.Ailemle yasiyorum annem ve babamla is konusu problem bulmak cok zor bulsaniz da kalici olmak zor ne kadar ugrastim.
Oda galiba yuvami kurayim istiyor ve cevreden de etkilenen bir yapisi var ovulme istegi de birazcik olabilir.
Sevdigim uyustugumla evlenmek istiyorum ama olmadi su zamanlarda da istemiyorum istek kalmadi annem kendi dusuncesine gore sevmeden yapilan evliligi normal goruyor ve cevreden de ek olarak etkileniyor..
Sizin gibi dusunuyordum ama hayal kirikligina ugradim olmayinca annem de sevdigin olmadi seni sevenle olsan yeterli gorusunde anlasilmiyorum ve cevrede buna paralel gorusler olunca daha cok etkileniyor.
Millet nederden cok milletin soylediklerini takiyor.
Bir de kafasindaki hayat plani var ve ona uyulmazsa problem oluyor..
Ne kadar cok direttim bir bilseniz hatta kizar inat ettin diye..
Ama huyundan vazgecmiyor
Ne guzel yapmissiniz mutluluklar dilerim.
Sevmeden evlilik düşünme. İnsan sevdiğine katlanamıyor, sevmediği birine hiç katlanamaz bir sorun olduğunda, kendini yakarsın. Umarım hayırlı senin de seveceğin biri çıkar. Herşey de gönlünce olur.
Annene de hak vermen lazım kötü birşey istemiyor aslında. Ama sırf bu yüzden de yanlış yola girme.
Sevdiğinizle evlenemediniz hayal kırıklığına uğradıniz diye içinize sinmeyen biriyle evlenmeyin. Demekki sevdiğiniz sizin için hayırlı değilmiş böyle düşünün ve kesinlikle acele etmeyin dua edip sabredin . Allahin sonsuz hazineleri var istemekten korkmayin. Çok daha hayırlısını verir emin olun . İnanıyorsaniz sabır ve duanın açamayacagi kapı yoktur . İçinizi ferah tutun.
Evet zihniyet meselesi tamamen..Yaşlılarım zihniyeti biraz böyle ama artık geçti o devirler. Sevgi olmadan evlilik olmaz.
'Nasip işi bu anne ne zaman hayırlıysa o zaman benimde karşıma ömrümü geçirmek istediğim insan çıkacaktır' de :)
Burada konulara yaptığın yorumlar dikkatimi ceker ve beğenerek okurumilginc Kiz yorumlarından anladığım kadarıyla ruhsal derinliği olan maneviyatı güçlü bir bayansın. Sığ düşünen yaşım geldi evleneyim diyecek bir insan değilsin anladığım kadarıyla. Ki öyle olan insanlar bile bakıyorum bir süre sonra evlilikte beklediklerini bulamayınca depresyona sürükleniyolar. Bu şekilde olan tanıdığım insanlar var. Şu genç yaşında ömründe bir kez özel olması gereken evliliği aman kim olursa olsun diyerek başkalarını susturabilmek için gerçekleştirme. Biriyle mutsuz olmaktansa yalnızlıktan mutsuz olmak bin kat iyidir. Hee severek evlendiginde de her şeyin iyi olacağının garantisi yok ancak sevgi her şeyi tolere eder.
Kendine güven ve doğru bildiklerinden şaşmailginc Kiz . Aileler herzaman en doğrusunu bilecekler diye bir şey yok, sen kendi yoluna güven, çaresiz ya da umutsuz hissetme. Ama bu sırada tanıştırmak isteyenlere de sıcak bakabilirsin bence bunda bir sorun yok. İş konusu biliyorum bu ülkede herkes için çok sıkıntılı bir konu ama bu anlamda sınırlarını zorlamaya çalış, buna da yoğunlaş derim. Kapana kısılmış gibi hissetmemen için çalışmak sana çok iyi gelir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?