Bebek Beslenmesi ceviz.....

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

sempatik06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2010
367
4
46
Konya
selam anneler,kızım 8 aylık ve ben cevız konusunda ne yapacagımı sasırdım doktorumuz en son kontrolumuzde artık cevızı sık sık yemesı gerektıgını soyledı ama nasıl neyın ıcınde yedıreyım dıye sormayı unutmusum....
devam sütü ve bıskuvının ıcınde kahvaltısnın ıcınde yedırmeye calısyorum pekı baska nelere ekleyebılırım nasıl yedırebılırım farklı bır tarıfınız varsa paylasırmısınız baska farklı olarak nasıl yıyebılır cevızı?tesekkur ederım.....

meyvesine koyabilirsin tatlım,yada ben geçen sene kışın kızıma hep şöyle yapardım:

kuru meyveler(kayısı-üzüm-dut),evde hangi kuru meyve varsa at içine ve balkabağını pişirip,soğutup içine dövülmüş ceviz ekleyip yediriyordum,severekde yiyordu hemde çok sağlıklı,bu kış yine yapıcam.

muhallebilerine de katabilirsin.. ben kızlarıma 1 su bardağı süte 1 yemek kaşığı dolusu pirinç unu, bunu pişiriyordum. ılıyınca yarım muz püresi ve 1 yemek kaşığı dolusu ezilmiş ceviz katıyordum severek yiyorlardı..

ben pekmeze katıyorum her sabah 1 tk pekmez 1 tk ceviz karıştırıp veriyorum..bayıla bayıla yiyo..hatta onun içine bide yumurta sarısı da koyuyorum normal yemiyo çünkü..pekmez+ cevizin içine ne katsam yiyecek kadar seviyo:)

meyvesine koyabilirsin tatlım,yada ben geçen sene kışın kızıma hep şöyle yapardım:

kuru meyveler(kayısı-üzüm-dut),evde hangi kuru meyve varsa at içine ve balkabağını pişirip,soğutup içine dövülmüş ceviz ekleyip yediriyordum,severekde yiyordu hemde çok sağlıklı,bu kış yine yapıcam.

:46: :46: :46: evettt kulağa hoş geş,yor bende denicem :46: :46: :46:

Bu arada ilave edilecek o kadar çok şey varki
Kahvaltısına,çorbasına,muhalebisine,pekmezle birlikte...yratıcılıkla çeşitlendirilebilir ...
Ama canım gün içinde sadece 1 yemek kaşığı ver öyle her öğün ceviz verme
Azı da fazlası da zarar biliyorsun
Benimde bebişim 6.5 aylık bende başlamadım daha başlasam mı ki;?
Doktorumuz bişey söylemedi bu konuyla ilgili

Hollanda da 1 yasindan once ceviz verdirmiyorlar. Allerji yapabilir diye.. :120:

Back
X