Makarnalar Cevizli yayım-Marsu su sponsorluğunda

Ruhudeli

Kadrolu Deli
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2016
1.486
1.175
133
Merhabalar ben geldimmm çok sevdim bu yarışmaları tutamadım kendimi yine katılayım dedim
Bugün Safranbolu’nun meşhur yemeklerinden birini tarif etmeye çalışacağım size...

MALZEMELER:

2 su bardağı yayım (ev eriştesi)
4 su bardağı su
Ayrıca 1 su bardağı su
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz

YAPILIŞI:

İlk olarak 4 su bardağı suyu içine tuz atarak kaynatıyoruz.1 yemek kaşığı sıvıyağı da ilave edip erittikten sonra yaylımı(erişteyi)kaynayan suya atıyoruz.

Yaylım(erişte)yumuşadığında ateşten alıp üzerine 1 su bardağı soğuk su ilave ediyoruz.1-2 dk beklettikten sonra süzgeçten geçirip suyunu süzüyoruz.Yaylımı(erişteyi)servis tabağına alalım.

Tereyağını kızdırıp yemeğin üzerine gezdirelim.İri dövülmüş cevizleride yemeğin üzerine serpelim.AFİYET OLSUN

Katılan arkadaşların hepsinin eline sağlık basarılarrrrrr @Nevreste olmustur umarım.

Eline sağlık canım. Denemeyen kişiye enteresan gelebilir ama makarna ve ceviz gerçekten çok güzel oluyor :)

Ovvv bizim tarafların yemeklerinden bu da, bizde bunun şerbetlisi de yapılır aynen cevizli olarak :)
Ellerine sağlık başarılar dilerim canım

ellerine sağlık canım bunun yöresel olduğunu bilmiyordum ananemde yapar böyle gerçi yakın sayılır bölge olarak başarılar dilerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…