Çevre bebek işine neden karışır

Limonsarisi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2013
3.214
1.267
178
Ya kızlar tam olarak dert değil sanırım emin değilim. Ben insanlara karşı çok sakin davraniyorum kimseye bişey diyemiyorum.
2 aylık evliyim kendi ailemden uzakta eşimin ailesi ile aynı şehirde yaşıyorum iş arıyorum bi kaç yerden haber bekliyorum ve çocuğu mümkünse 2 sene kadar düşünmüyorum ama eşimin ailesi ve sülalesi beni bunaltiyor sürekli çocuk konusu açılıyor ve ben çok rahatsız oluyorum ama birsey diyemiyorum yapamıyorum kimseyi kırmak istemiyorum. Igne ile korunuyorum ama kendi ailem dışında bunu kimse bilmiyor (eşim hariç ) ben bu insanları kırmadan nasıl susturabilirim. Sürekli birilerini örnek gösteriyorlar yoldaki bebekleri gösterip bak ne sevimli sizinde olsun diyorlar. Daha evliliğe alışamadım diyorum ne olacak diyorlar bana bi yol gösterin

Ya kızlar tam olarak dert değil sanırım emin değilim. Ben insanlara karşı çok sakin davraniyorum kimseye bişey diyemiyorum.
2 aylık evliyim kendi ailemden uzakta eşimin ailesi ile aynı şehirde yaşıyorum iş arıyorum bi kaç yerden haber bekliyorum ve çocuğu mümkünse 2 sene kadar düşünmüyorum ama eşimin ailesi ve sülalesi beni bunaltiyor sürekli çocuk konusu açılıyor ve ben çok rahatsız oluyorum ama birsey diyemiyorum yapamıyorum kimseyi kırmak istemiyorum. Igne ile korunuyorum ama kendi ailem dışında bunu kimse bilmiyor (eşim hariç ) ben bu insanları kırmadan nasıl susturabilirim. Sürekli birilerini örnek gösteriyorlar yoldaki bebekleri gösterip bak ne sevimli sizinde olsun diyorlar. Daha evliliğe alışamadım diyorum ne olacak diyorlar bana bi yol gösterin

Ayyy benim bile icime fenaliklar basti okurken. Esinize soyleyin rahatsizliginizi. O anne babasini sustursun siz ortamda yokken. Sizin istemediginiz degil de kendisinin istemedigini soylesin kesin bir dille. Bu konu bir daha acilmayacak desin.:)

Kusura bakma ama ne kadar bagnazca dusunuyorsun. Daha yeni evliyiz suan dusunmuyoruz demek cok mu zor. Zorla yaptiracak halleri yok ya

Kendi hayatlarında bir olay olmayan insanlar daima başkalarının hayatlarına sararlar. Herkes önüne baksa keşke.
Ayrıca kimse siz doğurmuyorsunuz diye kırılmaz merak etmeyin. İlla müdahale edecekler ya onlarınki laf işte.

• Beğen
Reactions: mbz
Ayyy benim bile icime fenaliklar basti okurken. Esinize soyleyin rahatsizliginizi. O anne babasini sustursun siz ortamda yokken. Sizin istemediginiz degil de kendisinin istemedigini soylesin kesin bir dille. Bu konu bir daha acilmayacak desin.:)

Eşim daha düşünmüyoruz düğünü daha yeni yaptık maddi açıdan toplanalim bi kendimize gelelim diyor. Onun yanında kimse birsey demiyor ki ben tekken söylüyorlar .

• Beğen
Reactions: mbz
Kusura bakma ama ne kadar bagnazca dusunuyorsun. Daha yeni evliyiz suan dusunmuyoruz demek cok mu zor. Zorla yaptiracak halleri yok ya

Bagnaz olduğumu düşünmüyorum. Sonuçta o insanlar büyük benden saygılı olmak adına kibar bi dille daha düşünmüyoruz diyorum ama ınatla konuşmaya devam ediyorlar

henüz düşünmüyoruz diyince susacak kadar düşünceli insan zaten sürekl bunun lafını etmez.
Benim eşimin tarafı lafını dahi etmedi ama öyle yedi kat yabancılar, benim taraf sağolsun sürekli bir sorgulama halindeler.
İstemiyorum, düşünümüyorum diyorum bu sefer de nutuklar başlıyor.
Sevmiyorum çocuk diyorum "olunca seversin" diyorlar.
Bi susun hakkaten ya...

Birsey diyemiyorsaniz demeye baslasaniz iyi olur. Esiniz net birsey soylemis, bir daha sormuyorlarmis. Siz de agzinizi acin o zaman. Ya da o insanlardan izole oturun, baska ne olabilir. Siz konusamiyorsaniz yapacak birsey yok.

şimdi konuşan o çevreyi sen bi de bebek doğunca gör..
her saniye "emiyo mu? uyuyo mu? işiyo mu? yiyo mu?" :)
sorular hiç bitmeyecek.. takmamalısın..
baştan tavrını koymalısın.. düşünmüyoruz henüz istemiyoruz diyeceksin sürekli.. aynı ses tonu ile.. bi yerden sonra "hııhh" der susarlar..

Kendi hayatlarında bir olay olmayan insanlar daima başkalarının hayatlarına sararlar. Herkes önüne baksa keşke.
Ayrıca kimse siz doğurmuyorsunuz diye kırılmaz merak etmeyin. İlla müdahale edecekler ya onlarınki laf işte.

Aynen öyle ama bunaldim. Keşke başka bir iş bulsalar benimle ugrasmasalar

2 aylık evlisiniz daha, biz 15 günlük evliyken millet sormaya başlamıştı "aaaa hiçmi çocuk istemiyolar " demişti biride :D
takmaaaa salla gitsin hatta sizmi bakıcaksınız de sert konuş biraz. gerektiği zaman öğrenirsiniz zaten de.

Eşim daha düşünmüyoruz düğünü daha yeni yaptık maddi açıdan toplanalim bi kendimize gelelim diyor. Onun yanında kimse birsey demiyor ki ben tekken söylüyorlar .

Iste esin annesi babasini karsisina alip, yalnizken ciddi bir sekilde konusacak. Ne Limonsarisi'na ne de bana lafini acmayin diyecek sert bir sekilde. O da olmazsa sen biraz dikleneceksin. Mesela onlar cocuk mevzusunu actiklarinda bir bahane yaratip odadan cikacaksin, onlar konusurken yuzunu eksitip haliya bakacaksin ya da telefonunla oynayacaksin.Emin ol onlar da rahatsizligini anlayacaklar boyle boyle. Her defasinda boyle dediklerimi yaparsan 1 soylerler 2 soylerler sonra da susarlar el mecbur. :)

Birsey diyemiyorsaniz demeye baslasaniz iyi olur. Esiniz net birsey soylemis, bir daha sormuyorlarmis. Siz de agzinizi acin o zaman. Ya da o insanlardan izole oturun, baska ne olabilir. Siz konusamiyorsaniz yapacak birsey yok.

Ne zaman düşünüyorsun demiyorlar ki psikolojik baskı yapıyorlar bak şu evlendi ilk geceden hamile kaldı. Ailemiz seninle büyüdü biraz daha buyuse bir bebek gelse ne güzel olur. Torun sevsek. Ay bu bebek ne tatlı sana da ne yakışır tarzında şeylerle geliyorlar

Ben 2 buçuk senedir uçan kuştan duyuyorum valla artık alıştım akrabalara siz yapın diyorum kv ve kp de kısmet nasip inşallah maşallah diyorum :))hatta artık biz cocuk yapmaya karar verdik ama herkese 2 sene sonra diyoruz :))ya torun istemeleri hakları onlara bişey demiyorumda..Komşular bile ee yapın artık demiyo mu deliriyorum bazen ''olmuyooo teyzee bu ayda olmadı'' diye baarasım geliyo neyse amaan boşver :D

Ne zaman düşünüyorsun demiyorlar ki psikolojik baskı yapıyorlar bak şu evlendi ilk geceden hamile kaldı. Ailemiz seninle büyüdü biraz daha buyuse bir bebek gelse ne güzel olur. Torun sevsek. Ay bu bebek ne tatlı sana da ne yakışır tarzında şeylerle geliyorlar
İlk geceden hamile kaldığını ne biliyorlarmış be :KK57: Onu mu hesaplamışlar? :KK70:

Back
X