çevrem kapanmak ve ben

hayalet06

Üye
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2013
584
43
18
35
Kütahya
Yeni bir konuda daha merhaba , selamlar kızlarrrrrrr :54:
Benim derdim şu ki ;
Ben 25 yaşında gayet süslü püslü bakımlı açık bir bayanım.. Son bir haftadır acayip derecede kapanmayı düşünüyorum sülalemde çok fazla kapalı insan yok geneli hatta çoğu açık insanlar..
Annem kapalı & destek veriyor kapanmama çokta sevindi , babamda aynen öyle..
Ama ben nasıl cesaret edip bir anda kapanacağım bilmiyorum yaş geçtikçe daha da zorlaşıyor sanki.
Kıyafetlerimi baştan sona değiştirmem gerektiğini biliyorum ama ben kot giymekten vazgeçeceğimi sanmıyorum etek giyinirim ama alışana kadar kot giymek sorundayım .
Sizler nasıl geçirdiniz kapanma kararını nasıl aldınız konuyu saçma sapan yerlere sokmadan ,götürmeden paylaşalım dertleşelim en azından bir kişiye bile bu ilhamı verebiliriz belki..
Sevgiler :54::nazar::nazar:

Son düzenleme:
canım her sey beyinde bitiyo sen kafana koyduysan pişman olmayacaksan kapan cevre baskısı yüzünden kapanma sonra pişman olursun hem kapalılarda kot giyiyo üzerine tunik giyiolar kimse de yadırgamıyo

Benim derdim şu ki ;
Ben 25 yaşında gayet süslü püslü bakımlı açık bir bayanım.. Son bir haftadır acayip derecede kapanmayı düşünüyorum sülalemde çok fazla kapalı insan yok geneli hatta çoğu açık insanlar..
Ama ben nasıl cesaret edip bir anda kapanacağım bilmiyorum yaş geçtikçe daha da zorlaşıyor sanki.
Kıyafetlerimi baştan sona değiştirmem gerektiğini biliyorum ama ben kot giymekten vazgeçeceğimi sanmıyorum etek giyinirim ama alışana kadar kot giymek sorundayım .
Sizler nasıl geçirdiniz kapanma kararını nasıl aldınız konuyu saçma sapan yerlere sokmadan ,götürmeden paylaşalım dertleşelim en azından bir kişiye bile bu ilhamı verebiliriz belki..

Canım kotlarının üzerine uzun tunikler, dışarıda şık trenchler giyebilirsin.

Birde bizim için büyük bir adım ya, insan çevreside umursuyor sanıyor. Öyle değil inan, ilk bir şaşırırlar en fazla, sonra 1 haftaya herkes alışır, hep kapalıymışsın gibi. Sen kendi içinden gelene bak sadece.

Son düzenleme:
Benim çekirdek ailede kimse başörtülü değil ama sülale nerdeyse hep kapalı:1:
İlk kapandığında büyük ihtimal herkes sana bakıyomuş gibi hissedersin ama illa ki çevrenden olumlu seni bu konuda motive edecek yorumlar gelir ve çabuk alışırsın bu döneme:)

Dolabını da komple değiştirmene gerek yok diye düşünüyorum. Kotlarının üstüne uzun şeyler giyersin vs. bi'şekilde hallolur.

Gerçekten içinden geliyosa zorlanmazsın derim. Benim bi'arkadaşım rahat on kere kapandı açıldı. Kapanıyo bakıyosun facebookta açık fotoğraflarını profil fotoğrafı yapıyo falan böyle git gel yaşamayacak durumdaysan erteleme.

Emin olmadan o örtüyü başınıza takmayın.Adım adım ilerleyin.Mesela yavaştan bol almaya başlayın kıyafetleri,yazın uzun kollu,uzun tunikler deneyin.Çünkü tesettür sadece başı kapatmaktan ibaret değil.Aç kapa yapmaktan daha iyi bence bu.Allah gönlünüze selamet versin.:16:

Bir arkadaşım 17-18yaşlarındayken annesine karşı çıkarak kapanmıştı.
Bir kap, bir örtü alabilmişti sadece (:
Şanslısınız, şanslıyız.

Çok da düşünmeden, irdelemeden, ertelemeden harekete geçseniz daha rahat olur.
Pantalon giyebilirsinız tabii, ama üzerine diz altına uzanacak şeyler giymek lazım.

Şimdiden hayırlı olsun.

ben de yeni kapandım sayılır ilk kapalı dışarı çıktığımda o kadar rahattım ki sanki yıllardır kapalıymışım gibi. günler aylar geçtikçe keşke daha önce yapsaydım dedim. tabi kafanda bitirmelisin yani bilinçli yapmalısın bunu. neden kapanman gerektiğini gerçekten idrak etmelisin. yoksa bikaç güne yapamadım deyip vazgeçersin. giyim konusunda da 1-2 tunik alırsın şimdilik zamanla çoğalır kıyafetlerin, çok takılma kıyafet konusuna canım

Benim derdim şu ki ;

Bence ciddi bir karar tam hazır değilsen biraz daha beklemelisin.
Sonradan tekrar açılmak istersen tabi açılabilirsin ama oyuncak gibi olur.
Kıyafet konusu sonraki aşaman olsun sen tamamen hazır mısın buna?

Benim derdim şu ki ;

Gerçekten kapanmak istediğinde elbiseyi-kotu düşüneceğini sanmıyorum. Bu Allah rızası için yapılacak bir şey,

Ya biraz daha emin olmayı bekle, ya da ne için kapandığını iyice idrak et ve kapan.

Benim derdim şu ki ;

Canım gerçekten gönülden istedikten sonra zor gelmiyor.. Ben 20 gün önce kapandım mesela.. Ben de nasıl olacak nasıl yapıcam ne giyicem diye çok takardım. Ama kendiliğinden gelişiyor zaten. Gardrobunu tamamen yenileyene kadar kendi kıyafetlerini giyebilirsin ki yine.. Feracelerin ya da trençlerinin pardesülerinin altına istediğini giyebilirsin.. Dış kıyafetin uzun olduktan sonra içine ne giydiğinin ilk başlarda pek önemi olmuyor.. Üzerindekini çıkarman gereken ortamlara girecekken de yine kotlarının üzerine uzun tunikler oluyor onlardan alırsın yavaş yavaş. Zaten bir anda almak çok zor.. Benim ortada görünen 3 dış giysisi 1 tunik ve 8-10 farklı renkte şal var şuan ama nerden baksan bin liraya yakın para harcadım.. Gerçekten biraz pahalı tesettür giyimi fakat dediğim gibi yaparak yavaş yavaş halledebilirsin :)

Canm bnde açıktım ve evlendikten sonra kpndım tabiiki hiç kimsenin bi baskısı olmadan öncelikle şunu söylemek istiyoru hakikatiyle sadece Rabbin için kapanırsan muhteşem bi duygu ve hamdolsun hiç pişman olmadm bn egeliyim az çok bilrsnz egenn kapnmya nasl baktğnı evlenince bşka bi şehrde yaşmya başldm ve bulndğm şehirde çok norml kerilnıyo kapalılık ama memlkete gttğimde halaa çevrem seni kapattılrmı yine bürünmüşün vb saçmlklarla karşılaşıyorum ama bn bu lezzetin farkına vardm ya gerisi bnm için vız gelr tırıs gider öyle düşünenlere hiç kızmıyorum sadece Rbbime onlarında anlamaları için dua ediyorum bi kere bu bize Rabbimin emri hiç bir kulun bunu sorgulamaya hakkı yok evet ilk kapndğmda sanki herkes bana bakıo gibydi hele ilk pardesü alıp giydiğimde sanki çuval giymş gbi hissettm malesef ama şuan öyle mutluyum ki kapandığıma anlatamam gerçekten yani sadece Rabbimin emri olduğunu düşün ve ona göre hareket et ve örtünmeyle ilgili dini kitapları oku zaten anlıyacaksın bence Rabbim bu duyguyu içine verdiğine göre seni seviyo ve seni çğırıyo bnce huzuruna hiç düşünmeden koş derim lütfen açk bayanlar bni yanlş anlamasın dedim ya bnde gaayet açık bi bayandım kim ne düşünürse hak veririm ve anlyabilirm Rabbim tez zamnda kapnmana yardmcı olur inşallah

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

$kot.webp

Gayet de şık durmuş. Ama birkaç haftalık mevzuysa biraz daha bekle :)

Benim derdim şu ki ;

VALLA CNM KARAR TAMAMEN SANA AİT. AMAAA

küçük yaşta kapanmayınca sonradan çok zor oluyor. benim kardeşim kapandı kuzenim kapandı . yıllar geçti alışamadılar. hep kendilerini kötü hissettiler . en sonunda da açıldılar. çevremde bir sürü örnek var.

hele bir komşum 40 ından sonra açıldı. yani çok zor. alışmısız çünkü. kendilerini güzel hissedemediklerini söylüyor hepside. eski hallerini özlüyormuş

belki sende böyle olmaz bilemem. Allah yardımcın olsun. kararın mutluluk getirsin:54:

Benim derdim şu ki ;

cnm bende 3 sene önce kapandm.komsuda kurana gidiyodum ordaki sohbetlerden cok etkilendim.zaten içimde kapanmak vardı oda bana vesile oldu. sülalemde açık çok.ama kimse yadırgamadı herkes cok yakıştığını faln söyledi. yine kot pantolon falan giymeye devam ediyorum modern kapalıyım yani.etek ömrü hayatımda giymedim ama kapandıktan sonra giydim bi baktım ki gerçekten yakışıyomuş.ama üstüme tabiki uzun gömlekler fln giyiyorum.kollarım uzun.seni sıkmayacak rahat kıyafetler al.ben çoğunlukla lcw dan alıyorum. daha önce nie kapanmadım die cok dövündüm.bende cok süslüydüm asla saçımı düzleştirmeden süslenmeden sokağa çıkmazdım.şimdi çok mutluyum hayatımdan.Allah tamamına erdirsin inşallah.

Şimdiden hayırlı uğurlu olsun arkadaşım,
Bence önemli olan niyettir. Madem böyle birşey yapma düşüncesi sardı seni, için rahat olmalı.
Cesaret gerekiyor bazen. Çevremiz etkilemiyor desek de etkiliyor maalesef.
Zamanı geldiğinde oluyor herşey ne erken ne de geç.Zamanı gelince zaten duramazsın artık.
Allah hakkında hayırlısını nasip etsin inş:38:.

Benim derdim şu ki ;

çok güzel bi düşünme sarmış seni bende hayatta en çok istediğim şeylerde birisidir bu inşallah bende hazır hissettiğimde kapanmayı istiyorum.ama böyle düşündükçe uzuyo ve olmuyo aslında bi anda hadi deyip bi eşarp bi üst alıp kapalı çıkmak lazım dışarı gerisi bi şeklde gelicektir :49: kot giymekten vazgeçmek zorunda değilsin üstüne dizlerden uzun çok şık tunikler kap diyorlar şimdi onlardan var ve günümüzdeki kapalı kıyafetler açık kıyafetlerden çok daha şık son iki üç yıldır bunu farkediyorum söylemeden edemicem huzur sokağındaki şükranın giyimide çok hoş ben çok beğeniyorumm :)

eger gercekten istiyosan içinden geliyorsa kapan çevredeki olumlu tepkilerin hepsini üzerine al,kendini motive et olumsuz tepkileride duymazdan gel.
RABBİM hayırlı ugurlu etsin inşallah :)

kapanmanın uslünü inancınıza göre araştırın diye öneride bulunayım öncelikle..
yani kotlardan vazgeçemezseniz tunik diye bahsedilen üstlerinde dar ve kısa olmaması gerekli.
ya üzerine pardesü alarak tamamen kotu kapatın ya da diz altına ulaşan trençkotlar edinin.
örtünmenin gerekleri vardır ve zamanla edinirsiniz inşallah.
omuzları da örtmek,başörtüsüne tepe ya da koca bir çıkıntı yapmamak, dar giyinmemek,erkek vari pantolonlar giymemek,ayak bileklerine kadar olan kısmın hatşarını göstermemek ve tüm bunlara layık yaşamak gibi gibi... hakkınızda hayırlısı olsun...

Bence kapndınmı tam kapancan türban bana yakışırmı diye değil bn türbana yakışabilrmym diye düşünülmeli bence moda için yada çevredeki insanlar için değil Allah istediği için kapanılmalı usulüne göre kapanmalı vücüdumuzu namahreme karşı belli etmeyecek şekilde kıyafetler giyilmeli eşimiz sevgilimiz yada herhangi biri bizden bişy yapmamızı istedğinde zorda olsa yapıyoruz dimi peki Rabbimin istediğinde neden bekliyoruz Niye bu kadar zor gelio bu kadar zor olmamalı Rabbimin istediği gbi giyinmek siz bi adım atarsanz gerisi zamnla gelir kapanmdan önce bnde 3ay kadr düşündüm kıyafetim yok kapalı alınca kapanrm diye bazı nedenlerden dolayı alışverişe gidemedik ve bnm hiç kapalı kıyafetim eteğim falan yoktu sadce normal bi eşarp vardı bi gün kv ye gitçktm geçtm aynann karşısına kapattm başımı neyi bekliyon çık git dedim ve Rabbime hamdolsun o günden beri hiç açmadm şuan aklmdam hiç açılmak geçmio zaten Rabbim içn kapanrsanz korkaraınz açılıp günaha girmekten

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Öncelikle kararından dolayı tebrik ederim, benim de çoook uzun zamandır aklımda olan bir şey. Hep düşünüyorum, dua ediyorum Allah nasip etsin diye. İnşallah en kısa zamanda :31:

Anladığım kadarı ile henüz yeni bir düşünce, belki hemen tesettüre girmeden birazcık giyiminde ufak değişiklikler yapabilirsin. Şimdi yaz geliyor mesela, elinden geldiğince kısa kollu ya da yakası açık kıyafetler giyme, yeni kıyafet alırken, kapanınca da giyebileceğin şeyler almaya çalış. Ben mesela hemen hemen hiç kısa kollu giyinmiyorum, kot ya da dar paça pantolonları uzun tuniklerle ya da uzun gömleklerle giyiyorum. Yavaş yavaş alıştır kendini. Bir anda kapanıp, psikolojik olarak hazır olmazsan zorlanabilirsin. Kendini tamamen hazır hissedince de kapanırsın, giyim konusunu hiç düşünme o kadar güzel kıyafetler var ki artık, ben açık olmama rağmen tesettür mağazalarından çok alış veriş yaparım...

Back
X