Çevrem negatif insanlarla dolu... Benim ne zaman bir ilişkim olacak?

Herkese merhaba. Ben 25 yaşında bir genç kızım. Şuana kadar hiç ciddi ilişkim olmadı. Benim hoslandiklarim benden hoşlanmadı. Karşıma çıkanları da ben begenemedim. Kriterlerim aşırı yüksek olmadı asla. Ama karşıma çıkanlara hiç içim ısınmadı. Etrafimdaki insanlar da cok negatif. Mesela zengin birisi görücü geldiğinde annem "Okumuş oğlanı nereden bulacaksın?" diyor. Aynı şekilde anneannem de "Kendi şehrinden birini bulamazsın. Görücü usulü evlen memlekete gel" diyor. Ben kendim gibi üniversite mezunu biriyle evlenmek istiyorum. Yani dengim olmalı.
Kasım ayında biri benimle tanışmak istedi. Kabul ettim, cinsellik teklif etti. Kabul etmeyince de tersleyip ağlattı. Nisan ayının başında biriyle tanıştım. Cinsellik istemediğim için bana "Dışarıda çok fazla teshirci var. Bu kafayla aldatilirsin" dedi. Başlamadan bitirdik. Arkadaşım dediğim bir erkek bana "Sen çok güzelsin. Elini sallasan ellisi" dedi. Birkaç hafta önce işten çıkartıldım. Bu sefer de "Senden ancak manav kasiyer çorbacı olur" diyerek dalga geçti. Üstüne bir de ilişki konusunda "Senin işin çok zor" dedi. Nedenini sorunca da "Çünkü sen basortulusun. Ben ve çevremdeki erkekler tercih etmeyiz" dedi. Sanki ona tercihini soran oldu. Gerçek sevgi dış görünüşe bakar mı hiç? Ne saçma sapan insanlar var etrafımda. Evlenmeden önce cinsellik istemiyorum diye yargilaniyorum. Erkeklere bu konuda hiç güvenmiyorum açıkçası.
Bir iliskimin olmasını çok istiyorum ama imkansız gibi geliyor artık... İnsanlar moralimi çok bozuyorlar :(
Siz deden çevrenizdeki insanların böyle yorumlar yapmasına izin veriyorsunuz? Bu hakkı nereden buluyorlar ? Sizde hata , başkalarının fikirlerine ihtiyacınız yok bu konuda , sizin kendi kararlarınız var .
Cinsellik teklifini reddettiğiniz de , sizi ağlatacak kadar ne söyledi , daha doğrusu siz neden bu konuda konuşmasına izin verip , sizi ağlatacak kadar ciddiye aldınız ? Başkalarının düşüncelerine aşırı önem veriyorsunuz , hiç gerek yok. Evlilik öncesi cinsellik yaşamamak sizin kararınız , ben sizinle aynı görüşte değilim bu da benim kararım. Ama hiç bir şekilde birisinin beni bu konuda aşagılamasına izin vermem. Siz önce ipleri elinize alıp bir sağlam durun.

Herkese merhaba. Ben 25 yaşında bir genç kızım. Şuana kadar hiç ciddi ilişkim olmadı. Benim hoslandiklarim benden hoşlanmadı. Karşıma çıkanları da ben begenemedim. Kriterlerim aşırı yüksek olmadı asla. Ama karşıma çıkanlara hiç içim ısınmadı. Etrafimdaki insanlar da cok negatif. Mesela zengin birisi görücü geldiğinde annem "Okumuş oğlanı nereden bulacaksın?" diyor. Aynı şekilde anneannem de "Kendi şehrinden birini bulamazsın. Görücü usulü evlen memlekete gel" diyor. Ben kendim gibi üniversite mezunu biriyle evlenmek istiyorum. Yani dengim olmalı.
Kasım ayında biri benimle tanışmak istedi. Kabul ettim, cinsellik teklif etti. Kabul etmeyince de tersleyip ağlattı. Nisan ayının başında biriyle tanıştım. Cinsellik istemediğim için bana "Dışarıda çok fazla teshirci var. Bu kafayla aldatilirsin" dedi. Başlamadan bitirdik. Arkadaşım dediğim bir erkek bana "Sen çok güzelsin. Elini sallasan ellisi" dedi. Birkaç hafta önce işten çıkartıldım. Bu sefer de "Senden ancak manav kasiyer çorbacı olur" diyerek dalga geçti. Üstüne bir de ilişki konusunda "Senin işin çok zor" dedi. Nedenini sorunca da "Çünkü sen basortulusun. Ben ve çevremdeki erkekler tercih etmeyiz" dedi. Sanki ona tercihini soran oldu. Gerçek sevgi dış görünüşe bakar mı hiç? Ne saçma sapan insanlar var etrafımda. Evlenmeden önce cinsellik istemiyorum diye yargilaniyorum. Erkeklere bu konuda hiç güvenmiyorum açıkçası.
Bir iliskimin oasını çok istiyorum ama imkansız gibi geliyor artık... İnsanlar moralimi çok bozuyorlar :(
Oncelikle o elini sallasan ellisi diyen vede sonra yok manav yok kasiyer olursun diyen tam bi g.rizekaliymis. Ben ve benim çevremdekiler sana bakmaz gibi konuşmuş ya cok doğru söylüyorsunuz sanki ona tercihini soran oldu. Ustelik kedi uzanamadigi ciğere mundar dermis diye yorumluyorum bi taraftanda.
Ondan önceki tanışıklıklarınızda diyeyim en azından niyetlerini açıkça belli etmişler fakat kabuletmediğinizde sizi terslemesi onun ergenligini vede zeka seviyesini karekterini kalitesini yine gösterir ama yani sizi ağlatmasın aranızda duygusal bir bağ yok.
Siz doğru yoldasınız, dogrulardan vazgecmeyin vede asla umutsuz olmayin. Zaten daha cok gencsiniz vede herkesin bir nasibi vardır diye düşünüyorum. Rabbim sizin için en doğru olan kişiyi en kolay ve en güzel yollarla karşınızda bir an önce çıkarsın diliyorum.
Aile bireylerinize gelincede dediklerini cok ciddiye almayin derim. Genelde kızım rahat etsin zengin nasip geldi, memleketlimiz olsun yada bir an once "başı baglansin" yanilgisi ile o sozleri kullaniyorlar sanirim. Siz elbette gorucu usulu olan biride icinize sinerse taniyip gerek duydugunuzda aileniz ile istisare edersiniz.

Son düzenleme:
Benim çevremde çoğu kişi istemiyor kapalı. Hatta çevremde annesi kapalı olan nadir insanlardanım. Bir şey olduğunda benim annemde kapalı diyorum, o yaşta olabilir ama bu yaşta normal değil diyende var. Hatta kapalıların daha fena olduğunu söyleyeni duydum. Benim arkadaşım kendi gibi muhafazakar biriyle evlendi. Adam sevgiliyken cinsellik istemişti. Kız asla olmaz vs demedi mesela. Yaşadılar. Ben bunu eleştirmiyorum ama önceden kapalıysa bakiredir bilmem ne düşüncesi vardı şimdi o da uçup gitti. Konu sahibi okumuş bir kız illaki kendine göre birini bulacaktır. Yalnız genel çerçeve de ülkede herşey fazlasıyla birbirine girdi.
Burada tam olarak neyi savundunuz? Yani sizin kapali arkadaşınızın evlenmeden once cinsellik yaşaması onu ilgilendir yani bu bir örnek teşkil ediyor gibi yazmışsınız eminim öyle demek istemediniz ama🤔

Burada tam olarak neyi savundunuz? Yani sizin kapali arkadaşınızın evlenmeden once cinsellik yaşaması onu ilgilendir yani bu bir örnek teşkil ediyor gibi yazmışsınız eminim öyle demek istemediniz ama🤔
Sizinle aynı fikirdeyim , bu kadının kendi bedeni ile verdiği bir karar. Kapalı , seküler , modern, tutucu bunların hepsi boş. Önemli olan kadının kararı ve seçimi. Hiç kimse erkekleri konuşmuyor , kadınlar olarak cinsellik yaşayan kadına kötü gözle bakıyoruz ama adamların yaşaması sorun değil. Bana iki yüzlülük gibi geliyor. Hani dışarda başka kadınlarla hevesini aldın ama benimle evlensin.
Konu sahibinin kendi seçimi , motivasyonun ne olduğunun bir önemi yok , ama aynı kararı vermeyen kadına kötü gözle bakılmasını anlamıyorum.
Şu ilk buluşmada cinsellik konuşan adam bence çok açık ve dürüst , sonuçta aylarca kandırmaya çalışmadı, açık ve net oldu. Eğer karşı taraf bunu kabul etmiyorsa masadan kalkıp gidebilir.

Yok asla. Bende okudum tuhaf bir şey çıkıyor ortaya. Yani erkeklerin cinsellik teklifi kapalı açık farketmiyor. Çünkü kapalı bir kızda cinsellik yaşayabiliyor, açık bir kız da yaşamayabiliyora örnek verdim.

Yok asla. Bende okudum tuhaf bir şey çıkıyor ortaya. Yani erkeklerin cinsellik teklifi kapalı açık farketmiyor. Çünkü kapalı bir kızda cinsellik yaşayabiliyor, açık bir kız da yaşamayabiliyora örnek verdim.
Anladim. Tabii dediğiniz dogru, erkekler için kapalı açık fark etmiyor ya tutarsa diye hareket ediyorlar.. zaten sanırım konu sahibesi yani özellikle ben kapalıyım diye bana teklif ediyorlar demedi. Sadece erkeklerin genel olarak kadınlara cinsellik sebebiyle yaklaşmalarından dertli hepimiz gibi 😏

Bir iliskimin olmasını çok istiyorum ama imkansız gibi geliyor artık... İnsanlar moralimi çok bozuyorlar :(
şuan aktif olarak çalışıyor musunuz?
Negatif insanları değiştirin tabikide ailedekileri değiştiremeyiz ama arkadaş çevrenizde size iyi gelmeyenlerle muhatabı kesin ailenize de gelecek olursak her dediklerini önemsemeyin önemseyip hayatınıza çekmeyin sonrasında kendinizi keşfedin sevdiğiniz ve size iyi gelen şeyleri yapın ama gerçekten isteyerek inanın sonrasında herşey gönlünüzce olacak tabii öncelikle kendinize iyi gelin sonra başkalarina 🤗

şuan aktif olarak çalışıyor musunuz?
Negatif insanları değiştirin tabikide ailedekileri değiştiremeyiz ama arkadaş çevrenizde size iyi gelmeyenlerle muhatabı kesin ailenize de gelecek olursak her dediklerini önemsemeyin önemseyip hayatınıza çekmeyin sonrasında kendinizi keşfedin sevdiğiniz ve size iyi gelen şeyleri yapın ama gerçekten isteyerek inanın sonrasında herşey gönlünüzce olacak tabii öncelikle kendinize iyi gelin sonra başkalarina 🤗
Çalışmıyorum şuan yüksek lisans mülakatı için hazırlık yapıyorum. Dediğiniz gibi o negatif insanlari sildim, engelledim. Umarim olur teşekkür ederim 🙂🙏

İlişkinin çevreyle ne alakası var herkes mükemmel çevrede mi yaşıyor herkesin ağzı var işte sevgilin olsa bu sefer fakir yok evi yok yok huyu şöyle diyecekler evlensen çocuk yapsan üst üste olsa dedikodu bir tane yapsan dedikodu 6 sene yapmadım neler duydum bekar kalsan tühhh ilerde yalnız çoluğu çocuğu yok evlense her şeye kulp konuşurlar da konuşurlar farkında olmadan biz de dedikodu yapıyoruz gül geç. Araba al modeli konuşulur işte çalış paranı konuşur. İnsan meraklı ve hadsiz. Bu çevre çevre diyenleri anlamıyorum çevrende ilişkisi olan yok mu? 25 yaşına kadar 1 flört bile edinmedin mi

İlişkinin çevreyle ne alakası var herkes mükemmel çevrede mi yaşıyor herkesin ağzı var işte sevgilin olsa bu sefer fakir yok evi yok yok huyu şöyle diyecekler evlensen çocuk yapsan üst üste olsa dedikodu bir tane yapsan dedikodu 6 sene yapmadım neler duydum bekar kalsan tühhh ilerde yalnız çoluğu çocuğu yok evlense her şeye kulp konuşurlar da konuşurlar farkında olmadan biz de dedikodu yapıyoruz gül geç. Araba al modeli konuşulur işte çalış paranı konuşur. İnsan meraklı ve hadsiz. Bu çevre çevre diyenleri anlamıyorum çevrende ilişkisi olan yok mu? 25 yaşına kadar 1 flört bile edinmedin mi
Konuştuğum ve görüştüğüm insanlar oldu ama ilişkiye donusmedi maalesef.

Ne kadar akıldan ağır insan varsa etrafınıza toplanmış sanki.
Hiç duymayın, oralı olmayın. Size laf sokan olursa da aynı şekilde verin cevabını. İnsanlar giderek manyaklaşıyor gerçekten.
Şu karşınıza çıkan insanlar var ya iyi ki olmamış. Sizi bu sözlerle istemediğiniz bir yöne çevirmeye çalışmalarına izin vermeyin.

Back
X