Çevrem negatif insanlarla dolu... Benim ne zaman bir ilişkim olacak?

Bunca mal insani bir araya getirmek de marifet kanka tebrik ediyorum:halay:Bu kadar malca söylemi bir arada hiç okumamistim o yüzden sondakine cevap yazayım, başörtülü kızlar tercih edilmiyorsa! nasıl oluyor yani ortulu kadinlar kenarda konuşuyor mu, evlenenler nasıl evleniyor..cop yani, saçmalık. Aksine daha muhafazakarca erkekler özellikle turbanli kız istiyor, herkes dengine eşleşip evleniyor iste.

Konuya gelirsek bence sen toptan cevre değiştir, YL var demissin yeni ortama gir, yurt varsa kal acilen kaç ordan kacccc

Bunca mal insani bir araya getirmek de marifet kanka tebrik ediyorum:halay:Bu kadar malca söylemi bir arada hiç okumamistim o yüzden sondakine cevap yazayım, başörtülü kızlar tercih edilmiyorsa! nasıl oluyor yani ortulu kadinlar kenarda konuşuyor mu, evlenenler nasıl evleniyor..cop yani, saçmalık. Aksine daha muhafazakarca erkekler özellikle turbanli kız istiyor, herkes dengine eşleşip evleniyor iste.

Konuya gelirsek bence sen toptan cevre değiştir, YL var demissin yeni ortama gir, yurt varsa kal acilen kaç ordan kacccc
Yahu arkadaş diye hep mal insanları seçiyorum ben :D Neyse hepsini sildim artık

Herkese merhaba. Ben 25 yaşında bir genç kızım. Şuana kadar hiç ciddi ilişkim olmadı. Benim hoslandiklarim benden hoşlanmadı. Karşıma çıkanları da ben begenemedim. Kriterlerim aşırı yüksek olmadı asla. Ama karşıma çıkanlara hiç içim ısınmadı. Etrafimdaki insanlar da cok negatif. Mesela zengin birisi görücü geldiğinde annem "Okumuş oğlanı nereden bulacaksın?" diyor. Aynı şekilde anneannem de "Kendi şehrinden birini bulamazsın. Görücü usulü evlen memlekete gel" diyor. Ben kendim gibi üniversite mezunu biriyle evlenmek istiyorum. Yani dengim olmalı.
Kasım ayında biri benimle tanışmak istedi. Kabul ettim, cinsellik teklif etti. Kabul etmeyince de tersleyip ağlattı. Nisan ayının başında biriyle tanıştım. Cinsellik istemediğim için bana "Dışarıda çok fazla teshirci var. Bu kafayla aldatilirsin" dedi. Başlamadan bitirdik. Arkadaşım dediğim bir erkek bana "Sen çok güzelsin. Elini sallasan ellisi" dedi. Birkaç hafta önce işten çıkartıldım. Bu sefer de "Senden ancak manav kasiyer çorbacı olur" diyerek dalga geçti. Üstüne bir de ilişki konusunda "Senin işin çok zor" dedi. Nedenini sorunca da "Çünkü sen basortulusun. Ben ve çevremdeki erkekler tercih etmeyiz" dedi. Sanki ona tercihini soran oldu. Gerçek sevgi dış görünüşe bakar mı hiç? Ne saçma sapan insanlar var etrafımda. Evlenmeden önce cinsellik istemiyorum diye yargilaniyorum. Erkeklere bu konuda hiç güvenmiyorum açıkçası.
Bir iliskimin olmasını çok istiyorum ama imkansız gibi geliyor artık... İnsanlar moralimi çok bozuyorlar :(
Bu ülkenin kadınlarının kalitesiz erkeklerle imtihanı bitmiyor maalesef.işleri sadece günü kurtarmalik saçma sapan ilişkiler.gerçi o da olmuyor böyle yaklaşınca kadınlara Allah kolaylık versin.

Ya toplumda artık türbanla bir siyasi görüş eşleştiği için insanlar da artık bir önyargı var. Ama illa ki türbanlı tercih eden erkekler de var.
ya o anca belli bir seküler kentli çevrede olan bir şey
bu kızın öyle seküler kentli belli siyasi duruşu olan bir çevresi varsa ne diye görücüleri gelsin de "okumuşunu nereden bulcan bu paralı, al bunu" diye baskı görsün? o duruşla bu kafa birbirine uymuyor ki.

benim ülkenin en seküler partisinin delegesi olan kuzenlerim var köyde, çiftçi hayvancı, köylü çocuklar bunlar - anne tarafı ailem memlektte bilinir, toptan delegedir üyedir hepsi soysimden bile biliniyoruz
neyse
eşleri başörtülü ama
gayet hepsi türbanlı
zira köy yeri, türbanlı olmayan çiftçi çocukla evlenebilecek köyde kız yok var da bir tek benim ailemde var işte, onlar da öyle oldukları için bekarlar zaten, evlenemezler de, başka yok :D

ama şehirdeki, belli bir sosyo ekonomik seviyenin üstündeki (zengin değil kasıt), delegeler evlenmez mesela, evet o zaman siyaset girer.

bu kızın çevresindekiler içkiyi bulunca hele bedavaysa asla kaçırmayan ama lafa gelince en müslüman takılan her sevgilim versin (!) ama karım bakire olsun insanları değilse ben de bişey bilmiyorum...bunun da siyasi bi yönü yok. leşlik bu direkt.

O ne saçma bir gerekçe öyle. Biriyle tanışırken en başında fotoğrafı görmüyor mu zaten? Çevrendeki kişiler çok sığ düşünüyor.
Özellikle başörtülü birini isteyen çok erkek var. Ama konu sahibinin çevresi avanaklarla dolu. İnsan kendisi seçse bu kadar avanağı biraraya getiremez , enteresan.

Etrafınızda tutmayın saçma sapan tipleri.
İşinize, gücünüze odaklanın, kafanıza göre biri çıkar elbet.
Sosyal medya tanışması mı bu bahsettikleriniz bilmiyorum ama ordan düzgün bir ilişki çıkması çok zor. Böyle saçma sapan kişilere denk gelme olasılığınız yüksek.

Okurken okul yurdunda kalırsın hem maddi olarak iyi olur hem güvenli. Etrafındaki aptallara da bakma. Ben de coğrafya olarak şanslı değildim bu sebeple çevrem inanılmaz vizyonsuz doluydu. Onlara rağmen başarında türünün tek örneği oluyorsun. Kimseyi konuşturmazdım ben ayrıca yok şunu nereden bulacaksın yok bunu nereden bulacaksın bu ne ya. Evlilik maharet sanki bak karnıyarık yapıcam bütün gün bebeğimle o kadar yoruldum ki patlıcanı çiğ ısırıp yiyebilirim şu an. Git kariyer yap gez dolaş çevreni değiştir. Doğru insan da karşına doğru yerde olursan çıkar. Akademiden birini bulursun belki. Yani belli ki çok düşük bir çevren var ağzım açık kaldı.

25 yaşında çok gençsin. Yeni ortam edin, yüksek lisansa da ilk önce iş sonra yl olsun, bölümün ne bilmiyorum ama patronlar çok okumuş da sevmezler… çalıştıktan sonra çevreden de bulursun. Ben üniversite hayatımda sevgili edinmedim. Amacım ineklikti😀 sevgili = zaman kaybıydı. Sonra iş sonra eşti istediğim, öyle de oldu şükür…

Kapalı kızdan cinsellik beklemek hangi kafa yapısı onu anlamadım. İllaki takmayan vardır ama mal gibi ilk zaman sormakta ayrı geri zekalılık…
İ

Bence sizde şu olmuş “muhafazakarların yanında sekuler, sekulerlerlerin yanında muhafazakar kalmak”
Gerçekten seveni bulunca senin fikirlerine saygı duyacaktır.
Ayrıca yukarda bir yorumun başörtü ile bir siyasi partinin özdeşleştiği fikrine kayılmıyorum eskiden olsa belki ama özellikle son 5-10 senedir başörtülü olup ima edilen partinin tam zıttı görüşlerde olan çok fazla başörtülü kız ve muhafazakar aile var

25 yaşında çok gençsin. Yeni ortam edin, yüksek lisansa da ilk önce iş sonra yl olsun, bölümün ne bilmiyorum ama patronlar çok okumuş da sevmezler… çalıştıktan sonra çevreden de bulursun. Ben üniversite hayatımda sevgili edinmedim. Amacım ineklikti😀 sevgili = zaman kaybıydı. Sonra iş sonra eşti istediğim, öyle de oldu şükür…

Kapalı kızdan cinsellik beklemek hangi kafa yapısı onu anlamadım. İllaki takmayan vardır ama mal gibi ilk zaman sormakta ayrı geri zekalılık…
İ
Başörtülüyüm ama muhafazakar değilim, cinsellik de yaşarım diye söylemeleri olan kızlar var artık, beyfendi daha önce öylesine denk geldiyse bu kadar rahat sormuş olabilir. 🤷‍♀️

hiç de zor değil, artık ciddi ilişkilerin zamanına yeni yeni geliyorsunuz. çevre edinin, kısır çevreden uzaklaşın eminim kendinize göre biri çıkar o zaman.

Bu arada ben de tam olarak arada kalmış biriyim sekuler arkadaşlarımın yanında fazla muhafazakar kalıyorum muhabbetimiz dostluğa evrilmiyor, muhafazakar arkadaşlarımın yanında ise onlar da fazla muhafazakar ise yine uyuşamıyoruz. Anca benim gibi objektif fikirli modern ve ozgurlukcu olup birbirinin hayatına yorum yapma gafletine girmeyen birileriyle anlaşıyorum.
Mesela bir arkadaşı “ niye başörtü takıyorsun Arap uydurması bu” dedi diye sildim başka bir arkadaşı da “ pantolon giyme gunah” dediği için.
İnsanlar neden bu kadar başkalarına karışır anlamıyorum

Çok şaşırdım var mı gerçekten 😳 ama bu soru yine de çok garip değil mi? İsterse seküler fikrin dibinde yaşıyor olsun insan flört ettiği insana cinsellik yaşamak istiyorum der mi? Bu çok patavatsızca bir soru değil mi?
Başörtülüyüm ama muhafazakar değilim, cinsellik de yaşarım diye söylemeleri olan kızlar var artık, beyfendi daha önce öylesine denk geldiyse bu kadar rahat sormuş olabilir. 🤷‍♀️

Çok şaşırdım var mı gerçekten 😳 ama bu soru yine de çok garip değil mi? İsterse seküler fikrin dibinde yaşıyor olsun insan flört ettiği insana cinsellik yaşamak istiyorum der mi? Bu çok patavatsızca bir soru değil mi?
Kendi fikrim patavatsızca olduğu elbette ama yeni nesil flörtlerde cinselliğin çok erken mevzu olduğu, bu tarz taleplerin rahatça söylendiği burada bile defalarca yazıldı. Var böyle bir durum bize yanlışda gelse.

Kendi fikrim patavatsızca olduğu elbette ama yeni nesil flörtlerde cinselliğin çok erken mevzu olduğu, bu tarz taleplerin rahatça söylendiği burada bile defalarca yazıldı. Var böyle bir durum bize yanlışda gelse.
Yaşlandık heralde pkjgfft 🤣 insan kocasına bile hadi seviselim mi demiyor ki hani bir bakış bjr dokunuş bir cilveye karşılık gelirse iş konuşulmadan orada gidiyor zaten. Gelmezse kocadan ya da karından red yemiş oluyorsun 🤣 cinsellik düşünüyor musun diye sorulmaz ya sorulmamalı aşkın naifliğine ters bir kere 🤣

İ
yani o pek öyle değil

örtülü olup evlilik dışı cinsellik yaşayan insan sayısı epey bir arttı epeyce bir varlar
ha insan ilk andan şaaak diye "sevişcek miyiz onu bi bilelim de" diye konuşur mu! (aşırı hanzo kıro gelir bana mesela ama gayet her kesimden insan var artık bunları taak konuşan)
bizim devrimize göre bu da tuhaf ama onu da artık normal karşılıyor insanların bir kısmı, hatta "baştan kartları açık oynamış" oluyorlar.

sadece yeni nesil böyle de demiyorum aksine mesela hem 20likler böyle
hem 40 lıklar "ayol bu yaşta flört mü edecez tabi konuşcaz bunları" diye çat konuşabiliyorlar.

Flörtte sevişirim ha demek garip, mevzu oraya kayar ne bileyim dan diye🤪 başörtüsü aksesuar o zaman, şaşırmadım 😏

yani o pek öyle değil

örtülü olup evlilik dışı cinsellik yaşayan insan sayısı epey bir arttı epeyce bir varlar
ha insan ilk andan şaaak diye "sevişcek miyiz onu bi bilelim de" diye konuşur mu! (aşırı hanzo kıro gelir bana mesela ama gayet her kesimden insan var artık bunları taak konuşan)
bizim devrimize göre bu da tuhaf ama onu da artık normal karşılıyor insanların bir kısmı, hatta "baştan kartları açık oynamış" oluyorlar.

sadece yeni nesil böyle de demiyorum aksine mesela hem 20likler böyle
hem 40 lıklar "ayol bu yaşta flört mü edecez tabi konuşcaz bunları" diye çat konuşabiliyorlar.
Vardır da ilk etapta demek gereksiz. Ben kapalı değilim de insan bi durur düşünür… kapalı kızla bi flört eder , belli olur zaten kızın isteği…

Kimin ne olduğu belli değil sevmedim ben bunu 🤪

Yaşlandık heralde pkjgfft 🤣 insan kocasına bile hadi seviselim mi demiyor ki hani bir bakış bjr dokunuş bir cilveye karşılık gelirse iş konuşulmadan orada gidiyor zaten. Gelmezse kocadan ya da karından red yemiş oluyorsun 🤣 cinsellik düşünüyor musun diye sorulmaz ya sorulmamalı aşkın naifliğine ters bir kere 🤣
Bende yaşlandım bunu net anlıyorum. 84lüyüm çok sıkı yetiştirilmedik. Eşimle sevgili olup evlendik, eşim öyle teklifle gelse, yuh ayı derdim herhalde 😁

bu kızın öyle seküler kentli belli siyasi duruşu olan bir çevresi varsa ne diye görücüleri gelsin de "okumuşunu nereden bulcan bu paralı, al bunu" diye baskı görsün? o duruşla bu kafa birbirine uymuyor ki.

benim ülkenin en seküler partisinin delegesi olan kuzenlerim var köyde, çiftçi hayvancı, köylü çocuklar bunlar - anne tarafı ailem memlektte bilinir, toptan delegedir üyedir hepsi soysimden bile biliniyoruz
neyse
eşleri başörtülü ama
gayet hepsi türbanlı
zira köy yeri, türbanlı olmayan çiftçi çocukla evlenebilecek köyde kız yok var da bir tek benim ailemde var işte, onlar da öyle oldukları için bekarlar zaten, evlenemezler de, başka yok :D

ama şehirdeki, belli bir sosyo ekonomik seviyenin üstündeki (zengin değil kasıt), delegeler evlenmez mesela, evet o zaman siyaset girer.

bu kızın çevresindekiler içkiyi bulunca hele bedavaysa asla kaçırmayan ama lafa gelince en müslüman takılan her sevgilim versin (!) ama karım bakire olsun insanları değilse ben de bişey bilmiyorum...bunun da siyasi bi yönü yok. leşlik bu direkt.
Benim çevremde çoğu kişi istemiyor kapalı. Hatta çevremde annesi kapalı olan nadir insanlardanım. Bir şey olduğunda benim annemde kapalı diyorum, o yaşta olabilir ama bu yaşta normal değil diyende var. Hatta kapalıların daha fena olduğunu söyleyeni duydum. Benim arkadaşım kendi gibi muhafazakar biriyle evlendi. Adam sevgiliyken cinsellik istemişti. Kız asla olmaz vs demedi mesela. Yaşadılar. Ben bunu eleştirmiyorum ama önceden kapalıysa bakiredir bilmem ne düşüncesi vardı şimdi o da uçup gitti. Konu sahibi okumuş bir kız illaki kendine göre birini bulacaktır. Yalnız genel çerçeve de ülkede herşey fazlasıyla birbirine girdi.

Back
X