Çevrem tarafından uğradığım mobbingle nasıl başa çıkarım?

vera2020

Guru
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2009
1.315
1.865
333
51
Merhaba. Bir sürediR hem iş, hem bazı komşu ve akrabalarım tarafından sistematik ve birbirleriyle haberli olduğunu tahmin ettiğim haksız yere mobbinge uğruyorum. Bu durum benim psikolojimi yıpratmak üzere. Ne yapacağımı, nasıl bu işten sıyrılıp, kurtuluşa ereceğimi bilemiyorum.
Şöyle bir durum var ki: Bana mobbing uygulayan herkes mükemmel konuma geçmiş ve bana herhangi bir konuda bazen alaycI/küçümseyici,, bazen de haddini aşarak saygısızca mobbingte bulunuyorlar. Örnek verecek olursam, geçmişte yaşadığım ve uzun süren bir rahatsızlığı taklit ediyorlar. Bunu işyerimde birisi yapıyor. Hemen iyileşiveriyor. Sonra akrabalarımdan birisi yapıyor, yine hemen düzeliveriyor. Bu sadece bir örnek. Mesela ben bir görüşümü işyerimde konuşuyorum. Bir kelime kullanıyorum. Bu işyerimde konuştuğum meseleyi, bana alaycı bir tavırla uzak akrabalarım soruyor. Belli ki iletişim içindeler ve maalesef buna acımasızca devam ediyorlar. O kadar çok örnek var ki. Ve hepsinde de hazırlıksız oluyorum.Bir cevap dahi veremiyorum. Çok üzülüyorum.Psikolojim mahvolmak üzere. Artık insanlara güvenim çok ama çok azaldı. Hiç kimse gerçek dost değil gibi geliyor.

Bunu kimin organize ettiğini tahmin ediyorum. Ama hiçbir ispat yok elimde.

Ne yapmalı, nasıl davranmalıyım? Mobbing ekibiyle nasıl bir iletişimde olmalıyım? Lütfen bana yardımcı olun. İnanılmaz kaygı hali var.Yarın işe yine çok mutsuz başlayacağım, acaba kimin hangi mobbingine maruz kalacağım endişesi giderek artmaya başladı.

Yani tanıdığınız herkes size karşı birleşmiş mi oluyor

Pekı sizce bunu yapmalarındaki sebep nedir?Bu kadar ınsan işlerı yok mu ki bu kadar ekip halinde böyle bir oyun oynuyorlar?Rahatsızlıgınızneydi ?

Bildigimiz dedikodunun ofis ortaminda zorbalik olarak sekillenmis hali. Gercekten mobbing de uygulaniyor olabilir ama akrabalarinizla baglantisini anlayamadim. Psikolojik bir rahatsizliginiz olabilir .

Gormezden gelmek en iyi cevaptir. Altinda yatan gercek nedeni anlayabilmek bir uzmana basvurun.

Kusura bakmayın ama çok garip bir bakış açınız var.
Doğru mu anladım; sizin beliniz ağrıyor mesela, uzun süre ağrı çekiyorsunuz, sonra iş yerinizden birinin de beli ağrımaya başlıyor ama o hemencecik iyileşiveriyor size inat. Ve bu da mobbing oluyor.
İnsan gerçekten hayret etmeden duramıyor.

taam bir psikolojik vaka goruyorum , herkes her lafi siz dediniz diye söylüyor hatta siz hastalandınız diye taklit yapıp sırayla onlar da hasta oluyor hatta ve hatta bu isyerindekiler üşenmeyip sizin akrabalarınızı bulmuş birlikte anlaşmışlar ^hadi şunu bir delirtelim^ demişler aynı anda hareket edip sizinle uğraşıyorlar

Değişik , niye sizin üstünüze oynuyor yani bunca insan ?

Benden yıllardır nefret edip küs duran bir arkadaşımın organize ettiği bir durum olduğunu tahmin ediyorum maalesef. Pek çok kişi ile arası açıktı. Ve birkaç kişi onun nedeniyle işten ayrılmak zorunda kaldılar geçmişte. Sanırım sıra bende. ve bu oyuna bazı akrabalarım ve bazı komşularımın dünden razı olmaları çok can sıkıcı.

İş yerinizdekiler , komşularınız ve akrabalarınızla nasıl ortak hareket edebilecek sizce biraz açar mısınız?

Arkadaşlar doğru anladiniz konu sahibinin iş yeri arkadaşları komşuları ve akrabaları hepsi sistematik bir şekilde anlaşmışlar ve iş birliği yapıyorlarmış hatta kk üyelerini bile etki altına almış olabilirler :)) en kısa zamanda psikologa giderek sorununuzu çözmenizi tavsiye ederim

Maalesef öyle değil. Keşke paranoya veya vesvese olsaydı.
İş yerinizdekiler , komşularınız ve akrabalarınızla nasıl ortak hareket edebilecek sizce biraz açar mısınız?

Ben bir başvuru için zamanında hem iş hem akraba hem komşuların birkaçından oluşan gerektiğinde iletimiş kurulabilecek bir referans listesi hazırlamıştım. O başvurudan vazgeçtim. Ama o iletişim bilgileri baki kaldı. Şimdi bambaşka bir amaçla aleyhime iletişime geçildi referans listemle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…