Çevremden herkes yok mu biri deyip evde kaldığımı ima ediyor ?

tabularasaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2018
975
721
33
34
Misafirliğe gelen isteyen biri yok mu diyor. Mahallede karşılaştığım komşumuz yaşın geçiyor diyor. Ailemin ara ara evde kaldın gibi şakaları beni artık daraltıyor. Çevremde okumuş eğitimli insanlarda dahil herkes benim evlenmemi konu ediyor. 28 yaşına gireceğim ama beni gören herkes yok mu biri isteyen hmm deyip öğütlerini sıralıyor. Belli bir noktaya kadar takmasamda sınav psikolojisiyle de daralıyorum. Yükseklisans mezunuyum doktoraya hazırlanıyorum ama çevrem beni aşırı yıpratma noktasına getirdi.

Misafirliğe gelen isteyen biri yok mu diyor. Mahallede karşılaştığım komşumuz yaşın geçiyor diyor. Ailemin ara ara evde kaldın gibi şakaları beni artık daraltıyor. Çevremde okumuş eğitimli insanlarda dahil herkes benim evlenmemi konu ediyor. 28 yaşına gireceğim ama beni gören herkes yok mu biri isteyen hmm deyip öğütlerini sıralıyor. Belli bir noktaya kadar takmasamda sınav psikolojisiyle de daralıyorum. Yükseklisans mezunuyum doktoraya hazırlanıyorum ama çevrem beni aşırı yıpratma noktasına getirdi.
Of sırf bu yüzden yurtdışın da yaşamak isterdim.Yok sen bul da evleneyim diyin bakalım ne yapacaklar :D

Bu coğrafyanin düşünce tarzı bu..

Geçen bi arkadaşım kızının ısrarıyla 2.kızını evlendirdi, henüz 18 yaşında idi kızcağız.

Büyük kız hala bekar henüz 20 yaşında.

Ona da "büyük kızın evde kaldı" diyorlarmış
Çünkü evliliği zamana bağlayan Nasibe ve kişinin hazır hissetmesine önem vermeyen sonucunda da kadın ne çekerse çeksin kocandir diyip boşanmanin ayıp olduğunu sanan cahiller çok. Sonuç tabiki hüsran ama inşallah biz çocuklarımızı bu zihniyetle buyutmeyecegiz

Çünkü evliliği zamana bağlayan Nasibe ve kişinin hazır hissetmesine önem vermeyen sonucunda da kadın ne çekerse çeksin kocandir diyip boşanmanin ayıp olduğunu sanan cahiller çok. Sonuç tabiki hüsran ama inşallah biz çocuklarımızı bu zihniyetle buyutmeyecegiz
Ne kadar saçma insanlar var
2.Kızı kör kütük aşık olarak evlendi, onun için evliliğe izin verdi zaten...

Ama küçük kız evlenince büyük 20 yaşında bile olsa çevreden "evde kaldı" muamelesi görüyor

Evet anlamadıkları da bu. Karşıma ilk çıkana yapışacak mıyım. Manavdan seçer gibi hadi aldım evleneyim yok ki

2.Kızı kör kütük aşık olarak evlendi, onun için evliliğe izin verdi zaten...

Ama küçük kız evlenince büyük 20 yaşında bile olsa çevreden "evde kaldı" muamelesi görüyor
Bazı insanlar kendi hayatından memnun değiller mutlu degiller ve başkalarına biseyler diyerek kirarak mutlu olmaya çalışıyorlar üzücü ama var.

Back
X