Çevremden herkes yok mu biri deyip evde kaldığımı ima ediyor ?

Ya gerçekten insanlarin özel hayatlarına burnunu sokaklardan nefret ediyorum,aşırı kinliyim.

Niye evlenmedin biri yok mu hala ?
Hani bebiş yok mu bebiş yap bı tane yasin iyice gecmeden
İkinci ne zaman ikinci ? Arayı açma !
İki kız arkasindan oğlan lazım ya da iki oğlan ise kızı yap hadi !

Size ne be kardeşim sadece mutsuz etmek yarayı deşmek olsun kimseyi düşündüklerinden degil

Misafirliğe gelen isteyen biri yok mu diyor. Mahallede karşılaştığım komşumuz yaşın geçiyor diyor. Ailemin ara ara evde kaldın gibi şakaları beni artık daraltıyor. Çevremde okumuş eğitimli insanlarda dahil herkes benim evlenmemi konu ediyor. 28 yaşına gireceğim ama beni gören herkes yok mu biri isteyen hmm deyip öğütlerini sıralıyor. Belli bir noktaya kadar takmasamda sınav psikolojisiyle de daralıyorum. Yükseklisans mezunuyum doktoraya hazırlanıyorum ama çevrem beni aşırı yıpratma noktasına getirdi.
Evlenince de çocuk yap derler,cahil insan heryerde var

Misafirliğe gelen isteyen biri yok mu diyor. Mahallede karşılaştığım komşumuz yaşın geçiyor diyor. Ailemin ara ara evde kaldın gibi şakaları beni artık daraltıyor. Çevremde okumuş eğitimli insanlarda dahil herkes benim evlenmemi konu ediyor. 28 yaşına gireceğim ama beni gören herkes yok mu biri isteyen hmm deyip öğütlerini sıralıyor. Belli bir noktaya kadar takmasamda sınav psikolojisiyle de daralıyorum. Yükseklisans mezunuyum doktoraya hazırlanıyorum ama çevrem beni aşırı yıpratma noktasına getirdi.
Yüksek lisansa geç başladınız sanırım. 28 yaşında bitirdiyseniz çevredekiler okuma uğruna evliliği geciktirdiğinizi düşünüyor muhtemelen. Siz kendinizi çok küçük mü hissediyorunuz? Evlilik için ideal yaştasınız aslında. Böyle bir konu açtığınıza göre hiç öyle hissetmiyorsunuz

Yüksek lisansa geç başladınız sanırım. 28 yaşında bitirdiyseniz çevredekiler okuma uğruna evliliği geciktirdiğinizi düşünüyor muhtemelen. Siz kendinizi çok küçük mü hissediyorunuz? Evlilik için ideal yaştasınız aslında. Böyle bir konu açtığınıza göre hiç öyle hissetmiyorsunuz
İçime sinen insanın ne zaman çıkacağı belli olmaz bunun yaşla ilgisi yok

bu işler kader kısmet bence kimin kiminle ne zaman karşılaşıp aşık olup evlilik kararı alacağı belli değil. sırf evlenmiş olmak için evlenen ve çok mutsuz olan ama rol yapmaktanda vazgeçmeyen o kadar tanıdığım var ki!
ne oluyor yani evlenince her gece binbir gece masalı mı yaşıyorlar. ne yani herkes tamam evliliğin ilk zamanları heyecanlı şu bu sonrarı pijama terlik tv artı çocuk bezi kakası.......

Ailenizin yanında söylemeyin. Madem aileniz anlamıyor onlar yokken söyleyin. Ya öyleleri iyi eş, dost değil inanın. Bu sınav dönemi tek yapmanız gereken kendiniz için iyi olan şeyler. Size zarar veren insanlardan uzak durun. Benim de sınav zamanımdı, işsizlik dönemiydi. Mütevazi olmak güzel bir şey ama mütevazi olurken kendimizi de değersizleştirmeyelim. Ben oturup ağladığımı biliyorum bu patavatsız konuşma sonrasında. Evlenmediğim için mi? Hayır alakası yok, aklımın ucundan bile geçmiyordu ama o an o kadar umutsuz bir hâl oluştu ki üstümde. Sınav stresi, gelecek kaygısı vs. Birde bu saçma düşünceleri ne kadar içten içe bilsek de insan yaşını sanki büyükmüş gibi görüyor. Ben ne yapacağım deyip üzülüyor. Size zarar veren kim varsa uzaklaştırın hayatınızda. Az olsun ama öz olsun derler ya cidden öyle. Siz her ne kadar evliliğin nasip olduğunu, önceliğinizin farklı olduğunu bilsenizde öyle insanların çevrenizde bulunmasına izin verirseniz o düşünceler ister istemez sizi etkileyecek. Hatta bir süre sonra kendi doğru dediğiniz düşünceleri sorgulayacaksınız anlık olarak. Değer mi cidden bunu yaşamaya. O insanların yanında kendinizi sınavın da vermiş olduğu psikolojiyle bir kısır döngüde hissediyorsunuz. Ben öyle hissediyordum. Ama o tip kişilerden uzak olunca benim doğrularımın aslında normal olduğunu en azından benim için normal olduğunu ve bir şeylere onların dediği gibi geç kalmadığımı, benim gibi çok insanların olduğunu görmek bana iyi geldi. Size de iyi gelecek. Sizi mutsuz eden kim varsa uzaklaşın bence.
Bana uzun uzun yazarak içimdeki yaraya çok iyi geldiğiniz için Çoook teşekkür ediyorum. Dedikleriniz bir bir aklımda. Yoluma ışık oldunuz. Zor ve yalnız hissettiğim içinden çıkılmaz bir döneme girmiştim. Anlaşılmadığımı anlatamadığımı düşündüğüm dönemde desteğiniz kendimi toparlamamda bana büyük bir güç olacak. Gönlünüz gibi güzel insanlar olur hayatınızda umarım

Bana uzun uzun yazarak içimdeki yaraya çok iyi geldiğiniz için Çoook teşekkür ediyorum. Dedikleriniz bir bir aklımda. Yoluma ışık oldunuz. Zor ve yalnız hissettiğim içinden çıkılmaz bir döneme girmiştim. Anlaşılmadığımı anlatamadığımı düşündüğüm dönemde desteğiniz kendimi toparlamamda bana büyük bir güç olacak. Gönlünüz gibi güzel insanlar olur hayatınızda umarım
Rica ederim. Güzel dilekleriniz için ben de teşekkür ederim ve aynıları sizin için de olsun.
Anladığım kadarıyla sınav dönemindesiniz. Mümkünse bu süreçte hedefleri okumak olan, sınav olan veya bu tarzda planları olan kişilerden oluşsun etrafınız. Bu mümkün olmuyorsa da bu süreçte biraz yalnız kalmayı tercih edin. Bu yalnızlık belki biraz canınızı sıkacak yorulacaksınız ama hayatınızın şuanki bölümünü bir yokuş olarak düşünün. Yokuşta akmayan ter inişte gözyaşı olur. Şimdi zorlanacaksınız ama elbet bu zorluklar da geçecek. İnanın istediğiniz kadar çabalayın ama her şeyin bir vakti var. Gerek evlilik gerek başka şey olsun ama bu böyle. Ki ayrıca bu evlilik işi bir sınav değil ki çabalayalım, çalışalım diyelim. Yani zamanı gelmediyse ne yapalım? Ayrıca öyle güzel yaşlarki bu yaşlar değmeyecek kişiler için üzülmemek gerek. Bu süreçte kendinizi yalnız hissettiğiniz anlar elbet olacak. Size iyi gelir mi bilmiyorum ama ben böyle anlarda gökyüzüne bakardım. Geceleri özellikle. Ve yalnız olmadığımı, başka başka yerlerde benimle aynı şekilde aynı duyguları hisseden ve bir şeyler için mücadele eden insanların olduğunu düşünürdüm ve bu bana bir nebze de olsa iyi gelirdi. Sizinle benzer durumda olan, bu yollardan geçen, yalnız hisseden ve sınav mücadelesi, okul, iş veya başka konularda mücadele veren başkaları daha var. En azından bu hissettiğiniz duygular bir tek size özgü değil. Yani doğal duygular bunlar. Kendinize yüklenmek yerine kendinize daha iyi bakın, merhametli olun. Anlaşılmamanızın, anlatamamanızın nedeni de basit aslında. Siz hiç okuma yazma bilmeyen birine gidip üniversitedeki mat101 i anlatmaya çalışıyorsunuz. Sonrada anlaşılmadığınızı düşünüp üzülüyorsunuz. Hatta acaba anlattıklarım mı yanlış hissiyatına kapılır gibi oluyorsunuz sorguluyorsunuz. Sorun anlattıklarınız da değil sorun anlattığınız kişilerde. Anlayamayacak insanlara anlattığınız için anlaşılmıyorsunuz. Hayalleriniz, doğrularınız sizin doğrularınız ve birilerine doğrunun o olduğunu ispatlamaya çalışmak sizi çok yorar. Dilediğiniz zaman buradan yazın. Buraya anlatmak başkalarına anlatmaktan daha iyi gelebilir..Umarım bu zorlu süreci en güzel şekilde atlatır ve çok mutlu olursunuz..

2.Kızı kör kütük aşık olarak evlendi, onun için evliliğe izin verdi zaten...

Ama küçük kız evlenince büyük 20 yaşında bile olsa çevreden "evde kaldı" muamelesi görüyor
20 yasinda dedigin kiz 2000 li, bu yastaki kiza bu muameleyi yapanlar zir cahilden baska bi sey degil. igreniyorum su mentaliteden ya.

Bana sarmayın sizin kocaları gözden geçiriyorum hangisini alsam ona bakıyorum de😂😂😂😂😂daha da konuşmazlar

sana akıllısın donanımlısın güzelsin de diyorlardır ama sen algıda seçicilik gereği evlilik konusunda söylenenleri kendine dert ediyorsun çünkü senin de isteğin evlilik. o yüzden bu lafları bu kadar içselleştirmişsin. evliliği düşünmesen size ne yeaa der geçer gidersin. üzerinde etki etmez.

bizim arkadaş grubumuzda bir kız vardı. üniversiteye gittiği 18 yaşından evlendiği 32 yaşına kadar abartısız 14 yıl boyunca kafayı yiyecek derecede bu konuya taktı. ben kısmetsizim ben nasipsizim ben şansızım kısmetim nerede neden allah benim kötülüğümü istiyor herkes evlendi bir ben kaldım, allaha çok mu zordu karşıma birini çıkarması, bir yuva bir yuva diye diye hepimizi kendinden uzaklaştırdı. başta kendine saygısı yoktu. sadece bir adam üzerinden evlilik üzerinden kendine değer biçiyordu. nasip kısmet işleri yüzünden değil sürekli ağlamaklı,depresyonda, sürekli üzgün olduğu için istenmiyordu. ne zaman gülsek eğlensek sürekli erkek konusunu açıyor tatili zehir ediyordu. dünyada hasta sakat işsiz boşanmış insanların derdinden daha dertli kendini görüyordu. bir kadının hayatında biri olmadığı zamanlarda da hayattan keyif alabileceğini, gülebileceğini, başka ilgi alanları olabileceğini düşünmüyordu. ben ilk yıllar sabır gösterdim ama sonra dayanamadım uzaklaştım. onunla bir gün geçirdikten sonra inanılmaz enerjim düşüyor sürekli teselli etmem hiçbir işe yaramıyordu. bir şeyi takıntı haline getiren insanlar psikiyatri konusu beni aşar.sonrasında hapla kendini öldürmeyi denedi. sonra iyileşti.evlendi.iki yıl sonra boşandı. bu sefer boşanma konusuna taktı. anladık ki o hep ama hep mutsuz bir insanmış. sorun evlilik falan değil yani. tek başına mutlu olmayı becerememiş.inançlı bir kız olduğu için allaha sürekli isyan etmesi beni çok şaşırtmıştı. kadere rıza dinde ilk kural oysa.

sana bu olayı anlatma sebebim sen böylesin değil asla.sadece evliliği aşırı takan insanlar çevresini kaybediyor. bazen iç dünyanda yalnız hissetsen evliliği istesen bile bunu çevrene olumsuz birşey gibi lanse etmemen. hatta saklaman. tek başına mutlu güleç başarılıyım dersen sana onlarca kısmet yağacak adım gibi eminim.ben güleç kız arkadaşlarımı başka erkek arkadaşlarımla tanıştırıyorum. mutsuz kadınlara ben özel hayatlarında kefil olmam asla. insanları neşe çeker.olgunluk çeker. ne güzel ne güleç kız derler. yüz tane adam sıraya girer. sadece mutlu rolü yap sonrasında gerçekten de mutlu olduğunu hissedeceksin. sevgiler.

Yok mu biri diyeceklerine seni birileriyle tanistirabilirler.
Bu milletinde derdi nedir anlamadim. Once yok mu biri derler. Evlenirsin bebek yok mu derler. Bebegin olur ikinci ne zaman derler. Derler de derler. Hic bitmez. En iyisi bu insanlara bu laflari soyletecek cesareti vermemek gerekir.

Bana da çocuğun yok mu ayyy canım dua edicem çok üzüldüm inşallah olur diyorlar hiç takmıyorum canım it ürür kervan yürür

Bana da çocuğun yok mu ayyy canım dua edicem çok üzüldüm inşallah olur diyorlar hiç takmıyorum canım it ürür kervan yürür
Kendilerince zayif noktayi bulduklarini saniyorlar. Bekar kizlara neden evlenmiyorsun derler. Evlenmislere de cocugun yok mu derler. Sana ne diyeceksin de denmiyor. Herkes kendi derdine yansin deyip gecmek var bu tip insanlara...

Cahil insan dolu. Ya ben üniversite okuyodum. 21 yasında falandım. Bana kac tane görücü buldular. Hepsıne ben kendı bulduğumla evlencem dedım. 28 yasındayım. Daha yenı evlencem. şimdide kaynanam gecelık koymus dogumda gıyersın diye. 9 ay sonra dogurmami bekliyor. Kuzenler 30 da hamıle kalırsan göbekten igne vururlar diyor.İlla hemen yap dıyorlar. Ama ıstemıyorum

Yok mu biri diyeceklerine seni birileriyle tanistirabilirler.
Bu milletinde derdi nedir anlamadim. Once yok mu biri derler. Evlenirsin bebek yok mu derler. Bebegin olur ikinci ne zaman derler. Derler de derler. Hic bitmez. En iyisi bu insanlara bu laflari soyletecek cesareti vermemek gerekir.
Yok hiç uğraşırlar mı öyle hayırlı işlerle... varsa yoksa insanın canını sıkarlar. Biri var mı yok mu, sorarlar yani olduracaklarından değil sadece meraktan... benim de çok geldi başıma gençliğimde de ordan biliyorum😡

Sen evlısınde ne oluyo de :)

Hepsi mutsuz evliliğinde bekarların rahatligini cekemiyorlar kendileri gibi girdaba girsin istiyorlar.
Ben çekiyorum oda ceksin
10 evlilikten istisnasız 7si felaket durumda
Evet çoğu... Hepsi diyemem.... Bide insanlar sanki mutsuzluğuna yandaş arıyor.... Ben çok dikkat ettim sağlam evliliği iyi kocası huzuru olanlar hiç girmez böyle konulara.... Nerde berbat sorunlu evliliği olan hep bu çomaklar bu konuları bulamadınmı birini..

Evet çoğu... Hepsi diyemem.... Bide insanlar sanki mutsuzluğuna yandaş arıyor.... Ben çok dikkat ettim sağlam evliliği iyi kocası huzuru olanlar hiç girmez böyle konulara.... Nerde berbat sorunlu evliliği olan hep bu çomaklar bu konuları bulamadınmı birini..
Cok dogru cevremden bılıyorum

Siz evlenip kocalarinizdan ne gördünüz Allah aşkına sanki çok matah bseymis gibi kafamı ütülemeyin .
De onlara

Back
X