Çevremden herkes yok mu biri deyip evde kaldığımı ima ediyor ?

Bence de amaç iyi niyet değil. Bu insanlar empatiten bu kadar mı uzak diyorum ben. Evde kaldın deyip anneli kızlı gülüşüyorlar arkadaşım dediğim insan bu birde. Kendimle defalarca çatıştım belki iyi niyetli ben fazla alınıyorum diye ama öyle değil onlarinki. Kendi evlilik yoluna girdiği için bak ben başardım sen de bir eksiklik var mesajı gibi
İyide kendi hayatı o kadar tamam olsa eline çiğdem alıp dizi izler gibi kafasını bunlara çalıştırmazki... Demekki yolun çamuruna batmış 😂sıkıntıdan kendi heyecansız hayatında renk arayıp sokuyor burnunu sağa sola 😃demekki anlamlandıramasada onun hayatında bişeyler anlamsızlaşmış..... Yoksa kendi hayatında mutlu olan napsınn milletin özel hayatını demi

Of sırf bu yüzden yurtdışın da yaşamak isterdim.Yok sen bul da evleneyim diyin bakalım ne yapacaklar :KK70:

Yurt dışı pekte farklı değil. Yok mu erkek arkadaşın dan başlar, hâlâ anne babanın evinde mi oturuyorsun’a kadar gider. Bunları söyleyenler Türk değil. Meraklıların huyu suyu tükenmiyor heryerde varlar

Misafirliğe gelen isteyen biri yok mu diyor. Mahallede karşılaştığım komşumuz yaşın geçiyor diyor. Ailemin ara ara evde kaldın gibi şakaları beni artık daraltıyor. Çevremde okumuş eğitimli insanlarda dahil herkes benim evlenmemi konu ediyor. 28 yaşına gireceğim ama beni gören herkes yok mu biri isteyen hmm deyip öğütlerini sıralıyor. Belli bir noktaya kadar takmasamda sınav psikolojisiyle de daralıyorum. Yükseklisans mezunuyum doktoraya hazırlanıyorum ama çevrem beni aşırı yıpratma noktasına getirdi.
Çevrenize değiştirme fırsatınız varsa değiştirin diyeceğim ama yoktur büyük ihtimalle gerçekten şansa yaşıyoruz coğrafya kaderdir derler ya heh öyle işte ! evlenince çocuk yapın diyecekler istemediğiniz zaman kısır diyecekler 1. ci olunca 2. 2. olunca 3. cü sonra evlatlar okumuyor hayırsızlar çirkinler bu burayı mı kazanmış o okuyamamışmış o atanamamışmış o çirkinmişmiş çok duyacaksınız daha sebep cahil olmaları sizle alakalı değil dedikodu için dünyaya gelmişler.

Misafirliğe gelen isteyen biri yok mu diyor. Mahallede karşılaştığım komşumuz yaşın geçiyor diyor. Ailemin ara ara evde kaldın gibi şakaları beni artık daraltıyor. Çevremde okumuş eğitimli insanlarda dahil herkes benim evlenmemi konu ediyor. 28 yaşına gireceğim ama beni gören herkes yok mu biri isteyen hmm deyip öğütlerini sıralıyor. Belli bir noktaya kadar takmasamda sınav psikolojisiyle de daralıyorum. Yükseklisans mezunuyum doktoraya hazırlanıyorum ama çevrem beni aşırı yıpratma noktasına getirdi.
Gül geç hayırlısı de ♥️

Bir gün kayınvalidem eşime seni biriyle tanıştırayım demiş. Eşim de “tabii anne tanışayım, kızla güzel bir yemek yeriz sonra ya çok özür dilerim ben eşcinselim ama ailem durumdan habersiz bu nedenle yemeğe gelmek zorunda kaldım bu durumdan ailemin haberi olmasa olurum der kalkarım” diye cevaplamış. O olmuş bir daha tanıştırma evlilik gibi bir konu açamamış kadıncağız.
Benzer bir yöntem izleyebilirsiniz. Teyze benim yapabileceğim evlilik Türkiye’de legal değil ben erkeklerden hoşlanmıyorum deyin o dumur olmuşlukla birlikte sussunlar. :D

Yok mu biri diyeceklerine seni birileriyle tanistirabilirler.
Bu milletinde derdi nedir anlamadim. Once yok mu biri derler. Evlenirsin bebek yok mu derler. Bebegin olur ikinci ne zaman derler. Derler de derler. Hic bitmez. En iyisi bu insanlara bu laflari soyletecek cesareti vermemek gerekir.
Bunu bende fark ettim.
Herkes bıt bıt sorup üstten üstten konuşuyor ama birini biriyle tanıştırayım diyen yok.
Benim adı arkadaş dediğim biri benden hoşlanıp soran bir adama onun sevgilisi var diye yalan söylemiş çok sonradan öğrendim
Değil vesile olmak kıskançlık yapıp çomak sokmaya çalışıyorlar.

Yanlış anlamanızı istemem ama bazı şeyler vakti gelince olmazsa sonra sıkıtnı olur.. Evlilikte öyle bi mevsimi vardır Kaçırdınız mı sonrası kış.. Hayırlı kafanıza uygun kişi çıkarsa karşınıza değerlendirn bir şans verin hemn kesip atmayın 30ndan sonra senin istediklerin sana gelmez ya yaşı geçmiş gelir ya da evlenip boşanan gelir..

Bunu bende fark ettim.
Herkes bıt bıt sorup üstten üstten konuşuyor ama birini biriyle tanıştırayım diyen yok.
Benim adı arkadaş dediğim biri benden hoşlanıp soran bir adama onun sevgilisi var diye yalan söylemiş çok sonradan öğrendim
Değil vesile olmak kıskançlık yapıp çomak sokmaya çalışıyorlar.
Amac seni demoralize etmekse bir daha yok mu birileri deme cesaretini onlara vermemek gerekiyor..

28 yaş çok değil ki aman millet ne derse desin siz etkilenmeyin de denenlerden

Bir arkadaşımın ablası ne zaman, evleniyorsun, hadi biri yok mu sorularına karısından boşanmasını bekliyorum demişti bir kere asdfgjhkllş
Yıldırmışlardı kızı. Bir daha da sormadılar.

Ben daha 25 yaşında olmama rağmen soruyorlar bana da. Ben de niye evleneyim ki sen evlendin de ne oldu yani diyorum.Bu tarz üzerine vazife olunmayan sorulara geçit yok bende. Gerekirse kalp kırarım

Büyükleri bilmem de akranlarinizdan böyle bi baskı geliyorsa emin olun kendi mutsuzluklarından.
Bir arkadaşım derslerinde çok iyiydi aile sorunları yüzünden lisedeyken evlenmiş 20 yaş falan büyük biriyle(ben o sıralar gorusmuyodum )
Durup durup bana tuhaf tuhaf işsiz sapsız adamları tavsiye eder dururdu evlilik düşünmüyorum dediğim halde 🤷(daha 20 yaşında falanim)
Yakınlarda ikinci çocuğu oldu ne zaman bana yetişcen evlen artık diyor sanki kendisi çok mutlu da tavsiye ediyor.
Yine mutsuz bir evlilik gerçekleştiren bir yakınımız "bu kızı kimseler almamış mı oğlum "diye oğlunu seviyordu 5 yıl önce falan 🤣 çok matah bir evliliği varmış gibi bana nispet yapıyor haspam
O zamanlar evlilik düşüncem olmadığı halde tuhaf geliyordu şuan söylenmesi incitiyo ama sözün sahibine bakınca bir rahatlama geliyo🤣
Kısaca mutlu olan insanların başkalarıyla pek işi olmuyor
emin olun böyle mutsuz insanlar kendileri gibi mutsuz olun istiyolar.

Back
X