Çevrenin bebek baskısı

Yadırgamayın beni ama bu kadar kontur garantici olmak da niye ?
Neyin garantisi var ki şu hayatta...
Zaten siz hazır olunca bebek de ben geliyorum hemen demez
Herşey imtihan. İnşaallah sonra dan pişman olmazsınız

Daha çok yeni evlisiniz.. Kendinizi hazır hissetmiyorsanız, eşinizden 3 sene müsade isteyin. Bu 3 sene içerisinde de borçlarınız biter. İstediğiniz arabayı alır. Birikim de yaparsınız. Gezer, tozar. Eşinizi daha yakından tanımış olursunuz..
Bende 26 yaşındayım, 4 bucuk senelik evliyim. Daha bu sene çocuk fikrine sıcak bakmaya başladım. Kendini hazır hissetmen çok çok önemli. Bana da elalem, özellikle eşim tarafı neler neler söylediler.. Hiç de umursamadım.. Miletin tek görevi, kendi gibi olmayanları eleştirmek..

Sadece şunu söyleyim bebeği kucağına alınca sak diye yuppiiii ben anne oldum diye sevinemiyosun. Direk kafanda karnı doymali altı temizmi uyuması gerek bi derdimi var.... gibi ampuller yanıyor ( 10 aylik anneyim )

Küçüklüğümden beri hayalim hep anne olmaktı. Ben anne olmak için doğmuşum diyebilirim. 26 günlük anneyim ve Bebeğimin herşeyiyle kendim ilgileniyorum, ne annemi ne kahinvalidemi bu ise karistirmak istemedim. Esim de bir yere kadar yardımcı oluyor ama ben şikayetçi değilim. Tek sorunum onu bırakıp çalışmaya başlama düşüncesi şimdilik...
Bence anneliğe hazır hissetmeyen bir kadın için annelik çok çok çok zor birşey olurdu. Yıllarca isteyenler bile anne olunca sendromdan çıkıp sendroma giriyorken istemeyenlere ne olur bilemiyorum. İnşallah maddi manevi kendinizi en hazır hissettiğiniz zamanda anne olursunuz siz de...

Ben şahsen bunu bencillik olarak algılarım bu kararı ortak vermeniz gerek eşini mahrum bırakman doğru olmaz orta yolu bulmanız lazımm..Birde hiç birşeyin garantisi yok kardeşim istediğin kadar plan,program,maddi,manevi yatırım yap kün der ve dilerse o(c.c),olur..

Bebek ile ilgili düşüncelerine yorum yapmıycam. Ne zaman isterseniz Rabbim kalbinize göre versin. Sadece bir kelimeye takıldım. "Çocuk sahibi olmak ?" Şunuda hemen sağdan soldan okuduğuma göre aktarmak istedim.

Bilselerdi; bir çoçuğu doğurmanın o çoçuğun 'sahibi' olmak anlamına gelmediğini. Ve asıl sahibi olanın(c.c) emanetine nasıl muamele ettiğimizden sorguya çekeceğini...

İnşallah istediğin zaman hamile kalıp sağlıkla kucağına alırsın yavrunu..

Hiçbir zaman bebek gördüğünde eriyip biten, annelik duygusunu tatmak isteyen biri olmadım aslında. Zamanında okul öncesi yaş gruplarıyla çalışmış, şu anda lisede öğretmenlik yapan biri olarak çocuklarla çok fazla iç içe oldum. Ama hiçbir zaman kendi çocuğumun olması nasıl bir his bunu hayal etmedim. Bu fikir bana çoğu zaman maddi manevi külfet gibi geldi.

27 yaşındayım. 8 buçuk aylık evliyim. 7 senelik beraberliğin ardından evlendik. dünyanın en anlayışlı, sorumluluk sahibi insanıyla evli olabilirim. evlenmeden önce ne kadar çok çocuk istediğini hep söyleyen, evlendikten sonra da bu isteğini hep yineleyen biri eşim. Direk söylemediği zamanlarda ise alttan alttan bu fikri empoze eden biri. Hatta çoğu zaman annemle ortak çalıştıklarını da düşünmüyor değilim =) Bayramda biri 2 aylık diğeri 4 yaşında iki çocuğu olan bir akrabamızla birkaç gün geçirdik. Çocuklara nasıl deli olduğunu o zaman daha iyi gördüm. O zamandan beri iyice dilinden düşmez oldu bu mevzu. Benim ailem bana açıkça torun istediklerini söylüyor, eşimin ailesinden de ben direk duymasam da istediklerini biliyorum. Çevremde çocuk sahibi olan arkadaşlarımın sayısı oldukça arttı. Bana da sürekli geç kalmamam vurgusu yapılarak söyleniyor çocuk sahibi olmanın güzelliği.

Bütün bunlar iyi güzel. Ancak ben ayaklarını yere sağlam basmayı seven biriyim. Zaten bu kadar çok sevdiğim, eşim gibi düzgün bir insanla bunca yılın ardından evlenmemin sebebi de bu. Kendimi bir şeye hem maddi olarak hem manen hazır hissetmeliyim. İkimizin de iyi birer işi var, kazancımız iyi. Ancak harcamalarımız da bir o kadar fazla. Kiramız yüksek. Eşya borcumuz var. Hem banka kredisi hem öğrenim kredisi ödüyoruz. Bu sebeple kenara zor para atıyoruz diyebilirim. Arabamız yok, oturduğumuz yer sebebiyle arabaya çok ihtiyacımız var. Yaz bitmeden ucuzundan bir araba almaya niyetliyim. Kendimize ait malımız mülkümüz, çocuk için birikimimiz olmadan çocuk sahibi olma fikri bana çok abes geliyor. O sebeple çevremdekiler böyle kalp kalp bebek derken ben bunlar neden bahsediyor şeklindeyim. Maddi mevzular açılınca o mantık abidesi eşim " sen dert etme çocuğumuz en iyi şekilde büyür"den başka bir şey demiyor, nasıl olacaksa. Benim ailem çocuğa maddi yardım edeceklerini söylüyorlar, annem yeni emekli oldu. Bebek olduğu an işten çıkar bakarım diyor. Ama başkasına güvenerek de çocuk yapılmaz ki, haksız mıyım? Bir yandan mantığım, diğer yandan acaba bunca insanın bir bildiği var mıdır, hem dedikleri gibi ilerleyen yaşta çocuk sahibi olmak zorlaşır mı, bunca düşünmesem mi diyorum. Anne olmaya şu an hazır değilim, kalbim atmıyor. Hamile olduğumu öğrensem herhalde ilk hissedeceğim şey panik olur. Nasıl altından kalkacağız derim. Daha görmek istediğim bir sürü ülke var nasıl gezeceğim derim. Ama dedikleri gibi bebeği kucağıma alınca mucizevi bir şekilde annelik duygularını hisseder miyim? Siz de benzer süreçlerden geçtiniz mi? Fikirlerinize ihtiyacım var...
Bebek ha deyince olan bişey değilki.. Bir yıldır istiyoruz tık yok :(
Maddiyatı düşünmeyin psikolojik olarak hazır hissettiğiniz anda korunmayı bırakın..
Olur - olmaz o Allah'a kalmış..

Merhaba, ben de cocuk sevemeyen gruptandim. Yani onlar da bir bireydi gözümde oyuncak gibi sevemezdim kucagima almamk istemezdim. Hem cok büyük bir sorumluluktu gözümde. cocuklari tasan bir sevgi ile sevemesem de cok iyi bakilmasi gerektiginin de bilincindeydim. Mükemmelliyetcilik gibi birsey. Hersey iyi olmali o cocugu ne olursa olsun iyi bakilmali kafasi.
Sevgi konusunda icimde hicbir belirti yoktu. Evlendim. hayatim degisti. Yasadigim yere uyun saglamak bir yana dursun acil dil ögrenmem, akabinde okula gitmem ya da ise girmem o arada da ehliyet almam gerekiyordu. Yani isim coktu. evlilik oturmasi da var tabi.
Ben hamile kaldim. Bom! Hadi bakalim. Ilk tepkim aglamak oldu ama sevincten degil. ne yapacagim ben diyordum. Hersey bitti, ne yapacagimi bilmiyordum. Üzerine kötü bir hamilelik gecirdim. Cocugum dogdu ama kutsal anne olamadim yani söyle ask böyle ask demedim hic. Sadece onu deli gibi korumak istiyordum. Sorumluluk bende hata yapamam. herkesin karakteriyle de alakali bir durum galiba. Üzerine cok sorun da yasadim yalnizdim.
Ama iyiki olmus diyorum. Beni sakinlestiren o oldu. Hayati yasamak icin yarisa girmisim.
Yani nedir bu acelem dedim. Neden herseye yetismeye calisiyorum. Sonra öyle bir degisti ki dünyam.
Beni sakinlestirdi. planlarimi erteledim. Bir baksa göz acildi sanki üzerimde. tabi aniden olan seyler degil.
Ben cirpindikta hayat beni daha da derine cekiyormus.
Sonra hayatin akisina biraktim kendimi.
yavas yavas yüzeye ciktim. baktigim an hersey netti artik. Ben hayati kovalamayi biraktim.
Ha cok zorlandik tabiki de toz pembe degil. Aglama krizleri esinle sarilmayi bile özlüyorsun ama ben buna hayat diyorum.
Herseyi kontrol edemem.
Bazen sadece oluveririr.
Simdi cok baska bir maneviyata sahibim. Daha az endiseli daha cok sabirli.
Hayat beni bu sekilde dizginlestirdi.
Simdi ne yasarsam yasayayim her türlü zorlugun üstesinden gelecek güce sahibim.
Ve kötü seyler yasamaya da devam ediyorum.
Hesap kitap da yapacaksin ama hayat bazen kendiliginden gelisir ve belkide ihtiyacin olani verir.
Zor. ama hayatta kolay yasamak, bunu amac edinmek insana ne kadar huzur verir.
Bana vermiyormus bunu anladim.
Inan zor hic kolay degil ama iyiki diyorsun.
Tabi benim hikayem bu. Bebegimi kucagima aldigimda 23 yasindaydim. Simdi yine hamileyim isteyerek. Inan yine cok zor. Kendimi erteledim ama kendime cok sey kattim bu arada. Gözümden perde kalkti desem yeridir.
Hastane odamda hicbirzaman süslü sekerler olmadi.
Ben bu anneligin pamuk sekerini tatli telasindan faydalanamadim da. Etrafimda sevincimi paylasacagim esim harici kimsem yoktu. Ailem Türkiyedeydi.
Baska bir yolculuk bu yol.
Hayati yasamak adina girdigim yaristan beni aldi. Dinlendim, Sakinlestim.
Ikinci bebegimi kucagima alip birkac sene zorlandiktan sonra onlari büyütüp okula baslatip yeniden üniversiteye baslamak planim. Otuzumda genc iki cocuk annesi olmak istiyorum.
Para konusunda hamileyken borctaydik iki sene sonra hem arabamiz hem de bankadar birikmisimiz oldu.
Herseye hemen sahip olamadik evet.
Zordu evet.
Ama baska bir dünya, faydalanmasini bilene.
Ne olursa olsun kendinizi herseye hazirlikli tutun ve hayati akisina birakin.
Gelene merhaba diyin. Planlarinizi da cok ciddiye almayin. Ama bircunuz coksa tabiki de ertelemek de lazim. Diger sorunlar cözülür yeter ki kendinizi hayata birakin.
benimde dinginleşmeye şu herşeye müdahaleci yapımdan kurtulmam lazım beni tarif etmişsin resmen ama bebek için henüz cesaretim yok maddi manevi kaygılardan ötürü dilerim olduğu zaman bende daha güzel pencereden kucaklarım hayatı..

henüz senin zamanın gelmemiş

zira bebek olunca ben daha şunu bunu yapacaktım kısıtlandım duygun oluşacak

insanlar bebek sana uyar vs diyorlar ama bizde biz çocuğa uyuyoruz zira o korunmaya muhtaç olan taraf

atıyorum yazın o istiyor diye sıcak denize gidiyoruz o olmasa biz kuzey egede soğuk denizde oluruz vs vs

uzak gezme tozma en az 10 yaşına gelsin sonra diyoruz zira küçükken gittiği yerleri hatırlamadığı için o da görsün hatırlasın istiyorsun vs vs

ancak maddi olarak çocuk tabii külfet ama her şetyim olsun sonra çocuk da ütopik

hamile kaldığımda evimiz vardı para dışındaki sebeplerle satıp kiraya çıktık sonra tekrar aldık vs vs

ev araba vs her zaman alınır satılır huzur ve sağlık olsun yeter

evet bebek maliyetli hele istanbul da daha da maliyetli olabilir

zira oğlumun kreşi geçen sene 1000 tl idi mesela ekstralar hariç yani servis vs olsa 1500 ü bulur rahat

ymeesi içmesi giymesi gezmeis vs yok bu hesapta

ama paramı biriktireyim sonra çocuk yaparım da gerçekçi değil

zaten yeni evlisin

az daha tadını çıkar, için biraz daha rahat olsun borç harç azalsın o zaman denersin

denersin zira garanti yok ama yaşın gençken de yok yaşın 40 ken de yok o garanti

Bu baskı eşten gelince daha bi sinir bozucu oluyordur eminim. Hazır değilim diyorsun, bunu eşin biliyor mu? Baya bi geçmişiniz var, bu zaman zarfında fikirlerini paylaştın mı eşinle?
Ben de 27 ye merdiven dayadım, 4 sene olacak evleneli,senin gibi düşünüyorum. Bazı şeyleri garantilemem lazım ki ben bir-iki sene daha önümü göremiyorum. Belirsizliklerin bitmesi lazım. Eşim de ben gibi düşünüyor Allahtan. Mantıklı olmak lazım bazen de duygusallıktan öte.

Son soruna cevap vereyim kucağına alınca havai fişekler patlamıyor öyle mucizevi bir sevgi hissetmiyorsun çoğu kadın bu nedenle bunalıma giriyor kimseye anlatamıyor eski hayatını özlüyor
Ama emek verdikçe Zaman geçtikçe seviyorsun ne Zaman minik gülmeye başlıyor anne anne diyor işte o Zaman onu Can'ından çok seviyorsun

Hiçbir zaman bebek gördüğünde eriyip biten, annelik duygusunu tatmak isteyen biri olmadım aslında. Zamanında okul öncesi yaş gruplarıyla çalışmış, şu anda lisede öğretmenlik yapan biri olarak çocuklarla çok fazla iç içe oldum. Ama hiçbir zaman kendi çocuğumun olması nasıl bir his bunu hayal etmedim. Bu fikir bana çoğu zaman maddi manevi külfet gibi geldi.

27 yaşındayım. 8 buçuk aylık evliyim. 7 senelik beraberliğin ardından evlendik. dünyanın en anlayışlı, sorumluluk sahibi insanıyla evli olabilirim. evlenmeden önce ne kadar çok çocuk istediğini hep söyleyen, evlendikten sonra da bu isteğini hep yineleyen biri eşim. Direk söylemediği zamanlarda ise alttan alttan bu fikri empoze eden biri. Hatta çoğu zaman annemle ortak çalıştıklarını da düşünmüyor değilim =) Bayramda biri 2 aylık diğeri 4 yaşında iki çocuğu olan bir akrabamızla birkaç gün geçirdik. Çocuklara nasıl deli olduğunu o zaman daha iyi gördüm. O zamandan beri iyice dilinden düşmez oldu bu mevzu. Benim ailem bana açıkça torun istediklerini söylüyor, eşimin ailesinden de ben direk duymasam da istediklerini biliyorum. Çevremde çocuk sahibi olan arkadaşlarımın sayısı oldukça arttı. Bana da sürekli geç kalmamam vurgusu yapılarak söyleniyor çocuk sahibi olmanın güzelliği.

Bütün bunlar iyi güzel. Ancak ben ayaklarını yere sağlam basmayı seven biriyim. Zaten bu kadar çok sevdiğim, eşim gibi düzgün bir insanla bunca yılın ardından evlenmemin sebebi de bu. Kendimi bir şeye hem maddi olarak hem manen hazır hissetmeliyim. İkimizin de iyi birer işi var, kazancımız iyi. Ancak harcamalarımız da bir o kadar fazla. Kiramız yüksek. Eşya borcumuz var. Hem banka kredisi hem öğrenim kredisi ödüyoruz. Bu sebeple kenara zor para atıyoruz diyebilirim. Arabamız yok, oturduğumuz yer sebebiyle arabaya çok ihtiyacımız var. Yaz bitmeden ucuzundan bir araba almaya niyetliyim. Kendimize ait malımız mülkümüz, çocuk için birikimimiz olmadan çocuk sahibi olma fikri bana çok abes geliyor. O sebeple çevremdekiler böyle kalp kalp bebek derken ben bunlar neden bahsediyor şeklindeyim. Maddi mevzular açılınca o mantık abidesi eşim " sen dert etme çocuğumuz en iyi şekilde büyür"den başka bir şey demiyor, nasıl olacaksa. Benim ailem çocuğa maddi yardım edeceklerini söylüyorlar, annem yeni emekli oldu. Bebek olduğu an işten çıkar bakarım diyor. Ama başkasına güvenerek de çocuk yapılmaz ki, haksız mıyım? Bir yandan mantığım, diğer yandan acaba bunca insanın bir bildiği var mıdır, hem dedikleri gibi ilerleyen yaşta çocuk sahibi olmak zorlaşır mı, bunca düşünmesem mi diyorum. Anne olmaya şu an hazır değilim, kalbim atmıyor. Hamile olduğumu öğrensem herhalde ilk hissedeceğim şey panik olur. Nasıl altından kalkacağız derim. Daha görmek istediğim bir sürü ülke var nasıl gezeceğim derim. Ama dedikleri gibi bebeği kucağıma alınca mucizevi bir şekilde annelik duygularını hisseder miyim? Siz de benzer süreçlerden geçtiniz mi? Fikirlerinize ihtiyacım var...
7 değil,ister 17 yıllık birliktelik olsun,evleneli 8 ay olmuş bebek için erken.
İnsanlara maddi kaygılarından dolayı çocuk sahibi olmak istemediğini söylersen tabiki sana alternatif olarak biz varız yardım ederzi derler.Henüz düşünmüyorum demek yeterli.İnsanların isteklerine göre hareket eedemeyiz.Eşinle ortak vereceğiniz bir karar.Oturur hazır olmadığını söyler bi süre planlarsınız.

Oncelikle maddi durumdan cok kendinizi hazir hissetmelisiniz.

Kari koca calisiyorsunuz borclar bile olsa 9 aylik hamilelik surecinde her ay bir iki alarak hazirlik yaparsiniz cok sorun olmaz.

Bizimde ev borcumuz var arabamiz yok ve benim 5 aylik bir bebegim var.

Arabasiz calisan bebekli bir anne olmak cok zor ama bize de aileler siz yeterki dogurun her turlu destek bizden demisti. Simdi haftasonu kayinbabam hafta ici benim babam arabayi bize veriyorlar. Daha birgun arabasiz kalmadik.

Gezilecek ulkeler bitmez. Bende sizin gibi dusunurdum sanki cocuk olunca eve kapanacagim o yuzden cocuk olmadan gezebildigim kadar gezeyim diye.

Simdi 5 aylik bebegimle dun fransadan geldik. Esimi egitime cagirdilar bende pesine takildim. 5 aylik bebekle olur mu olmaz mi derken gayette oldu. Zor olacak kisimlar icin buraya konu acip fikir aldim. Esim zaten hep destekci. Cani sikilip mizildanmaya baslayinca aldi elimden sakinlestirdi.

Yani onemli olan sadece kendinizi hazir hissedebilmeniz. Digerleri bahane degil. Cunku dogar dogmaz sihirli bir degnekle icinizden annelik duygulari fiskirmiyor.

Yukarida bir arkadas deginmis. Zamanla vakit gecirdikce o size guldukce anne dedikce kucaginizda uyuyup huzur buldukca baglaniyorsunuz.

Kendinizi hazir hissetmeden hamile kalmayin.

Öncelikle evlat sahibi olmayı kendiniz istemelisiniz inanın çocuğa maddi olarak yetersinizde manevi olarak istemeden baskıyla olursa işte ozaman yetemezsiniz tek çocuğun okadar masrafı olmaz en azından düzenli maaşı olan insanlar için çok sorun olmaz

Öncelikle evlat sahibi olmayı kendiniz istemelisiniz inanın çocuğa maddi olarak yetersinizde manevi olarak istemeden baskıyla olursa işte ozaman yetemezsiniz tek çocuğun okadar masrafı olmaz en azından düzenli maaşı olan insanlar için çok sorun olmaz

istemememin en başında maddi yetersizlik korkusu var. ama u sadece bir yüzü. manen de anne olmak için yanıp tutuşmuyorum.

ben geç evlendim ve sanki isteyince hemen bebeğim olurmuş gibi korundum. maddiyat yerine otursun dedik ama son 3 senedir bebek için dünyanın parasını döktüm.. şimdi hamileyim Elhamdülillah ama hala tetikteyim ve daha geçen aya kadar ayda 900 tl muayene ücreti ödüyorduk bu parasızlıkta..

demem o ki seni endişelendiren maddiyat ise sonrasında daha masraflı bir süreçle karşılaşabilirsin.. ancak gezip tozmak istiyorsan tabi ki beden, emek, zaman senin sen karar vericeksinn eşin ailen değil..

ben geç evlendim ve sanki isteyince hemen bebeğim olurmuş gibi korundum. maddiyat yerine otursun dedik ama son 3 senedir bebek için dünyanın parasını döktüm.. şimdi hamileyim Elhamdülillah ama hala tetikteyim ve daha geçen aya kadar ayda 900 tl muayene ücreti ödüyorduk bu parasızlıkta..

demem o ki seni endişelendiren maddiyat ise sonrasında daha masraflı bir süreçle karşılaşabilirsin.. ancak gezip tozmak istiyorsan tabi ki beden, emek, zaman senin sen karar vericeksinn eşin ailen değil..
Çok doğru söylemişsiniz. Önce maddiyat kaygısıyla erteleniyor, sonra dünyanın parası dökülüyor. Çocuk çok da ertelenmemeli bence. Büyükler sıkıştırdığında hoş karşılanmıyor ama gerçekten boş sözler de değil.

Biyolojik saat diye bir şey var sizinki henüz çalışmamış.
Ben de anlattığınız gibiyim. Eskiden hiç düşünmüyorkrn şimdi biraz düşünmeye başladım ben de şaşıyorum.
Baskı hissedersem kısmet diyorum o kişilere ama bu baskıyı yapanlr ne kadar düşüncesiz insanlar. Ben çocuk istemediğimden yapmıyorum ama çok isteyip de yapamıyor da olabilirdim, o zaman nasıl yanar insanın içi sorarken hiç mi düşünmüyorsun?
Bazılarına şunu söylemek istiyorum; çocuğum olsun çok istiyordum ama sizinkimi gördükten sonra vazgeçtim.
Artık o nereye çekerse
Eşinizle konuşun anlaşın kendinizin isteöesi önemli soranlar gelip bakmayacak çocuğa, sonra psikolojik olarak ağır gelirse çocukla siz etkileneceksiniz millet değil.
Cehennem başkalarıdır.

enindensonunda o duyguyu yasicaksin.tabiki Allah izin verirse . eminim guzel bi duygudur.ama tabikide senin.kendini hazir hissetmen herseuden onemli.bence yavas yavas adapte olmaua calis.sevdigin insanla.ortak bir parcan olmasi cok mukemmel.bi duygu olmali.ben anne degilm.henuz.ama sevdigim.insandan cocugum olacagno hayal ettgmde.bile heyecanlaniuorum.Allah buyik rabbim rizkini verir elbet.ama dedgm.gbi herseyden onemlisi senin kendini hazir hissetmen manevi olarak.cunku buyuk bi sorumlulk

bende senin gibi dusunuyordum esim istiyordu halada istiyor. yok ise gireyim dedim yok onu bahane ettip bunu bahane ettip yok birazcik birikim olsun dedim 5 sene gecirdim ahh ah keske o cevremde dinleseydim neden mi bu sefer senin icinde cocuk istegi kabarinca bu seferde cocuk olmuyor bak sim di esim de verikosel cikti amaliyat olcak. demem o ki canim su hayatta cok garantici cok planci olmamak lazim. bende senin her sey iyi olsun ayaklarimiz yere sag bassin su olsun bu olsun bir insandim simdi coook pismanim
not ekleme
simdi de sevdigim adam beni sucluyor esim yani
niye onu bahane ettim bunu hahanw ettin diyor. gecen gun innette bir yer de korunma verokoselo daha da kotulestoriyomus onu soyluyo bana yani esim beni sucluyor

Back
X