Çevrenizde ünv mezunu olup çok düşük yerlerde çalışan var mı?

Öğretmenim, atanmayı bırak halk eğitimde iş bulmakta zorlandım, şimdi hamileyim diye ara verdim, dönünce iş bulabilcek miyim bilmiyorum..

Hmmm anladım canım evet çok haklısın sürekli dile maruz kalmak gerek..
Ben bir ara TED Talk ve TED ED den dinliyodum çok faydasını görmüştüm.
Ama senin için baya iyi olmuş canım sürekli her yerde dile maruz kalmışsın o yüzden mecbur öğrenmissin ama tabiki iş insanın kendisinde bitiyor çok haklısın 👍👍
Canım İngilizce dışında hangi dili biliyorsun
Italyanca biliyorum.
baslangic seviyesinde Almanca & ispanyolca ogrenmistim.
bence ugrasirsan ve basarabilecegine inanirsan yaparsin 🌸🌸🥰

Italyanca biliyorum.
baslangic seviyesinde Almanca & ispanyolca ogrenmistim.
bence ugrasirsan ve basarabilecegine inanirsan yaparsin 🌸🌸🥰
Hmmm masallah canım baya iyi imiş
Almanca başlamıştım kursta ben ama hiç sevemedim geri bıraktım😁😁
Aynen canım teşekür ederim 🙏😘😘😘

Doğalgaz işi yapanlar ne kadar para kazanıyor haberiniz var mı acaba? Haberiniz olsa o arkadaşın yanına gidip "nolur beni çırak al" dersiniz çünkü.
Çırak olarak bile asgari ücretten fazla kazanırsınız.
Boşuna üzülmüşsünüz adama.

Ben mimarım mesela. Bir uygulama işinden kazandığım parayı o işe harcadığım gün sayısına bölsem, sucunun, seramikçinin, elektrikçinin ücreti benimkiden fazlaya gelir.
İş öncesi yaptığım ön çalışmalar, projelendirme, organizasyon, iş takibi ve sorumluluk stresini saymama gerek yok sanırım.
Usta ise gelir, sadece yapacağı işi bilir, 2-3 günde yapar, parasını alır ve gider.
Çalıştığım sucunun, asma tavancının, seramikçinin çocukları özel okulda okuyorlar bu arada :)

Üniversite mezunlarının yaşadığı sıkıntılar konusunda haklısınız ama bu kadar şaşırmanıza şaşırdım.
Zihinsel emek bu ülkede para etmeyen tek şeydir.
+1👍👍👍🌸⭐⭐⭐⭐⭐🌟🌟🌟☀️☀️☀️☀️

Eşim de iş güvenligi uzmani ama şoförlük yapiyo bir şirkette..cok zor...ülkenin durumu malum .egitim seviyesi artsin üniversite acilsin her ile ilceye ama kaynaklarimiz satilsin iş alanlari daraltilsin yeni alanlar olusturulmasin mantigiyla yonetildigimiz icin malesef..iş yok az...esimin ablasida biyolog ama gecici biyerde ön muhasebe sekreterlik falan yapiyo

Bizzat kendim. Hacettepe siyaset bilimi mezunuyum. Arti y.lisans yaptım. Bir özel hastanede tıbbi sekreter olarak çalışıyorum. Asgari ucretle. Alakaya maydonoz, gene bu işi bulduğum icinde kendimi şanslı hissettiğim zamanlar cogunlukta

Tarih mezunuyum bölüme birincilikle girdim seve isteye... Akademisyen olmak istedim ama okulu zor bitirdim ailevi durumlardan. Satış danışmanlığı yaptım. Şehir değistirdiğim için işsizim.

Kızlar aslında insan umudunu sadece üniversiteye baglamicak ... Elimizde bir meslek bulundursak çok güzel.
Kızlar ben mesela dikiş öğreniyorum uzun zamandır yazdan beri...
Diktiklerimi satmaya çalışıyorum mesela haaa tamam pek alan yok çevren iyi olmalı ama en azından bir meslek edinmek için çok ideal bir seçenek bence😍
Bilsem modelistlik okurdum
Gerçi onlarda boşta...
Allah'ım neyi elimize atsak hepsinde mi elimizde kalır:ruh:
COk haklısın canım ben yıllarca okurkende dahil lcwaıkıkı de calıstım ora en az lise mezunu alıyor sigortalı asgari ucretlı valla iyiydi aslında sımdı saglıkcıyım ışsızım☺️

COk haklısın canım ben yıllarca okurkende dahil lcwaıkıkı de calıstım ora en az lise mezunu alıyor sigortalı asgari ucretlı valla iyiydi aslında sımdı saglıkcıyım ışsızım☺
Yaaa sağlık bölümü de mi artık bitiyor ne 😓
Çok yorucu oluyor mu canım iş
Ben şu an kpss surecindeyim de hemde işe girmem lazım çok ihtiyacım var ama çok aşırı yorar da ders çalışamam korkusu var ... Hayırlısi yine de her şeyin...
Üzüldüm ama sizin adınıza canım:KK43:

Evet canım saglıkta yıgılm
Yaaa sağlık bölümü de mi artık bitiyor ne 😓
Çok yorucu oluyor mu canım iş
Ben şu an kpss surecindeyim de hemde işe girmem lazım çok ihtiyacım var ama çok aşırı yorar da ders çalışamam korkusu var ... Hayırlısi yine de her şeyin...
Üzüldüm ama sizin adınıza canım:KK43:
evet canım saglıkta yıgılma var bende kpss hazırlanıyorum 85 ustu lazım bana lcw evet yorucu ama sınava daha var gunde 2 saat calısarak hazırlanbılırsın ben oyle yapıyorum kızım uyudu mu hop ben derse

Evet canım saglıkta yıgılmevet canım saglıkta yıgılma var bende kpss hazırlanıyorum 85 ustu lazım bana lcw evet yorucu ama sınava daha var gunde 2 saat calısarak hazırlanbılırsın ben oyle yapıyorum kızım uyudu mu hop ben derse
Sürekli sağlıktan atama yapılıyor.
Ben bakıyorum sağlık alımlarına arada. Hiç de öyle 85 üstü değil..
Diğer bölümler okey de hemşireler 70 80 ile atanıyor..

Yığılma durumuna gelince de bizde popüler olan bölümler patlatılır. Sıra tıpta:KK43:

Yüksek lisans yapıyorum..bir kitapçıda çalışıyorum:)
Kendi bölümümle,mesleğimle uzaktan yakından alakası yok..
Gerçekleri biraz geç görmüşsünüz:)

• Beğen
Reactions: 000
Olmazmi. Kardeşim mali müşavir evde oturuyor. Öğretmen arkadaşım çağrı merkezinde çalışıyor. Bizim pazardaki yeşillik satan çocuk mühendis her zaman yakınıyor bunun için okumuşum abla diye. Diğer lisans mezunu arkadaşım mağazada reyon görevlisi. Vsvs daha birçok örnek dolu

• Üzgünüm
Reactions: 000
Evet canım saglıkta yıgılmevet canım saglıkta yıgılma var bende kpss hazırlanıyorum 85 ustu lazım bana lcw evet yorucu ama sınava daha var gunde 2 saat calısarak hazırlanbılırsın ben oyle yapıyorum kızım uyudu mu hop ben derse
Hmmm anladım csnim
Yaa artık tüm bölümler 85 üstü istiyor oldu :KK43:
Ben hiç iş de çalışmadığım için o yüzden emin olamadım canım.İskur a gidicem inşaalalh bakayım bı...
Aaa siz evli misiniz canım Allah bağışlasın kızınızı:21:
İnşaalalh sizde hayırlısı ile tez zmaanda kazanıp atanirsinz 🙏😘

Mezun olduğumda sudan çıkmış balık gibiyim, bölümü isteyerek şevkle okumuştum ancak gönlümde yatan lisans bölümü bambaşkaydı alan tercihleri lise 2'de yapıldığında ailem tarafından zorla değiştirilmişti neden çünkü eli iş tutan getirisi yüksek olan meslekler sayısaldaydı, mühendis, mimar olmalıydım onlara göre, bense istemiyordum sözel ve dil zekam fazlaydı yabancı dil öğrenmek benim için çok zevkliydi lisede okuduğum hazırlık sınıfında ingilizce benim için bir zevkten öte bir ideal oldu, çeviri yapmak istiyordum sürekli, gönlümde yatan alandı ama olmadı, sayısala dönmek zorunda kaldım fizikten kimyadan nefret ederek hazırlandım öss sürecine, artık nasıl yaptım bilmiyorum ama matematik türkçe ve biyoloji ağırlıklı çalıştım velhasıl iyi bir üniversiteninin geleceği parlak denilen bölümlerinden birine yerleştim.
Okurken mesleğimi geliştirmeye yönelik çok ciddi ve bilinçli adımlarım olmadı, çünkü fakülteyi okurken halen daha hangi sektörde çalışmak istediğime emin olamıyordum doğru düzgün yönlendirilmedik de. Çok yönlü istihdam alanları mevcuttu. Bakanlık, üniversite, klinikler, özel sektör, ilaç ve gıda firmaları, tarım işletmeleri, kpss.. Ancak içimden her zaman için kendi mesleğimi yapmak geçiyordu farklı sektörlerde değil de birebir canlıyla uğraşmak yani teşhis,tedavi.
Bu arzuyla başladığım ilk işim bir klinik oldu, sene 2013 her türlü angarya ve amele işini yaparak başladım, yer sildim, masa temizledim, yatan hastaların altlarını değiştirdim, mama taşıdım ama kendi mesleğimi icra edemedim, tecrübe kazanmama rağmen kendi mesleğimi yapmadım üstelik bana 500 tl gibi komik bir rakam verildi 6 ay dayanabildim İstanbulda kiramı ödeyemiyorum, ailemden para istemeye utanıyorum, iş yerinde yediğim yemeğin bile parasını kasaya koyduk sigorta dahi yapılmadı, mesleğimden nefret ettim, resmen sömürüyorlardı, lanet olsun dedim çıktım. Sonra başka bir sektöre geçtim yine asgari ücretten bir tık daha üst ücretle istihdam edildim, haftasonları çalıştım, bir sürü angarya işi yaptım, kimse iş yerinde beni dinlemiyordu sözde işletmenin gıda güvencesinden sorumlu yöneticisiydim ama hak getire. İlkokul mezunu insanlar tepenizde size direktifler veriyor sense lisans mezunu diplomalı bilgili bir insansın yediremiyosun kendine ancak para lazım calısman gerekiyor. 1.5 sene de orda çalıştım. Gıkım çıkmadı, yeter ki işi öğreniyim mevzuatlara hakim oliyim diye dişimi sıktım, angaryanın haddi hesabı yoktu, fatura dahi kesip muhasebe ile bile uğraşıyordum. Bu süreçte ne yapıp ne edip burdan kurtulmalıyım dedim ve yds ales kpss ne varsa hazırlandım, akşam eve 7-8 gibi geliyordum gecelere kadar ingilizce ales çalışıyor ertesi sabahsa 7de işte tam tekmil hazır oluyordum. Çok zor bir süreç yaşadım. Ancak bu zorlu süreç meyvesini verdi, sebat etmenin ne demek olduğunu, insanın verdiği emeklerin karşılığını er geç alacağını bu aşamada deneyimledim. Daha iyi bir yerden iş teklifi geldi ve o sırada da artık şuanda alımları olmayan ve kaldırılan merkezi atama sistemi olan ÖYP ile tercihte bulundum akademisyenlik için. 80e yakın puanlarımla atandım. Şuanda kendi mesleğimi icra edebiliyorum bu açıdan çok şanslıyım.
Bu sürece gelene kadar cektiklerimi bir ben biliyorum. Emek harcadım gecemi gündüzüme kattım günlerim sürekli angarya iş içinde geçti kendi işimi yapamadım ancak sonunda içimden geceni Allah bana nasip etti. Ancak hiçbir şey icin farklı değil. Elde etmek istediklerine insan oturarak, boş durarak ulaşamaz. İlk işimden cıktığımda ben bu mesleği yapmıcam diye lanetler okurken bile bir şeyler için cırpınıyordum. Kendi mesleği olsun ya da olmasın insanın sürekli didinmesi gerekiyor. Er ya da gec basarı insanı buluyor.

Mezun olduğumda sudan çıkmış balık gibiyim, bölümü isteyerek şevkle okumuştum ancak gönlümde yatan lisans bölümü bambaşkaydı alan tercihleri lise 2'de yapıldığında ailem tarafından zorla değiştirilmişti neden çünkü eli iş tutan getirisi yüksek olan meslekler sayısaldaydı, mühendis, mimar olmalıydım onlara göre, bense istemiyordum sözel ve dil zekam fazlaydı yabancı dil öğrenmek benim için çok zevkliydi lisede okuduğum hazırlık sınıfında ingilizce benim için bir zevkten öte bir ideal oldu, çeviri yapmak istiyordum sürekli, gönlümde yatan alandı ama olmadı, sayısala dönmek zorunda kaldım fizikten kimyadan nefret ederek hazırlandım öss sürecine, artık nasıl yaptım bilmiyorum ama matematik türkçe ve biyoloji ağırlıklı çalıştım velhasıl iyi bir üniversiteninin geleceği parlak denilen bölümlerinden birine yerleştim.
Okurken mesleğimi geliştirmeye yönelik çok ciddi ve bilinçli adımlarım olmadı, çünkü fakülteyi okurken halen daha hangi sektörde çalışmak istediğime emin olamıyordum doğru düzgün yönlendirilmedik de. Çok yönlü istihdam alanları mevcuttu. Bakanlık, üniversite, klinikler, özel sektör, ilaç ve gıda firmaları, tarım işletmeleri, kpss.. Ancak içimden her zaman için kendi mesleğimi yapmak geçiyordu farklı sektörlerde değil de birebir canlıyla uğraşmak yani teşhis,tedavi.
Bu arzuyla başladığım ilk işim bir klinik oldu, sene 2013 her türlü angarya ve amele işini yaparak başladım, yer sildim, masa temizledim, yatan hastaların altlarını değiştirdim, mama taşıdım ama kendi mesleğimi icra edemedim, tecrübe kazanmama rağmen kendi mesleğimi yapmadım üstelik bana 500 tl gibi komik bir rakam verildi 6 ay dayanabildim İstanbulda kiramı ödeyemiyorum, ailemden para istemeye utanıyorum, iş yerinde yediğim yemeğin bile parasını kasaya koyduk sigorta dahi yapılmadı, mesleğimden nefret ettim, resmen sömürüyorlardı, lanet olsun dedim çıktım. Sonra başka bir sektöre geçtim yine asgari ücretten bir tık daha üst ücretle istihdam edildim, haftasonları çalıştım, bir sürü angarya işi yaptım, kimse iş yerinde beni dinlemiyordu sözde işletmenin gıda güvencesinden sorumlu yöneticisiydim ama hak getire. İlkokul mezunu insanlar tepenizde size direktifler veriyor sense lisans mezunu diplomalı bilgili bir insansın yediremiyosun kendine ancak para lazım calısman gerekiyor. 1.5 sene de orda çalıştım. Gıkım çıkmadı, yeter ki işi öğreniyim mevzuatlara hakim oliyim diye dişimi sıktım, angaryanın haddi hesabı yoktu, fatura dahi kesip muhasebe ile bile uğraşıyordum. Bu süreçte ne yapıp ne edip burdan kurtulmalıyım dedim ve yds ales kpss ne varsa hazırlandım, akşam eve 7-8 gibi geliyordum gecelere kadar ingilizce ales çalışıyor ertesi sabahsa 7de işte tam tekmil hazır oluyordum. Çok zor bir süreç yaşadım. Ancak bu zorlu süreç meyvesini verdi, sebat etmenin ne demek olduğunu, insanın verdiği emeklerin karşılığını er geç alacağını bu aşamada deneyimledim. Daha iyi bir yerden iş teklifi geldi ve o sırada da artık şuanda alımları olmayan ve kaldırılan merkezi atama sistemi olan ÖYP ile tercihte bulundum akademisyenlik için. 80e yakın puanlarımla atandım. Şuanda kendi mesleğimi icra edebiliyorum bu açıdan çok şanslıyım.
Bu sürece gelene kadar cektiklerimi bir ben biliyorum. Emek harcadım gecemi gündüzüme kattım günlerim sürekli angarya iş içinde geçti kendi işimi yapamadım ancak sonunda içimden geceni Allah bana nasip etti. Ancak hiçbir şey icin farklı değil. Elde etmek istediklerine insan oturarak, boş durarak ulaşamaz. İlk işimden cıktığımda ben bu mesleği yapmıcam diye lanetler okurken bile bir şeyler için cırpınıyordum. Kendi mesleği olsun ya da olmasın insanın sürekli didinmesi gerekiyor. Er ya da gec basarı insanı buluyor.
Yaaa canım kıyamam mesajını tam okuyamasam da genelini okudum çok zorluklar yasamisisn gercekten..
Tebrik ederim masallah o kadar sabrın sonu selâmet olmuş 😍
Yaa canım bende kpss surecindeyim ama geçimimi ailemden değil kendim sağlamak zorundayım bir kuruş bile almıyorum çünkü onlardan...
Hem iş hem kpss çok mu zor
Yani iş dediğim sabah 8 den akşam 8 e kadar...
İnan bende o kadar çıkmazsdayim ki...
Evde kıyafet tasarlayıp dikiş yapıyorum onunla geçimimi keşke sağlasam diyorum ama onu da alan yok...
İnsan zor durumda kalınca ne yapacağını şaşırıyor 😓

Arkadaşlar merhaba. Okuldan bir arkadaşım var. Biri önlisans, biri lisans olmak üzere 2 ünv mezunu. Fakat iş bulamadığı için tesisat, doğalgaz işi yapıyor, çocukluktan öğrendiği içim rahatça o konuda iş bulabiliyor usta konumunda çalışıyor yani.
Ben biraz şaşırdım, çok yorucu bir iş çünkü. Ben hep ilk okul mezunu, başka hiçbir iş bulamayan insanların yaptığı işler sanıyordum bu işleri.
Biz bu okul işine eğitim olayına bu kadar emek verirken, sonuçlarının böyle olması çok üzüyor beni bu aralar.
İşsiz bir ünv mezunu olarak dertleşmek istedim sadece...
Arkdaşınızı takdir ettim valla.
İlla masa başı olacak diye tutturmamış, çalışıyor gayret ediyor.
Ve çoğu masa başında çalışan beyaz yakalıdan daha da iyi kazanıyordur.

Sürekli sağlıktan atama yapılıyor.
Ben bakıyorum sağlık alımlarına arada. Hiç de öyle 85 üstü değil..
Diğer bölümler okey de hemşireler 70 80 ile atanıyor..

Yığılma durumuna gelince de bizde popüler olan bölümler patlatılır. Sıra tıpta:KK43:
Yalan mı soyluyorum tutturmussunuz saglık dusuk puanlı atıyor yaklaşık 2 qy once saglık bakanlığı alım yaptı elinizin altında İnternet var acın bakın paramedık 86 ile kapattı ben Paramedik mezunuyum anestezi 89 tıbbı goruntuleme 92 ve daha bir suru saglık bolumu bilip bilmeden konuşan cahil insanlara sinir oluyorum gercekten

Hmmm anladım csnim
Yaa artık tüm bölümler 85 üstü istiyor oldu :KK43:
Ben hiç iş de çalışmadığım için o yüzden emin olamadım canım.İskur a gidicem inşaalalh bakayım bı...
Aaa siz evli misiniz canım Allah bağışlasın kızınızı:21:
İnşaalalh sizde hayırlısı ile tez zmaanda kazanıp atanirsinz 🙏😘
Amin canim ınsallah cok tesekkur ederım🤗

Back
X