Hiç okumamışsınız yazılanları, bence çok güzel şeyler yazmışlar ve insanları bilgilendirmek amaçlıBu çok yanlış bir örnek değil mi yahhuu .. zaten toplum çok acımasız, çocuğu direkt evlatlık diye ifşalamışlar. Bakalım çocuk aklı erince böyle bir sayfada yer almış olmayı isteyecek mi??
Bu sayfanın kime ne faydası var ayrıca meçhul, çocuğun resmi var, balon asılı resim falan var bunun diğre evlat edinen insanlara ne yardımı oluyorEvlat edindikleri çocuğun sırtından like alma çabası bana çok mide bulandırıcı geldi. Umarım sosyal hizmetler çocuğu geri alır.
Zaten yetimhanelerde bebeği, çocuğu evlatlık verirken tüm kimlik bilgilerini değiştiriyorlar. Öz ailenin ulaşamaması adına imzalar eşliğinde çocukla ilgili tüm bilgiler değişiyor. Artık yeni ailesinin kimliğini taşıyor. DNA dışında bunu nasıl öğrenebilir ki? Ben de bazı sebeplerden yetimhanede kalmışım 6 aylıkken. Hatta bir aile evlat edinmiş. Ama müdür bizimkilere imza attığında çocuğu asla ne yaparsan yap ona ulaşamaz, alamazsın bunu bil demiş. O yüzden böyle söyledim. Şimdi işleyiş nasıl bilmiyorum tabi. Ama ben açıkçası çokta geçmişin karıştırılmamasını düşünüyorum. Elbet hassas bir konu fakat beni kim büyüttüyse o benim ailemdir. İyi kötü sana aile olmuşlar. Bu bahsettiğiniz kişiye kim söylemek istiyor, araştırıyor bunu?Ailemizde evlatlık olan fakat evlatlık olduğunu bilmeyen birisi var.
Çevrenizde evlatlık olduğunu resmi belgelerden ailesinin rızası olmadan şans eseri öğrenen var mı? Bunu şans eseri öğrenmek mümkün mü?
Varsa hangi kuruma başvuruda böyle bir şey başına gelebilir?
Ailemiz bunu ona söylemeyi düşünmüyor ve gereken önlemleri de almak istiyor. Örneğin asker polis mesleğini icra etmek isteyen kişilerin bu durum karşısına çıktığını halk arasında duyduk ancak nereye sorabiliriz nasıl araştırabiliriz? Hangi kurum bizi bu konuda bilgilendirir?
Herhangi bir bilgisi olan var mı?
Evet evet anlattıkları şekilde imkansız. Belki deden gerçek babası olabilir ama anneanne ab ise annenin 0 olma şansı yokYa yokta, şöyle bişey var, bi gün annemle konuşuyorduk da, ananemin kan grubunun AB dedeminkinin B olduğunu söyledi. Ama anneminki 0, o gün iyi düşün bak öyle değildir falan dedim, yok yok eminim kızım hastanelerde az mı vakit geçirdik falan dedi. E o zaman anne sen evlatlık falansın herhalde bu imkansız dedim, o da saçmalama be falan dedi, güldük ettik konuda kapandı. Tesadüfe bak bugünde bu aklıma düşmüştü, bi gün ananeme gidince sıkıştırıyım bakıyım gerçekten kan grubu ne diye düşündüm, şimdide bu konuyu görünce bi değişik oldu ..
En basitinden kan grubundan öğrenme ihtimali var.Zaten yetimhanelerde bebeği, çocuğu evlatlık verirken tüm kimlik bilgilerini değiştiriyorlar. Öz ailenin ulaşamaması adına imzalar eşliğinde çocukla ilgili tüm bilgiler değişiyor. Artık yeni ailesinin kimliğini taşıyor. DNA dışında bunu nasıl öğrenebilir ki? Ben de bazı sebeplerden yetimhanede kalmışım 6 aylıkken. Hatta bir aile evlat edinmiş. Ama müdür bizimkilere imza attığında çocuğu asla ne yaparsan yap ona ulaşamaz, alamazsın bunu bil demiş. O yüzden böyle söyledim. Şimdi işleyiş nasıl bilmiyorum tabi. Ama ben açıkçası çokta geçmişin karıştırılmamasını düşünüyorum. Elbet hassas bir konu fakat beni kim büyüttüyse o benim ailemdir. İyi kötü sana aile olmuşlar. Bu bahsettiğiniz kişiye kim söylemek istiyor, araştırıyor bunu?
Aynen bende o yüzden DNA ile öğrenebilir dedim. Ama bunun için bahsettiği kişinin durumdan şüphe duyması gerek. Konuda bir tek onu anlayamadım. Kişi evlatlık olduğunu bilmiyor ama kim bunu açıklamak istiyor?En basitinden kan grubundan öğrenme ihtimali var.
Anladığım kadarıyla evlatlık alan aile çocuğa bunu açıklamak için geç kaldıklarını düşünüyor. Bu yüzden de bu saatten sonra açıklamak yerine saklamayı tercih ediyorlar. Korkuları ise sakladıkları şeyin gün yüzüne çıkma ihtimali.Aynen bende o yüzden DNA ile öğrenebilir dedim. Ama bunun için bahsettiği kişinin durumdan şüphe duyması gerek. Konuda bir tek onu anlayamadım. Kişi evlatlık olduğunu bilmiyor ama kim bunu açıklamak istiyor?
Anladım teşekkür ederimAnladığım kadarıyla evlatlık alan aile çocuğa bunu açıklamak için geç kaldıklarını düşünüyor. Bu yüzden de bu saatten sonra açıklamak yerine saklamayı tercih ediyorlar. Korkuları ise sakladıkları şeyin gün yüzüne çıkma ihtimali.
Benim yakinim var erken yaşta solediler, hic bilmese daha ii diye dusunurduk ama kardesleri varsa onlari bilmesi cok onemli diye solediler ve ailesini kardeslerini buldu yinede evlat edinen aileyle yasiyor... yaş ergenligi gecince solemek daha sorunlu daha erken solemek lazım diyor uzmanlarAilemizde evlatlık olan fakat evlatlık olduğunu bilmeyen birisi var.
Çevrenizde evlatlık olduğunu resmi belgelerden ailesinin rızası olmadan şans eseri öğrenen var mı? Bunu şans eseri öğrenmek mümkün mü?
Ailemiz bunu ona söylemeyi düşünmüyor ve gereken önlemleri de almak istiyor. Örneğin asker polis mesleğini icra etmek isteyen kişilerin bu durum karşısına çıktığını halk arasında duyduk ancak nereye sorabiliriz nasıl araştırabiliriz? Hangi kurum bizi bu konuda bilgilendirir?
Resmiyet değilde bizim bi akraba yegenine söylemişti. Bitanesinede ablası söylemişti. Resmiyetten öğrenene denk gelmedimAilemizde evlatlık olan fakat evlatlık olduğunu bilmeyen birisi var.
Neden soylemek istemiyorlar ki?Baska sekillerde ogrenme ihtimali her zaman var,bu durumu sindirmesi daha zor ve yikici olur.Uzman esligi ve destegiyle cocuga durumun anlatilmasi cok daha saglikli.Ailemizde evlatlık olan fakat evlatlık olduğunu bilmeyen birisi var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?