çevreye duyarlı arkadaşlardan bir fikir bekliyorum.

mer_ali

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2011
143
2
46
Antalya
işyerimde en küçük benim, bayanların en küçüğü 10 yıldır burda çalışıyor ve bir de haftanın 3 günü gelen bi iki stajyer kız var. tuvalete her gittiğimde musluğun açık olduğunu ya da mutlaka damlattığını görüyorum. tamam bozulmuş ama sıkınca tamamen kapanıyor. az önce gittiğimde ise bildiğiniz açıktı, boşa akıp gidiyordu. ben bu meseleye çok takıntılıyım, sanıldığının aksine su zengini bi ülke değiliz, yarın birgün içecek tatlı suyumuz kalmayacak. hadi biz neyse ama çocuklarımız ne yapacak? ben bu koca koca insanlara ne diyeyim, nasıl uyarayım? söylesem ne yapalım musluk bozuk diyecekler. damlatması için bahane belki olabilir-ama dediğim gibi ben sıkıyorum, kapanıyor- açık bırakanların bahanesi ne acaba? bir yazı assam etkileyici olması açısından nasıl birşey olsa? benim gibi çevreye duyarlı arkadaşlarım var mı güzel bi fikri olan?

Yazı etkili , bende bir gün wc nin kenarına çiş damlatanlar, içinde kağıt bırakanlar için.

"Yaptıktan sonra dönüp bir bakın, yok eğer bakmazsanız köşeye kum koyacağım" yazmıştım. Eeee kedi bile pisliğini örtüyor. Şimdi wcler pırıl pırıl

bence uyarı mahiyetinde bir şeyler yazın vc kapısına...
lüzümsuzsa muslugu kapat, falan yaz... kayle almazsa onun yanında sanki musluğu açık bırakanı bilmiyormussunuz gibi şikayet edin,
gecen gün bende vc ye girdim, sifon sonunna kadar açık.... biri açıyor ama daha bulamadım

Ben de sizin gibiyim..Boşa akan çeşme gördüğümde içim gidiyo resmen
Çevremdekileri rahatça uyarıyorum bu konuda siz de samimiyet derecenize göre bunu dile getirebilirsiniz tabi ki
Ya da dediğiniz gibi herkesin ellerini yıkadıktan sonra görebileceği bir yere musluğun iyice kapatıldığı zaman su akıtmayacağını yazabilirsiniz
Ya da kesin çözüm olması açısından muslğun değiştirilmesini isteyebilirsiniz işyerinizdeki yetkiliden,su faturası çok gelecek diye korkutursanız işe yarayabilir :37:
Küresel ısınma laflarını pek önemseyeceklerini zannetmiyorum malesef
Böylece açık bırakacak bahane kalmamış olur

Her tuvalete girdiğinde söylen. Evde açık bırakamaz, damlasa kıyamet kopar falan diye. Mutlaka karşılaştığın birileri açık bırakıyordur. Bir kaç gün sonra da yazı as. Ama bence beklentini çok yüksek tutma. :34:

valla koskoca dairede çalışıyorum dışardan birisinin gelip yapması zor gibi kadın orkidini çıkarıp tuvalette öyle apaçık bırakıp gidiyor.en son o katta çalışan bayanlar toplandık ve tuvaleti kilitlemeye karar verdik anca öyle çözüm bulduk.giren çıkan belli ya kimin yaptığıda belli olacaktı.

bence önce şu musluğun tamir olmasını sağlamaya çalış contası falan bozulmuştur zaten
daha sora kimsenin açık bırakmak için bahanesi kalmaz
yazıda yaz bu arada mutlaka anlar açık bırakan kişi
biz toplum olarak böyleyiz nedense evde fatura gelmesin diye dakka başı kontrol ederiz
ama dışarda elektrikmi yanmış sumu akmış umrumuzda olmz
nede olsa biz ödemiycez
zihniyet yanlış arkadaşım daha ne diyeyim

Saç tellerini lavobaya mı koyanı istersin? Koymak da değil saçmak.
Orkidi kapının arkasına sıkıştıran mı istersin?
Yoksa pisliğini olduğu gibi bırakıp su bile dökmeye tenezzül etmeyen mi?
Bu kadar pislik insanlarla bir arada yaşıyorum işte...
Böyle adamlara musluğu kapa desen ne olacak? Adam temizlikten bihaber.:40:

Son düzenleme:
Allahtan tuvalet her daim temiz, o konuda sıkıntım yok. en mantıklısı tamir ama burası bir kamu kurumu, kimse tınlamıyor böyle şeyleri. odalarımız ayrı olduğu için söylenmenin de faydası yok, kendi kendime öfkeleniyorum :( o sesi duya duya nasıl içleri rahat oradan çıkıyorlar anlamıyorum. üstelik bazen hem su hem ışık hepsi açık oluyor. ha unutmadan, lüzumsuzsa söndür yazıları var :)

Bende benzer dertten muzdaribim.
Ped'ini ortalıga bırakan,tuvaletin içine atan! (bu yüzden kaç kez askiden geldiler. Borularda tıkanma olmuş)
Sifon çekmeyi bilmeyen.
Peçeteleri çöpe atmak yerine yerlere atan.
Ve bulunduğum kurumda bütün bayanlar bakımlı ve kariyerli. Yani görmemiş değil.
Fakat okumak yetmiyor işte.
Bin kez uyardım. Ama yok. yine aynı yine aynı.

öfff bu durumdan ben de çok şikayetcıyım yaa :( yazı asmayı dusunuyorum ben de

öle parfum sıkmakla olmuyo sifon çekmekle baslar hersey falan mı yazsam acaba :D

yazı asmanın veya uyarmanın böyle duyarsız insanları etkileyebileceğini sanmıyorum.. canım onlar mutlaka ellerini yıkadıktan sonra tekrar psilenmesin diye musluklara dokunmuyorladır.. maalesef kendi için çevrenin imkanlarını bu şekişlde heba eden çok duyarsız insan var..

Birgün bu bol bol harcadığınız suyu içmek için bile bulamayacakısınız tarzında birşeyler yazın.
İnternettende kurak toprak resimleri çıkarın.
Şahsen ben bu tarz resimlerden çok etkileniyorum,evde su kullanırken bile bu korkuyla hareket ediyorum.

Son düzenleme:
Okumayı sevmeyen toplumda bu yazılar faydalı olur mu bilmiyorum ama kurumuş toprak fotoları bana da mantıklı geldi.
Susadıklarında içmeye suları kalmadığında ne yapacaklar acaba bu insanlar? Belki de kocaman kırmızı harflerle bu soruyu yazıp asabilirsiniz muslukların üstüne.

Bizim iş yerinde de aynı şey... Bir de herkes bu durumdan şikayetçi. Offlamalar pufflamalar, ne kadar temiz olduğundan dem vurup, iğrenme numaraları yapmalar had safhada, dersin ki sanki dışarıdan başkası gelip yapıyor.

"İhtiyacı olana tuvalet eğitimi verilir." yazın bence uyarıya. =) Düzeleceğini sanmıyorum ama en azından denemiş olursunuz.

Ortak kullanım olan her yerde az ya da çok var bu sorun. Bizde de vardı. Tüm kadınlar varken ortaya konuştuk üstüne alınmak isteyen alınır. Ama baya ağır..wc eğitimi ilk okulda verilir dedim aileden gelen bir şey kaç kişiyiz şurada ben değilim sen değilsin o değil kim o zaman. Baya işe yaradı.

bende bir yerde bir yazı görmüştüm..
kapıdan çıkmadan dönüp arkana bir bak eğer bulmak istediğin gibiyse sorun yok çıkabilirsin...:34:

Okulda da bazen tuvaletlerde hiç hoşlanmadığımız şeylerle karşılaşabiliyoruz.Öğretmenelr odası ile kadınlar tuvaleti karşı karşıya..Hoş olmayan bir durumla karşılaştığımda,öğretmenler odasına sinirli sinirli,homurdanarak giriyorum,şikayetimi dile getiriyorum,üzerine alınan alınıyor,bu da işe yarıyor bence.Öğretmen olmuşuz,bir şeyleri öğrencilere öğretirken önce bir kendimize bakalım.Biz yapmıyoruz onlardan bekliyoruz,saçmalığa bak!Valla insanlar alınırsa da alınsın umrumda değil.

Back
X