Çok hoşlanıyorum ama ne yapmaya çalışıyor fikir verir misiniz? Üzülüyorum.

Mavi_Kolik

Guru
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2010
71
24
Yorumunuzu önyargılı buldum ne yazık ki. Hayatı boşa geçirmemek illa ki aşk yaşamakla mı olur? 21-35 yaşlarımı başarıyla geçirdim ben. Hukuk Fakültesini dereceyle bitirdim. Yüksek lisansı ve doktorayı da başarıyla tamamladım. Doktor ünvanını aldığımda daha 30 yaşıma basmamıştım bile. Belki bu süreçte kafamı ilişkilere yorsaydım eğitim ve kariyerimi aksatacaktım. Ki bir kuzenim var bunun örneği, üniversite hayatında ilişkilere harcadı enerjisini ve zar zor okulu bitirdi, aşırı düşük bir ortalamayla ve kariyeri de iyi değil şu an. Hem aşk hayatı olan hem kariyer yapan mükemmel insanlar da vardır belki, ama ben bunun istisna olduğunu düşünüyorum.
Yorumunuzu önyargılı buldum ne yazık ki. Hayatı boşa geçirmemek illa ki aşk yaşamakla mı olur? 21-35 yaşlarımı başarıyla geçirdim ben. Hukuk Fakültesini dereceyle bitirdim. Yüksek lisansı ve doktorayı da başarıyla tamamladım. Doktor ünvanını aldığımda daha 30 yaşıma basmamıştım bile. Belki bu süreçte kafamı ilişkilere yorsaydım eğitim ve kariyerimi aksatacaktım. Ki bir kuzenim var bunun örneği, üniversite hayatında ilişkilere harcadı enerjisini ve zar zor okulu bitirdi, aşırı düşük bir ortalamayla ve kariyeri de iyi değil şu an. Hem aşk hayatı olan hem kariyer yapan mükemmel insanlar da vardır belki, ama ben bunun istisna olduğunu düşünüyorum.
 

Mavi_Kolik

Guru
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2010
71
24
Yorumunuzu önyargılı buldum ne yazık ki. Hayatı boşa geçirmemek illa ki aşk yaşamakla mı olur? 21-35 yaşlarımı başarıyla geçirdim ben. Hukuk Fakültesini dereceyle bitirdim. Yüksek lisansı ve doktorayı da başarıyla tamamladım. Doktor ünvanını aldığımda daha 30 yaşıma basmamıştım bile. Belki bu süreçte kafamı ilişkilere yorsaydım eğitim ve kariyerimi aksatacaktım. Ki bir kuzenim var bunun örneği, üniversite hayatında ilişkilere harcadı enerjisini ve zar zor okulu bitirdi, aşırı düşük bir ortalamayla ve kariyeri de iyi değil şu an. Hem aşk hayatı olan hem kariyer yapan mükemmel insanlar da vardır belki, ama ben bunun istisna olduğunu düşünüyorum.
Sizin açınızdan bakınca yorumunuzu haklı buluyorum. Aşkı;, eğitim, yüksek lisans, iş hayatı gibi karar verilmesi,planlanması ve vakit ayrılması gereken birşey gibi görüyorsunuz sanki.. aşk beklenmeyen anda başa gelen birşeydir bence ve insanı besleyen birşeydir, ihtiyaçtır..buna itiraz edebilirsiniz tabi ki,kimisi için ihtiyaçtır.ben aşkı düşünmeden hesaplamadan dolu dolu yaşamanızı dilerim 🙏
 

burcak86

hiçbişe değişmesin
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2011
7.280
24.873
Sizin açınızdan bakınca yorumunuzu haklı buluyorum. Aşk, eğitim, yüksek lisans, iş hayatı gibi karar verilmesi,planlanması ve vakit ayrılması gereken birşey gibi görüyorsunuz sanki.. aşk beklenmeyen anda başa gelen birşeydir bence ve insanı besleyen birşeydir, ihtiyaçtır..buna itiraz edebilirsiniz tabi ki,kimisi için ihtiyaçtır.ben aşkı düşünmeden hesaplamadan dolu dolu yaşamanızı dilerim 🙏

Ben de doğru bi ilişkiyle aslında eğitim kariyer gibi diğer tüm konuların çok daha kolaylaşacağını düşünenlerdenim, eşim üniversitede hem en yakın arkadaşım hem de sevgilimdi, o varken mezun oldum, yüksek lisans yaptım, atandım , hepsinde yanımdaydı, herşeyi kolaylaştırdı, zarar verici bi ilişki değilse aşk bu dünyadaki en motivasyonel durumlardan biri.

Konusahibi bu ilişkinin arkadaşlığın tadı ve heyecanı kaçmış, olsa çoktan olurdu, bence bi daha yazarsa cevap bile vermeyin, sizi fazla etkiliyor.
 

Mavi_Kolik

Guru
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2010
71
24
Ben de doğru bi ilişkiyle aslında eğitim kariyer gibi diğer tüm konuların çok daha kolaylaşacağını düşünenlerdenim, eşim üniversitede hem en yakın arkadaşım hem de sevgilimdi, o varken mezun oldum, yüksek lisans yaptım, atandım , hepsinde yanımdaydı, herşeyi kolaylaştırdı, zarar verici bi ilişki değilse aşk bu dünyadaki en motivasyonel durumlardan biri.

Konusahibi bu ilişkinin arkadaşlığın tadı ve heyecanı kaçmış, olsa çoktan olurdu, bence bi daha yazarsa cevap bile vermeyin, sizi fazla etkiliyor.
Cevap yazıldığını görünce daha da bişi yazmam diyerek tıkladım zaten ama baktım siz yazmışsınız 🙂 evet katılıyorum Harika bir motivasyon. İhtiyaç işte.. iş ve eğitim benim için de çok önemli, bunları bir şekilde hallettim ama benim de motivasyonumu sağlayan, beni asıl hayata bağlayan, tüm bunları tamamlayan aile ilişkilerim ve aşk..bunlar olmadığında eksiğim.. bunların farkında olan herkese saygı duyuyorum 🙏 sevgiler
 

defne-28

Guru
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2014
21.274
23.263
32
Paulla aranızda kültür farkı var kısaca özetlemek gerekirse siz onu o da sizi anlayamamış.

Boşverin 1 senedir yarım yamalak tanıdığınız birinden hoşlanıyorum diye de kendinizi kandırmayın.

35 yaşından sonra bulunur elbet birileri.
 

dr_yad

...........
Pro Üye
9 Aralık 2009
12.309
36.939
Sizin açınızdan bakınca yorumunuzu haklı buluyorum. Aşkı;, eğitim, yüksek lisans, iş hayatı gibi karar verilmesi,planlanması ve vakit ayrılması gereken birşey gibi görüyorsunuz sanki.. aşk beklenmeyen anda başa gelen birşeydir bence ve insanı besleyen birşeydir, ihtiyaçtır..buna itiraz edebilirsiniz tabi ki,kimisi için ihtiyaçtır.ben aşkı düşünmeden hesaplamadan dolu dolu yaşamanızı dilerim 🙏
Siz de diyorsunuz hiç beklenmeyen anda karşınız Çıkan bir şeydir diye..belki konu sahibinin karşısına çıkmadı. Belki işaretler vardı göremedi ya da? Yani burda da görüyorum 40 yaşında hiç evlenmemiş sevgilisi olan bir kadın varsa aa bu Yasa kadar niye durmuş kesin bir şeyi var iyi bak diyenler oluyor ya aynı ona benzer düşünce şu
 

angelangle

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2021
23
25
35
Paulla aranızda kültür farkı var kısaca özetlemek gerekirse siz onu o da sizi anlayamamış.

Boşverin 1 senedir yarım yamalak tanıdığınız birinden hoşlanıyorum diye de kendinizi kandırmayın.

35 yaşından sonra bulunur elbet birileri.
Ya tabi ki, birisi olsun denirse illa ki bulunur birileri. Benim arzum bana denk biri olması. Kocam olsun da nasıl olursa olsun mantığını bünyem kabul edemiyor. Ben doktoralı bir hukukçuyum ve eğitimi bana denk bir erkekle beraber olmak istiyorum. Paul de doktoralı bir ekonomistti mesela, denktik eğitim olarak. Öbür türlü olunca yani kadının kariyeri daha yüksek olunca erkeklerde aşağılık kompleksi oluyor. Bunu yaşadım, mesela yakınlarımın tanıştırdığı iki senelik üniversite mezunu bir erkek benim kariyerimden bariz rahatsızlık duydu ve "hukuk sözel bölüm, aşırı kolay" tarzı laflar etti. Ben haddini bildirdim tabi ki ama can sıkıcı neticede.
 

defne-28

Guru
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2014
21.274
23.263
32
Ya tabi ki, birisi olsun denirse illa ki bulunur birileri. Benim arzum bana denk biri olması. Kocam olsun da nasıl olursa olsun mantığını bünyem kabul edemiyor. Ben doktoralı bir hukukçuyum ve eğitimi bana denk bir erkekle beraber olmak istiyorum. Paul de doktoralı bir ekonomistti mesela, denktik eğitim olarak. Öbür türlü olunca yani kadının kariyeri daha yüksek olunca erkeklerde aşağılık kompleksi oluyor. Bunu yaşadım, mesela yakınlarımın tanıştırdığı iki senelik üniversite mezunu bir erkek benim kariyerimden bariz rahatsızlık duydu ve "hukuk sözel bölüm, aşırı kolay" tarzı laflar etti. Ben haddini bildirdim tabi ki ama can sıkıcı neticede.
Sadece eğitim denkliği bir ilişkiyi ayakta tutmak için yetmez ki …
Eğer yeterli olsaydı doktor-doktor , avukat-avukat , akademisyen - akademisyen evliliği hiç bitmezdi. Ama aynı eğitimde aynı meslekte olup anlaşamayan ayrılan yüzlerce çift var.

Kültür, yaşayış tarzı , hayata bakış açısı , dünya görüşü ,dini düşünce , cinsel uyum ,siyasi bakış , ekonomik durum , aile yapısı , cinsel tercihler , duygusal dünya vs vs daha pek çok şey sayabilirim. Anlaşma bunlara bağlı.

Tabi demiyorum ki gidip ilkokul mezunu kafa dengi birini arayın bulamasınız da zaten ama olaya sadece diploma olarak bakmayın.
 

momo25

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2013
1.836
2.311
Yoo, tabum yok aslında. Ama sadece 3 defa görüştüğüm bir erkekle cinsellik yaşayamam değil mi? Özel şeylerin yaşanması için zamana yayılması gerekir ilişkinin, güvenin oturması gerekir. Güven benim için çok önemli. En son ilişkimin 21 yaşında olduğunu söylemiştim, o ilişki bende travma yarattı. İlişki başladığında ben 18'dim, o 23'tü ve ikinci üni. okuyordu. Bana evlenme teklif etmişti, ben de kabul etmiştim. Cinsellik yaşamadık ama yakınlaşmalarımız olmuştu. Üç sene sonunda ben 21 yaşındayken ilişkimiz bitti çünkü memleketinden bir kızla nişanlandığını ve evleneceğini öğrendim. Beni çok sevdiğini, ailesine karşı gelemeyeceğini söyleyerek karşımda hüngür hüngür ağlamıştı. Belki de hoşlandığım erkeğe karşı kendimi kapıp koyveremememin sebebi bu travmadır. Çünkü cinsellik yaşamasam da yakınlaşmalarımız nedeniyle kendimi kötü hissetmiştim, o zamanlar dost görünümlü bir düşmanım vardı, bana "seni kullandı, senle eğlendi" tarzı laflar etmişti.
yanlis anlama ben sana 3 kere görüstügün insanla cinsellik yasa demedim, sadece bakis acini anlamaya yönelik yaklastim, kisiden kisiye degisir bu cinsellik meselesi kimisi hemen yasar kimi evlenene kadar yasamaz, bu kisinin kendini baglar ama senin de anlattigin meseleden cikarim yapacak olursak gecmise yönelik travmalarin varmis iste en nihayetinde, biraz daha rahat davranmaya calis, kendini bu kadar bazi seylere sartlandirmaman lazim yasin belli bir seviyeye gelmis (burayi da yanlis anlama ben de 30 u gecmis bir insanim :))
Paul`den de vazgec :KK70:
 

Princess Caroline

Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2020
216
247
Paul'ün kafasındaki ilişki anlayışıyla sizinki farklı bence bunlar çakışmış. Paul de ayrıca biraz odun gibi geldi :) Boşverin onu başarılı kendi ayakları üstünde duran bir kadınsınız eminim karşınıza kafa denginiz birisi çıkar.
 

angelangle

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2021
23
25
35
Bizim tr erkekleriyle bunları aynı mı sandınız anlamadım ki? Ayrıca yasınızın psikolojisinde gariplik var sizin yerinizde bi baskası olsa son dem son şans diye düsünmez 21 yasından tutun 35 küsür yasına kadar 38394993393 kisi gecer. Sizinkisi hic normal degil. Uzun bi yalnızlığın ardından adama tutulmussunuz. Adam o kadar davet etmiş bu yaşta park köselerinde dolasıp napsın.

Siz bunca sene beklerken aklınıza takılırken adamın altından bilmem kaç kadın geçmiştir. Bizim cocuklarla karıştırmışsınız siz bu herifi. İstemez yani. Önceden bile silmissiniz dikkatini çekmemis su dakkadan sonra silseniz ne silmeseniz ne. Bi hoslantıda 50 yasınızda olur artık.
İnanamıyorum bu nasıl bir üslup! "Adamın altından kaç kadın geçmiştir" vs! Bari kadın kadına bunu yapmasın! Burayı keşfedince nasıl sevinmiştim sadece kadınlara ait bir platform olduğu için. Ama mesajınız tam bir hayal kırıklığı. Diğer kullanıcıların sizin gibi olmadığını umuyorum.

"Bizim erkeklerle aynı mı sandınız" diye sormuşsunuz önce dikkatli bir şekilde okuyun. Benim sevgilim en son 21 yaşında oldu, 35'ime kadar sevgilim olmadı, bunu tercüme edeyim size: Türk erkeği tecrübem yok! 21-35 arasında aşklarım olmadı ama dereceyle Hukuk Fakültesini bitirdim, yüksek lisans ve doktora yaptım, şimdi de yurtdışında prestijli bir projede çalışıyorum buna ne dersiniz??? Bir sonraki hoşlantıma dair temenniniz de hakkınızda fikir verdi bana.
 

angelangle

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2021
23
25
35
öncelikle o kadar uzun süre hiç bir ilişki yaşamadan nasıl durdunuz? yani bu içgüdüsel bir şey insan ihtiyaç duyuyor.
ikincisi adamın sana karşı boş olduğunu düşünmüyorum. eğer amacı sadece cinsellik olsaydı bunu çok kısa sürede anlar ve bir daha size asla yazmazdı.
ama sorun şu ki, sen aşırı derecede kendini çekmişsin. evet kendini yine çekseydin ama önce biraz bağlasaydın. yani kendine bağlamadığın adamdan kendini çekersen sana gelmez ki. çok ama çok cool olucam diye adamı bence itmişsin.
biraz daha canlı ve cazip olsaydın da sonra kendini çekseydin derim ben.
bu arada bu meditasyonlar işe yaradı mı? yani hiç onu düşünürken aradığı oldu mu?

Beni tekrar araması için, yalnızlık psikolojisinin de etkisiyle Nisan-Mayıs aylarında çok sarmıştım bu meditasyonlara. Ama düşünürken arama gibi birşey olmadı. Mayıs ayında whatsapp'tan onun numarasını sildim, bunun üzerine bana "naber nasılsın, bu ülkede ne kadar daha kalacaksın?" tarzı mesajlar yazdı ve tekrar arkadaşlık isteği gönderdi.
 

Visenyaa

Guru
Pro Üye
21 Aralık 2014
5.996
14.195
İnanamıyorum bu nasıl bir üslup! "Adamın altından kaç kadın geçmiştir" vs! Bari kadın kadına bunu yapmasın! Burayı keşfedince nasıl sevinmiştim sadece kadınlara ait bir platform olduğu için. Ama mesajınız tam bir hayal kırıklığı. Diğer kullanıcıların sizin gibi olmadığını umuyorum.

"Bizim erkeklerle aynı mı sandınız" diye sormuşsunuz önce dikkatli bir şekilde okuyun. Benim sevgilim en son 21 yaşında oldu, 35'ime kadar sevgilim olmadı, bunu tercüme edeyim size: Türk erkeği tecrübem yok! 21-35 arasında aşklarım olmadı ama dereceyle Hukuk Fakültesini bitirdim, yüksek lisans ve doktora yaptım, şimdi de yurtdışında prestijli bir projede çalışıyorum buna ne dersiniz??? Bir sonraki hoşlantıma dair temenniniz de hakkınızda fikir verdi bana.
Aşkınızın olup olmamasıyla isiniz, egitim statünüz ne alaka? Egitim düzeyiniz bu cagda artık cok kolay ulasılabilir bir faktörde artık. Yani su an sizin egitim degil tamamen yaklasım ve davranıslarınızla ilgileniyorum.

Acık ve net söylüyorum adamın altından kac kadın gecmistir cümlesini cok farklı yanlıs algılayacak kadar tecrübesizsiniz. Ben kendime bile bu cümleyi kuran bir kadınım ki bilenler bilir kadınlar konusunda agzımı açabilecek en son kisiyim. Bu yüzden bu kısmı geçiyorum. Destek alın bir an önce, bagımlısınız şu an bu yasınızda yasadıgınız durum normal değil üstelik takıntı derecesinde.
 

angelangle

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2021
23
25
35
Tüm konunuzu okudum 2.gorusmeden itibaren sıkıcı davranmissiniz adama bi iki denemis olmamis. Kasabada kalma fikri super mesela bana göre size oyle gelmemis. Paul da sıkıcı bulmus bence bunlari.

Sorun sizde paul de değil biraz ozguveniniz olsun kendinize adam size bir değil iki değil adım atmış siz redt etmişsiniz hafta sonu teklifini degerlendire bilirdiniz tanımak için

Şimdi bakın, o hafta sonu kasabaya gitme teklifini yaptığında daha sadece iki defa görüşmüştük. Ve laf arasında "orada otelde kalırız" gibisinden bir laf etmişti. Sadece iki kez görüştüğüm bir adamla o adamın arabasına atlayarak yabancı bir ülkenin ıssız kasabasının ıssız otelinde kalmak için çok erken olduğunu düşündüm açıkçası. Tamam adam yakışıklı, tamam adam eğitimli, tamam adam kafa dengi ve esprili, ama işte bir anda "tastamam" bir güven oluşturmaya yeter mi? Hayat filmlerdeki gibi mi? Yaa ben mi çok şüpheciyim? Bir cinayet işlenmişti birkaç ay önce ve gencecik bir kız evine gittiği bir adam tarafından öldürülmüştü. Yine mesela Avustralya'ya giden 21 yaşında bir turist kız orda tanışıp çıktığı erkek tarafından otel odasında öldürüldü. Bu adamlar son derece eğitimliydi üstelik! Yahu bunun gibi ne olaylar yaşanıyor. Nasıl tamamen güvenebilirim???