teşekkür ederim kızlar. karar veremedim tabiki ben. aklımda ki karmaşayı sizlerle aşıcam diye umut ediyorum.
küçük ev aletlerinde hangi markayı önerirsiniz ? fakir ve arzum mu yoksa başka bir markamı?
korkmazın flora 17 parça hiper tencere setini almaya karar vermiştim, sapları ısınıyormu acaba kullanan biri cıkarmı ?
tencere caydanlıktaki bu ısınma problemini yaşamak istemiyorum bu yüzünden de sürekli bi araştırma içindeyim
tabaklar içinde illa misafir için bu setler alınacak sanırım, peki yanında sürahi-bardak seti gerekli mi ? çünkü begendigim ve tabii önerilen 61 parça korkmaz set 1.199tl ? alınmalı mı ??
tabaklar içinm kütahya porselen, celikler için korkmaza karar verdim- sanırım degişmeyecek ama modeller için aynı şekilde karar veremiyorum
Çevremdeki taze gelinlerin önerilerine göre aldım ben eşyalarımı daha kullanmak nasip olmadı ama çokta içime sindi.
Öncelikle neyi beğeniyorsan onu al, her şekilde belli bir ömrü var ve eskiyecek,
İkincisi çok abartmamaya çalış sonra ayda yılda bir kullandıgın eşyaları nereye koyayım diye strese girersin.
Bi liste yaptım ben ona göre alıyorum.kullanmayacagımı düşündüğüm şeyleri almıyorum.
Mesela metal çay setleri çok çirkin ve kullanışsız geliyor bana.lekeler kaldıgı için ve iyi bi çay seti en aşağı dörtyüz tl. Ben o seti almıycam. Kendime begendigim bi cam tepsi alıcam ve iki takımda güzel bardak seti. Schafer ın setleri gerçekten iyiydi.
Tencere ve tabakları bence paket halinde al ve yüksek ihtimalle en çok granit tencereleri sevip kullanırsın.çelik dışında pakete onu eklettir bence.
Şuan ki çelik setlerde en iyi markalar bile eski kalitede değil daha ince ve kalitesizler. Ben seti schafer dan aldım tencerelerin inceliğine göre karar verdim.en kalın schaferındı.
Tabak takımını illa kemik tozu alıcam diye bi sürü fark ödeyerek alma. Oda düşünce kırılır porselende.inan porselen olup harika olan takımlar var. Evlilik hazırlıgı yapan biri için yüz tl tasarruf bile iyidir.
Ve kare almak istiyorsan günlüklerini kare seç misafir için olanı yuvarlak al.kalabalık oldugunda bulaşık makinesine sığdırmak daha kolay oluyormuş...ben evli bayanların tavsiyesine uydum:)
Kahvaltı takımını seçerken fincan sevmiyorsan çay bardagı olmssına özen göster öyle setler var ve 31 parça olan değilde 42 parça olanı seç... Fiyat farkı çok yok. Örnegin kuzenimin setinde altı kasesi altı yumurtalıgı çay bardagı servis tabagı ve pasta tabagı var.içeriklerini incele mutlaka.
Tencere sapı yanma konusuna gelince ne marka alırsan al ateşi sonuna kadar açarsan yanar o yüzden senin kullanımın önemli.
Ben su takımlarını çok pahalı buluyorum. Karacada altılı seriler var fiyatları güzel kendine set yapabilirsin. Ben mesela rakı bardagı almıycam hani bu şekilde seçme şansın olabilir.
Misafir çay setimi 18 parça yapmaya çalışıcam çok fazla akrabamız oldugu için. Kendine göre şekillendir yani.
Baharat takımını seramik porselen alma sakın.karaca ve emsanda harika metal cam modeller var ve renkleride çok şık.
Benim aldığım paket baya kalabalıktı ve çok uyguna aldım. 2100 tl ye
Çelik tencere seti
Granit tencere seti
Çay takımı, pasta seti
Yemek takımı,
Kahvaltı takımı,
Günlük kaşık çatal takımı
Misafir kaşık çatal takımı
Ve hepsi schafer. Toptancı gibi bi yerden aldım. Normalde hepsi 3200 tutmuştu. Ve 2016 serisi hepsi.
Parça parça alsaydm çok daha yüksek olacaktı.
Not defterime aldıgım şeylerin fiyatlarınıda yazıyorum:) ufak tefekte olsa kız çeyizinin zahmetli oldugunu anladım bu sayede.