Çeyiz İçin Akla Gelmeyecek Küçük Ayrıntılar... Paylaşalım...

Çeyiz birazcfıkta aldığınız eşyalara bağlı arkadaşlar.Mesela moda lifetan 2900 tl ye evin mobilyalarını halledebiliyorken başka bir yerde oturma grubunu alamazsınız bu fiyata istediklerinizin kalitesine bağlı birşey bu benim arkadaşım mutfak eşyalarını 3000 tl ye halletti mesela benim ki 5500 civarı ve yemek takımıdır çatal bıçak takımıdır borcamlarım günlük çatal bıçaklarım teflonlarımı filan annem almıştı önceden ben para vermedim

Son düzenleme:
bizde 20 bin civarı harcadık tüm ev için bunun içinde tv,çamaşır makinası,hol halımız,mutfak halımız ve perdelerimiz yok

canım kız çeyizinden bahsediyoruz ortalama
yani sadece mutfak gereçleri, nevresim takımları ve banyo takımı
taş çatlasa 6 bin ancak tutuyo
işin içine tül perde bulaşık mak. falan girerse değişir tabi

mmmm ben annemin aldıklarını hesaba katmadım
misafir yemek takımımı ve tencere takımımı bardak takımlarımı annem almıştı

ben cok ince detaya girdim sanıyodum amaaa varmış eksiklerimmm sagol cnm güzel konu olduu

Valla benim tencere setim, icinde lazanya tepsisi,kaynana tenceresi yuvarlak firin tepsi, Vakum makinesi ve torbalari, 2 degisik boyda düdüklü kapagi, vakuumlu kaplama kabi, celik caydanlik, semaver, 12 kisilik cay seti (tabak ve kasik, sekerlik seker tutma masasi) su isiticisi
baska varmiydi acaba icinde he evet birde kepce takimi sirf 3000€ tuttu

Ayrica hem hali yikayan, minderlerin icinden tozu ceken havadan bile toz ceken, hemde süpüren, yani toz alerjisi olanlar icin süper ideal bir yikama süpürme ve temizleme makinem 1500€ tuttu

benim eksiklerim çoookk annem diyo ki alırız dügüne 2 ay kala ben korkuyorum yetismiycek diye :18: :18:

canim yurt disiyla türkiye fiyatlarini kiyaslayamazsin cünkü bu durumda yurt disinda hazirladigin ceyiz en az iki kati tutar :)

o yüzden ben türkiyeden alicam herseyimi insaAllah :)

benim eksiklerim çoookk annem diyo ki alırız dügüne 2 ay kala ben korkuyorum yetismiycek diye :18: :18:

iki ay cok kisa bir süre ama canim dügününe ne kadar var bilmiyorum ama imkanin varsa daha erkenden almaya basla dügüne iki ay kala ancak eksiklerini kontrol eder alirsin bence ?

bilmem yaniliyormuyum?

canim yurt disiyla türkiye fiyatlarini kiyaslayamazsin cünkü bu durumda yurt disinda hazirladigin ceyiz en az iki kati tutar :)

o yüzden ben türkiyeden alicam herseyimi insaAllah :)

Evet tabiiki farkli, birde ben AMCden aldim o biraz daha pahali oluyor, TR gelin gidecegim icin bende eksiklerin cogunu ordan alacam, burdan sirf cok begendigim birseyler olursa almayi düsünüyorum

Valla kızlar 3-4 bini geçer yani söliim..
Ben yemek takımı,kahvaltı takımı,çelik tencere seti,çatal bıçak takımı,vitrin takımı ve çelik çay setime 2500 ödedim.
bunlar daha ilk aldıklarım ve en az kullanılıcak şeyler..daha günlük yemek takımım ve çatal bıçak takımım yok.
ufak tefek mutfak eşyası aldım..tost makinesi,rondo blender seti,ütü gibi..onlar bile 400 gibi tuttu.
bugün de gezerken baharat takımı,kesme tahtası,açacak,minik cam saklama kapları,2 tane makas,patates soyucu,limonluk falan aldım. 25-30 gibi bi para verdim.
daha çamaşırlık ütü masası falan var.daha listem çok uzun. ufak tefek çok şey var.
ayrıca sırf beyaz eşyaya 4500 ödücem.bizde buzdolabı ve tv dışındaki beyaz eşyayı kız alıyo..herkeste adet böyle değil ama bizde biraz fazla düşüyo kıza
çok uzattım ama şunu demek istiyorum..az bi bütçeyle başlarsanız sonunda elinizde para kalmaz..ufak tefek şeyler baya para tutuyo.
düğüne kadar masraf çok oluyo.hesabını iyi yapın..çok kolay değil bu işler..
Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallahh..

ayrıca daha bi takım bile nevresimim yok..evlenirken halısıydı perdesiydi daha neler çıkıcak..sırf 2-3 takım nevresim alınıyo..sateni ayrı oluyo yorganı yastığı bornozu banyo setleri....
ayyy sayınca çok fazla
işim zor vallaaaaa!!!!

kampanyaları takip etmek de önemli
Ben hemen hemen herşeyi almak için kampanya bekledim
bu da bayagı tasarruf sağlıyo

özellikle misafir geldiğinde masaya koymak için kağıt pecetelik, bir sürü pecete halkası aldık ama biz kağıt peçetelik almayı unutmuşuz, lazım olunca fark etmiştik. bu arada valeron diye bir markanın y.örtüsü, nevresimleri bile 1000 tl ye yakın, iyinin iyisi bitmiyor tabi. ayırdığınız bütcenin biraz üstü tutuyor, bunu hesaba katmanızı tavsiye ederim.

kızlar dün aksam üşenmedim oturdum hesapladım şimdiye kadar aldıklarım ne kadar tuttu die 4645 tutmus
acıkcası hiçde lüks seyler değil aldıklarıma bakabilirsiniz hepsini topiğime ekledim.ve alınacak listem de var onada bakarsınız.takmini rakam acıkcası dudak ucuklatıyor bende ..
ki nevresimlerimi yemek takımı vs olsun hepsini kampanyadan aldım tel tefal düdüklümü kanpanyalı almadım onada 350 vermiştim ilk cıktığı zaman toplu alısmıstım bi çok seyi o yüzden öyle olmustu ..

Allah yardım etsin evlenenlere
zor iş gerçekten
bi yerden başlayınca devamı geliyo çok şükür

iki ay cok kisa bir süre ama canim dügününe ne kadar var bilmiyorum ama imkanin varsa daha erkenden almaya basla dügüne iki ay kala ancak eksiklerini kontrol eder alirsin bence ?

bilmem yaniliyormuyum?

cnm dügün 12/11/11'de olcak ins ama bende tedirginim eksiklerim alsamda bitmiycek gibi geliyor bi de ben fransadayım ve nedense burada esyalar türkiyedekine göre daha pahalı valla kara kara düsünüyorum ama benden baska herkes rahat nisanlım bile o yüzden bende artk üstelemiyorum ne yapıyım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…