Çeyiz parası istenir mi bu devirde?

Varsayalim iş bozuldu, o zaman parayi iade edeceklerinden emin misiniz? Kiz calisiyor, kiz tarafinin da hali vakti yerindeyken boyle adetleri one surmek bana sadece bir bahane olarak geliyor. Eskidenmis oyle kiz "almak". Simdi herkes elinden geleni yapip evleniyor. Kiz da calisiyorken boyle bir para istenmesi cok kurnazca. Da siz vermeye raziymissiniz. Allahim bana da 15 bin lira havaya savurabilecek bir maddi durum nasip et diyesim geldi :halay:

Istenir ben egeliyim ablamin dugununde yani 1999 yilinda evlendiginde sandigin ustune oturmustum enistem de vermisti harclik halen de devam ediyor bu gelenek bazi yerlerde.2012 de evlendim annemlerin evinde vedalastik nikahimiza gececegiz kapidan cikarken kapiya durdu yegenim eniste adettendir dedi gulerek esim de cikardi verdi bir miktar ucret. videolarda fotograflarda gulumsemeler guzel anilar kaldi.onemli olan zorlamamak kavga cikarmamak hosgorulu olmak.bu ucret asiriya kacmamali abartmamali.

Aynen bizde böyle.
Guneydoguluyum. Kız tarafı hiç de bir şey yapmak zorunda değil.
Erkek ailesi evini dizer, gelin gider evine.

Tabiki çalışan çalışmayan kesime göre ayrılıyor.
Mesela esimin babası yok.
Her şeyi kendisi yaptı.
Evlenince borç ödedik, bitti.
Evle ilgili tüm küçük şeyleri ben aldım calismamama ragmen.
Tüm mutfak, tekstil, elektronik, hali falan.
Bunları alacağıma yatak odası ve salon takımımı rahatlıkla alırdım ki sanırım bayağı abartmışım 5 yıl önce 12bin tuttu.
Ama asla burda yatak odası alınmaz.

Hatta kuzenlerim evlenince yatak örtüsünden bornozuna, yorganindan yazmasına yemek takımına her şeyi erkek tarafı getirdi.
Kız bildiğin çantasını aldı cıktı :deli:

Ayrıca altın da istensin be.
Neden bilmiyorum ama karşı degilim ben
Keşke herkese bir miktar istense, kızlar evlenince bunu kocalarına ve kaynanalarına kaptırmamak başarsa.
Sonra kötü bir durum olduğunda kendini bir iş buluncaya dek idare edecek gücü olsa da saçma sapan insanlara taviz verip el açmasınlar.
Çocuğum için bahaneleri de oluşmasa.
Canım zaten güneydoğu ve Doğuda kendi memleketlisiyse kızın herseyini yaparlar ama dışarıdan alıyorlarsa o zaman bizde bu adet YÖK su adet YÖK ötmeye başlıyorlar. Gerçekten değişik

Istenir ben egeliyim ablamin dugununde yani 1999 yilinda evlendiginde sandigin ustune oturmustum enistem de vermisti harclik halen de devam ediyor bu gelenek bazi yerlerde.2012 de evlendim annemlerin evinde vedalastik nikahimiza gececegiz kapidan cikarken kapiya durdu yegenim eniste adettendir dedi gulerek esim de cikardi verdi bir miktar ucret. videolarda fotograflarda gulumsemeler guzel anilar kaldi.onemli olan zorlamamak kavga cikarmamak hosgorulu olmak.bu ucret asiriya kacmamali abartmamali.
O değil canım benim. Kız ev çeyizi icin 15 bin tl istiyor

O değil canım benim. Kız ev çeyizi icin 15 bin tl istiyor
Ne yani hem esyalari alacam hem evi duzecem hem ceyizini mi alacam erkek evi olarak.ceyizini niye hazirlamamis bu gelin hanim.ama dogulularda boyle esya almiyorlar yani onlarda kiz evlendirmek kolay erkek evi olmak zor.bence baslik parasi aliyorlarda adini ceyiz parasi demisler..

Yani bir kızın çeyizinde bulunması gereken mutfak eşyaları halı perde gibi şeyler için isteniyor bizden 15 milyar kız şimdiye kadar kazandığını hiç biriktirmemiş ailesine de vermemiş gezmiş tozmuş
enayiyseniz verin.

Ne yani hem esyalari alacam hem evi duzecem hem ceyizini mi alacam erkek evi olarak.ceyizini niye hazirlamamis bu gelin hanim.ama dogulularda boyle esya almiyorlar yani onlarda kiz evlendirmek kolay erkek evi olmak zor.bence baslik parasi aliyorlarda adini ceyiz parasi demisler..
Evet öyleymiş inan bende inanmıyordum ama burdan sevdigim biride aynısını yazdı şaşırdım Minel00 Minel00 Ben hiç görmedim duymadım etrafimda. Karadenizliyim

Allah'ım evlenenlerin yardımcısı olsun

Paranın son damlasına kadar kendi evlerine harcayacaklarından eminiz.Eğer yaşayan varsa veren varsa biz de vermeyi düşünüyoruz.Sonuçta herkesin ayrı geleneği var.
Bu devirde böyle saçma gelenek mi kaldı?
Neden siz alın demiyorlar kızımızın çeyizinide,15 bin verin diyorlar?
Bu saçma.
İsterlerse kuruşu kuruşuna eve harcasınlar ama yinede görgüsüzlük yani.
Birlikte çıkıp alınır ne eksikse.
Nasıl bir hesap yapmışlarda 15 bin tutacağından bu kadar eminler onuda anlayabilmiş değilim.
Para sizin tabiki verebilirsiniz.
Ama bunun düğünüde var.
O zaman da geçip karşınıza 100bin çıkın takıyı biz alacağız deseler onada mı eyvallah diyeceksiniz?
Bakın gidip almak başka para istemek bambaşka

Evet erkek kardeşimin sevgilisi Güneydoğulu ve kızı çok beğendik.Ailesi yaşayışları o kadar samimi güzel ki eğer bu durumu yaşayan varsa bilmek istedik.Çok şükür varmış öyle bir adet sadece bize karşı sanmıştık.Erkek kardeşim çok hoşuna gidecek.Adetse kesinlikle birşey diyemeyiz her ailenin bölgenin çeşitli adet gelenek görenek kültür değerlerine sahip olduğunu biliyoruz.Verecek durumumuzda var açıkçası sadece merak ettik çok yardımcı oldu bu yazılarınız.Teşekkür ederim
aile herhalde iyi davranacak.
zengin aileye kapak atıyor kız.

takı meselesi neyse de 15 bin tl istemek görgüsüzlük.

bizde her şeyi erkek tarafı alır der, kenara çekilirdi. kardeşin ve kız 15 bin tutan her neyse beraber alırlardı.

fiyat listesi verdiler mi bari?
15 binlik ne alınacakmış, faturaları falan isteyin.

Sut parasi alanlar var gecen gun komsu kizini verirken sut parasi istedim dedi :KK57: kaldim oyle buna daha cok sasirdim

Çalışsin biriktirsin olunca evlensin

Hesabını mı tutmuş aile alınacakların 15 bin tl tutacağını nereden biliyor? Bana enayilik geliyor bunu ellerine sayıp vermek. Yani kimse kusura bakmasında doğurmuşsun bakacaksın tabi nedir bu başlık parası, süt parası v.s. Hesabını tutacaksan üreme arkadaş. Hem çalışıp hem bir iğne çeyiz yapmamış kızdaki yüzsüzlüktür bu. Sizinde maddi imkanınızın iyi olduğunu görünce kapıdan mı kovacaklardı. Heralde iyi karşılayacaklar. Bence parayı nakit vereceğinize alınacakları ortak alsınlar. Kasada ödemeyi kardeşiniz yapsın.

Süt parası isteyeni duydum, çeyiz parasıda isteniyor, hatta birdaha annene gittiğinde temizlik ev işi vs gibi şeylere yardım etmeyeceksin çünkü süt parası verdik diyeni de duydum. Şaşırmamak lazım. Biz bedavaya gitmişiz :KK12:

Yani bir kızın çeyizinde bulunması gereken mutfak eşyaları halı perde gibi şeyler için isteniyor bizden 15 milyar kız şimdiye kadar kazandığını hiç biriktirmemiş ailesine de vermemiş gezmiş tozmuş
Yüzsüzlük resmen. Şimdi başlık parasıda isterler bunlar:işsiz:

Resmen başlık parası değil mi bu?Kızcağız zaten çalışıyormuş.Bu zamana kadar biriktirmediyse bundan sonra biriktirsin kenara koysun bence.Ay çok ilginç:KK12:

Çeyiz parası başlık parası süt parası vb. Şeyler istenmez. Şimdi söyleyeceğim şeyden sonra linç edilebilirim ama umurumda değil. Bu erkek tarafında tüm borçları damada yükleyip kız tarafından her şeyi ister bir de derler ki biz oğlumuza borç bırakmayacağız o normal ama çünkü kız çeyizi ile gelecek oğlan borçla evlenecek. Bir de düğünden sonra orda burda düğünleri biz yaptık diye gezerler. Çok dertliyim valla bu borç harç konusunda.

Back
X