Çeyiz parası istenir mi bu devirde?

Böyle "erkekleri yolla" adetleri sevenlere asil kanli çarsaf adetleri, kv'de kalma adetleri, o evin içinde köle olma adetleri ve kendi aileni aylarca , yillarca görmemek adetlerde geri gelsin diyorum.

Müstehak. Eh gelin kiza onca para harcaniyor, kaynana bilmeli tabi neyi satin aldigini.

Kardeşime baktığımız kız derken?
Sanki pazardan koyun seçiliyor. Kadınları böyle bakılıp, beğenilip , alınacak eşyalar olarak görmeye devam ettikçe, çeyiz parası, süt parası gibi saçmalıklarla uğraşmak zorunda kalırsınız.
Aynısını yazacaktım. Bu devirde kız bakılıyorsa, çeyiz parası da ödenir.

Düzenliyorum, abinin kız arkadaşıymış hanım. Artık o da sizin kabulünüze kalmış.

Son düzenleme:
Çeyize karşıyım
Yinede zevk meselesi
Ayrıca çeyizin varsa vardır yoksa yoktur
Birde parası mı oluyormuş bunun

Yani bir kızın çeyizinde bulunması gereken mutfak eşyaları halı perde gibi şeyler için isteniyor bizden 15 milyar kız şimdiye kadar kazandığını hiç biriktirmemiş ailesine de vermemiş gezmiş tozmuş
aynı ben :KK48: ama biz istemedik.ve ilk defa duydum.gezdiyse gezdi kızın annesi babası yok mu?onlar yapacak tabiki çeyizini.ben de tek kızım martta düğünüm var.aynen gezdim tozdum maaşımla da ama 1 çöp dahi istemedik üzerimize düşenlerden.valla bana çok garip geldi.

Böyle "erkekleri yolla" adetleri sevenlere asil kanli çarsaf adetleri, kv'de kalma adetleri, o evin içinde köle olma adetleri ve kendi aileni aylarca , yillarca görmemek adetlerde geri gelsin diyorum.

Müstehak. Eh gelin kiza onca para harcaniyor, kaynana bilmeli tabi neyi satin aldigini.

hayır yani sanırsın mavi kan, asalet zincirinin son halkası :27:

İsteniyor ne yazıkki.çeyiz parası süt parası adı altında aslında başlık alınıyor.
Benim kaynımdan 5 bin çeyiz parası 40 gram 24 ayar altın da süt parası istediler.
Kız ev kızı olduğundan çeyizi yokmuş.
Biz bir gram altın 1 kuruş para talep etmedik oysa ailemle...
Kalite meselesi bu. Çokta şey etmemek lazım

Evet erkek kardeşimin sevgilisi Güneydoğulu ve kızı çok beğendik.Ailesi yaşayışları o kadar samimi güzel ki eğer bu durumu yaşayan varsa bilmek istedik.Çok şükür varmış öyle bir adet sadece bize karşı sanmıştık.Erkek kardeşim çok hoşuna gidecek.Adetse kesinlikle birşey diyemeyiz her ailenin bölgenin çeşitli adet gelenek görenek kültür değerlerine sahip olduğunu biliyoruz.Verecek durumumuzda var açıkçası sadece merak ettik çok yardımcı oldu bu yazılarınız.Teşekkür ederim
Rica ediyorum.
Kız ailesi falan hoşunuza gittiyse vazgeçmeyin tabiki.
Bazısı ihtiyacı olduğundan, bazısı sırf cani istediğinden isteyebilir.
Açıkçası bu çeyiz parasını isteyen duyuyorum ama ayıplanıyor bir şekilde.
Sonuçta gücünün yettiği kadarını yaparsın.
Para ver şunu alayım demek hoş değil bence.

Kişi zaten hisseder.
Siz farkettiyseniz ki sömürüyorlar, anında uzaklasin.
Yok değilse inşallah aileniz için hayırlı olsun

Kiz ceyizini almak icin erkek tarafindan para istendigini de burada gordum.
Yok süt parasi, yok ceyiz parasi, kac bilezik kac gram olacak pazarligi.
Boyle para ve altin karsiligi erkeğe veriliyormuş gibi evlenenenler sonrada kendilerine insan gibi davranilmasini beklemesinler hiç.
Çoğu adam ve çoğu kaynana bu yüzden geline bileniyor zaten. O yüze vurmalar hep bu düğün arifesinde atılan yanlış adımlar yüzünden. Ben nişanlıyım yalnız yaşıyorum 4 ay sonra düğünüm var, çeyizim çoktan hazır, birkaç sene önce beyaz eşyamı sıfır almıştım. Evlenirken bırak çeyiz parası istemeyi kendi beyaz eşyamı da evime alacağım. Hatta manevi değeri olan perde ve sehpam var onları da alıp sehpayı eskitme yaptıracağım. Üstelik kayınpederimin en iyisini alacak gücü var ama mevzu o değil. Beyaz eşyam zaten varken yenisine totalde 5000 vereceğime üstüne 3 bin koyar balayında yurt dışı turuna çıkarım. Fakat eminim çoğu kişi “ayol evlenirken beş senelik eşya mı götürülür yenisini alıversin” mantığında evleniyor. Çeyiz parası, bilezik gramı saçmalığı hep bundan. Net söylüyorum. Ben o karıyı oğluma / kardeşime gelin olarak almam. Başka enayi bulsun. Balık baştan kokar. Bunlar bekarken kendi gezip tozup “evlenince kocam alır” diyerek zırnık biriktirmeyen yiyiciler. Özünüzü ömrünüzü sömürürler sonra vay nasıl göremedik demeyin.

Çoğu adam ve çoğu kaynana bu yüzden geline bileniyor zaten. O yüze vurmalar hep bu düğün arifesinde atılan yanlış adımlar yüzünden. Ben nişanlıyım yalnız yaşıyorum 4 ay sonra düğünüm var, çeyizim çoktan hazır, birkaç sene önce beyaz eşyamı sıfır almıştım. Evlenirken bırak çeyiz parası istemeyi kendi beyaz eşyamı da evime alacağım. Hatta manevi değeri olan perde ve sehpam var onları da alıp sehpayı eskitme yaptıracağım. Üstelik kayınpederimin en iyisini alacak gücü var ama mevzu o değil. Beyaz eşyam zaten varken yenisine totalde 5000 vereceğime üstüne 3 bin koyar balayında yurt dışı turuna çıkarım. Fakat eminim çoğu kişi “ayol evlenirken beş senelik eşya mı götürülür yenisini alıversin” mantığında evleniyor. Çeyiz parası, bilezik gramı saçmalığı hep bundan. Net söylüyorum. Ben o karıyı oğluma / kardeşime gelin olarak almam. Başka enayi bulsun. Balık baştan kokar. Bunlar bekarken kendi gezip tozup “evlenince kocam alır” diyerek zırnık biriktirmeyen yiyiciler. Özünüzü ömrünüzü sömürürler sonra vay nasıl göremedik demeyin.
KK nın bana öğrettiği şey, bu tipler kıymetli oluyor heralde :) biz ailemizi küçük düşürmeyelim mantığıyla zırnık istemeyiz -henüz bekarım ama asla beş kuruş isteyemem- bunlar da tam tersi istemezsek para vermezlerse küçük düşeriz mantığında.

KK nın bana öğrettiği şey, bu tipler kıymetli oluyor heralde :) biz ailemizi küçük düşürmeyelim mantığıyla zırnık istemeyiz -henüz bekarım ama asla beş kuruş isteyemem- bunlar da tam tersi istemezsek para vermezlerse küçük düşeriz mantığında.
İstenmeyince verilmez. Bunu kabul etmek lazım. Yani isteyenin elde ettiğini “siz bilirsiniz” diyen elde edemez ama bir sene geçmeden kayınvalidem laf yapmaya başlayacağına maddi konuda mağdur olayım. En azından huzurum da gururum da yerinde olur. Eşime ve kendime güvenirim sadece.

ceyizide erkeklere dizdiriyolar artik heralde havlu dantel parasi tek kiz olunca noluyomus memlekette baska kizmi kalmiyomus ne sacma bi istek durumum yok yapamiyorum desin daha usturuplu yani

Bence arkadaşın tek kizdan kasti yani 6 kiz kardeş degiller tek bir tane o yüzden hem maddi açıdan cok yipranmamişlardir hemde tek bir tane oldugu icin herseyi biz yapalım heveslerinin olmasi gerekiyor demek istedi bence..

Biz 3 kız bir erkegiz annem abimi evlendirdiginde tam 55 tane el oyasi havlu 85 tanede elde yapilmis yazma götürmüştü yengeme..yatak odalarinda ayri ebeveyn banyasu olmadigi icin oraya dugun zamani duşa kabin yaptirdi..yatak odasina televizyon taktırdı..daha neler nelerrrr..sirf tek bir kere gelin alacam diye yapti hepsini yani abimi yengemi birak bir tarafa kendi icinde kalmasin diye yapt:KK70:
Ne güzel ya keşke herkes böyle düşünceli olabilse.

:oha: çeyiz parasını değil başlık parası olmuş bu.Öncedrn kızlar emek emek çeyiz dizerdi özenip şimdi tamamen karşı tarafa atalım derdinde, bende tek çocuğum tek kızım yarı yarıya fazlasıyla yaptık üzerimize düşeni.

Benim bildiğim kız çeyizini kendi hazırlar bi zahmet yani.. devir uckagit devri olmuş kim kime ne salladıysa artık.

çeyiz parasına ne ya ilk defa duydum, erkek tarafından para mı istiyorlar daha nasıl para koparırız çabalarıdan kuşçam artık herkes üstüne düşeni yapsa böyle saçmalıklar olmasa keşke.

İlk defa böyle bir şey duyuyorum. Yok çeyiz parası yok süt parası yok şusu busu bence böyle alengirli laflarla gerçeği saptırmasın bu kızlar direk fiyat etiketi yapıştırsınlar üstlerine .

Back
X