Çeyiz tartısmalari ve yaşanan gerginlik !

bal_hatun

Meleğimi Sen Koru Rabbim <3
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2012
1.733
429
173
Bir çoğunuz hatırlar nasıl diktatör bir kayınpedere sahiptim. Babamın prensesi olan ben kaynim olacak kişiden ne sözler duymuştum. Şimdi sorun mu bu diyebilirsiniz ama ben işin içinden çıkamadım.

Adetler gereği çeyiz çıkarılır gelinden damadın aile bireylerine... Her ne kadar bizim dünürlerin "aile" olduğuna inanmak içimden gelmese de tamam dedik. Kayınpederim,kayinvalidem,iki evli kaynim ve eltilerim,iki bekar kaynim,iki Gorumcem ve eşleri bunlara a'dan z'ye çarşaf takımından camasira aklınıza gelebilen her şeyi içeren bohcalar hazırliyoruz...

Buraya kadar sorun yok. Ama kv hatta o bile değil büyük gorumcem teyzelerine,halarina ve amcalarina yetmez gibi bir de kendi eltilerine de bohça yapmamı istedi. Yapılır. Babam Allaha şükür herşeyin en iyisini yapar ama ben bu insanları yaklaşık 8 aydır hiç tanımadım,bir kere olsun aranmadim ne ben ne ailem,hayırlı olsun bile denilmedi bize,hatta onları geçtim nişanlimin abileri bile aramadi. Kültür farkı yok onlar iğdırli biz erzurum.

Şimdi emrivaki ile bana birşeyler diretiliyor... Üstelik düğünümu de benim canım babam yapacak. Allah aşkına biri bana yol göstersin ne yapalım bu durumda. Annem yapalım konuşmasınlar diyor ama ben babamı ezip yapmak istemiyorum... Sizce ne yapmalıyım.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ben yapmazdım o ne sülale boyu kayınvaliden kendi oğluna çeyiz yaptıysa oradan koysun babanı sakın ezdirme sonradan öyle pişman olursun ki sakın babana masraf yaptırma öyle bir gelenek yok damatın annesi babası kardeşleri yakın akraba dışındakilere ne gerk var
Ben sinirlendim bak şimdi

senın yaptığın bohçalar bu gıdısle bıze kadar gelecek..

sanırım sömürmeye başlamışlar..

eşin olacak zatı muhterem ne zaman karsı çıkmayı düşünüyor bunlara?

sen verdıkce alan cok olur..

yapma kimseye bıse..bu devırde kötü olan el ustunde tutulur

Son düzenleme:

ilk defa böyle bir adet duydum.çok şaşırdım.
mutlaka yapacak gücünüz vardır ama mesele o değil ki.mesele yapılan ayıp.
evlenen benim.ben neden onlara yapıyorum.onlar yapsın bana.
yapmayın..

Bohca sadece evin icinde yasayan birinci derece akrabalara yapilir hediye mahiyetinde yapabilecegin kadariyla, ne o oyle ismarlamalar amcalar halalar bir de kendi eltisi ne alakaymis? Bence yapmayin hem yapsaniz da yaranabilecek misiniz? Boyle bir adet yok bile bile kendinizi kullandirtmayin, sonradan pisman olursunuz.. Uzerinize dusen kadarini yapin kimsenin dayatmasini diretmesini dinlemeyin durusunuzu simdiden ortaya koymalisiniz.. İlerde aferin mi diyecekler? Ozellikle eltisine bohca istemesi cok sinirimi bozardi benim..

Ya bu ne canim herkesi bastan ayaga giydirmeler etmeler, valla bu erkek tarafi adetlerde cok kurnazlar bizde kayinvalidem zorla bohca yaptirdi kendi basta getirdi neyse, ama gerisinde ne bayramda ne seyranda bi kere bile bana bisi yapilmadi canim ne gerek var o kadar seye anne baba babanne ve anneanne ve nisanlina yap yeter, ayrica dugunu de baban karsiliyormus , cok sikinti cekersin surekli babandan beklerler ben bu aileyi kendi esimin ailesine benzettim ve ben bosanmayi dusunuyorum , ya bence dugunu baban yapmasin bir, bu kadar kisiye yapmayacaginiz soyleyin o zaman nisanlin ve ailesi degiseceklerse para icin gormus olursun gercek yuzlerini, onlar sixe bohca yapiyor mu?

Bencede yapmayın hatta çok sinir olduysanız sadece kayınvalide ile kayınpedere yapın zaten kalabalık aile abartmaya gerek yok. düğün zamanı masraf o kadar çok oluyorki bide ayrıntıya girince çıkılmaz içinden. hem yapsanızda bi kulp bulcaklar muhtemelen ailenizi maddi olarak çok zorlamayın yazık bence.

Bencede yapmayin hem esiniz ne diyo bu duruma merak ettim ezdirmesin sizi

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Öyle şey olur mu ya ben çeyizden çok düğünü babanın yapması kısmına takıldım
Bizde düğünü erkek tarafı yapar
Hadi en kötü ihtimalle modern düşünelim düğün borçları ortak paylaşılabilir...

hiç evlenme bence. İlerde zehir ederler evliliğini.

Nisanlin ne diyor peki bu duruma? İstedikleri herkese yap seklinde mi konusuyor, bence kayinvaliden kayinpederin biz hakim olalim bizim istedigimiz olsun modundalar, kendini ve aileni ezdirme yarin bigun babandan icin ne yaptilar ki der boyle insanlat

Zavallı nişanlım babanı ezme sakin diyor hatta mümkünse hiç birine yapma diyor ama ışte annem korkuyor laf söz olur diye

damatmı alıyolar. yoksa oglanmı evlendiriyonuz anlamadımki...
düğünü niye baban yapıoki... evide babana döşettirirler
bohca kısmındada görümcenin eşinin tüm sülalesine yapsan görümcen yine rahat edemicek anlaşılan
koru komşuda cıkar falan meydana...
bu ne genişlik. ne görgüsüzlük ya...
bohca hala yapmadıysanız eger. onlardan önce sana yapılmış olması lazım zaten. sana ne geldi?
nişanlına bohca hazırla digerleride avcunu yalasın

Bohça bana göre sadece gelinle damat arasında yapılması en makbulü bence hatta hiç yapılmasına bile gerek yok ama büyükler adet diye diretmeseler çok mantıksız gelmiştir hep bohça olmamış aile bireylerine de yapmışsınız eyvallah anneye babaya evde yaşayan kardeş falan kim varsa diğer insanlar nereden karıştı işin içine nişanlın birşey demiyormu o kadar insanın eksiklerini niye alıyorsunuz baştan aşağıya hiç gerek yok kesin ve net bize göre çok fazla yapamayız diyip kestirin atın

Son düzenleme:
Zavallı nişanlım babanı ezme sakin diyor hatta mümkünse hiç birine yapma diyor ama ışte annem korkuyor laf söz olur diye

Kız deli etme beni çocuk senin yanında baban mı ezilsin aklını başına topla yarın hepsi senin fitneni yapacak ah demedi deme emri vaki yapıorlar sana anla sen sorsaydın ya siz yaptınız mı görümcene die bakalım ne diyecekti evlenmeden önce böle oluyor hep yapasın geldik ama sonradan bak ne oluyo yasa gör

Yapma elbette. Birinci dereceden yakınlarına yapmışsın, ötesi adam kullanmaya girer.

O kadar adam bir olup kardeşlerinin düğününü yapamayıp babana bırakıyorlarsa zaten ben kürdan bile almazdım.

kusura bakma,adetlerinizi eleştirmek istemiyorum ama bu bohça hazırlama işi gerçekten 2 taraf içinde büyük yıkım oluyor ki kalabalık bir aileye gelin gidiyorsun yani illede bohça verılecekse kayınvalide kayınpeder görümce elti kayınlarına yaparsınız

Bence sen düğün süreni uzat.

Nişanlın pasif.Ailesi baskın.

Ayrıca baban niye yapıyor düğünü? Alın size düğün üstüne telli duvaklı kızım diye seni veriyor

Bohça olayı da saçmalığın daniskası..Asıl onlar sana yapsınlar bir zahmet.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…