- 16 Eylül 2006
- 24.056
- 18.170
- 823
- 37
Yapılır ,yapar da babam. Inan babama kalsa nişanlima yük olmasın diye herşeyi tek yapacak.ama ışte biraz değer meselesi. yapana yapılır.ama bize tlf ile bile hayırlı olsun denmedi. Babam da beni bilmeyene benden bir çöp çıkmaz dedi. Asla babamı ezmem. Mayıs sonunda bize gelin bohçası gelecek annem de şimdi dedi ki o zaman onlar senin akrabana yaparsa sende yap kızım yoksa da de ki ailem böyle böyle dedi.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Yapılır ,yapar da babam. Inan babama kalsa nişanlima yük olmasın diye herşeyi tek yapacak.ama ışte biraz değer meselesi. yapana yapılır.ama bize tlf ile bile hayırlı olsun denmedi. Babam da beni bilmeyene benden bir çöp çıkmaz dedi. Asla babamı ezmem. Mayıs sonunda bize gelin bohçası gelecek annem de şimdi dedi ki o zaman onlar senin akrabana yaparsa sende yap kızım yoksa da de ki ailem böyle böyle dedi.
Diyor ki kime isterseniz yapalım. Ama ışte bunların parası nişanlimdan gidecek... Onlara birşey yok ki
ya işin aslı bu bir hediyeleşmeyse kime yapılıp yapılmayacağına ben karar veririm..ama son noktayı anneniz söylemiş..daha fazla yüz göz olmayın bence..çünkü açık ara bir haksızlık görüyorum ben..Alalh nişanlınızı size sizi de ona bağışlasın.
Evet en iyisi bu. Nişanlimin hatırına ailesine yapacağım. Nasılsa şimdiden adim okumuş dilli gelin oldu :/
neeeeeeeeeeeeeee
oldu.. başka?
kıs oldu olacak bizlere de yapın bohça
görümcen olacak saçmalamasın.. bulmuşlar babanı elibol
kullanmaya çalışıyorlar.. bide düğününü neden baban yapıyor..
Ceyiz çikartma adetini biliyorum fakat bohça benim bildigim sadece nisanda verilir. Oglan tarafi kiz için bohça hazirlar ve kiz, oglan tarafi için. O bohçada çogu zaman sadece gelin ve damata hazirlaniyor. Bazende ev halkina (yani kardesler, anne babaya) hediye anlaminda bohça yapiliyor.
Yani çeyiz çiktiginda erkek tarafina bohça hazirlanma adetini hiç duymadim ben. Ki kaldiki amcaya yengeye kadar bohça yapilmasi.
Yazik degilmi paraya? Ben sahsen hem çeyiz çikarma törenini, hem bohçayi saçma buluyorum. Karsi taraf ile yüz göz olmak için bos sebeb.
Nisan süreci bu törenlerden dolayi daha gergin geçiyor.
Konu sahibine sesleniyorum, nisanlin ile kesnlikle konusman gerekiyor. O'da ailesiyle konussun. Bu bohça isine kesinlikle girme. Gerek yok çünkü.
O para baska ihtiyaçlarinizi için daha faydali olur.
Ayyy okudukça sinirlendim doldum taştımmm😡 bu ne yaa.. tamam eleştirsemde bazı yörelerde adetlerin önemli olduğunu biliyorum ama bunlarınki sindirme politikası gibi geldi bana.. sakın.. nasıl başlarsa ilişkilerde denge nasıl oturursa öyle devam eder.. alttan alma kuralları sen koy böyle daha kıymetli olursun.. öbür türlü fedakarlığın saygı göreceği yerde tepene çıkarlar...
Yapma ila yap derlerse bizseler adet sizde bizimkilere yapın de yazdıklarında yani babanız yapacakmış düğünü para gider Para gider diye vazgeçer ezdirme bu kadar kendini canım ne yaparsan memnun olmaz fazlasını ister böyle tipler tavrını koy nişanlın la konuş şimdi böyle evlenince Allah yardım etsin bol sabır versin
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Zamane erkekler kız ,kızlarda erkek gibi evlenmeye başladı insanda onur olur bu ne böyle,
bu erkek evlendiğinizde evin geçimini sana veya ailene mi yükleyecek ? Nasıl iş bu anlamadım?
Sakın aman sorun olmasın laf çıkmasın deyip aileni ezme.. herşey bittikten sonra söyleyemediklerin ailenin çektiği sıkıntılar pişmanlık olur içinden çıkmaz.. daha beter kin duyarsın eşinşn ailesine.. bırak ne çıkacaksa şimdi çıksın tanı karşındakileri.. bir bulanır sonra durulursunuz çok daha sağlıklı olur
Bir çoğunuz hatırlar nasıl diktatör bir kayınpedere sahiptim. Babamın prensesi olan ben kaynim olacak kişiden ne sözler duymuştum. Şimdi sorun mu bu diyebilirsiniz ama ben işin içinden çıkamadım.
Adetler gereği çeyiz çıkarılır gelinden damadın aile bireylerine... Her ne kadar bizim dünürlerin "aile" olduğuna inanmak içimden gelmese de tamam dedik. Kayınpederim,kayinvalidem,iki evli kaynim ve eltilerim,iki bekar kaynim,iki Gorumcem ve eşleri bunlara a'dan z'ye çarşaf takımından camasira aklınıza gelebilen her şeyi içeren bohcalar hazırliyoruz...
Buraya kadar sorun yok. Ama kv hatta o bile değil büyük gorumcem teyzelerine,halarina ve amcalarina yetmez gibi bir de kendi eltilerine de bohça yapmamı istedi. Yapılır. Babam Allaha şükür herşeyin en iyisini yapar ama ben bu insanları yaklaşık 8 aydır hiç tanımadım,bir kere olsun aranmadim ne ben ne ailem,hayırlı olsun bile denilmedi bize,hatta onları geçtim nişanlimin abileri bile aramadi. Kültür farkı yok onlar iğdırli biz erzurum.
Şimdi emrivaki ile bana birşeyler diretiliyor... Üstelik düğünümu de benim canım babam yapacak. Allah aşkına biri bana yol göstersin ne yapalım bu durumda. Annem yapalım konuşmasınlar diyor ama ben babamı ezip yapmak istemiyorum... Sizce ne yapmalıyım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?