Çeyiz tartısmalari ve yaşanan gerginlik !

Görümcene söylede az bizlere bohca yapsın
valla hatrım kalır yoksa
bakalım yapıcakmı heyecanla bekliyorum

ya işin aslı bu bir hediyeleşmeyse kime yapılıp yapılmayacağına ben karar veririm..ama son noktayı anneniz söylemiş..daha fazla yüz göz olmayın bence..çünkü açık ara bir haksızlık görüyorum ben..Alalh nişanlınızı size sizi de ona bağışlasın.

Benimkinin ailesi düğün oldu bitti babamları aramadılar bile Hani kız evi aranır, hatta gelin damat alınır kızın baba evine gidilir, yenir içilir herkesin gönlü olur. Bizde o bile olmadı. Beni nişanlıyken kv bi kere bile aramadı Sonra gel de bunlara sıcak davran.
Davranmıyorum işte, neyinize davranıcam!

Diyor ki kime isterseniz yapalım. Ama ışte bunların parası nişanlimdan gidecek... Onlara birşey yok ki

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bence size de yapılmasın sizde yapmayın madem böyle olacak herkes eksiklerini alır bu adet çok mantıksız biliyorsun bizde Erzurumluyuz eğer varsa böyle adetler anannemler falan isterse gerek yok diycem gelin damat birbirine yapsın yeter ona da düğünden sonra kullanılacak olanları bohça adı altında patik,tülbent,lif olmazsa eksik mi kalır bir yanımız

Allah razı olsun. Çok sağolun kızlar valla evet kararım kesin onlar bana yaparsa bende yapacağım.

Evet en iyisi bu. Nişanlimin hatırına ailesine yapacağım. Nasılsa şimdiden adim okumuş dilli gelin oldu :/

İnan ki evlendikten sonra daha iyi anlıcaksın bunu. Ne yapsan yaranamazsın. Seni şimdiden şartlamak istemiyorum ama durum bu.
Ben kendi kayınvalideme iyi derdim, etliye sütlüye karışmaz kendi halinde derdim ama kadın da başkaları tarafından yönetiliyor. Baktım bize annesinden çok halası babannesi karışmaya başladı, çektim kendimi biraz. Şimdi çok rahatım valla, yaka silkmiştim bi ara. Şimdi benden kötüsü yok onlara göre

neeeeeeeeeeeeeee
oldu.. başka?
kıs oldu olacak bizlere de yapın bohça
görümcen olacak saçmalamasın.. bulmuşlar babanı elibol
kullanmaya çalışıyorlar.. bide düğününü neden baban yapıyor..

Ya şu büyükler adet adet diye tutturmasalar şu gençler ne güzel mutlu olacak, hayatlarının en güzel günlerini mutlu mesut geçirecekler. Ama yok olmaz, saçma sapan bohça adetleri , saçma sapan sen ne alıcaksın ben ne alıcam, sen ne takıcaksın, şu kadar bilezik, aa olmaz bizde adet bu kadar bilezik yanında set, yok olmaz 18 ayar illa 24 ayar olacak.
Şu düğün hazırlıklarında yada nişan hazırlıklarında illa ki oluyor bu tartışmalar. Sonra da ömrü billah düzelmiyor aralar. Baştan gıcıklık kapılıyor bir kere, her iki tarafta ağzıyla kuş tutsa yaranamaz o saatten sonra.

Ne bohça yaptık, ne istedik; ne takı pazarlığı yaptık ne de eşya pazarlığı o yüzden ne nişanımda ne düğünümde ne kavga ne imalı bir laf ne de başka birşeyı. Maddi şeyler girdi mi araya,maalesef tadı kaçıyor herşeyin.

neeeeeeeeeeeeeee
oldu.. başka?
kıs oldu olacak bizlere de yapın bohça
görümcen olacak saçmalamasın.. bulmuşlar babanı elibol
kullanmaya çalışıyorlar.. bide düğününü neden baban yapıyor..

Cunku kp ben bir tek çöp alacak durumda değilim dedi. İsterseniz bekleyin dedi. Babam da oğlan çekip krediyi zorlanmayin kendinizi ben yardım ederim dedi.kp maşallah hic ses etmedi.

Canim evlilikte gecim oyle bi dert ki bence kredi cekecek kadar degil ama bi kredinin yarisini kazanacsgi zaman kadar bekleyin, bizde boyle iyi davrandik sonra beni evlenmeye merakli atfettiler, ama bekleyenin degeri daha cok biliniyor, esine babamdan para alamayiz i asila yoksa iki gune bi evlenince balhatun babandan isteywlim olacak bak ben zamaninda konu actim burada ama iyniyettwn gozum kor oldu arkadaslari tam anlayamamistim o donem simdi basimi taslara vuruyorum her ay eve para getiriyorum, milyarlarca lira borc oduyorum hala esim bogazimi sikacak nerdeyse para diye, cok dikkatli ol bence

Ceyiz çikartma adetini biliyorum fakat bohça benim bildigim sadece nisanda verilir. Oglan tarafi kiz için bohça hazirlar ve kiz, oglan tarafi için. O bohçada çogu zaman sadece gelin ve damata hazirlaniyor. Bazende ev halkina (yani kardesler, anne babaya) hediye anlaminda bohça yapiliyor.

Yani çeyiz çiktiginda erkek tarafina bohça hazirlanma adetini hiç duymadim ben. Ki kaldiki amcaya yengeye kadar bohça yapilmasi.
Yazik degilmi paraya? Ben sahsen hem çeyiz çikarma törenini, hem bohçayi saçma buluyorum. Karsi taraf ile yüz göz olmak için bos sebeb.
Nisan süreci bu törenlerden dolayi daha gergin geçiyor.

Konu sahibine sesleniyorum, nisanlin ile kesnlikle konusman gerekiyor. O'da ailesiyle konussun. Bu bohça isine kesinlikle girme. Gerek yok çünkü.
O para baska ihtiyaçlarinizi için daha faydali olur.

Son düzenleme:
Ayyy okudukça sinirlendim doldum taştımmm😡 bu ne yaa.. tamam eleştirsemde bazı yörelerde adetlerin önemli olduğunu biliyorum ama bunlarınki sindirme politikası gibi geldi bana.. sakın.. nasıl başlarsa ilişkilerde denge nasıl oturursa öyle devam eder.. alttan alma kuralları sen koy böyle daha kıymetli olursun.. öbür türlü fedakarlığın saygı göreceği yerde tepene çıkarlar...

Yapma ila yap derlerse bizseler adet sizde bizimkilere yapın de yazdıklarında yani babanız yapacakmış düğünü para gider Para gider diye vazgeçer ezdirme bu kadar kendini canım ne yaparsan memnun olmaz fazlasını ister böyle tipler tavrını koy nişanlın la konuş şimdi böyle evlenince Allah yardım etsin bol sabır versin

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Zamane erkekler kız ,kızlarda erkek gibi evlenmeye başladı insanda onur olur bu ne böyle,
bu erkek evlendiğinizde evin geçimini sana veya ailene mi yükleyecek ? Nasıl iş bu anlamadım?

Sakın aman sorun olmasın laf çıkmasın deyip aileni ezme.. herşey bittikten sonra söyleyemediklerin ailenin çektiği sıkıntılar pişmanlık olur içinden çıkmaz.. daha beter kin duyarsın eşinşn ailesine.. bırak ne çıkacaksa şimdi çıksın tanı karşındakileri.. bir bulanır sonra durulursunuz çok daha sağlıklı olur

Tabii burda en önemli şey nişanlının tavrı, senin yanında hatta önünde durabiliyor mu. Ailesine seni ezdirmemesi bazı şeyleri kendisinin halletmesi lazım bu evinizdeki huzur için çok önemli. Yoksa fırsat verilirse herşeyinize karışma hakkı bulurlar kendilerinde.. ve inan bunu şimdi yapamaz sa hiç yapamayacak demektir

Zamane erkekler kız ,kızlarda erkek gibi evlenmeye başladı insanda onur olur bu ne böyle,
bu erkek evlendiğinizde evin geçimini sana veya ailene mi yükleyecek ? Nasıl iş bu anlamadım?

Nisanlim zaten babama "baba asla kabul edemem " dedi ama ben tek kızım hatta tek çocuk. Nisanlim sade bir nikah yapalım yada düğün olsa bile be tek karşılaşmaktan yanayım dedi ama babam "bir kızım var iyi bir düğünü olsun " dediği için nisanlim babama karşı çıkamadı. Bohça işini de hallettik gibi sağolsun onların dilinden canım teyzem anlıyor. Dedi ki önce bize bohça gelsin kime ne yapılıyor adetlerinde görelim. Sonra bizde yaparız madem bu kadar adet töre duskunuyseler. Sanırım böyle olacak. Nisanlim da ablasını aramış biraz ağır konuşmuş. O şimdi askerde. Ben askerdeyim hani o bohça yapılacak eltilerin benim nişanlimi aradı mi bir kere demiş. Ohhh iyi demiş.

sizde abartmıssınız,onlarda
enayi misiniz ki herseyi siz yapıyosunuz ..
bence sende bastan yelkenleri veriverme de direkmeyi ögren derim cnm
yoksa daha sana her istediklerini yaptırırlar,bismillah daha yolun basındasınız
saygı mesafe her zaman ki fikrim , mutluluklar :123: :123:

Senin yaptığın bohcalar bekar tanıdıkları varsa; evlendirirken karşı tarafa gidecek herhalde

Hem düğünü neden babacığın yapıyo canım, bence asla yapma dıdısının dıdısına

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…