Çeyiz tartısmalari ve yaşanan gerginlik !

Ev içine amenna dedik ama ışte babam da sırf ben düğünden sonra borç ödemekle ugrasmayayim diye düğünu yapacak ama nişanlımda ortak olacak yani babamla nisanlim yapacak. Ama sorun bu değil ışte Gorumcemin diretmesi. Neymiş digerleri yapmış.bende dedim ki onlar akraba evliliği ben ne gördüm ki.o zaman da okumuş gelin dilli gelin oluyor. Ama yapmayacagim.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Elle düğüne bayrama gidilir. Yapma tabi yazık değil mi harcayacağınız paralara.

ben doğuluyum eşim karadenizli.diğer gelinleri kimseye bohça yapmamış.bendende bohça bekleyen olmadı ama annem yaptıtabiki.gereken kişilere yapıldı.ama durumunuz varsa boşver yap gitsin büyüklük sende kalsın bunlar sorun değil daha neler çıkacak kına geceme bi gün vardı kaynanam elime çeyrek koymayacakmş parası yokmuş.dedimki eşime glmeyin kınaya o zaman siz bilirsinz dedm paşa paşa getirdiler çeyreği..düğünden önce evimi göreceklermiş.hayır dedim.gelinliğimle ben girmeden kimse giremez.düğünden sonra aldım hepsini evime getirdim 10 dakika durup gittilr.yani gönül yapmak güzel bişey ama biyere kadar.bohçayı yap gitsin boşver.

Diyor ki kime isterseniz yapalım. Ama ışte bunların parası nişanlimdan gidecek... Onlara birşey yok ki

Daha neler canım olur mu öyle şeyy size de yazık o kadar masrafın içinde bi de sülaleye bohça yap olduu başkaa Bence şimdiden sözünüzü geçirtin benim çok masrafım varken sülale boyu bohça yapamam de mantıkende sizin bohça yapmamı istediğiniz kişiler yanlış bizim adetimizde de yok de geç . Dişli gözük bence asla yapma derimmm

Bence de para biriksin nisanlina dugun senden olsun ben babami evet ezdirmicem buna basta sen destek olacaksin de evlenecegin zamani uzat bohcalari da yavaslatin sadece size geldiyse o kadar karsilik yapin veya hemen goturmeyin, o arada ne nedir anlamis olursun bak evlendikren sonra daha zor bu isler benim nisanlim benden yanaydi nikah kiyildifi anda dondu gelin odasinda hic guvenme el ogluna dicem cunku her zaman kendi ailesi can canan sen el kizi oluyorsun

yanlış yönlendirmek istemem ama eskiden bizdede öyleydi.
şuan yapanlar var illaki..
görümcelere.. anneanne babannelere halalara teyzelere eltilere...
1. derecede olanlara iyi şeyler konur
ama mesela, halasının gelininede verilir onada patik ve tülbent mesela doğulu nişanlının tarafı

Ben diyorum ama ışte annem korkuyor yarın bir gün söz yaparlar yapalım batmayiz diyor. Bende gorumceme dedim ki neyi tam yaptınız ki şimdi sülaleye bohça istiyorsunuz. O zaman da tavır su "kendi adınız kendi saniniz" bende ad benim şan benim takma kafana dedim. Nişanlim arkamda askerde ama ezdirmiyor.

Ben babamın yollarına ölürüm biliyormusun..

sakın aileni ezdirme, babanın bunca yıllık emeklerini

bu kendini bilmezlere yedirme..

ele güne rezil oluruz diye hele hiç düşünme,

sevgili nişanlın da, evelenmeyi düşünebildiği kadar

bunun yükümlülüklerini alabilmeyi bi düşünsün bir zahmet

bende erzurumluyum..böyle konular taartışılır hep geleneklerine bağlı yerlerde..ama birde gerçekler var..düğünü nişanlımlababam yapacak diyorsunuz.gidecek paralara yazık..belki sadece 'gösteriş olsun diye' kv nin eltilerine yapılacak bohçalar yerine bir eksik gedik giderilir..bu konu bu şekilde gündeme gelirse çözümü daha kolay olur belki.ayrıca görümcelerinde böyle müdahil olması çok gereksiz.fakat bununla beraber yinede tatsızlık olmasın diyorsanız, ötekiler kadar olmasa da çam sakızı çoban armağanı apılabilir..fakat bana hayırlı olsun demeyene bende bişey yapmazdım..açık konuşayım..bizde nişana gelene bohça çıkar.

bohça ne yaaaa. ben bizim ailede bu kelimeyi en son ilk okula giderken duydum, amcalarımın düğünlerinde duydum taaa 1980lerdeeeee. ablam evlendi abim evlendi ben evlendim, sülaleyi kardeşi geç kv kp ye damada bile bohça yapmadık. kimse de ay niye yapmadı demedi. boş işler bunlar. içinden gelirse her zaman herkes birbirine hediye verir. bohça adı atında koyulan namaz takkesi yemeni el örgüsü çorap pijama gömlek havlu abuk sabuk şeylerdi hatırladığım kadarıyla.kimse beğenip de giymezdi kullanmazdı sandığa atılırdı:))

Zavallı nişanlım babanı ezme sakin diyor hatta mümkünse hiç birine yapma diyor ama ışte annem korkuyor laf söz olur diye

Baban sen üzülesin, seni ezsinler diye mi üzerine titreyip seni büyüttü.OOOLdu çeyizi yap yedı sulalesıne bıde dugunu baban yaapsın, onlarda erkek tarafıyız dıye gerım gerım gerınsınler.Sanki düğünden sonra bır kıymetı mı olacak yaptıklarınızın onlar tarafından.Baştan sen sözünü geçir

Bişi diyim mi konuşarak çok yüz göz olma yapmıyorum de geç isteyen istediği suratı yapsın sen her zaman gül ki onlar daha da sinir olsun . Annen tamam güzel düşünüo da peki değer mi bu şekilde konuşan bir insana ??? Muhattap dahil olma lafını koy geç

Yapılır ,yapar da babam. Inan babama kalsa nişanlima yük olmasın diye herşeyi tek yapacak.ama ışte biraz değer meselesi. yapana yapılır.ama bize tlf ile bile hayırlı olsun denmedi. Babam da beni bilmeyene benden bir çöp çıkmaz dedi. Asla babamı ezmem. Mayıs sonunda bize gelin bohçası gelecek annem de şimdi dedi ki o zaman onlar senin akrabana yaparsa sende yap kızım yoksa da de ki ailem böyle böyle dedi.

Ben eşimin halasına babannesine ablasına yapmıştım. Ama şimdiki aklım olsa yapmazdım. Sadece aile fertlerine yap. Gerisini salla
Kimseye yaranamicaksın nasıl olsa yapsan bile

Ya dugunu babanla nisanlin yaparkwn ad san olmuyor da iki bohca icin bu kadar dusuyor ya erkek ailesi ne diyim, ya bence de yapmiyorum de gec sanki yapinca laf soz etmeyecekler mi nerde ki bunlar duzgun bi aileye benzemitpr her turlu ederler onlarin takacagi bilezigi baban alsa ona bile laf ederler

Ailenizin durumunun iyi oldugunun farkinda olduklari icin durumu sonuna kadar kullanmaya cevirmisler.
Insan zaten biz dügünü yapamiyoruz diye biraz mahcup olur kendi icin bohca istemez aslinda bunlarin yüzsüzlügü gecmis ki tüm sülaleye istiyorlar.
Ben olsam yapmam, bana ne kadar deger veriliyorsa o kadar deger veririm.
Unutmayin ki devamli veren, fedakarlik yapan taraf her zaman ezilir ve hic bir zaman deger görmez.
Evlendikten sonra bunu daha iyi anlarsiniz zaten ama simdiden önleminizi alin derim.

Ben eşimin halasına babannesine ablasına yapmıştım. Ama şimdiki aklım olsa yapmazdım. Sadece aile fertlerine yap. Gerisini salla
Kimseye yaranamicaksın nasıl olsa yapsan bile

Evet en iyisi bu. Nişanlimin hatırına ailesine yapacağım. Nasılsa şimdiden adim okumuş dilli gelin oldu :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…