Ev içine amenna dedik ama ışte babam da sırf ben düğünden sonra borç ödemekle ugrasmayayim diye düğünu yapacak ama nişanlımda ortak olacak yani babamla nisanlim yapacak. Ama sorun bu değil ışte Gorumcemin diretmesi. Neymiş digerleri yapmış.bende dedim ki onlar akraba evliliği ben ne gördüm ki.o zaman da okumuş gelin dilli gelin oluyor. Ama yapmayacagim.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Zavallı nişanlım babanı ezme sakin diyor hatta mümkünse hiç birine yapma diyor ama ışte annem korkuyor laf söz olur diye
Bir çoğunuz hatırlar nasıl diktatör bir kayınpedere sahiptim. Babamın prensesi olan ben kaynim olacak kişiden ne sözler duymuştum. Şimdi sorun mu bu diyebilirsiniz ama ben işin içinden çıkamadım.
Adetler gereği çeyiz çıkarılır gelinden damadın aile bireylerine... Her ne kadar bizim dünürlerin "aile" olduğuna inanmak içimden gelmese de tamam dedik. Kayınpederim,kayinvalidem,iki evli kaynim ve eltilerim,iki bekar kaynim,iki Gorumcem ve eşleri bunlara a'dan z'ye çarşaf takımından camasira aklınıza gelebilen her şeyi içeren bohcalar hazırliyoruz...
Buraya kadar sorun yok. Ama kv hatta o bile değil büyük gorumcem teyzelerine,halarina ve amcalarina yetmez gibi bir de kendi eltilerine de bohça yapmamı istedi. Yapılır. Babam Allaha şükür herşeyin en iyisini yapar ama ben bu insanları yaklaşık 8 aydır hiç tanımadım,bir kere olsun aranmadim ne ben ne ailem,hayırlı olsun bile denilmedi bize,hatta onları geçtim nişanlimin abileri bile aramadi. Kültür farkı yok onlar iğdırli biz erzurum.
Şimdi emrivaki ile bana birşeyler diretiliyor... Üstelik düğünümu de benim canım babam yapacak. Allah aşkına biri bana yol göstersin ne yapalım bu durumda. Annem yapalım konuşmasınlar diyor ama ben babamı ezip yapmak istemiyorum... Sizce ne yapmalıyım.
Bir çoğunuz hatırlar nasıl diktatör bir kayınpedere sahiptim. Babamın prensesi olan ben kaynim olacak kişiden ne sözler duymuştum. Şimdi sorun mu bu diyebilirsiniz ama ben işin içinden çıkamadım.
Adetler gereği çeyiz çıkarılır gelinden damadın aile bireylerine... Her ne kadar bizim dünürlerin "aile" olduğuna inanmak içimden gelmese de tamam dedik. Kayınpederim,kayinvalidem,iki evli kaynim ve eltilerim,iki bekar kaynim,iki Gorumcem ve eşleri bunlara a'dan z'ye çarşaf takımından camasira aklınıza gelebilen her şeyi içeren bohcalar hazırliyoruz...
Buraya kadar sorun yok. Ama kv hatta o bile değil büyük gorumcem teyzelerine,halarina ve amcalarina yetmez gibi bir de kendi eltilerine de bohça yapmamı istedi. Yapılır. Babam Allaha şükür herşeyin en iyisini yapar ama ben bu insanları yaklaşık 8 aydır hiç tanımadım,bir kere olsun aranmadim ne ben ne ailem,hayırlı olsun bile denilmedi bize,hatta onları geçtim nişanlimin abileri bile aramadi. Kültür farkı yok onlar iğdırli biz erzurum.
Şimdi emrivaki ile bana birşeyler diretiliyor... Üstelik düğünümu de benim canım babam yapacak. Allah aşkına biri bana yol göstersin ne yapalım bu durumda. Annem yapalım konuşmasınlar diyor ama ben babamı ezip yapmak istemiyorum... Sizce ne yapmalıyım.
Daha neler canım olur mu öyle şeyy size de yazık o kadar masrafın içinde bi de sülaleye bohça yap olduu başkaaBence şimdiden sözünüzü geçirtin benim çok masrafım varken sülale boyu bohça yapamam de mantıkende sizin bohça yapmamı istediğiniz kişiler yanlış bizim adetimizde de yok de geç . Dişli gözük bence asla yapma derimmm
Ev içine amenna dedik ama ışte babam da sırf ben düğünden sonra borç ödemekle ugrasmayayim diye düğünu yapacak ama nişanlımda ortak olacak yani babamla nisanlim yapacak. Ama sorun bu değil ışte Gorumcemin diretmesi. Neymiş digerleri yapmış.bende dedim ki onlar akraba evliliği ben ne gördüm ki.o zaman da okumuş gelin dilli gelin oluyor. Ama yapmayacagim.
Zavallı nişanlım babanı ezme sakin diyor hatta mümkünse hiç birine yapma diyor ama ışte annem korkuyor laf söz olur diye
Ben diyorum ama ışte annem korkuyor yarın bir gün söz yaparlar yapalım batmayiz diyor. Bende gorumceme dedim ki neyi tam yaptınız ki şimdi sülaleye bohça istiyorsunuz. O zaman da tavır su "kendi adınız kendi saniniz" bende ad benim şan benim takma kafana dedim. Nişanlim arkamda askerde ama ezdirmiyor.
bende erzurumluyum..böyle konular taartışılır hep geleneklerine bağlı yerlerde..ama birde gerçekler var..düğünü nişanlımlababam yapacak diyorsunuz.gidecek paralara yazık..belki sadece 'gösteriş olsun diye' kv nin eltilerine yapılacak bohçalar yerine bir eksik gedik giderilir..bu konu bu şekilde gündeme gelirse çözümü daha kolay olur belki.ayrıca görümcelerinde böyle müdahil olması çok gereksiz.fakat bununla beraber yinede tatsızlık olmasın diyorsanız, ötekiler kadar olmasa da çam sakızı çoban armağanı apılabilir..fakat bana hayırlı olsun demeyene bende bişey yapmazdım..açık konuşayım..bizde nişana gelene bohça çıkar.
Ben eşimin halasına babannesine ablasına yapmıştım. Ama şimdiki aklım olsa yapmazdım. Sadece aile fertlerine yap. Gerisini salla
Kimseye yaranamicaksın nasıl olsa yapsan bile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?