bir şeyi merak ediyorum...Ewin,yemek masası,salon takımı,oturma grubu,beyaz eşyaları mutfağı tekstili cartı curtu derken ortalama ne kadar gidiyor banyosu hepsi...kaliteye göre değişir tabi ama 40 bin nasıl bir rakamdır..Zaman içerisinde eksiği fln çok çıkıyor mu ufak tefeklr ne bilim iştebilen beri gelsinn
120 binle ev alırsınız ne yaptınız yahuuevli değilim, ceyiz de hazırlamadım, ama her geçen gün ciddiye giden bir ilişkim olduğu için erkek arkadaşımla yavaş yavaş araştırmalara başladık.
son 2 sene içinde evlenen bütün tanıdıklara, tanıdıkların tanıdıklarına sorduk.
tabi ki hem eşyaların kalitesine, hem de insanın alıştığı yaşam tarzına göre değişir ama çevremizde sizin sorduğunuz soruların ortalama bütçesi 40 50 bin arasında değişti.
düğün dahil 120 bine ihtiyacımız olduğunu hesapladık hatta evlenebilmek için
120 binle ev alırsınız ne yaptınız yahuu20-30 civarı kız tarafı harcasa erkek te yine 20-30 koysak alsana 60 bine dügün
Bak işte mesela demek istedigim bu 7800 lüx yani herkes herşeyin en lüxünden alma zorunluluğu yok 1.500 lirayada yatak odası takımları var kaliteli kalitesiz ama var sonuçta o yüzden 120.000 rakam çıkaran arkadaşlar üzülmesin dügün çırağanda olmayacaksa ..Beyaz eşyalar 6.000 diyosunuz şuan en uygun 500 den başlıyo en uygunlarndan alırsanız herkes rahat rahat evlenir en azından bikaç sene içinde, yani durumu olanları bikenara koyarak söylüyorum herşeyin en uygunu var yok değil hiçbişey öyle ateş pahası değil neticede 20.000 e de koltuk takımı var sadece koltuk takımı bu içinde hiçbişey yok o yüzden insan sevsin yeter herşeyin en uygunuda bulur dügünüde olur evide tutulur olay bu kadar basitCanım 1,5 ay sonra düğünüm var ve bu aralar bu hesaplarla fazlasıyla haşır neşirim...Şöyle söyleyim ben yaklaşık 1,5 senedir çeyiz alıyorum ve bu sürede 20.000 tl ye yakın para harcadım..Ailem yatak odamı 7.800'e aldı.Yani kız tarafı olarak 28.000 tl gibi bi rakam harcadık. Daha mutfak ve yatak odasına halı alacağız 1.000 tl de o tutar. Düz hesap 30.000 tl diyelim. Nişanlım da eşyalar ve düğün masrafları için 30.000 tl kredi çekti..ve bu parada inanın başa baş yetecek bize..Bu paraya beyaz eşyalar dahil değil..
Beyaz eşyalara 6.000 tl gibi bi fiyat ödedik..Yani bence kız tarafından rahat bi 30.000 tl, erkek tarafından da rahat 40.000 tl gider..Umarım yardımcı olabilmişimdir.
kızlar beyaz eşyayı kız mı alıyor erkek mi ?
bir şeyi merak ediyorum...Ewin,yemek masası,salon takımı,oturma grubu,beyaz eşyaları mutfağı tekstili cartı curtu derken ortalama ne kadar gidiyor banyosu hepsi...kaliteye göre değişir tabi ama 40 bin nasıl bir rakamdır..Zaman içerisinde eksiği fln çok çıkıyor mu ufak tefeklr ne bilim iştebilen beri gelsinn
Bizde fırın bulaşık çamaşır bize ait ama ben hala siz biz olayını anlamış çözebilmiş değilim tabikızlar beyaz eşyayı kız mı alıyor erkek mi ?
ssinem85walla 1 yıldır ceyız alıp duruorum. bulasık we camasır makınesıne 3500 lıra param gıttı.yemek takımı örtüsü pasta takımları gunluk takımlar ıwırı zıwırı 5 e yakın gıttı we hala eksık war..düğünü 400 kısılık yapacaz yemeklı ıckılı kısı bası 60 lıra.sadece dugun 24 bın ekstralar harıc..gelinlik damatlık takısı ayrıntılar cokk bunları smdıden hesaplarsanda yıne tutturamazsın
Bizde fırın bulaşık çamaşır bize ait ama ben hala siz biz olayını anlamış çözebilmiş değilim tabi
Yani paran vardır ikisine 3500 verirsin ama ikisini 1000 lirayada alabilirsin , Sadece düğüne 24 bin gitmeyedebilir 5bine izmirde çok rahat yemeksiz ama şık bir kır dügünü yapabilirsin yada hiltonda 70.000 binede dügünün olur yani hesaplamaları cebine göre yaparsın bir evlilk herşeyiyle şu kadara mal olur demek yanlış ama ortalama bir dügün herşey dahil 40.000 rahat bulur en uygunundan hesaplandığında yaklaşık değeri budur :)
O bence olmayasıca iş yapıyor :) Bana öyle geldi yani bizde en kısa zamanda askerden sonra herşeyi uygun bi şekilde alıp hemen evlenmek istiyoruz bu devirde kaç kişi büyük bir dügün yapıyorki ? Hele ki ortada bunun için ayırdığı bütcesi yoksa ..ortalama bir düğün bile 40.000
erkek arkadaşım yemekli içkili ve büyük bir düğün istiyormuş, erkek tarafından 300 kişi gelirmiş kısıla kısıla. bizim taraf öyle kalabalık değil, düğüne de masraftan kısmak için herkesi çağırmaya gerek yok diye düşünüyorum. iki taraf toplam 300 yeter bence. ona kalsa 500 kişilik yemekli içkili düğün olacak, bu nedenle de çok para lazım deyip zamanı devamlı ileri atıyor..
ooffff ne zor işler.
herkesin gönlüne göre versin allah inş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?