çeyiz yerleştirilen evimizde kayınvalidem düğüne kadar kalacak.Bu durumda ne yapmalı?

nil87

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2011
14
0
36
İzmir
2-3 hafta sonra düğünümüz var. Nişanlım ailesinden farklı bir şehirde çalışmaya başladığı için birsüre bekar evinde kaldı.Bir süre önce evleneceğimiz için daha güzel bir ev tuttuk ve nişanlımla daha önce aldığımız birtakım eşyalarımızı kayınvalidemle ve nişanlımla taşıdık. Yakın zamanda evimizi yerleştireceğiz.Mobilyalarımızla aynı gün çeyizlerim gidecek. Çeyizlerin gittiği gün ben de annemle birlikte evimizi yerleştirmeye gideceğiz.Buarada kayınvalidem de o evde kalıyor şuan, nişanlıma yardım için. Ancak sorun şu ki ben çeyiz yerleştikten sonra o evde düğünden önce nişanlım harici kimsenin kalmasını istemiyorum. Özene bezene hazırladığım çeyizlerimin düğünden önce ve ben daha gelin evine gelmeden mahremiyetinin korunmasını istiyorum. (kimsenin zarar vereceğinden falan da değil) Ancak kayınvalidem ısrarla çeyiz yerleştikten sonra bile o evde kalmak istiyor. İyi biridir ama dsaolsun böyle şeyleri pek düşünemiyor..Düğünden önce özenle yerleştirilen çeyizlerin içinde oturmakdan rahatsızlık duymuyor saolsun.Uygun bir dille bu düşüncelerimi nişanlımla paylaştım ama o da bu durumu anlayabilmiş değil...
Çeyiz yerleştirilen evimizin düğünden önce bnm için özel olduğundan, düğünden önce orada kalınmasını istemediğimden bahsettim. Düğünden sonra başımın üstünde yerleri var ama bu durum bence çok hassas. Özene bezene çeyiz yerleştirilen eve gelin girmeden kayınvalidenin kalması çok itici bir durum bence..
Sizin bu konudaki düşünceleriniz neler? Çok mu şey istiyorum. Sizde nasıl oldu? Böyle şey gördünüz mü?

Peki orda kalmazsa nerde kalacak? Aslında tabi ki hoş olmaz ama mecbursa ne yapsın?

kayınvalidenizin kendi evi yok mu?Ne zamandır bekar evinde oğluyla kalıyor?Eşi bundan rahatsız olmuyor mu?çok bağımlı anneler çok sorun oluyor.hassasiyetinizde haklısınız.ama bence durum sadece yeni çeyiz evinde kalmakla sınırlı değil.ben fıtrat olarak bir kayınvalideyle kalabilecek yapıda değilim.siz de değilseniz bu konuyu irdeleyin.yapamayacağınızı düşünüyorsanız da tüm ömrünüzü etkileyecek evlilik kararını da gözden geçirin.bir ömür mutsuz olmayın.

engelleyebiliyorsanız engelleyin.
ben çok üzüldüm.
benim yeni gelin evimde de kaldılar, 1 ay kadar.
yerleştirme bahanesiyle. ayrıntılı bir konu açmıştım hatta.
ama sonra düğün üzeri bütün akrabalarını da o evde ağırladılar.
böyle bir tehlike var.
ailenizin yaşadığı evde kalamaz mı kayınvalideniz, ya da bi arkabanızda?
ben hala benden önce kullanılmış olan evimin eşyalarını benimseyemedim.
1 yılı geçti.
erkekler bu konuda anlayışlı olamıyor.
ama şimdiki aklım olsa asla izin vermezdim.
çünkü bir kere bile teşekkür etmediler bana kızım evini açtın, kullandık diye.

eğer siz aynı şehırde oturuyorsanız şu an kaldığınız baba evınızde ağırlamayı teklif etseniz?
haklısınız bende ıstemezdım kayınvalidemın benım daha hıç kullanmadığım eşyalarım içinde kalmasını, mutfağımı, yeni eşyalarımı kullanmasını,
en olmadı açık ve net bi şekilde anne ben bu durumdan hoşlanmıyorum, özelim ve rahatsız oluyorum dersenız belkı anlayabılır.

mutluluklar.

aynı seylerı yasıyoruz.bende nısanlıyım..nısanlımın aılesı kendı oturdukları evi bıze verıcekler onlar yazlıktakı eve tasınıcaklar.evın içini tadılat fln yaptırıcaz esyalar duzenlenıcek falan..o sure icinde dugunum olana kadar bu ınsanlar nerde kalıcaak bende senın gıbı dusundukce kafayı yiyorum..benım özenerek aldıgım seylerın ıcınde oturmalarını ıstemıyorum ..nısanlıma söelıgımde tabıkıde oturmıcaklar yapılıcagı zaman süresınce dıyo ama ben pek ınanmıyorum bu duruma ..gercı aynı apartmanda 3 eltım daha var belkı onlarda kalırlar kım bılır.kafana takıp canını sıkma bence..ayrıca böle bı durum madem var sen bırebır nişanlınla konusup aranı bozma tatsızlık cıkmasın..sen annen babana söle onlar uygun bı dılle nısanlının aılesıyle konussun ..yrn sen nısnalını aılesını ıcınde olucaksın daha sonra olumsuz tepkıler almaman adına topu aılene at bence senın huzursuzlugunu annen baban kendı huzursuzluguyumuş gıbı anlatsınlar ....

eğer siz aynı şehırde oturuyorsanız şu an kaldığınız baba evınızde ağırlamayı teklif etseniz? SÜPER BI FIKIR BENDE AİLEME SÖLİM O SEKILDE SÖLESIN ANLARLAR HERHALDE O EVDE KALINMAMASI GEREKTIGINI AMA KIM BILIR BELKIDE DIGER GELINLERINDE KALMAK ISTERLER DÜŞÜNÜPTE BÖLE BISEYİN OLMICAGINI ..BEN SÖLEYIPTE KOTU GELIN OLMAK ISTEMIYORUM CUNKU

bunu kesınlıkle sız söylemeyın nişanlınıza söyletın.
olmadı annenız bızde adettır yenı evde kalınmaz bıze buyrun lutfen desin kibarca.
bence anlamak ıstedıkten sonra zaten kendı kalmak ıstememelı.

selam canım
senı cok ıyı anlıyorum sonucta ınsan yenı aldıgı kıyafetıde ılk kendı gıymek ıster buda onun gıbı bısı
benım bıldıgım erkek tarafı ve kız tarafı beraber gıderler evı duzeltırler dugunden bır hafta önce kapı kıtlenır
gelınle damat ılk beraber gırerler o eve. eger ıcın rahat degılse bunu nısanlın annesıne anlatsın. bellıkı kalbınde kötuluk yok
zor durumda degılse ev duzunenınden sonra kendı evıne gıdebılır.
bende nısanlıyım bızım dugunumuzde ınsallah seneye olacak kendımı senın yerıne koydum ben olsam bende ıstemezdım.
dısardan aman ne var bunda dıyenler olabılır ama bende şahsen senın gıbı dusunurum hayatından ılk defa evın olacak kendı esyların olacak
ıcınden ne gelıyorsa onu yap. nısanlın ısıne getırmedıgı ıcın vurdumduymaz davranıyordur aynı durumda sen olsan emınım kendı kabul etmezdı.
dugunune ıkı hafta kalmıs bır ömur boyu mutluluklar dılerım

Son düzenleme:
valla konu başlığını okuyunca ne saçma şey canım dedim ve hala da diyorum.. bu kayınvalideler düşünemiyor bazen işte o aşamada sen yardımcı ol
nişanlına söyle uygun dille söylesin... kalınır mı öyle canım? kalacak yer yok diye bahane de olamaaz bence... bunlar ani olan şeyler değil
bunun böyle olacağı başından bellidir. ayarlaması gerekirdi. taviz verme.[/B

kesinlikle izin verme hatta illada kalıcam diye diretirsede eşyalarını dügünden sonra yerleştir ama izin verme

ben olsam bende izin vermedim
siz en iyisi kendi akrabalarınızdan birinde yada sizde kalmayı teklif et
erkekler bu konuda anlayışsız oluyorlar maalesef
ilk gecede kalmak isteyebilir
bellimi olur

Ne sakıncası olabilir ki neden bu kadar bireysel yaşıyoruz artık yapmayın Allah aşkına tek suçu kayınvalide olması mı kaldı ki anlaşamadığınız biriside değilmiş ,tamam sizinde kendinize göre arzu ve istekleriniz var ama oğlu şuan o evde kalıyormuş zaten siz o eve gelin girene kadar çokta fazla bu şeylere takılmayın derim ..

valla ben olsam ben de istemem
sen kullanmadan kaynanan mı kullancak eşyalarını
oldu yaa

canım herşeyinde bir ilki vardır.. yeni gelin yeni evin anlamı olduğu gibi.. önemli olan kimin kaldığı değildir bu durumda..
tertemiz ev mis yeni eşya kokuyor.. ve orda kalan olduğunu düşünsenize.. ne olursa olsun bazı şeyleride önemini yitirmesin canım..

Valla canım benimde senin benzer durumdaydım ama tersi bir durum ben ben ailemden şehir dışında çalışıyordum ve oraya evlendim ve o eşimin memlektidiydi bizde ev tutuk tüm yeni eşyalarım benim kaldığım evdeydi annemde bende kalıyordu ayrıca heleki nişandan sonra nerdeyse sürekli kaldı diyebilirim boş bırakmamk için:)

ve benim düğünden 3ay önce o eve taşındım oturma grubum gelmişti orda yiyip içik kalkıyorduk ve düğüne kadar koltuk takımım kirlenmişti tekrar silindi edindi,yatak odamda gelmişti ama orası hiç kullanılmadı hatat düğünen önce solonumda misafir bile ağırlamıştım:) ve düğüne gelen şehir dışındaki misafirleri ben kendi evimde ağırladım şöyle yemek işi erkek taraftaydı ama biizmkiler kalmak istemedi rahat edemezlerdi ben kendi evimde ağırladım düğün günüde kendi yengelerim evi temizlemişti mesala bu seferde erkek tarafı düşünmemiştir aaa yeni gelin evinde neden kalıyor kız tarafı yarın akşam düğün var neden kirleticekler bence konuşmuşlardı bencede hiç sorun yoktu çünkü yanlız kalmak sitiyorduk biz zaten düğün sebepleriyle hep birlikteydik içiçeydik bizde kendi ailemiz oalrak ayrı kalmak istedik ama muhakak erkek tarafı konuşmuştur bence neden benim evimde kalındı diye ondan sana birşey diyemiyorum kabul et yada etme diye kendim yaptım böyle birşeyi çünkü

canım kız tarafı kalınca sorun olmaz ama kaynana kalınca sorun olur,bu 2x2=4 tür

Son düzenleme:
Dediğim dedik yaparsan kendi huzurunu bozarsın sanırım nişanlın razı değil ondan ötesi kanlı çarşafıda kaynana görmek isteyecektir oğlu ve kaynana plan yapmışlar sen bunu bozamıyacaksın gibi ozamıyacaksın gibi

bunuda nerden çıkardınız.kaynana o gecede kalacak diye bir yazı yok burada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…