çeyizde alınan ev eşyalarımdan çok pişmalık duyuyorum....

Merhaba sevgiseli
benzer bir dertten ben de muzdaripim.

ben eşyalarımı sadece eşimle beraber seçtim ve memnunum aslında seçtiğim eşyalardan.
ama evimizdeki yardımcı hanımdan, akrabalara herkes eşyalarımı beğenmiyor hatta küçük görüyor.
senin bu kadarcık mı eşyan var diyorlar.

eşimle bir birikimimiz olmadan evlendiğimiz için ilk başta çok zorlandık.
10-15 bin kadar borç ile aldık evdeki her şeyi. (beyaz eşyalar falan da dahil bu fiyata)

salonumdaki eşyalarımı buraya yazacağım, sizce de çok mu az gerçekten?

SALON:
3 tane kanepe

şu resimdekine benziyor. rengi kahve

halım

zigonlarım bunun desenlisi

tv sehpası ve tv

diğer bir sehpa

storlarım

tül perdelerim eski.
1.5 senedir 10 tl ye aldığım uyduruk perdeleri kullanıyorum malesef.
Yemek odam yok, vitrin denen şeyi hiç almadım, gondol mondol bilmem :)

bu kadar eşyam var salonda, normalde takmam pek eşyayı, dert etmem ama son zamanlarda eşyalarımla evimle ilgili çok ima duymaya başladım. birini davet edemiyorum, utanacakmışım gibi oluyor artık.

Yeni evlenen arkadaşıma gittim geçenlerde, gerçekten evini dört dörtlük yapmış, onun yanında benimki pek ev gibi durmuyor galiba.

zamanla değiştirirsin yavas yavas, ben pısman olmadım da, ev degıstırınce koltuk takımım sıgmadı onu mecburen attım o yuzden sımdı daha modern sık bır kose takmı alacagım, bundan sonra pısman olmazsın zevklerın oturacagı ıcın yavas yavas da degıstırırsın,

Zeytinağacı; bence en iyisini yapmışsın..ihtiyacın olanı almışsın.bir de kirada olmak veya kendi evinin olması çok önemli.ona göre eşya almak lazım.
ben ilk evlendiğimde kirada olmama rağmen,yok büfe,konsol her şeyi almışım.
şimdi kendi evim ve biraz küçük.daha 2 sene oldu evleneli ve bazı şeyleri fazlalık görüyorum.hadi konsolun içine yemek takımı,çatal bıçak takımı başka mutfak gereçleri koydum fln ama büfem çok gereksiz yer kaplıyor mesela.
bir de benim de koyu renk mobilyalarım ah şimdiki aklım olsa böyle almazdım.beyaz da değil de en azından güzel bir kahve alabilirdim.
aslında o zaman oturma grubu için de farklı isteklerim vardı ama alamadık pahalı olduğu için.

evet kiracı olduğum için istediğim her şeyi alamıyorum.
ben bir de 2 kere taşındım.
önceki evimde koridor 4 metreydi. halım da ona göreydi, bu evimde 8 metre!
o halı boşa gitti
perdeler de önceki eve göre kesilmişti.
şimdiki evin tavaları daha yüksek perdeler kısa kaldı
işte kendi evin olmayınca çok zor.

2 sene sonra eğitim ve iş dolayısıyla yine başka şehre taşınıcam
buradaki eşyalar yine oraya uymayacak büyük ihtimalle.

kiracı olunca böyle oluyor malesef..benim de kiradaki ev için alınmış büyük bir tülüm var,şimdi kullanamıyorum şaka gibi öyle duruyor.kestirsem diyorum camlara göre o da zor geliyor.

sen o zaman insanların dediklerine hiç bakma,eşyalar senin onları kullanan sensin. onlara ne ki.

zeytinağacııı öncelikle evinin kötü bi tarafı yok.Daha ilgi çekici bi evin olsun istersen raflarla-duvar stickerlarıyla falan farklı köşeler yaratabilirsin.
Ayrıca bence ennn iyisini yapmışsın.Arasıra topiklere de yazmıştım benim hayalim de herkese uzak bi şehirde,minik -kira bi evde evlenip
"zaten taşınıcam ya istanbula,o zaman döşeriz evimi.Zaten burası geçici" cümleleriyle yeni evlilere musallat olan o "herşeyin en iyisini alma" furyasını başımdan savabilmek :))
karikatürlü mutfak setleri ve komik tablolarla dolu eğlenceli bir mutfağa ve evin en büyük odasını (yani salonu),içinde çalışma masasından playstation köşesine herşeyiyle bize ait bi yatakodasına çevirme hayalime başka türlü imkaaanı yok erişemem.
( bana çok saçma geliyo daha çoluk çocuk da yokken ben niye evimin en büyük en güzel odasını misafirlere ayırayım da kendim ufacık odaya doluşayım,odamı sadece yatmak için kullaniim ki :)
neden evimi başkaları hevesini alsın diye istemediğim kalantor eşyalarla döşeyim?
Neden evlilik arifesi gibi paraya en ihtiyacım olduğu anda hatır gönül için evimi bi dolu gereksiz eşyayla doldurayım ki?
en basitinden perdeler...Yani taksimde bi pasajdan uygun fiyata beni kalbimden vuracak ,her gördüğümde gülümsetecek nostaljik bi perde alacakken neden annemin direttiği bi saray asilzadesiymişm gibi kalantor perdelere bi milyar vereyim ki?
onları ödiyecek olan yine benim
ya da vitrin alıp kullanmadığım eşyalarımı sergileyeceğime aynı paraya neden içini doldurup dinleneceğim ,masaj yapan bi jakuzi almayım ??? ya da kurutma makinası alıp her hafta çamaşır asma eziyetinden kurtulmuş olmayım =))

konu sahibesi arkadaş öncelikle çocuğunun odasına sakınn kimseyi karıştırma,oradan hevesini iyice al derim.Duvar kağıdından dolap süsüne herşeyiyle seni yansıtan bi oda seni bu düşüncelerden kurtarabilir...
o zamana kadar halılarla evini renklendirebilirsin,koltuklarını döşemeciye verip senin istediğin kumaşlarla kaplatabilirsin...Avizelerini değiştirebilirsin...yani adım adım istediğin özellikte bi eve sahip olabilirsin..
önemli olan eşyalar değil,huzurla oturmak zaten...Evliliğinizde işler yolundaysa kafanda büyütme bu tarz şeyleri.bülbülü altın saraya tıkmışlar,ille de kocacım demiş =)))

mutluluklar ^^

benim için dert önceden yanlış seçimler yaptığım için şimdi zorlanıyorum temizlik açısından.

Allah sağlık sıhhat mutluluk hayırlı uzun ömür nasip etsin bunu kendine dert etme değmez demek istedim ama tepkili buldum cevabı bıraz . Buradaki yazıları okuyunca bu dert değil gibi düşündüm . Neyse başarılar ...

canım sen yeterli ve memnunsan diğerlerinin ne düşündüğü önemli değil.tv ünitesi benim de hayalimdi bende arkadaşların evine gidince imreniyorum ne güzel almışlar kullanışlı uyumlu ve gzl diyorum.inanır mısın ben ilk bebeğim ve eşim bebek odaına ne gerek var dedi ve bende adece oyun parkı ve bide dolap aldım.hiç oda gibi değil yani.. ((((

evt cnm kesinle daha kullanşlı ve daha gzl alcama eminim

bende açık vizon rengi alsaydım mobilyalarımı iyorum toz belli etmez en azından.konsol çok gerekli bence ,yoksa yer olmazsa sıkıştıırıp koyarsın biryere...işte ilk baştan pahalı demeycen neyde gözün varsa alcani ilerde değiştirmek zorunda kalmayasın sonra daha masraflı oluyo

bende öyle cnm 2 sene kalıyoruz sonra hoop boşyere gidyorz eşyalar uymayacak korkusu oluyo içinde özellikle halı.ama bende koridor halısı da almamıştım şimdi olsan kaç metre alırdın cnm

ahh kafam ah ilk bebeişimin odası ve ben hangi akla hizmet gittim bi oyun parkı bi de dolap ne süs var nede bişey bebek odası gibi değil hiç.eşim bebek odasına gerek yok bence dedi ama iistersn olsun dedi de o gerek görmeyince almamıştım.keske alsaymşım.anneme ablamlarasoralm onlar ne almş dedi.bende sordum onlarda öle dedi,öyle kaldı.ççok iyi fikirler vermişsin cnm en iyisi koltuklarımı verim madem alamıyoruz.koridor vemutfak halısı alcm ama süreklü taşınıcm için genelde her eve kaç metre olur bilmiyorum.

bu eşe göre değişir bence. ben de evlenirken çok eşya almadım. hala da almak istemiyorum o ayrı. mobilyacı dükkanı gibi evimi doldurmaya, yaşam alanımı kısıtlamaya meraklı değilim. tabi tercih meselesi. evlenirken zaten çok fazla masraf oluyor. en güzeli elzem olan şeyleri alıp diğerlerini sonraya bırakmak.

tabi eşiniz sonradan hiçbir şey almayacak biriyse evlenirken kaz yolar gibi ne koparırsam kar mantığı ile yolmak da bana göre ters. konuşarak saygı ile halledilebileceğini düşünüyorum. ben evlenirken eşime karşı anlayış gösterdim o da sonrasında hiçbir isteğime hayır demedi.

tabi bizde durum biraz daha farklı. biz buzdolabı ve fırın dışında beyaz eşya almamıştık. çamaşır makinesi ile ocak eşimin bekarlıktan vardı. bulaşık makinesini de ben kendim başka şehirde yalnız yaşarken almıştım. evleneli bir yıldan fazla oldu. bana kalsa bozulana kadar her şeyi kullanırım. ben öyle olunca mecburen eşim değiştirmek istiyor bir şeyleri.

eşyalara bu kadar fazla anlam yüklemeyin. evlenirken şart koşmak ya da bir şeyleri zorla aldırmak sizi eşya meraklısı insan yapar. bu yüzden arkadaşımız nişan attı. ve eltim de evleneli uzun zaman olmasına rağmen sırf bu koştuğu şartlar yüzünden eltimin ailesi hiç sevilmez. ben evlenirken halı bile almadım. eşimin annesi iki tane halı almış bekarken onları kullanıyorum. kordiora ise evlendikten aylar sonra aldık. hala yemek masamız yok. konsol vitrin hiçbir şeyi sokmam eve zaten. ruhum daralır. yemek takımım ise hala kutusunda. bekarlıktan kalma 6 kişilik yemek takımım vardı evimde kullandığım eşimin de var. onlarla idare ediyoruz.

yani kısacası bir şey olmuyor. ne kadar eşyaya değer verirseniz o kadar sıkıntı yaşarsınız. evleneceğiniz kişinin durumuna bakın. en ideal mobilyayı seçmeye çalışın. varsa israf etmeden alın, yoksa olana kadar bekleyin. huzur asla eşyalarla sağlanmıyor.

Son düzenleme:
cnm senin mesajın bana biraz tepkili geldi.öyle demek istediysen sorun yok....

Konu başlığı bir derdim var kısmına açılmış o kadar kullanıcı eşinden işinden çocuğundan dert anlatmış haliyle bunu kendine dert ettiğine inanamıyorum dedim . Allah cidden huzur mutluluk versin eşya olur gider yenisi gelir . Yanar kül olur . Çok insanlar gördüm zevkle aylarca ev yaptırıp eşya yaptırıp tadını çıkartamayan . Eşya dert değil sevgiseli... Mutlu olun yeter

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…