- 16 Nisan 2008
- 458
- 114
- 133
- Konu Sahibi tatlipatates
-
Ha bir de çeyiz için ne kadar bütçe gerekiyor. Onu da bir zahmet tahmini yazar mısınız?
4-5 sene kullanacağım şeyler istiyorum. Sonra yenileyeceğiz.
zamana yayılmış şekilde aldığım için hiç bilmiyorum ne kadar harcadım ve daha ne kadar harcayacağım.
aslında bi döküm yapsam iyi olur.
Ayy ne güzel yazmışsın öyle detaylı detaylı. Çok teşekkür ederim. Ellerin dert görmesin.
Aslında bunlar dışında kafamı en çok karıştıran mutfak eşyaları. Sen hiç aldın mı? Ve neler almak gerekiyor?
Halı falan çeyizde mi olur? Ve dekoratif eşyalar. Küçük ev aletleri vs bunları çeyizde mi hazırlamalıyım?
Biz ailelerden yardım alacağız ama çok fazla yük olma taraftarı değiliz. Elzem ihtiyaçları alıp sonra zamanla işi büyüteceğizZaten evimiz de küçücük
Hem çok eşyaya ihtiyaç yok. Hem de fazla paramız yok.
rica ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu bana
mutfak eşyası da aldım oldukça fazla hem de,zaten çeyiz işine bi bulaştın mı kıyafet alışverişiden daha çok çeyiz alışverişi yapıyorsun.
sevgilim bile şok oluyor bendeki değişime
şu çeyiz setlerinden aldım ilk etapta ama set halinde almak aslında pek de tercih edilen bir şey değil.
ben de çeyiz işlerinde çok bilgim yokken,çok da incelemeden aldım,ama burda arkadaşların çeyizlerine baktım hangi parçada hangi marka iyi ise onu alıyorlar. tabii ki bu mantıklı ben rastgele almışım. artık nereye kadar kullanabilirsek oraya kadar kullanır ilerde eskiyince yenisini alırız diyorum.
ben mutfağa 12 kişilik yemek takımı, büyük bir tencere takımı ve çatal-kaşık-bıçak takımını set halinde aldım. bi de kahvaltı takımını. son zamanlarda hızlandırdım diğer parçaları.blender seti,kattle,katı meyve sıkacağı,ütü de aldım. onun dışında yine işte mutfak masa örtüsü,mutfak önlüğü,servis eldiveni gibi bi set de English Home'dan aldım.
Aslında bu bölümde biraz zaman geçirirsen göz aşinalığın olur, denk geldikçe yakaladığın indirimlerde alırsın her şeyi. önemli olan hangi markada hangi ürünler iyidir onu öğrenmek,o da zamanla oluyor.
ben internetten aldığım pek çok şeyi,örneğin markafoni'den çok aldım,cips içinden çıkan şifreler de iyi oldu.
yine burdan öğrendiğim altıncıcadde de çok güzel ve zevkime uygun ürünler bulabiliyorum. biraz karışık oldu ama cesaret edip bi yerden başlayınca devamı geliyor mutlaka.
İyi düşünmüşsün. Ben de şimdiden alayım yoksa iyice karışacak işler...ben de düğün yaklaşınca daha önemli ihtiyaçlarımız olacak,bunları önceden halledeyim dedim.
hemm ne güzel eviniz olacak zevkinize göre alırsınız içinize sinerek her şeyi.
Allah bize de nasip eder inşallah.
Ben çeyizimin çoğunu bitirdim liste yaptığımda burada paylaşıcam şimdiye kadar 5-6 milyar para gitdi :) Dahada eksiklerim var, dediğim gibi Liste yapıp burada paylaşıcam
Anladım. Sanırım dediğin gibi benim de bir yerden başlamam gerekecek. Ama bir sürü ıvır zıvır lazım oluyor ya akla gelmeyen ne bileyim çay süzgeçi, makarna süzme zımmbırtısı vs. Toz bezi. Bunları da sonradan alıyoruz herhalde :)
Kusura bakma çok cahilim bu çeyiz konusunda.
İyi düşünmüşsün. Ben de şimdiden alayım yoksa iyice karışacak işler...
İnşallah güzel ve mutlu bir yuvanız olur :)
çok teşekkür ederim inşallah hep beraber mutlu oluruz
dediğim gibi burda sinerji yüksek, ben daha yeni üye oldum ama hep buralardan öğrenip aldım eşyalarımı.gizli takipteydim
:)) evet doğru söylüyorsun. Ben de şimdi sizin sayenizde oturdum bilgisayarda liste çıkardım. Benim öyle dantel yeteneğim falan yok. Her şeyi hazır alıcam senin gibi. Evde nelere ihtiyaç varsa gittim mutfağa tek tek yazdım şişe açacağına kadar :)
ben hiç sevmem, işte biraz dantel kenarlı havlu var,lif var,yün patik falan var bunları annem düşünüp saklamış kendi çeyizinden bile sakladıkları var hatıra alacağım onları. bi de ben çocukken 15 yıl önce falan bi nevresim danteli mi ne ondan tığla yapmış dantel. çok emek verilerek yapılmış bir şey belli onu da yaptıracağım hatırı için yoksa sevmem hiç. bende de vardı öyle bir liste ama zaten gördükçe doğalıyla alıyorsun. gerçi bazı şeyleri unutup fazladan almışım artık onları da anneme veriyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?