El havlusuyla ilgili önerim, hazır sepetler size pahalı geliyorsa ya da havlularının kalitesini,renk ve desenlerini beğenmediyseniz, hasır ve bambu ürünler satan bir dükkandan uygun fiyatlı bir sepet almanız olabilir.Bu tarz dükkanlar eminönü-tahtakalede var.Biraz pazarlıkla çok uygun fiyata değişik sepetler görüp alabilirsiniz.Ayrıca büyük kirli çamaşır sepetleri de burada uygun fiyata oluyor...Dilerseniz havluları önce alıp onlara uyacak şekilde doğal ahşap rengi,koyu cilalı ya da beyaz boyalı sepet seçebilirsiniz.Havluları da birbirine yakın ebatlarda seçerseniz sepete dizmesi daha rahat olur.Benim el havlularım farklı ebatlarda,çok uygun fiyata aldığım için biraz fazla almıştım.Küçük bir sepette üçer tane bulunduruyorum misafirler için.Banyo dolabımda hazır duruyor.Daha büyük bir sepet ve daha çok havlu koymuyorum,çünkü titizlik yüzünden biri kullanılsa da hepsini yıkıyorum ben.Küçük havlu olduğu için makinede yer de kaplamıyor zaten.
Elektrikli semaveri gereksiz buluyorum demiştim ama siz kullanıp memnun kaldıysanız alın tabi.Ben de misafir gelince çift çaydanlık kullanıyorum,çok da zor gelmiyor.Önemli olan elektrikli olanların demlediği çay nasıl oluyor,çaydanlık ya da porselen demliğin tadını yakalayabiliyor mu? Bizim ailelerimiz de çaya çok düşkün ve tadına çok dikkat ederler.
Ben türk kahvesi için makine denedim ve cezve ile aynı tadı bulamadım.Bu nedenle semaver için kuşkuluyum sanırım