ceyizim yok.. paramda yok.. ne yapacagimi bilmiyorum

sevval3518

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2015
7
3
32
Selamun aleykum arkadaslar 3 ay sonra evleniyorum..
Ama ceyizim yok ustelik alavak paramda yok.. suanda calisiyoum fakat daha 4 ay oldu ailemin durumu iyi degil aldigim maastan kendime cok az.kaliyor ve yol param dahilinde elime ayda 300Tl kaliyor... evlenecegim insanda calisiyor oda ailesine bakiyor..
Birbimizi cok seviyoruz benim annemin hastaligi yuzunden ceyiz.falan hicbisey yapamadik..surekli eski borclarimizi.odedim durdum yeni.bitti zaten.
Bankadan kredi almak istedim fakat kredi notum sifir daha once kredi karti borxum vardi odedim fakat sicilme islemis kredi kaeti bile.vermiyorlar ne yapacagim bilmiyorum valahi tefeci.olsa alicam o.durumdayim artik basima agrilar giriyor ne yapacahim bilmiyorum...

gönüller bir olsun. eşya bir şekilde alınır. ikinizin de ailenizden yardımcı olmazlar mı?

gönüller bir olsun. eşya bir şekilde alınır. ikinizin de ailenizden yardımcı olmazlar mı?

Ikimiz aileside kiraxi onunda kucuk kardesi var benimde anne babalarimiz calisacak durumda degiller.. inanin com uzuluyorum daha once erteledim dugunu ama boyle.erteleue erteleye nereye kadar..

Ama ceyizim yok ustelik alavak paramda yok.. suanda calisiyoum fakat daha 4 ay oldu ailemin durumu iyi degil aldigim maastan kendime cok az.kaliyor ve yol param dahilinde elime ayda 300Tl kaliyor... evlenecegim insanda calisiyor oda ailesine bakiyor..
Birbimizi cok seviyoruz benim annemin hastaligi yuzunden ceyiz.falan hicbisey yapamadik..surekli eski borclarimizi.odedim durdum yeni.bitti zaten.
Bankadan kredi almak istedim fakat kredi notum sifir daha once kredi karti borxum vardi odedim fakat sicilme islemis kredi kaeti bile.vermiyorlar ne yapacagim bilmiyorum valahi tefeci.olsa alicam o.durumdayim artik basima agrilar giriyor ne yapacahim bilmiyorum...

Eğer evlendikten sonra geçinebilecek durumdaysanız taksitle falan en temel ihtiyaçlarınızı alın, bütçenize göre bir ev kiralayın, düğün yerine nikah yapın, çok süslü abartılı pahalı olmayan yemek takımları alın. Misal yatak odası takımında dolap ve yatak temel ihtiyaç diğerleri fazladan olanlar. 1 takım tencere yeni evli bir çifte yeter aslında, 2 koltuk alın yeter size, bir tek masa alın ya mutfağa ya salona siz de misafirler de onda yesin. 2 nevresim takımı, 1 yatak örtüsü, 1 yorgan, bir takım kaşık çatal yeter ki. Çamaşır makinesi buzdolabı ocak alırsınız, diğerlerini ileride taksitleriniz bittikçe durumunuz iyileştikçe alırsınız. Siz birbirinizi seviyorsanız bence idare edebilirsiniz. Misafirler için değil kendiniz için bir ev kursanız en fazla 2 sene borçlanarak halledebilirsiniz bence. 2 kişi çalışıyorken yapabilirsiniz de bunu.

Eskiler boşuna dememiş iki gönül bir olunca samanlık seyran olur. Siz birbirinizi seviyorsanız yeter ki bence :)

İnşallah bir an önce toparlayabilirsiniz kendinizi, Allah ailenize de sağlık versin :)

çok emin değilim, ancak devlet çeyiz yardımı adı altında belli bir miktar para veriyor diye biliyorum. bunu bir araştırabilirsiniz. sıkmayın canınızı.

ekonomik durumlar toparlanana kadar ikinizden birinin ailesiyle oturup birikim yapamaz mısınız?

Hiç sıkma canını belli bir yerden alıp taksitle ödersin evlendikten sonra,bunlar basit şeyler hallolur gider hem akrabalarınız falan hediye olarak getirirler belki mesela biz de gelin kızın ne eksiği varsa akrabalar aralarında paylaşıp alırlar öyle bir adetiniz yok mu?

Hiç sıkma canını belli bir yerden alıp taksitle ödersin evlendikten sonra,bunlar basit şeyler hallolur gider hem akrabalarınız falan hediye olarak getirirler belki mesela biz de gelin kızın ne eksiği varsa akrabalar aralarında paylaşıp alırlar öyle bir adetiniz yok mu?

Keske oyle olsa...
Lakin istanbulda akrabamiz yok hep koydeler sagolsunlar patik basiortu gonderiyorlar sadece..

Evkura evveye bi cok yere basvurdum
Eve geliyorlar ve olumsuz sonuclaniyor henuz. 3 ay olmadi ise baslayali guvenmiyorlar kredi karti istiyorlar..
Nerde yaşıyorsun ki ? Benim sorduğum mağazaların çoğu senetle taksit yapıyorlar beko,arçelik gibi beyaz eşya mağazalarıda dahil

IMG_6439.jpg

X