• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çeyizlik :(

merhaba herkese erkek arkadaşım şubatta nasipse askere gidicek. bu gün annesine gittik düğünden çeyizden falan açıldı konu erkek arkadaşımın çeyizinde olanları saydılar nerdeyse hepsi tam. askere gidince hazırlıklara başlarız dedi kayınvalidem seneye düğün düşünüyoruz nasipse, ama benim çeyizlik namına bişeyim yok. Çalıştıklarımla almaya çalıştıklarım var ama eksiklerim o kadar çok ki dantelim bile yok annem fazla umursamıyo alınır hepsini toplu alırız falan diyor ama millet kaç sene öncesinden anca tamamlıyor benim gibi olan var mı aranızda içim içimi yiyor. Burda bide liste vardı çeyizde alıncaklar diye onu görünce içim iyice karardı. alınacak öyle çok şey var ki benim gibi olupta çeyizini sonradan yapan varmı arkadaşlar? okuduğunuz için teşekkür ederim
Bunlar tamamen fasa fiso.

Bir kere aranızda resmi bir şey yok. Bu kadar telaş yapman çok anlamsız. Biraz koca karı tarafım tutuyor ama “gelin ata binmiş yaaa nasip” demiş.

Hele sen o noktaya gel bakalım, annen elbette bir şeyler yapar.

Hem yapmasa bile zaten çalışıyorsanız kendinizin yapması lazım.

Klişelere takılı kalma bu devirde.

Maddi hazirliginiz varsa 3 gunde bile tamamlanir hersey.
Acele etmeye gerek yokki. Ha begendigin seyleri al şimdiden zaten sonradan eksik cok cikiyo :)
Ben evlendigimde suzgecim renden bicagim filan yoktu ufak tefek seyler ama unutmusuz almayi :))
sonradan eksik elbet çıkar zaten canım ev düzüyosun kolay değil. maddi hazırlığım yok öyle çok, ama en önemlileri almaya başlıcam ufak tefek teşekkür ederim cevabınız için :)

Bence sıkmayın canınızı taksitle alabilirsiniz.hem bu kez ne lazımsa alınır fuzuli eşya almaktan kurtulursunuz.
Benim anam sağolsun biz daha minnak bebeyken almaya başlamış niyeyse:) İnan koyacak yer sıkıntısından çatlayacağım.Düşün Kızıma ayırdığım takımlarım bile var:) Ne işime yarıyor koca bir hiç.
örnek: 50 tane havlu. yani anacığım benim ömrüm boyunca kullanacaklarımı stok etmiş.:)
ne güzel canım benimde bi arkadaşım da böyleydi annesi ve evlenceklerinde hala eksiğim var bitmiyo diyodu ondan çok telaş yaptım bende hiç bi hazırlığım yok diye ama burda ki yorumlar içimi rahatlattı teşekkür ederim cevabınız için

merhaba herkese erkek arkadaşım şubatta nasipse askere gidicek. bu gün annesine gittik düğünden çeyizden falan açıldı konu erkek arkadaşımın çeyizinde olanları saydılar nerdeyse hepsi tam. askere gidince hazırlıklara başlarız dedi kayınvalidem seneye düğün düşünüyoruz nasipse, ama benim çeyizlik namına bişeyim yok. Çalıştıklarımla almaya çalıştıklarım var ama eksiklerim o kadar çok ki dantelim bile yok annem fazla umursamıyo alınır hepsini toplu alırız falan diyor ama millet kaç sene öncesinden anca tamamlıyor benim gibi olan var mı aranızda içim içimi yiyor. Burda bide liste vardı çeyizde alıncaklar diye onu görünce içim iyice karardı. alınacak öyle çok şey var ki benim gibi olupta çeyizini sonradan yapan varmı arkadaşlar? okuduğunuz için teşekkür ederim
Mrb cnm benim annem vfat etti bbmda hç ilglenmdi.herşeymi kendm 1buck 2 senede takstle aldm kendi çalştgmla bide çeyiz görme dye bşey varya danteldr patiktr falan onlarda ceyiz görmeye gelenlerdn geldi.para varsa her şeyni alrsn drt etme

Ev kurmak 2-3 günlük iş, büyütmeyin gözünüzde.

Biraz bilinçli çıkın yalnız, kafanızda az çok bir şeyler olsun.

Araba ve para olduktan sonra a'dan z'ye 1 günde bile halledilir.
haklısın canım çok teşekkür ederim cevabınız için

ceyız mı kalmıs bıgunde yapılır
paran olsun
dantel hazırları var yapan yoksa da
bı aya tamamlarsın

ben hepsini bir günde aldım ve 1 senede ödedim...çok abartmaya gerek yok... gerekli olanalrı al ıvır zıvırları zamanla alırsın... kasma kendini...hepsi hallolur... annemin yaptığı danteller vardı hiç birini kullanmadım...kendi aldığım hazır örtüleri kullanıyorum ....
bende dantel kullanmayı düşünmüyorum canım ama nişan söz bohçası falan giderken hep dantelli oluyor burda bohçalar, çok takılmıyorum ama yinede olsun istiyorum kullanmasam bile yoktu annesi yapmamış demesinler teşekkür ederim canım cevabının için

Annem ben daha bebekken masallah ceyizlerimi hazirlamaya baslamis :KK69:sandik dolduda tasti bile sanki hemen kocaya gidecektimde:110::-)

Bunlar tamamen fasa fiso.

Bir kere aranızda resmi bir şey yok. Bu kadar telaş yapman çok anlamsız. Biraz koca karı tarafım tutuyor ama “gelin ata binmiş yaaa nasip” demiş.

Hele sen o noktaya gel bakalım, annen elbette bir şeyler yapar.

Hem yapmasa bile zaten çalışıyorsanız kendinizin yapması lazım.

Klişelere takılı kalma bu devirde.
tabi nasip herşey, çalışmıyorum şu anda yeni ayrıldım işimden canım yoksa zaten kendim yaparım herşeyi gurur verir bu bana çalıştıklarımla almıştım zaten eskiden. O noktaya nasip olursa seneye gelicez inşallah o zamana kadar yetiştiremem diye telaş yaptım ama burda ki yorumlar rahatlattı beni. teşekkür ederim cevabınız için

Annem ben daha bebekken masallah ceyizlerimi hazirlamaya baslamis :KK69:sandik dolduda tasti bile sanki hemen kocaya gidecektimde:110::-)
olsun canım benim annemde tam tersi hiç umursamıyo vermeye niyeti yok beni :D

takma kafana Allah yardım ediyor bir şekilde hepsi olur hem çeyiz çok mu önemli önemli olan mutluluk anlaşmak uyum
Tabi ki canım herşeyden önemli o huzur mutluluk. teşekkür ederim cevabınız için

Tatlim artik her keseye uygun ceyizlikler oldugu gibi hemen hepsini 1 gunde bile alabilirsin.Biz annemle hepsini nisandan sonra almaya basladik.Hatta cok cok keyifliydi oyle olmasi cunku hem senin zevkine gore oluyor hem de icine sinerek aliyorsun.Simdiden tebrik ederim.
doğru söylüyosun canım bu günkü zevkinle aldıkların daha mutluluk verir. iyi ki açmışım buraya konu yoksa içim içimi yiyordu. teşekkür ederim canım iyi dileklerin için

oooo ben 9 aylık evliyim hala dantelim yok çok laf ettiler ev çıplak duruyo dediler zorla gittim bir takım aldım oda dantel değil yani. evin eksiği hiç bitmez hayatım sıkıntı yapma kendine.
para bol olsa vakit bol olsa yetişir sadece
ben hem çalışıyordum hemde hesaplı olsun istiyordum bir de ne ablam ne annem yardım etti çeyizimi ben kendim yaptım yarım yamalak rabbim sağlık huzur versin gerisi olur inşallah
amin canım. bende kendim yapmak isterdim ama son işimde çok talihsizlik yaşadım bırakmak zorunda kaldım şimdi resmi bi yer olmadıkça girmem diyorum. doğru söylüyosun canım hiç bişey dört dörtlük olmaz eksikler hiç bitmez zaten yavaş yavaş olduğu kadar yapmaya çalışcam çok teşekkür ederim canım cevabının için

benim de hiç çeyizim yok hoş ortada aday da yok. mutfak eşyaları için başlangıç olarak ben olsam bir tencere takımı, bir yemek takımı, bir de günlük yemek takımı. bahsettiklerim böyle aşırı pahalı olanlardan değil gündelik kullanılabilecek zücaciyelerden alabileceğin takımlar yani.çatal bıçak kaşık takımı ama onlarda böyle milyarlık mobilyalı falan olanlardan değil. tamam oldu bitti bile. gerisi sonra yavaş yavaş alınır.
Bende dediğin gibi temel ihtiyaçları alıcam ilk baş sonra o küçük eşyaları canım teşekkür ederim cevabının için

Mrb cnm benim annem vfat etti bbmda hç ilglenmdi.herşeymi kendm 1buck 2 senede takstle aldm kendi çalştgmla bide çeyiz görme dye bşey varya danteldr patiktr falan onlarda ceyiz görmeye gelenlerdn geldi.para varsa her şeyni alrsn drt etme
başın sağolsun canım. ne güzel tek başına halletmişin herşeyini gurur duymalısın kendinle. Bi birikimim yok canım bende tek tük öyle taksitle başlıcam teşekkür ederim cevabın için

Back
X