- 18 Ağustos 2007
- 5.773
- 4.341
- 698
akrabalarımdan "aybike " kuranda geçmiyor sen diğer tarafta çağrılmayacaksın hep bu babanın çok bilmişliği yüzünden diye fişeklediler beni yıllarca
Bu nasıl bir zihniyettir ya Allah aşkına...
Biz kimiz ki ahiret olaylarına dalıp emir ve karar verebiliyoruz anında..
Yazık diyorum çok yazık..
O cümleye inanılmaz sinirlendim; asıl onlar Allah a nasıl hesap verecekler merak ediyorum...
Şirke giriyor bu ..
isimler tabi ki önemli ama şu da var ki
anlamlarını herkes taşıyor mu ? hayır..
Mesela Abdullah: biliyorsunuz ki Allahın abd'ı yani kulu demek..
Ama bu isimde olup ; insanlara kıyan ;acımasızca davrananlar yok mu? var...
aybikeler böyleyse berkecanlar naapsın.-tatlicadiarzu- daha iyi çağrılmayınca hesaptan kurtulursun be canım tövbe tövbe :ecrin_bebek:
o çağırma mevzusu hakkında da sahih kaynaklarda bilgi bulabilirsiniz. zamanında ben de bişiler okumuştum bu konuda. kimsenin çağrılmaması gibi bi durum yok bu bir. ikincisi, iyi isim- kötü isim diye keskin bir ayrım yok. benim amcalardan biri bu konuda araştırma yapmıştı, ondan duymuştum bunu. hangi isim konulmalı, hangi isim konulmamalı, hangi isim iyi, hangi isim kötü konusu... yani her isim arapça olmalı die bi kaide yok. mesela samet ismi çocuklara veriliyor, ama bu ismin sadece Allahın sıfatlarından olduğu; insanlara yaraşmayacağı yönündeki fikirler çoğunlukta. buyrun burdan yakın. libyana ablanın dediği gibi mühim olan niyet.. bakın benim de ismim concon sayılabilecek isimlerden. ama doğum sırasında şehit olan ananeciğimin ismi.. ben onu manasıyla şekliyle değil, şehit ismi olarak kabul ettim kendime. kim ne derse desin takmayın, insanlarımızın ağzı gerçekten torba değil ki büzesiniz..