Ceyrek mı yarım mı takmalıyım sızce eltımın bebegıne

yani 2. bebege takilmaz diye biliyorum ben hic gormedim etrafimda 2. bebege takilani ama madem takmak istiyorsunuz aynisi sizede gelecek nasilsa yarim takin derim:)

kizlar allah razi olsun yardimlariniz icin yorumlardan su fikirleri cikardim:

1. bu eltimin 2. cocugu yani her dogan cocukta takilir mi acaba bilemiyorum

2. bir ceyrek 170 lira bir de bebek kiyafeti alsam hediye paketi yaptirsam olmaz mi acabaa yaa

o da varsin bana ceyrek taksin... benim ilk onun ikinci ama...

4. dogarsa ona da mi altin takicaz yaa ben icinden cikamadim...

Boşver yahu, eşin ne istiyorsa onu taksın, ben olsam ilgilenmezdim. Ha eşime de "onu mu bunu mu" diye sormazdım kendi kardeşim için açıkçası. "Ben de bebeğin yengesiyim" dersen bebek eşyası al sen de.

durumunuz neye musaitse onu tak, aynisi geri gelir merzk etme , ne eksik ne fazla olur
biz eltimle çeyrek takiyoz birbirimize :) iki o dogurdu iki ben ode$tik :37:
$u an ikizlere hamile :))))))))))) yine takicam çeyrekleri yapcak bi$ey yok :27:

kizlar allah razi olsun yardimlariniz icin yorumlardan su fikirleri cikardim:

1. bu eltimin 2. cocugu yani her dogan cocukta takilir mi acaba bilemiyorum

2. bir ceyrek 170 lira bir de bebek kiyafeti alsam hediye paketi yaptirsam olmaz mi acabaa yaa

o da varsin bana ceyrek taksin... benim ilk onun ikinci ama...

4. dogarsa ona da mi altin takicaz yaa ben icinden cikamadim...

Hem eşimin hem benim ailemde adettir, dogan her çocuga takılır,
1. 2. olması farketmez.

Bizim adetlere uymayanların geneli de hepsine takar. Sıra ayırtetmez.
İlk defa burda duydum 2.'ye takılmaz diye bir şeyi...

Bebek kıyafeti çok az olur, aksine hem altın hem bebege bir şeyler almanız gerek bence..
Yani şahsen ben öyle yapardım. (Allah kısmet ederse de yapacagım)

Görümcem hem oglumda, hem kızımda yarım altın taktı,
Eltim de kızım dogduktan 15 gün sonra ailemize katıldı.
Ama kızım dogdugunda hemen geldi (düğünden önce) yarım altın taktı, abisine de yaş pasta yaptırmıştı.

Ama sizin bu tutumunuz hoşuma gitmedi inanın..

Benim 1. çocugum, ben yarımı,
onun 2. çocugu o çeyregi hakediyor tutumunuz garip gerçekten...

Son düzenleme:
Eşinizin kardeşinin çocuğu değil mi ben mi yanlış anladım
elti diye bakmakla yanlış yapıyorsunuz bence
eşiniz gönlünden ve cebinden ne kadar verebiliyorsa doğrusu odur biz sizin maddi durumunuzu nbilmediğimiz
için çeyrek yarım ne desek boş. Siz de güzel bir hediye alırsınız eşiniz de altını takar münasip olan bu bence

Eşinizin kardeşinin çocuğu değil mi ben mi yanlış anladım
elti diye bakmakla yanlış yapıyorsunuz bence
eşiniz gönlünden ve cebinden ne kadar verebiliyorsa doğrusu odur biz sizin maddi durumunuzu nbilmediğimiz
için çeyrek yarım ne desek boş. Siz de güzel bir hediye alırsınız eşiniz de altını takar münasip olan bu bence

ben görümceme çeyrek altın ve bi kaç büyük ihtiyacını almıştım yani toplamda yarım parası kadar harcama yaptım.abim bize yarım taktı bende ona yarım taktım başka bişey almadım.

sizi çok zorlamayacaksa yarım altın takın derim.yada çeyrek altın ama yanındada ana kucağı yada puset gibi bişeyler alabilirsiniz.birazda kıyafet. anneyi sevmeyebilirsiniz ama çok yakın akrabasınız.sizler takmayacaksınızda bebişe kim altın takacak.ilerde onlarda size aynısını yapar.

Hem eşimin hem benim ailemde adettir, dogan her çocuga takılır,
1. 2. olması farketmez.

Bizim adetlere uymayanların geneli de hepsine takar. Sıra ayırtetmez.
İlk defa burda duydum 2.'ye takılmaz diye bir şeyi...

Bebek kıyafeti çok az olur, aksine hem altın hem bebege bir şeyler almanız gerek bence..
Yani şahsen ben öyle yapardım. (Allah kısmet ederse de yapacagım)

Görümcem hem oglumda, hem kızımda yarım altın taktı,
Eltim de kızım dogduktan 15 gün sonra ailemize katıldı.
Ama kızım dogdugunda hemen geldi (düğünden önce) yarım altın taktı, abisine de yaş pasta yaptırmıştı.

Ama sizin bu tutumunuz hoşuma gitmedi inanın..

Benim 1. çocugum, ben yarımı,
onun 2. çocugu o çeyregi hakediyor tutumunuz garip gerçekten...

ben de şaştım kaldım insan yeğeni için 100 liranın 200 liranın lafını yapar mı yahu ne ayıp şey, komşusu için falan sorsa anlıcam da öz yeğenleri, çok garip.

ne insanlar var...

ben de şaştım kaldım insan yeğeni için 100 liranın 200 liranın lafını yapar mı yahu ne ayıp şey, komşusu için falan sorsa anlıcam da öz yeğenleri, çok garip.

ne insanlar var...

100'ü 200'ü geçtim,

1.çocuk, 2. çocuk ayrımı yapılıyor yahu :)

Son düzenleme:
Bizde de imkanı olan durumu neyi elveriyorsa her doğan çocuğa takar.Ama çeyrek ama yarım..Bunun kıyaslaması,o bana şunu taktı,ben ona şunu taktım durumu olmaz...Açıkçası 1. çocuğa takılır,2 .ye takılmaz olayını ilk defa duydum...:44:

Son düzenleyen: Moderatör:
Bizde de imkanı olan her doğan çocuğa takar.Ama çeyrek ama yarım..Bunun kıyaslaması,o bana şunu taktı,ben ona şunu taktım durumu olmaz...Açıkçası 1. çocuğa takılır,2 .ye takılmaz olayını ilk defa duydum...:44:

Ben de ilk defa duydum ve acayip garipsedim.

Kimseden böyle bir şey duymamıştım.

Bir de bizde hem anneye, hem bebege takılır.

Kaldı ki kayınvalidemler de, annemler de her iki dogumumda da bilezik taktılar bana :26:

Ben de ilk defa duydum ve acayip garipsedim.

Kimseden böyle bir şey duymamıştım.

Bir de bizde hem anneye, hem bebege takılır.

Kaldı ki kayınvalidemler de, annemler de her iki dogumumda da bilezik taktılar bana :26:

Vayyy..İyiymiş yaa...Senin oğlun vardı demi...Tamam, damadımı seçtim o zaman...:52:

Aslında herkes cebi neye elveriyorsa onu takmalı ve bunun da lafı edilmemeli.

1. ve 2. çocuk muhabbeti bana da hoş gelmedi. Aynı şekilde yarım taktı çeyrek taktı lafı çıkarmak da hoş değil. Bazı insanın çeyreğe, bazısının yarıma bazısının da tama gücü yeter. Eh insan gücünün yettiğini yapmak ister.

Çeyrek tak bencede. Bizlerde de çeyrek takılır. Fazlasına gerek yok, maksat gönüller hoş olsun.

ne insanlar varmis gibi yorumlar yapan arkadaslara kirildim dogrusu..

arkadaslar ben dogan bebege ne takilir onu ogrenmek icin bu konuyu actim.

eger ikinci ucuncu cocuklara takiliyorsa adetlerde takilir takilmiyorsa takmam diye fikirlerinizi aliyorum..

yoksa bazi arkadaslarin dedigi gibi o bana sunu takar benim birinci cocugum onun ikinci cocugu gibi bir niyetim yok.

kuzenimizin de cocugu olacak. eger yegenime yarim takarsam ona biraz daha az takmam daha dogru olacaktir sanirim bu isler boyledir.

durumum ceyrek mi takmaya musait yarim mi takmaya musait onu zaman gosterir.

ben sadece adetlerde hep yarim takiliyorsa yarim takarim yanlis yapip mahcup olmak istemedigim icin bu topic i actim acmaz olsaydim.

cimrilikten yada eltime olan gicikligimdan degil. sonucta benim yegenim..kardesimin cocugu olsa onu da burada sorardim..

bakin kunye tak falan diyenler oldu bunlarin hepsi bir fikirdir.

bir arkadasimiz ilk cocuga takilir gerisine hediye alinir demis... demekki herkesin dusuncesi adeti ayri...

kimilerinin kayinvalidesi dogum hediyesi olarak bilezik takar kimilerinin ki hicbir sey takmaz...
dedigim gibi burada maksadim fikirlerinizi almakti..

ne insanlar var diye rencide edilmek degil...

herkese ozel olarak cevabini verirdim ama bana uygun degil insanlara karsi kirici olamam.

yazdiklarimdan da altin hesabi yapiyor ya da cimrilik yapiyor ayip gibi manalar cikiyorsa kusura bakmayin maksadim yanlis anlasilmistir ve actigim gibi silebilirim.

Back
X