Ceyrek mı yarım mı takmalıyım sızce eltımın bebegıne

kizlar allah razi olsun yardimlariniz icin yorumlardan su fikirleri cikardim:

1. bu eltimin 2. cocugu yani her dogan cocukta takilir mi acaba bilemiyorum

2. bir ceyrek 170 lira bir de bebek kiyafeti alsam hediye paketi yaptirsam olmaz mi acabaa yaa

o da varsin bana ceyrek taksin... benim ilk onun ikinci ama...

4. dogarsa ona da mi altin takicaz yaa ben icinden cikamadim...

bakiniz kendi yazdigim yazi.
yorumlardan yola cikarak numaralandirip soru sormusum
1. bu eltimin 2. cocugu yani her dogan cocukta takilir mi acaba bilemiyorum demisim.

yani cogunluk evet takilir adetler boyledir deseydi ben de ona gore davranirdim.

neticede bu topicler insanlarin tecrube ve fikirlerinden haberdar olup faydalanmak icin aciliyor..

o da varsin bana ceyrek taksin demisim.

aynen sayfasina bakabilirsiniz.

bunu dabir arkadasin su yorumu uzerine yaptim:

genelde sen ne takarsan ondan asagi kalinmaz ve senin bebegine de takilir denmis bir sayfada.

diger bir sayfada bizde adet ceyrek takmaktir denmis..

bence bu yorumlardan ne insanlar var yaa
ya da bunlarin hesabini yapiyorlar bak sen su ise gibi sacma sapan yorumlar cikaranlar bir daha dusunsunler..

insanlik acisindan gayet iyiyimdir. hicbir seyin hesabini da yapmam. adetleri ogrenmek istedim. elbette herkes kendi butcesine gore hareket edecektir ama dedigim gibi....

umarim yeterince acik olabilmisimdir.

eltim yaza dogum yapacak...bu ikinci cocugu. ilkinde ben yoktum yani evli degildik..

kayinvalidemler yarim takmislar babanne dede olduklari icin galiba...

simdi biz esimle ceyrek takarsak acaba az mi gorunur?

yarin bigun laf cikarirlar mi yasayan varsa anlatabilir mi acaba?

bizim bebegimiz olur da bunlar yarim takarsa laf ederler diye de korkuyorum... ayrica teyzesinin ogluna da ceyrek takmayi dusunuyoruz bunlar sinsi insanlar biraz...ona da ceyrek bize de ceyrek... biz oz kardesiyiz yarim takmasi gerekirdi derlerse ne cevap veririm...

eltimle aramiz iyi degildir.. sevmez beni pek...muhatap olmaz yani...

aslinda yarim taksam benimkine de assagi kalmayip yarim takar herhalde...

sizce ne yapmaliyim?

ilk yazim da bu arkadaslar.

ailede bazi insanlarin sinsi oldugunu ve onlari laf ettirmemek icin en iyi nasil davranirim diye sormak maksadimmis demekki...

demekki iki sorunum varmis
birincisi ilk defa bebek takisi alacagim icin ne takacagimi bilmemem
ikincisi aklimda yarim ve ceyrek altin var bunlardan hangisini takmam gerekir yanlis bir tercih yaparsam soz laf olmasin
diyerek size derdimi acmisim.

arkadaslardan bazilari eltin ve digerlerine laf verme yarim tak kardesim demisler.

bunda ne var allah askina?

nasil bir rahatlikta bu arkadaslar da bana ne insanlar var yegenine takacaginin lafini ediyor diyorlar?

yegenime dunyalar feda olsun arkadaslar.

eger bebek hediyesi ceyrekse ben gidip farkli bir taki alirsam belki gosterise kacardi..
bu isleri tecrube sahiplerinden ogrenmek daha iyidir diye actim bu topici.

hepsini boşverin künye alın takın..
bozdurunca para etmiyo ama orasını elticik düşünsün..

çeyrekte olur,yarımda...çeyrek alırsanız yanına ufak bir hediye alırsınız.
ayrıca siz ona çeyrek takarsanız,oda size
ilk çocuğunuzda çeyrek getirir,ikinci çocuğu yaparsanız bazı arkadaşların hesabına göre
bişey takmaması gerekiyor.çünkü önceden ödeşmiş olursunuz.
ama bana kalırsa eğer gücünüz varsa yarım takın.sonuçta altını eltinize değil yeğeninize takıyorsunuz.

gücünüz neye yetiyorsa onu takın, ama siz çeyrek takarsanız size yarım gelmez merak etmeyin, karşılığı gelir yani bizde böyledir en azından.

kizlar allah razi olsun yardimlariniz icin yorumlardan su fikirleri cikardim:

1. bu eltimin 2. cocugu yani her dogan cocukta takilir mi acaba bilemiyorum

2. bir ceyrek 170 lira bir de bebek kiyafeti alsam hediye paketi yaptirsam olmaz mi acabaa yaa

o da varsin bana ceyrek taksin... benim ilk onun ikinci ama...

4. dogarsa ona da mi altin takicaz yaa ben icinden cikamadim...

bakiniz kendi yazdigim yazi.
yorumlardan yola cikarak numaralandirip soru sormusum
1. bu eltimin 2. cocugu yani her dogan cocukta takilir mi acaba bilemiyorum demisim.

yani cogunluk evet takilir adetler boyledir deseydi ben de ona gore davranirdim.

neticede bu topicler insanlarin tecrube ve fikirlerinden haberdar olup faydalanmak icin aciliyor..

o da varsin bana ceyrek taksin demisim.

aynen sayfasina bakabilirsiniz.

bunu dabir arkadasin su yorumu uzerine yaptim:

genelde sen ne takarsan ondan asagi kalinmaz ve senin bebegine de takilir denmis bir sayfada.

diger bir sayfada bizde adet ceyrek takmaktir denmis..

bence bu yorumlardan ne insanlar var yaa
ya da bunlarin hesabini yapiyorlar bak sen su ise gibi sacma sapan yorumlar cikaranlar bir daha dusunsunler..

insanlik acisindan gayet iyiyimdir. hicbir seyin hesabini da yapmam. adetleri ogrenmek istedim. elbette herkes kendi butcesine gore hareket edecektir ama dedigim gibi....

umarim yeterince acik olabilmisimdir.

ne insnalar var ya diyen benim de rencide etmek için değil bir şaşkınlık ifadesi olarak yazdım. adetleri öğrenmek istedin de arkadaşım bak sen de diyorsun kimine bilezik takılıyor kimine çeyrek herkesin adeti farklı herkesin alım gücü de farklı madem öyle eşine sorsaydın sizde ne takılır biz ne takabiliriz diye.

bence sen kendini yanlış ifade ettin özellikle kopyaladığım ilk mesajına binaen yazıldı benim ve diğer arkadaşların mesajı. 170 liranın hesabı ya da 1. 2. çocuk sırası bu mesajından sonra yazıldı öncesinde kimse bir şey dememişti.

bununla birlikte mesajı yazan sensin ve o niyetle yazmadım demişsin o zaman kusura bakma diyorum ben kendi adıma. sen kendi tam ifade edememişsin ya da biz yanlış anlamışız, dediğim gibi senin mesajın nedeniyle şaşırmış ve düşünceni garipsemiştim.

Kendi kardeşinizin çocuğu olsa ne takardınız? Bu düşünerek hareket edin bence, sizin eltiniz ama eşinizin kardeşinin çocuğu, yeğeni yani. Benim erkek arkadaşımın tarafında hiç önemsenmez bu konu, takan da en fazla küçük altın takar zaten oda bir elin 5 parmağını mümkünatı yok geçmezmiş, küçük altın takan kişiler yani.

Görümcemin bebeği olucak çeyrek takıcaz çünkü gücümüz ona yetiyor . . Birde hastane çıkışı seti almıştım. .
Oda benim çocuğuma çeyrek takmıştı :1:

İçinizden ve elinizden ne geliyorsa onu yapın .

durumun iyiyse yarım tak, yarın bir gün kendi kardeşinin çocuğu olur çeyrek takmak istemezsin eşinin gözüne batar, sizde ki adetler yine iyiymiş bizim sülalede anne baba kardeş direk bileziğe bağlar doğumda :44:

hatta yarımda taksan çeyrekde taksan bir kaç bebek kıyafeti alman lazım, sonuçta yengeoluyorsun :emir_bebek:

Son düzenleme:
eltim yaza dogum yapacak...bu ikinci cocugu. ilkinde ben yoktum yani evli degildik..

bizim bebegimiz olur da bunlar yarim takarsa laf ederler diye de korkuyorum... ayrica teyzesinin ogluna da ceyrek takmayi dusunuyoruz bunlar sinsi insanlar biraz...ona da ceyrek bize de ceyrek... biz oz kardesiyiz yarim takmasi gerekirdi derlerse ne cevap veririm...

sizce ne yapmaliyim?

bence çeyrek yeterli

Benim eşimin kardeşinin karısı da hamile. Bizim tek seferde altın alıp takacak halimiz yok şu aralar. ben zaten eşimin kardeşi olduğu için yarım altından aşağısını düşünmedim. bizimkilerde daha yeni evliler. eltim hemen hamile kaldığı için durumları pek yok. bizde gittik açıkça sorduk, bebeğin neye ihtiyacı varsa alalım dedik. Eltim yatak olarak kullanılabilen bir ana kucağını beğenmiş. fiyatı muadillerinden yüksek. biz onu alalım dedik. yanına portatif iyi bir marka mama sandalyesi, ufak tefek yeni doğan malzemeleri aldık. sonuçta taksitle aldığımız için hem biz zor durumda kalmadık, hem de eltimin gönlünden geçen ihtiyaçları alınmış oldu. üstelik illa lira değeri mühimse yarım altından fazla para harcadık. sizde böyle bir şey düşünebilirsiniz. ya da şimdiden azar azar biriktirin altın parasını, doğumda sıkışmazsınız.

eltiniz gıcık bir tipse eğer çeyrek takarsaniz laf edebilir. hoş öyle tiplere yarım değil tam taksak bile bi bahane bulup laf ederler ya o ayrı :)

benim eltim doğum yaptiginda çeyrek taktik yanına da çok güzel bi takım aldım. çok da beğendi ama sizin eltinizın tavrı ne olur bilemem.durumunuz varsa yarım takın

sizce ne yapmaliyim?

çeyrek tak.yanına da guzel bir kıyafet iyi olur.altını onun ustune iliştirirsin.takım işe yarar ve kaliteli olsun.

biz künye takmıştık görümcemin oğluna ve artı kıyafetler almıştım ama sizin seçeneklerinizde künye yoksa yarım takın maddi durumunuzda el veriyorsa...

Siz yarım değil çeyrek taksanız mesela eşiniz ses etmez mi?
Eltimi severim sevmem bilemiyorum henüz evli değil eşimin kardeşi ama eşimin kardeşini severim.
Bir tek sefer takılmayacak mı bu altın dişimi sıkar takarım hatta arkadaşların dediği gibi altın takmam hep üstünde olsun anı olsun diye künye vs bile alırdım.
Eltinin kıymetine değil doğan çocuğun ve kaynımın kıymetine.

onlar siz evlenirken ne taktılar canım, madem yeni evlisin bunu da göz önünde bulundur.

Benim eşimin tarafı sağolsun hiç birşey takmadılar ne görümceler ne eltiler, alemin zengini ben miyim onları çocuğu olsa bende bir takım alırım o kadar.

Son düzenleme:
eşin bu kadar dert etmiyodur valla, neticede senin eltinle de kaynınla da kan bağın yok ama eşin kardeş, o ne diyosa onu takın,çeyrek iyi bence

çeyrek makuldur :31::31:

bu devirde bu zorluklarda yarım takmak bütcenizi bilemem ama zorlayıcı olur.

ya da güzel bir bileklik de alabilirsiniz.

onlar siz evlenirken ne taktılar canım, madem yeni evlisin bunu da göz önünde bulundur.

Benim eşimin tarafı sağolsun hiç birşey takmadılar ne görümceler ne eltiler, alemin zengini ben miyim onları çocuğu olsa bende bir takım alırım o kadar.

al benden de o kadar. elti 10 tane de çocuk dogursa 1 çift çorabı layık görmem

benimde eşimin abisinin ilk bebeği yeni doğdu. beşiğini aldık çeyrek yaptık. babasının kızı
amcasının prensesi gibi yazı bulunan özel badiler aldık. bunların yanında mağazalarda gördüğüm
ve hoşuma giden kıyafetlerdende alıyorum. eltimi sevip sevmemem biyana kaynımı öz abim gibi görüyorum.
ayrıca bebişide çok seviyoruz herakşam gidip görmek istiyoruz. buyüzden eltinizle aranızdaki ilişkiden çok o bebeğin
ve kaynınızın eşinizin diğer yarısı olduğunu düşünün elinizden gelenide yapın bence :)

Back
X