Ceyrek mı yarım mı takmalıyım sızce eltımın bebegıne

al benden de o kadar. elti 10 tane de çocuk dogursa 1 çift çorabı layık görmem

Vallahi devir çıkar devri, kim sana ne yaptıysa sende ona göre yapacaksın kimsenin fazladan harcayacak beş kuruşu yoktur eminim.
Arkamdan laf mı eder, konuşur mu hiç önemsemeyeceksin hele akraban mı birkaç kez düşüneceksin birşey yaparken. Eş dost akrabadan daha yakın daha iyi buna eminim

bu altın mevzusundan pek anlamam ama benim bebeklerim ikiz..eltim bebek görmeye geldiğinde bir adet çeyrek getirmişti..iki bebeğe yarım çeyrek yani :)

Aramız kotu dıyorsunuz , eger durumunuz varsa yarım takın yoksa da ceyrek takın kasmaya gerek yok bence

Öncelikle eltiniz sağ salim dogumunu yapar ve sorunsuz bebegini kucagına alır inşallah durumunuz neye müsait ise onu takarsınız ister çeyrek,ister yarım isterse de tüm altın ama şunuda düşün arkadaşım sen şimdi eltine çeyrek takarsan daha sonrada senin kardeşinin bebegi olurda ona yarım yada cumhuriyet altını takarsan bu sorun olur o yüzden iyi düşün iyi karar ver arkadaşım kuzeninize çeyrekte takabilirsiniz künyede ayrıca bizim adetlerimizde de 1.çocuga da 2.çocuga da 3 çocugada altın takılır 1.taktım 2 . takmasam diye birşey yok

layık görülen sey eltiye değil ki ama sonucta. masum bir yavruya. annesinin yaptıklarının bedeli o yavruya itham olmamalı bence

o yavrunun ihtiyacı olsa tabikii anası babası nasıl olursa olsun alınır verilir.ama babaannesi biizm hakkımızdan fazlasıyla alıyor ona :P

maddi durumunuz neye müsaitse gönlünüzden ne giçiyorsa onu takın.kim ne derse desin umursamayın bu onların ayıbı olur:31:

bu hayatta kardeşiniz olacak...

ve sizin bir çocuğunuz olacak,

kardeşiniz de diğer her hangi biri gibi size çeyrek altın takacak...

eğer yoksa hiçbirşeyi canı sağolsun...

ama şartları zorlamak lazım bazen.

birde o çocuk size göre elti çocuğu ama eşinizin kardeşinin-karındaşının çocuğu.

ne takılması gerektiğinin usulen kararı bu durumda eşinize düşer.

doğum da ölüm de hayatta bir kere...

Son düzenleme:
bu hayatta kardeşiniz olacak...

ve sizin bir çocuğunuz olacak,

kardeşiniz de diğer her hangi biri gibi size çeyrek altın takacak...

eğer yoksa hiçbirşeyi canı sağolsun...

ama şartları zorlamak lazım bazen.

birde o çocuk size göre elti çocuğu ama eşinizin kardeşinin-karındaşının çocuğu.

ne takılması gerektiğinin usulen kararı bu durumda eşinize düşer.

doğum da ölüm de hayatta bir kere...

ben de caramello'ya katılıyorum.
sizin için eltinizin çocugu olabilir mi
ama eşiniz o çocugun amcası olacak
durumunuz yoksa çeyrek de takabilirsiniz ama
durumunuz varsa yarım hatta tam dahi takmak bir amcaya yakışır bence.

güzel bir künye takın bence.biz öyle yapmıştık. Diğer takılan çeyrek veya altınların içinde oldukça ayrı durmuştu.şimdi çocuğun kolundan çıkarmıyorlar ,biz de mutlu oluyoruz :)

yazan yazmayan arkadaslarima cok tesekkur ediyorum.

esim sen karar ver dedi. butce benim elimde herhalde ondan soyledi.

yardimlariniz icin cok tesekkur ederim hanimlar.

yarim altin takmaya karar verdim. yanina da guzel bir takim alirim artik.

kuzenimize de duruma gore ceyrek gotururum olmazsa guzel bir hediye alirim.

cok sagolun

Vallahi devir çıkar devri, kim sana ne yaptıysa sende ona göre yapacaksın kimsenin fazladan harcayacak beş kuruşu yoktur eminim.
Arkamdan laf mı eder, konuşur mu hiç önemsemeyeceksin hele akraban mı birkaç kez düşüneceksin birşey yaparken. Eş dost akrabadan daha yakın daha iyi buna eminim

cocuklarin bir kabahati yok ama gercekten bu yorumunuza katiliyorum. her hareketimizin altinda bir sey ariyorlar yani...

O çocuk eltinizin bebeği olmaktan çok, eşinizin yeğeni. Bu gözle bakıp, hakettiği değeri vermek lazım. Sonuçta yarın bir gün Allah korusun ama eltinizle eşi boşansa bile sizin o doğan çocukla aile bağınız kopmayacak hiç, bunu unutmayın. Yarım altın takabilirsiniz, veya üzerinde bebeğin ismi yazılı olan bir künye de alabilirsiniz. Doğumlar, düğünler insanları bir araya getiren güzel şeyler, kötü düşünceleri bir kenara bırakmaya çalışmak lazım.

Hiç anlamam bu konulardan :31:
Umrumda da olmaz yok o şöle demiş bu böle cool bi yapım var bu konuda :D :32:

hamileyim 1 kişiden bile altın geleceğini sanmıyorum. kardeşlerim boyle şeylerden bi haber, eşimin kardeşleri ve ana babası farklı ülkede, anne-babam bir ihtimal çeyrek takabilir, onun dışında emin olduğum tek kişi eşim, bilezik takacak... o da zaten bizim bütçeden çıkmış oluyor :ssz:

Biz eşimin kardeşine 2010 da 500-550 mi ne beşik parası istedi onu verdik onlarda para verecekler bize mobilya alacakmış aslında ama bana sorduğu sırada ben çok pahalı demiştim vazgeçmiş birde ben eltime vericek olan para versin bana kimse bişey almasın demiştim. 250 verdi şimdilik doğum zamanıda devamını vereceklermiş bilmem ne verirler diğer kaynım bekar oda abisine chicco bebek arabası almıştı oda 550 idi sanırım. Bizede şimdilik 210 verdi doğumda verecek oda devamını 3 ay sonrasındada evlenecek ayrıca büyük kaynım chicco arabayı bize verecek sağlam duruyor. Kaynanamlar emekli pek bişey geleceğini sanmıyorum. Biz evlenecek kaynıma nişanına çeyrek verdik sadece kız istemeye gittiler 5 kişi evde çünkü okadar düğünü içinde ben kendi annemle ortak çamaşır makinesi aldık ama eşim düşününde iyi bişey takmayı düşünüyor sanırım. Ayrıca benim kendi annemlerde 6-7 bin bana doğum parası mobilya parası falan veriyorlar. Abimde ben altın takarım sana diyor kendinede altın gelsin diye tam altın takar en az.

Aslında bende yazıcınca şunu anladımki o şunu almış bu bunu almış yapılmıyor durumu olan olmayana veriyor işte aileyiz sonuçta herkes aynı.

Back
X