CHA: Cumhurbaşkanı Erdoğan sitem eden şehit kardeşine, 'Ağabeyin de bu mesleği seçmeseydi' dedi

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.870
40.691
698
http://t24.com.tr/haber/cumhurbaska...sine-agabeyin-de-bu-meslegi-secmeseydi,307702
Uzman Çavuş Hakan Aktürk, karayolu devriye görevine düzenlenen saldırıda şehit olmuştu

Siirt’in Şirvan-Pervari karayolu üzerine yerleştirilen el yapımı patlayıcının, askeri aracın geçişi sırasında patlatılması sonucu şehit olan uzman çavuş Hakan Aktürk’ün kayınvalidesi, Osmaniye'de incelemelerde bulunan CHP heyetine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la telefonda geçen diyaloğu anlattı. Kayınvalide Emine Küçüktamer, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, "Senin Bilal'in de böyle bayrağa sarılı gelirse bizi anlarsın. Senin oyların azaldı diye bizim çocuklarımızın, ağabeylerimizin bedel ödemesi mi lazım" diyen Aktürk'ün kız kardeşine "Ağabeyin de bu mesleği seçmeseydi" dediğini söyledi.

Cihan Haber Ajansı'nın haberine göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla Osmaniye'ye giden Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve Grup Başkan Vekili Özgür Özel'in de aralarında bulunduğu CHP heyetiyle görüşen Hakan Aktürk'ün kayınvalidesi Emine Küçüktamer, cenaze sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerini aradığını belirterek, şunları anlattı:

"Bir telefon çaldı. Kızım açmadı telefonu, şehidin kız kardeşi telefonu açtı. Arayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dı. Şehidin kız kardeşi 'Kimsin sen? Cumhurbaşkanı mısın Başbakan mısın?' dedi. 'Cumhurbaşkanıyım' dedi. Şehidin kız kardeşi ise 'Senin Bilal'in de böyle bayrağa sarılı gelirse bizi anlarsın. Senin oyların azaldı diye bizim çocuklarımızın, ağabeylerimizin bedel ödemesi mi lazım' dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise 'Ağabeyin de bu mesleği seçmeseydi' dedi. Değil cumhurbaşkanı, 60 yaşındaki bir insanın söyleyeceği bir söz mü bu? Şehidin kardeşi ise 'Meslek mi koydunuz ki, herkes memleketini terkedip de gitmezdi.' diye konuştu."

Yaşanan bu olayların ardından damadı gibi uzman çavuş olan kendi oğlunu da istifa etmesi için bu sabah görev yerine gönderdiğini anlatan kayınvalide Küçüktamer, "Uzman Çavuş oğlum görevinden ayrılacak, bugün istifasını verecek. Şimdiye vermiştir belki de. İkinci bir acı daha yaşamak istemiyorum. Oğlumun başına da bir iş gelirse ikimizi beraber gömmeleri lazım. Savaş ise hep beraber gidelim. 1. Dünya Savaşı'nda, Çanakkale Savaşında nice kadınlarımız gitti. Biz de gideriz. Ama savaş yok, bir şey yok ortada, herkes koltuğunda rahat oturacak diye neden bizim çocuklarımız ölsün?” dedi.

Bgun arkdsmn tekiyle knustim . Ve goruslerine onem veririm , knusmamizdan snra bi kacsey daha okudum ve o arkadasimin su sözüne " ben bndan sonra duami degstryrim akp baraj altinda kalir cok istedkleri chp mhp hdp ye kalir koalisyon kursinlar ,ulke 13 yil onceye donsun ......." diye devam Ediyor .

İns akp baraj altinda kalirda ulkenin su halini arariz..
Not: gelen gideni aratirmis

Ayrica teyzecim 4 5 binlara maas gelip rahat hayat surerken bsey yok ama demi , damadin ve oglun nie secti bu mesleği devlete sirtini dayamak emeklilikte rahat etmek icn demi.. devlete sirtimizi dayalikta ,

Neyse acinizi anliyorum, bn!m abimde asker kus olmama ragmem yuregim hopluyor d,bakirdan sehit haberi duydumda ama yapack bsey yok onlar orada gorev yapmazsa biz rahatca yataklarmzda uyuyamayiz.

İnşallah döneriz 13 sene önceye. Amin diyorum çok içten.

Duyan da Erdoğan'ı çok hassas, söyleyeceğini iki kere düşünen biri falan zanneder. Demiştir valla ben hiç şaşırmadım zaten şehit abisi Yarbay'a savaş açmalarından belli düşünceleri.

Ayrıca sırtını devlete dayayıp 4-5 bin alırken iyiydi değil mi demek nasıl bir zihniyettir deli olacağım ya! 4-5 bin maaş alıyor diye, asker diye ölmesi mi lazım? Nasıl izansız, ayarsız sözler bunlar! Kadın ne güzel de söylemiş oysa "Savaş ise hep beraber gidelim. 1. Dünya Savaşı'nda, Çanakkale Savaşında nice kadınlarımız gitti. Biz de gideriz. Ama savaş yok, bir şey yok ortada, herkes koltuğunda rahat oturacak diye neden bizim çocuklarımız ölsün?" diye. Ne anlamaz insanlarmışsınız ya şu durumda insanların haklı isyanlarına bile kulp bulabiliyorsunuz, ne ara böyle gözünüz döndü hırstan da Akp'yi eleştiren herkesi düşman ilan ettiniz? Siz gidin ölün çok meraklıysanız, ne oldu kefeninizi de giyip yola çıkmıştınız iş ciddiye binince tıss mı? Delirttiniz ya yeter!

aa öyle deme. o parayı alıyorlarsa ölecekler tabii. biz burada keyif yaşarken onlar ölmeli. 5000 lira ölmek için alınıyor tabiiki....

aa öyle deme. o parayı alıyorlarsa ölecekler tabii. biz burada keyif yaşarken onlar ölmeli. 5000 lira ölmek için alınıyor tabiiki....

Tabii canım ölsün yani ohh yok öyle bedavadan 5000 almak devletten, hey yavrum hey. Askerse ölecek işi bu. Madenciliğin de fıtratında bu var malum. İnşaat işcisi zaten zombieliğe kendini en baştan hazırlamalı. Yeter ki büyük usta ve o eşsiz ailesi baki olsun başımızda gerekirse sevmeyen herkes ölsün

en çok üzüldüğüm ne biliyor musun.
ölüm denen olayı ,öldürülmeyi bu kadar hafife almak.
can bu can. o kişi ölüyor .

yok bir daha. göremiyorsun
. kara toprakta. mezarı var sadece. için eriyor bunu duyunca.
empati yapmayı bilemiyoruz. o şehidin ailesi yerine koyamıyoruz yada o şehidin yerine kendimizi.
ölüm bu canım alt tarafı, pöff .....
.diyebilmek nasıl bu kadar kolay geliyor anlayamıyorum ki

Önce şuna açıklık getireyim,şehit olan uzman çavuş 4-5 bin lira maaş almaz..
Bu maaşı alanlar sadece rütbeli subaylardır..

Zamanında bu topraklar için çoluk çocuk, genç yaşlı, kadın erkek savaşmışız ve ülkemizi "resmi" bir savaştan başarıyla çıkarmışız. Peki öyle bir durum mu var şu an? Niye ölüyor bu çocuklar? Bunu biz bile sorguluyorken ateşin düştüğü aile sormayacak mı? Akp'ye sesini yükselten herkes vatan haini oldu, yıllarını TSK'ya vermiş yarbay bile düşman bunların gözünde. Yeter ya yeter delirttiniz! Şehit sadece ailesi "vatana oğlum feda olsun" deyince mi değerli?

Başkası için rahat rahat gerekirse ölecek demek ne kolay. Sana söyledim herhangi bir yakınımın askerlikle hiçbir ilişiği yok. Bunu anlayabilmek için asker yakını olmaya gerek bile yok. İnsan hayatından değerli ne var? Niye birilerinin kirli emelleri için babalar, oğullar, kocalar, sevgililer, insanlar ölüyor? Nasıl başkasının hayatı üzerinden feda etmecilik oynama cüretini kendine görüyor bunlar?

e tabi duka.. bu ülke de 4-5 bin almak için ölmek gerekiyor.. master yapan, 2 dil bilen adamı asgari ücretle çalıştırmak için kendilerini (hadi kibarını yazayım) parçalıyor işverenler.. gurur duyulacak bir halde ülke, 5 bin alan da ancak canını ortaya koyduğu için alabiliyor.. kıyaslanacak tek ülke Afganistan ama biz hala ABD ile yarıştığımızı düşünüyoruz kısmetse :) tek kelime ile komik, iki kelime ile çok acınası..

Yorumlariniz icin tskler rahatsiz olduysaniz yazdiklarimdan tek tikla "gözardı et" i tiklayin
bazıları askerler polislr ölürken fisss kacmisti simdi oklar akp ye donunce hurra buraya kosusturupta ahkam kesenleri dinlemek istemiyorum ...

isim ver. burada kim askerr ve polis ölürken sessiz kaldı. öyle itham etmek hoş değil konumda beni ve yazanları..

isim ver. burada kim askerr ve polis ölürken sessiz kaldı. öyle itham etmek hoş değil konumda beni ve yazanları..

Konunuzda oylemi? Buraya yorum yapilsn gorus bildirilsin die konu aciliyor snucta . Neyse ben lafimi ortaya koydum alinanlar alinsn . Iyi gunler ;-)

Iyi o zmn konununda guzel guzel yaz oky.. baska konumu yok gder bende oraya yazarim . Tum kk da benm de istersen tbe tbe polemike girmek istmiorum .

ne alaka. konuyu açan ben olduğum için benim konum dedim. . neyse canın nereye yazmak isterse oraya yaz. ama insanları yapmadıkları şeyle suçlama. hele böyle içimiz kan ağlarken.
sanada iyi günler ve forumlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…