• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Chat ve Msn Evlilikleri tehdit ediyor

Zehranur

Nirvana
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2007
826
85
648
Chat ve Msn Evlilikleri tehdit ediyor....

Chat veya MSN, web kamera ile hem görüntülü hem de sesli chat yapma eşlerin arasına giren teknolojik bir ayrık otu. Chat ve msn giderek daha çok evliliğin yıkılmasına sebep oluyor.

Eşleri buna en çok, boşlukta kalmak, eşinden ilgi görememek ve iyi bir iletişim kurulamaması sürüklüyor.

Yeni doğum yapmış Sena hanım, yıllık iznini alıp gününü eskisinden daha fazla bilgisayar başında geçiren eşi Hamdi Bey'in kendisine karşı olan bu ilgisizliğinden dertlidir. Sena hanım eşinin dürüstlüğüne çok güveniyor ve onun kendisini aldatacağına inanmıyor. Ama güveni gittikçe sarsılmakta ve eşine rahatsızlığını surat asarak göstermektedir. Bu durum eşinin kendisinden daha fazla uzaklaşmasından başka işe yaramaz. Nihayet eşiyle konuşmaya karar verir, eşi de yalan söylemek istemez ve doğrusunu anlatır.

Bir arkadaşının link verdiği bir bayan internette chatleşerek kendisinden bazı ailevi sıkıntıları için yardım ister. Başlangıçta amacı sadece o bayana ailevi sorunlarında yardımcı olmaktır. Fakat kendisinibu yardıma o kadar kaptırmıştır ki, şu anda yardımına ihtiyacı olan eşini ihmal etmektedir. Karşılıklı yazışmalar arttıkça, kişiler özel konularla ilgili bilgi alışverişinde bulundukça bu durum karşısında eş de tavır alıp soğuk davrandıkça bilgisayar diğer eşe bir kaçış olarak görülüyor. Mazeret de eşin ilgisizliği olup kişi kendisini haklı görmeye başlıyor.

Kişi eşine doğru cevap verirse, sorunlara yol açan nedenler de görülüp bunlara çözüm yolları üretilebilir. Eğer sanal âlemdeki konuşmalar ilişkiye dönüşmeden bitirilirse evliliklerin devamı da sözkonusu olabilir. Nitekim eşi Hamdi beyden şüphelenen Sena hanım, sorunlarını eşiyle tartışmış, eşiyle birlikte çözümler üretmişti. Böylelikle sanal alemdeki diyaloglar bir yakınlaşmaya dönüşmeden son bulmuştu. Buna rağmen ilişkiye dönüşen birçok olumsuz örnek vardır. Uygun çözüm üretemeyen, kendisini koruyamayan birçok kişinin evliliği tehdit altındadır.

Sanal âlemde kişi, aldatmaya yol açacak dürtülerine karşı daha savunmasız ve yenik düşmeye daha müsaittir. Başlangıçta belki kişi karşısındakini karşı cins olarak düşünmez. Özel konularda konuşulup samimiyet ilerledikçe hatalar yumağı büyümektedir. Bazen de bir taraf bırakmak istese de diğer taraf bırakmamakta, bu da problemi daha da içinden çıkılmaz hale getirmektedir. Aslında sanal ortamda kişinin karşılaştığı problemler hayatın her aşamasında vardır İşyerinde, akraba, dost ve komşulukta, aile ortamında, diğer sosyal ortamlarda. Sanal ortamda genelde ses ve görüntü olmadığından mahremiyet dairesine girmek söz konusu değilmiş gibi göründüğünden kişiler daha az çekinip daha rahat kendilerini ifade ediyor Birçok kişi, gerçek hayatta fırsat vermeyeceği sorunlarla karşılaşıyor.

Dikkat edin, evliliğiniz chatırdayabilir!

Bilmediğiniz, tanımadığınız kişi ile (kurumsal yazışmalar haricinde) bir problem çözmeye yönelik de olsa chatleşmeyin.

Karşınızdaki kişi size bir konuda soru sorduğunda sadece sorusuna cevap verin.

Özel olarak sürekli görüştüğünüz kişilerle ilgili eşinize veya yakın aile üyelerine bilgi verip, konuştuğunuz kişilerin tanınmasını sağlayın.

Evlilikle ilgili sorunlarınız varsa sanal âlemdeki tehlikelere karşı daha açıksınız demektir. Evliliğinizi monotonluktan kurtarmaya çalışın.

Sanal âlemdeki tehlikelere karşı hazırlıklı olun ve problemi problemle çözmeye çalışmayın.

Eşiniz ile problemlerinizin sürüncemede kalmasına fırsat vermeyin.

Bazı duygusal ihtiyaçlarınız karşılanmıyorsa, kendinizi meşgul edecek meşguliyetler bulun.

Hayat kolaylıklar ve zorluklarla dolu; hayat arkadaşınızın işini zorlaştırmayın, kolaylaştırın.

KAYNAK:Farika Teymur

evet haklısın benim annemin kuzeni bu yüzden eşinden boşanıcaktı nerdeyse...

evet haklısın arkadaşım bianlık boşlukta insanlar ne yapacağını şaşırıp internette kileri dost sanıp her şeyi anlatıyolarlar.bir çıkış yolu olarak görüyolar

walla bende katılıyom,bu nette chatler cepten msjlar insanı mafediyo...ya ne berbat bir durum..derdim büyük arkadaşlar benim bu konuda.gerçekten akıllı olmak şart.............

:asigim:walla bende katılıyom,bu nette chatler cepten msjlar insanı mafediyo...ya ne berbat bir durum..derdim büyük arkadaşlar benim bu konuda.gerçekten akıllı olmak şart.............

ufffffffff teknoloji ilerledikçe aldatmalarda artıyor erkeklerin nevri dönüyor :oklava: nedir bu ya evimize pc alamıcakmıyız yani bunu yapanlar kimler yine bayanlar kocaları sevgilerimizi ayartanlar bi laf vardı sallamayan gitmez ben çok doğru buluyorum bunu Allah kimseye yaşatmasın

İnternet denen teknolojiyi iyi amaçlı kullanırsanız iyi şeyler öğrenirsinz kötü amaçlı kullanımlar sonucunda mutlaka kötülük getirir arkadaşlar..Ayrıca Msn bir iletişim aracıdır,sohbet için değildir onu belirtmek istedim ben..Saatlerce msn de konuşmak dedikodu yapmak bu proğramın kullanılma özelliğinde değil aslında..Nasıl kullandığımıza bakar aslında tüm araçlar..Bir bıçağı ben meyve soymak için kullanırken bir katil insan öldürmek için kullanabilir,aynen böyle işte araç aynı araçtır nasıl kullandığınızla alakalıdır..
Umarım herkez iyi birşeyler öğrenmek için kullanmayı öğrenir..:)

sanal bir ortamda,muhteşem bir vitrin hazırlayabilirsiniz,siz olmayan,sizi muhteşemmiş gibi yansıtan..Çok kolay birşey bu;sizi o anda gören-bilen yok.
Yakın çevremden,aslında çok ta sevdiğim bi aile dostumuz(erkek)internetin bu sahte vitrininden epy bi süre yararlandı,bir çok ilişki yaşadı nette.Sonuç:Sonunda bütün yalanlar meydana çıktı,bir çok kişi tarafından maddi anlamda kullanıldı,ailesinin güvenini kaybetti,sürekli yalan söylemek iç huzurunu bozdu...Demek istediğim er ya da geç sonu pişmanlık bu olayın.Allah korusunyasakkelime

Ben Bittim Zaten.dostça Başlayan Sohbetimiz .ilişkiye Dönüştü. Ne Eşimden Ne Ondan Vazgeçebiliyorum.
hayret bencede kendini bitirmişsin,ne eşin nede nette görüştügün kişi suçlu teksuçlu sensin arkadaşım kusura bakma.kadın bunu yaparsa erkekleri düşünemiyorum bile,yanlış yapmışsın ne deyim.eşine üzülüyorum sadece.

sanal bir ortamda,muhteşem bir vitrin hazırlayabilirsiniz,siz olmayan,sizi muhteşemmiş gibi yansıtan..Çok kolay birşey bu;sizi o anda gören-bilen yok.
Yakın çevremden,aslında çok ta sevdiğim bi aile dostumuz(erkek)internetin bu sahte vitrininden epy bi süre yararlandı,bir çok ilişki yaşadı nette.Sonuç:Sonunda bütün yalanlar meydana çıktı,bir çok kişi tarafından maddi anlamda kullanıldı,ailesinin güvenini kaybetti,sürekli yalan söylemek iç huzurunu bozdu...Demek istediğim er ya da geç sonu pişmanlık bu olayın.Allah korusunyasakkelime
.seli34 çok haklısın yalanlar üzerine kurulu yalan dünyada yalan mutluluk.nette tanıştıgı biri için yuvasını yıkanlara inanamıyorum ya,dehşet durum yani,böyle insanlar bence kişiligini tam oturtamamış,küçük şeylerden mutlu olamayan insanlar,hep daha fazlasını istiyorlar.Kötü Kazen

evt bende katılıyorum. chat yapmak evlılıyı zasyıflatan bı sey

ya bneım anlıyamdıgım konu insanlar orda yalan söyluyor ,kandırıyorlar ne biliyim bizi insanlar herşeyın kötu kullanıma zarar verıcı şeylerı hemen bulabiliyoruz allah kımseye yaşatmasın,bu konuda bilinçlı olmak gerekır ...yerimseniben

en büyük sorunlarımdan biri,
geçen gün evlensek eve neler alırız diye bir muhebbet açıldı bana ilk verdiği cevap bilgisayar ve internet bağlantısı oldu..onlara gittiğimde bile pc başından kalkmıyor..hayatı internet üstüne kurulu..çok canım sıkılıyor aklıma geldikçe..

Back
X